Results 766 to 780 of 4511
Thread: WEIGHT WATCHERS
-
23-01-2009, 15:30 #766
MARW,
καλά κάνεις και το μετράς σαν το λάδι το ταχίνι. Ρώτησα την μητέρα μου που το χρησιμοποιεί πολύ στη διατροφή της κι όταν έκανε το πρόγραμμα των ww, είχε ρωτήσει και της είχαν πει 1κγλ.=1 πόντο όσο δηλαδή και το λάδι.
για τη ζεστή σοκολάτα δεν ξέρω να σου πω με ακρίβεια. Διάβασε το σκεπτικό μου.
Στο βιβλιαράκι γράφει πως το κακάο ρόφημα με ζάχαρη και γάλα το 1 φλιτζ = 4 πόντους.
Εσύ όμως είπες πως ήπιες ζεστή σοκολάτα, ελπίζω χωρίς σαντιγύ.
Λέει λοιπόν πως στιγμίαιο ρόφημα σε σκόνη χωρίς ζάχαρη (καφέ ή σοκολάτα) 1 κ.γλ =0 πόντους
και στιγμιαίο ρόφημα σε σκόνη χωρίς ζάχαρη (καφέ, σοκολάτα) 1 ΚΣ = 0,5 πόντους.
Τώρα αν το ήπιες το ρόφημα της ζεστής σοκολάτας σε καφετέρια σίγουρα σου έβαλαν σκόνη σοκολάτας που περιέχει και ζάχαρη. 1ΚΣ ζάχαρη =0,5 πόντους. Αποκλείεται να περιέχει παραπάνω σε αναλογία. Αν όλη μέρα δεν είχες βάλει ζάχαρη σε κανένα ρόφημα σου τότε ούτε και να υπολογίσεις πόντους για τη ζάχαρη αφού μέχρι 3 κ.γλ ζάχαρη επιτρέπονται την ημέρα χωρίς να υπολογίζεις πόντους. Επίσης έστω ότι σου έβαλαν γάλα πλήρες που το ένα φλιτζ. ισούται με 1,5 πόντους.
ʼρα λοιπόν
1ΚΣ σκόνη σοκολάτας = 0,5 πόντους
1 φλ. πλήρες γάλα = 1,5 πόντους
1 ΚΣ ζάχαρη = 0,5 πόντους
ʼρα το ρόφημα που ήπιες αποκλείεται να έχει πάνω από 2,5 πόντους. Αν είχε και σαντιγύ τότε πρόσθεσε ακόμα 1 πόντο.
Ελπίζω να σε βοήθησα.
Καλή συνέχεια.
- 23-01-2009, 16:04 #767
Aμαλίτσα η μητέρα σου συνεχίζει και κάνει αυτό το πρόγραμμα; Ή το παράτησε; Γενικώς πως ήταν οι εντυπώσεις της;
23-01-2009, 18:43 #768
γειά σας και από μένα.
συνεχίζω ακάθεκτη να μην παρεκλίνω από τους 18π που μου αναλογούν. αυτή την εβδομάδα έκανα μόνο μία φορά ποδήλατο και δεν ξέρω αν θα παίξω καθόλου τένις το σ\κ.
το θέμα όμως είναι ότι την Κυριακή το μεσημέρι είμαστε καλεσμένοι-από τη μητέρα μου- για....παϊδάκια!!!
πρέπει να οπλιστώ με θάρρος και να μην αγγίξω τις τηγανιτές πατάτες, να μην πλακώσω το ψημένο ψωμάκι και να μην φάω συνοδευτικά τύπου κολοκυθάκια τηγανητά και λουκάνικα που ούτως ή αλλιώς σου κόβουν και την όρεξη.
θα αντισταθώ ; ιδού του κρίσιμο ερώτημα! και δεν έχω εξοικονομήσει καθόλου πόντους....και άσε που η Δευτέρα είναι μέρα ζυγίσματος!
θα δω τι θα κάνω, ελπίζω η σκέψη ότι θα πρέπει να σας γράψω πώς τα πήγα να με κρατήσει.....
σήμερα έφαγα :
3-4 παξιμαδάκια μπουκίτσες + τόστ 7π
τώρα θα φάω 2 μπιφτέκια 7π + τυρί φέτα light 1π και ίσως λίγο ψωμάκι 1π
σύνολο 16 και μου μένουν μόνο 2π για το βράδυ.....
παντως το πρόγραμμα είναι βατό και αφήνει περιθώρια για τις ...επιθυμίες μας. με τον τρόπο του σε προτρέπει να κανεις λίγη άσκηση για να εξοικονομήσεις πόντους και να φάς κάτι ιδιαίτερο. αφού να φανταστήτε , έχω τύψεις που δεν έκανα αυτή την εβδομάδα τουλάχιστον 3 φορές ποδήλατο.
23-01-2009, 20:47 #769
Μαρία μου,
Η μητέρα μου είχε αρκετά παραπανίσια κιλά .Την θυμάμαι λίγους μήνες πριν ξεκινήσει να κάνει τα ww να κάνει συνεχώς υποθερμιδικές δίαιτες και να μην χάνει ούτε γραμμάριο. Ο μεταβολισμός της είχε πιάσει πάτο. Η απώλεια βάρους ήταν επιβεβλημένη λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.
Οταν ξεκίνησε το πρόγραμμα των ww και της έλεγαν ότι πρέπει να τρώει περισσότερο από πριν, εκείνη ήταν πολύ διστακτική γιατί σκεφτόταν πως θα έπαιρνε βάρος αντί να χάσει . Τελικά όμως έμεινε πολύ ευχαριστημένη. Είχε καταφέρει κι είχε χάσει 14 κιλά σε λίγους μήνες , χωρίς καν να γυμνάζεται διότι έχει κινητικά προβλήματα και το κυριότερο ενεργοποιήθηκε και πάλι ο μεταβολισμός της. Εκείνη ήταν που με παρότρυνε να γραφτώ στα ww. Θεωρεί ότι είναι το καλύτερο πρόγραμμα απώλειας βάρους που υπάρχει.Τώρα εφαρμόζει πάλι το πρόγραμμα διότι έχει πάρει κάποια κιλά και θέλει να επανέλθει στο πρότερο βάρος της.
23-01-2009, 20:55 #770
Originally posted by Βιβή
και δεν έχω εξοικονομήσει καθόλου πόντους....και άσε που η Δευτέρα είναι μέρα ζυγίσματος!
.
Βιβή μου,
γι΄αυτούς τους λόγους άλλαξα την ημέρα που ξεκινάω την εβδομάδα μου και τώρα πια ξεκινά κάθε Σάββατο. Είχα προσέξει πως κάθε Σ/Κ ξέφευγα στους πόντους. Οπότε τις υπόλοιπες 5 μέρες της εβδομάδας προσπαθώ να εξοικονομήσω πόντους τρώγοντας λιγότερους και κάνοντας περισσότερο γυμναστική. Από τότε που το έκανα αυτό ξεφεύγω λιγότερο στους εβδομαδιαίους πόντους και φυσικά κάθε Σάββατο πρωί που ζυγίζομαι βλέποντας την απώλεια ενθουσιάζομαι κάτι που με συγκρατεί να μην "γουρουνιάσω" όταν θα βρεθώ αντιμέτωπη με τους πειρασμούς που κυκλοφορούν εκτός σπιτιού μου.
23-01-2009, 21:02 #771
Originally posted by Βιβή
θα δω τι θα κάνω, ελπίζω η σκέψη ότι θα πρέπει να σας γράψω πώς τα πήγα να με κρατήσει.....
παντως το πρόγραμμα είναι βατό και αφήνει περιθώρια για τις ...επιθυμίες μας. με τον τρόπο του σε προτρέπει να κανεις λίγη άσκηση για να εξοικονομήσεις πόντους και να φάς κάτι ιδιαίτερο. αφού να φανταστήτε , έχω τύψεις που δεν έκανα αυτή την εβδομάδα τουλάχιστον 3 φορές ποδήλατο.
Να ένας από τους λόγους για τους οποίους έπρεπε οπωσδήποτε να παραβρισκόμαστε στις εβδομαδιαίες συναντήσεις των μελών των ww. Ήταν κι αυτός ένας λόγος να σε συγκρατήσει από την κρεπάλη.
Όσο για την άσκηση? Τι να πω? αυτό το πρόγραμμα σε εθίζει σε άλλο τρόπο ζωής, πιό υγιεινό.
Αυτό και μόνο το κάνει επιτυχημένο.
Βιβή μου Καλή συνέχεια.
23-01-2009, 21:38 #772
Αμαλία, η μητέρα σου έχει απόλυτο δίκιο. Συμφωνώ μαζί της ότι το πρόγραμμα των WW είναι ό,τι καλύτερο και πιο υγιεινό υπάρχει. Μακάρι να μην έκλειναν και εγώ θα συνέχιζα να πηγαίνω κάθε εβδομάδα, εφ' όρου ζωής, όπως άλλωστε έκανα και ως ισόβιο μέλος μέχρι την τελευταία ημέρα λειτουργίας τους. Αν τύχαινε πχ. μια εβδομάδα να μην πάω, στενοχωριόμουν πολύ. Οι συναντήσεις και η ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων ήταν πολύ σημαντικές παράμετροι. Δυστυχώς όμως, έκλεισαν!
Βιβή, εγώ σε έκτακτες περιπτώσεις όπως πχ. τα οικογενειακά γεύματα, κάνω τα εξής:
1) Τρώω πολλά λαχανικά, που βρίσκονται άφθονα στα τραπέζια αλλά λίγοι τα αγγίζουν 2) Επιλέγω το πιο άπαχο κομμάτι κρέας 3) Περιορίζομαι σε μία φέτα ψωμί και ένα ποτήρι ποτό 4) Από τις λεγόμενες σαλάτες "αλοιφές" τρώω μόνο τζατζίκι (ένα πιατάκι έχει μόλις 2 πόντους) 5) Αντί για γλυκό τρώω φρούτα (που δεν έχουν και πόντους) και 6) Πίνω 2 ποτήρια νερό, μισή ώρα πριν το γεύμα.
Πάντως, σε τέτοιυ είδους συνεστιάσεις επιλογές υπάρχουν, αρκεί να μην παρασυρθείς και αρχίσεις το τσιμπολόγημα, του στυλ λίγο απ' όλα.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία!
24-01-2009, 01:18 #773
Γεια σας παιδια! Σημερα ηταν μερα χαρας. Εχασα 500 γρ.!!!! Σιγα σιγα φευγουν τα παραπανισια των διακοπων γιατι ειχα απογοητευτει λιγο!
Αμαλια σε ευχαριστω πολύ. Η σοκολατα ηταν σε μαγαζι αλλα χωρίς σαντιγύ. Αλλα καμια φορα φτιαχνω και στο σπιτι, εχω σε σκονη την Cadbury?s, η οποια φανταζομαι ότι περιεχει κ ζαχαρη. Αλλα καφε δεν πινω, οποτε δεν τρωω αλλη ζαχαρη. Αυτό που λες για τις 3 κ.γλ που δικαιουμαστε δεν το ηξερα! Καλο! Οποτε μπορω να τη μετραω 2,5 ποντους κ αν είναι από καφετερια 3 π για να ειμαι πιο σιγουρη.
Καλο ΣΚ σε ολους
24-01-2009, 09:59 #774
ΓΕΙΑ ΣΑΣ!ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΧΑΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΥ,ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ WW,ΕΙΝΑΙ ``ΠΕΡΙΠΟΥ``ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΘΕΡΜΙΔΕΣ,Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ?ΜΙΚΡΗ? ΠΧ.ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ 2000Θ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΛΑ ΜΟΥ,ΠΟΣΟΙ ΠΟΝΤΟΙ ΤΩΝ WW ΕΙΝΑΙ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
24-01-2009, 12:03 #775
ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές ! μπορεί και εγώ να αλλάξω μέρα ζυγίσματος διότι σήμερα το πρωί ζυγίστηκα...παρεπιπτόντως και με δείχνει 1,5 κιλό λιγώτερο.
glykoula, για δύο εβδομάδες μετά τα χριστούγεννα ακολουθούσα και εγώ , από μόνη μου , δίαιτα με θερμίδες. φρόντιζα να παίρνω 1100 με 1200 . όταν ανακάλυψα αυτό το site , είπα να κάνω την δίαιτα με τους πόντους και πραγματικά μου φαίνεται πιο εύκολη διότι πλέον δεν ζυγίζω τροφές , θυμάμαι τους πόντους . έχω κάνει και τα δύο λοιπόν και νομίζώ ότι ο τρόπος διατροφής ww είναι πιο βατός και νομίζω πιο αποτελεσματικός .
εγώ ξεκίνησα στις 5 Ιανουαρίου. στις 8 Ιανουαρίου που βαριόμουν και δεν είχα τι να κάνω έβγαλα τις θερμίδες σε αυτά που είχα φάει όλη τη μέρα και είχα μετρήσει σε πόντους. εκείνη τη μέρα είχα φάει 19π ( δικαιούμαι 18) και ήταν περίπου 1200 θερμίδες.
Βγάλε πόσους πόντους δικαιούσε και μέτρησε στην διατροφή μιάς μέρας που πέρασε πόσους είχες πάρει ( ξέρεις που να βρεις τους πόντους που δικαιούσε και τους πόντους των φαγητών σε αυτό το site; )
keep ....dieting !
σήμειωση..σήμερα που είναι η μέρα καθαρίσματος του σπιτιού..εξοικονομώ κανένα πόντο ή τσάμπα πάει το καθάρισμα ; ....( εδώ γελάμε !)
24-01-2009, 21:40 #776
p_k,
αφού καταφέρνεις και αντιστέκεσε και στις συνεστιάσεις (τσιμπούσια) , σου αξίζουν πολλά ΜΠΡΑΒΟ. Τελικά δεν είναι τυχαίο που δεν ξέφυγες καθόλου τόσους μήνες από το πρόγραμμά σου. Έχεις τρομερή αυτοσυγκράτηση και δεν ψάχνεις για δικαιολογίες όπως εγώ για να δικαιολογήσεις το φαγοπότι.
Μάρω,
Μπράβο για την απώλεια. Πετάει η ομάδα!!!!
Γλυκούλα,
δεν υπάρχει απόλυτη αντιστοιχία πόντων και θερμίδων, γιατί οι πόντοι υπολογίζονται όχι μόνο από τις θερμίδες μιας τροφής αλλά και από το ποσοστό λιπαρών που περιέχει. Για παράδειγμα το ταχίνι ενώ έχει λιγότερες θερμίδες από το λάδι , έχει τους ίδους πόντους με αυτό αφού έχει 52,6 % λιπαρά.
Βιβή,
ΜΠΡΑΒΟ για την απώλεια!!!
Εύχομαι αύριο στο τραπέζι να συγκρατηθείς. Να σκέφτεσαι το 1,5 κιλό που έχασες.
Κι εγώ όμως, είμαι σε καλό δρόμο. ʼρχισα να ελέγχω τη μανία για γλυκά που με είχε πιάσει.
Φιλιά πολλά σε όλους να περάσετε μία όμορφη και ξεκούραστη Κυριακή.
25-01-2009, 10:13 #777
Αμαλία, είναι γεγονός ότι έχω τη δύναμη της αυτοσυγκράτησης και μπορώ να επιβάλλομαι στον εαυτό μου, όλα αυτά χωρίς διάθεση να περιαυτολογώ.
Όμως μέχρι να ξεκινήσω, μέχρι δηλαδή να μπω σε πρόγραμμα, πάλευα πολύ με τις επιθυμίες μου για γλυκά, ειδικά μετά τις 10 το βράδυ. Μπορεί όλη τη μέρα να μην έτρωγα καθόλου, το βράδυ όμως τα βήματα οδηγούσαν στο ψυγείο ή στο ντουλάπι της κουζίνας.
Από τη στιγμή που το ξεπέρασα αυτό και μπήκα σε πρόγραμμα, δεν έκανα καμία παρασπονδία, είναι γεγονός.
Γι' αυτό και θεωρώ πολύ σημαντικό αυτό που έγραψες, ότι δηλαδή άρχισες να ελέγχεις τη μανία σου για γλυκά. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και όπως ξέρουμε "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός". Συνέχισε και θα δεις τι καλά που θα πας!
Συγχαρητήρια και στα υπόλοιπα κορίτσια για τις επιτυχίες τους!!! Πάμε δυνατά!
ΠΡΩΙΝΟ
----------
2 φέτες ψωμί σικάλεως για τοστ
με 30 γρ. τυρί γκούντα
200 ml γάλα με 1,5% λιπαρά
1 μπάρα δημητριακών
20 γρ. σοκολάτα γάλακτος
1 καφές ντεκαφεϊνέ
Πόντοι: 11
Υπόλοιπο ημέρας: 17
Καλή συνέχεια σε όλους/ες!
25-01-2009, 11:39 #778
τελικά χθες ξέφυγα λίγο από τους πόντους μου ( δηλαδή ξέφυγα κατά 1,5 πόντο ) διότι έφαγα λίγο ψωμοτυράκι το βράδυ.
σήμερα έφαγα 2 φέτες ψωμί με υποψία βούτυρο δηλαδή 2π.
και είμαι σε αναμονή της...παϊδοκατάνυξης!
την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να κάνω καθημερινά το ποδηλατάκι μου για να βγάλω τα σπασμένα!
μπορεί το βραδάκι να ξαναμπω για να ενημερώσω το σημερινό φαγοπότι.
καλή συνέχεια !
26-01-2009, 12:33 #779
Εγώ να δεις πως ξέφυγα και πάλι χθες. Προχθές ούτως ή άλλως είχα φυλαγμένους πόντους. Αλλά χθες με τέτοια ωραία μέρα... του'δωσα και κατάλαβε.
Σήμερα συνεχίζω από κει που'χα σταματήσει.
Να ρωτήσω κάτι τους εμπειρογνώμονες: Μια κούπα γάλα εβαπορέ με 2% λιπαρά να την υπολογίσω για μισό πόντο;
2% είναι αυτό το γάλα: http://www.vivartia.com/assets/media...stio-3.jpg.jpg
26-01-2009, 15:03 #780
Originally posted by Μαρία.
Εγώ να δεις πως ξέφυγα και πάλι χθες. Προχθές ούτως ή άλλως είχα φυλαγμένους πόντους. Αλλά χθες με τέτοια ωραία μέρα... του'δωσα και κατάλαβε.
Σήμερα συνεχίζω από κει που'χα σταματήσει.
Να ρωτήσω κάτι τους εμπειρογνώμονες: Μια κούπα γάλα εβαπορέ με 2% λιπαρά να την υπολογίσω για μισό πόντο;
2% είναι αυτό το γάλα: http://www.vivartia.com/assets/media...stio-3.jpg.jpg
Μαρία, μη στενοχωριέσαι που ξέφυγες. Όπως λες πολύ σωστά, συνεχίζεις από εκεί που είχες σταματήσει. Προχωράμε μπροστά!
Όσον αφορά τους πόντους του εβαπορέ, έχουμε και λέμε:
2 κουταλιές σούπας εβαπορέ ημιαποβουτυρωμένο έχουν 0,5 πόντους
Τα 80 γρ. του ίδιου γάλακτος έχουν 2 πόντους.
Συμβουλή μου είναι να ζυγίζετε τις τροφές, ειδικά στην αρχή του προγράμματος, για να εξοικειωθείτε με το μέγεθος και το βάρος των μερίδων.
Έχω αγοράσει μια ηλεκτρονική ζυγαριά κουζίνας και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Αλλά και οι απλές μια χαρά είναι.
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....