Results 661 to 675 of 4511
Thread: WEIGHT WATCHERS
-
09-01-2009, 15:05 #661
Originally posted by Μαρία.
Αμαλία ευχαριστώ. Ότι χάνω είναι ότι πήρα τώρα στις γιορτές. Θα φανεί κάποια στιγμή το κανονικό βάρος μου όταν θα χάνω απελπιστικά αργά. Τον ξέρω τον οργανισμό μου.
Πάντως τις φακές τις έκανα light με μια κουταλιά λάδι μέσα, οπότε δεν νομίζω ότι θα έχουν παραπάνω πόντους από 4!
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕΤΡΑΣ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΑΡΓΑ... ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΝ. ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ...ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ? ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜΑΚΙΟ ΜΑΖΙ
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
- 09-01-2009, 15:12 #662
Αμαλία, σίγουρα οι πόντοι μου είναι 18 και λέω να μην ξεθαρεύω και πολύ.ευχαριστώ για την συμβουλή σου για την άσκηση, την επόμενη εβδομάδα που θα δουλεύω θα κάνω ποδήλατο το απόγευμα μπροστά στην τηλεόραση.
σήμερα έφτιαξα νερόβραστα χονδρά μακαρόνια, έβαλα 1 γεμάτη κουταλιά σούπας κατίκι ( 60 γρ) και έφτιαξα και μία πολύ νόστιμη σάλτσα με μανιτάρια, λιαστή ντομάτα αλάδωτη, πιπεριά και κρεμύδι, 1 κγ κέτσαπ.
εφ'οσον μπορώ να φάω αρκετά μακαρόνια με 4 πόντους, και το κατίκι όλο είναι 2 π, νομίζω ότι με 6 πόντους έχω ...καθαρίσει.
ελπίζω να μην κάνω λάθος !
επίσης θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο...εκτός από τους πόντους bonus της άσκησης, υπάρχουν και άλλοι πόντοι που μπορώ να προσθέσω εβδομαδιαίως ;
09-01-2009, 15:40 #663
Βιβή μην ξεγελιέσαι με τα μακαρόνια. Στην σελίδα των ww διάβασα ότι 20γρ. άβραστα μακαρόνια έχουν 1 πόντο και που αυτά τα 20γρ. όταν βραστούν είναι η μερίδα που κανονικά έχει ένα γεύμα.
Να διάβασε εδώ:
http://www.weightwatchers.co.uk/comm...e=OPENDATEDESC
09-01-2009, 17:14 #664
ξέρεις, διάβασα στις συζητήσεις των προηγούμενων εβδομάδων ότι με 4 πόντους μπορείς να φάς μακαρόνια μέχρι να χορτάσεις, και πράγματι , αυτά που έφαγα για μεσημέρι είναι μία κανονική μερίδα. η αλήθεια είναι ότι ..φούσκωσα αλλά το γεγονός ότι μπορώ να φάω άλλη μία τέτοια μερίδα και αργότερα μου φέρνει ικανοποίηση.
μήπως όμως κάνω κάποιο λάθος ; μου φαίνεται ότι είναι too good to be true!
help ! μπορεί να βοηθήσει κάποιος πιο έμπειρος ;
ευχαριστώ πολύ πολύ!
09-01-2009, 17:26 #665
ΜΑΡΑΚΙ,
ΑΣ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ WW.
λΙΓΟ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ WW STHN ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ WW πΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΑΝ FLEXI POINTS. ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΑΠΟ ΣΙΤΑΡΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ = 4 ΠΟΝΤΟΥΣ
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΑΠΟ ΣΙΤΑΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ (ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΑ-ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ) ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ = 3 ΠΟΝΤΟΥΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΑΠΟ ΣΙΤΑΡΙ 35ΓΡ ΩΜΑ = 4Κ.Σ. = 100ΓΡ ΒΡΑΣΜΕΝΑ = 2 ΠΟΝΤΟΙ
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΟΛΙΚΗΣ 35ΓΡ ΩΜΑ = 4Κ.Σ.= 100ΓΡ ΒΡΑΣΜΕΝΑ =2ΠΟΝΤΟΥΣ.
ΤΕΛΟΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΕΤΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ = 2ΠΟΝΤΟΥΣ
2 ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΣΚΕΤΕΣ (100ΓΡ) = 1 ΠΟΝΤΟ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΦΑΤΕ ΑΦΟΒΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΖΥΓΙΣΤΕΙΤΕ.
ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
09-01-2009, 17:31 #666
ΒΙΒΗ,
ΑΝ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΣΩΣΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΣ 6 ΠΟΝΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΣΟΥ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ
ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΚΙΝΗΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
ΜΗΠΩΣ ΗΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΗ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ?
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
09-01-2009, 17:45 #667
Καλησπέρα και από 'μένα και καλη χρονιά στην ομάδα των WW!
Σκέφτομαι να ξεκινήσω και εγώ το πρόγραμμα και θα ήθελα κάποιες διευκρινήσεις από την Αμαλία που έχει τα βιβλιαράκια ww. Στο αντίστοιχο post λέει τυρί φέτα 2 πόντους το σπιρτόκουτο. Η φέτα light έχει 170 θερμίδες και 12 γρ λιπαρά στα 100 γρ ενώ η κανονική φέτα έχει 22 γρ λιπαρά στα 100 γρ. Πόσους πόντους να υπολογίσω τη φέτα light; Επίσης το γάλα το μετράμε με φλυτζάνια, πόσα ml θεωρούμε ότι παίρνει το φλυτζάνι; Όσο ενα ποτήρι (200-250 ml) ή όσο ένα φλυτζάνι τσαγιού γύρω στα 150 ml ; Και τέλος, ένα σουβλάκι σκέτο (καλαμάκι) πόσους πόντους έχει;
09-01-2009, 17:54 #668
Αμάλια πάντως ψάχνοντας έμαθα ότι από τότε που έκλεισαν τα ww τα ελληνικά, έχουν γίνει αρκετές αλλαγές όσον αφορά τους πόντους στα διεθνή ww. Κι επειδή τα μακαρόνια είναι μεγάλη παγίδα και άκρως παχυντικά αν φάμε του σκασμού, προτείνω να είμαστε λίγο επιφυλακτικές.
09-01-2009, 17:56 #669
Επίσης το ρύζι , τον αρακά και τις άλλες τροφές που τις μετράμε με ΚΣ είναι ωμά ή μαγειρεμένα; Το μαύρο ρύζι και το λευκό έχουν τους ίδιους πόντους; Αμαλία ελπίζω να μη σε ζάλισα με τις ερωτήσεις μου
09-01-2009, 20:25 #670
πάντως, σήμερα έφαγα τουλάχιστον 2,5 μερίδες μακαρόνια!!! αλλά ,από το πρωί έχω φάει :
2 φετες ψωμί με υποψία βουτυρου δηλ. 2π
1 χυμό από 4 μανταρίνια, ας βάλω 1 π
60 γρ. κατίκι 2π
3 δαμάσκηνα και ένα ξερό σύκο 1π
μακαρόνια...ας μην τα βάλω 4π , ας τα υπολογίσω 6π
πάλι καλά είμαι αφού έφτασα τους 12 πόντους , είναι 9 η ώρα και έχω άλλους 6 πόντους ( χωρίς τους 2 από το ποδήλατο) σε περίπτωση που θέλω να φάω πχ. 1 κομματάκι σοκολάτα.
σίγουρα δεν είναι το καλύτερο να σκάς στο φαγητό με μακαρόνια..απλά έτυχε σήμερα. ούτως ή αλλιώς, εγώ πάντα προγραμματίζω το φαγητό όλης της εβδομάδας και ξέρω λίγο πολύ τι θα φάω.
σχετικά με τις ερωτήσεις της myrtali, πιστεύω ότι τώρα που υπάρχει φέτα light και ψωμί χωρίς κόρα, θα πρέπει να έχουν λιγώτερους πόντους. ο θερμιδομετρητής το ψωμί χωρίς κόρα το δίνει 25 θερμίδες λιγότερο. έχετε κάτι υπ'όψιν ή να το αφήσουμε όπως έχει για να μην ...ξεθαρρεύουμε ;
10-01-2009, 19:41 #671
Αυτό που λέει η Αμαλία για τα ζυμαρικά και τις πατάτες, είναι έτσι ακριβώς.
Φάτε άφοβα, μετρώντας τους πόντους και θα διαπιστώσετε ότι το σύστημα δουλεύει.
Εννοείται νερόβραστα τα ζυμαρικά και οι πατάτες, χωρίς βούτυρο.
Αλλιώς, ισχύουν οι πόντοι για τα μαγειρεμένα φαγητά.
Το εφαρμόζω κι εγώ αυτό και είναι καταπληκτικό, μια και δεν πεινάς καθόλου για αρκετές ώρες μετά την κατανάλωσή τους.
10-01-2009, 21:22 #672
p k , αν και νέο μέλος έχω διαβάσει όλες τις προηγούμενες αλληλογραφίες σου και θέλω να σου πω συγχαρητήρια που έχεις φτάσει κοντά στον στόχο σου...μάλιστα αυτές τις μέρες αναρωτιώμουν που χάθηκες.
πάντως είναι καταπληκτικό τις ωραίες και πρωτότυπες συνταγές βρίσκεις άμα θές να εξοικονομήσεις πόντους..
τους τελευταίους μήνες φτιάχνω μαγιονέζα μόνη μου και τα ασπράδια τα φτιάχνω μαρεγκούλες..σήμερα λοιπόν κάθησα και υπολόγισα πόσες θερμίδες και πόσους πόντους έχει η κάθε μία..λοιπόν έχουμε και λέμε :
4 ασπράδια -16 θερμίδες- 1 πόντος
225 γρ. ζάχαρη ( αν και τώρα έβαλα 200 )- 900 θερμίδες -7,5 πόντοι
1 κ σούπας κορν φλάουρ - δεν το μέτρησα κάν , είναι πολύ μικρή ποσότητα
όλα αυτά κάνουν 45 μαρεγκάκια και 8,5 πόντους, άρα , 4 μαρεγκάκια 1π...
δοκιμάστε το, είναι ανάλαφρο, τραγανό και ικανοποιεί στιγμιαία ανάγκη ζαχαρούλας.
10-01-2009, 21:40 #673
Βιβή, σ' ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι τα καλύτερα!
Να φτάσεις στο στόχο σου σύντομα!
Πράγματι, με λίγη εφευρετικότητα μπορείς να επινοήσεις υπέροχες λύσεις, όπως αυτή που έγραψες πριν.
Εγώ κάνω την εξής πολύ ελαφριά σως, που μπορεί να μπεί σαν ντρέσινγκ σε οποιαδήποτε σαλάτα. Λόγω του ότι βάζουμε λίγο λάδι, πολλές φορές οι σαλάτες θέλουν κάτι επιπλέον για να νοστιμίσουν και να κατεβαίνουν ευκολότερα.
Σε μισό κεσεδάκι γιαούρτι 2%, βάζουμε μουστάρδα, μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα κιτρινωπό χρώμα. Ανακατεύουμε καλά και αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο μαύρο πιπέρι. Είναι φανταστική και ταιριάζει με όλες τις σαλάτες, αλλά κατ' εμέ ο συνδυασμός με μαρουλοσαλάτα είναι τέλειος.
Αυτήν την εβδομάδα το νιώθω ότι η απώλεια είναι μεγαλύτερη. Θα πιστοποιηθεί βέβαια από το τακτικό ζύγισμα της Τρίτης.
Μέχρι τότε, υπομονή!
11-01-2009, 10:58 #674
Καλημέρα καλημέρα σε όλες και όλους της παρέας!!!
Σήμερα ξύπνησα με καταπληκτική διάθεση, ίσως και λόγω του ότι αυτή η εβδομάδα είναι από τις καλύτερες στην εφαρμογή του προγράμματος! Πολυ ανεβασμένη διάθεση!
ΠΡΩΙΝΟ
2 φέτες ψωμί σικάλεως για τοστ
με 30 γρ. τυρί γκούντα
1 φλιτζάνι γάλα με 1,5% λιπαρά
1 μπάρα δημητριακών
10 γρ. σοκολάτα γάλακτος
11-01-2009, 16:50 #675
Συνεχίζω με το
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
1 πιάτο μακαρόνια ολικής αλέσεως
με 30 γρ. γκούντα και 50 γρ. ζαμπόν
Λαχανοσαλάτα με 2 κ.γ. ελαιόλαδο
1 μπάρα δημητριακών
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΝΑΚ
2 μήλα
Μετά απ' όλα αυτά, έμειναν 7,5 πόντοι για το βραδινό. Πολύ καλά!
Τα λέμε αργότερα, καλό απόγευμα!
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....