WEIGHT WATCHERS - Page 75
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 75 of 301 FirstFirst ... 2565737475767785125175 ... LastLast
Results 1,111 to 1,125 of 4511

Thread: WEIGHT WATCHERS

Senior Member
    καλημέρα,

ψιλοχαθήκαμε και πρέπει να επανέλθουμε στο τόπικ..τι λέτε ;

σήμερα είναι ημέρα ζυγίσματος αλλά ακόμα δεν έχω ζυγιστεί..δεν νομίζω να δω καμία διαφορά.

επίσης αυτή την εβδομάδα τα πήγα πολύ καλά,και σε πόντους και σε θερμίδες και δεν στερήθηκα τίποτα. ισως την Πέμπτη να έχω ξεφύγει αλλά δεν πειράζει.
    το θέμα είναι ότι με έχει κουράσει αυτή η στασιμότητα αλλά όμως όχι και σε βαθμό να σταματήσω την σωστή διατροφή . Αλλά όμως...γιατί ρε γ..το ; τι κάνω λάθος ;

προσπάθησα να μετριάσω τους υδατάνθρακες αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω τόσο πολύ και το ψωμί. Πάντα όμως μετρημένο.
    και τα μακαρόνια που έφαγα χθες τα μέτρησα κανονικά και έφαγα μία μερίδα.

ενδεικτικά η λήψη υδατανθράκων μέσα στην εβδομάδα ήταν η εξής :

ΔΕΥΤΕΡΑ 20σε γρ. παξιμάδι, 2 φέτες τοστ,50 γρ.ψωμί, ρύζι 4κσ, 1 κουλούρι πασχαλινό
    ΤΡΙΤΗ 1 κουλούρι πασχαλινό ,4 φέτες τόστ, 50 γρ. ψωμί
    ΤΕΤΑΡΤΗ 1 Κουλούρι πασχαλινό, 2 φέτες τόστ, 50 γρ. ψωμί , ρύζι 8κσ
    ΠΕΜΠΤΗ δεν έχω καταγράψει γιατί και ψωμί έφαγα και 1 μικρό τσουρεκάκι
    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 κουλουρι Θεσσ, μακαρόνια μία μερίδα, ντακάκια, 2 μικρες αραβικές πίτες 20 γρ.

πειτε μου την γνώμη σας, είναι μεγάλη ποσότητα σε καθημερινή βάση ;

όσοι κάνατε WW σας είχαν πει ορισμένη ποσότητα υδατανθράκων καθημερινά ( δηλαδή του ψωμιού ) ή αρκεί να ήσασταν μέσα στα όρια των πόντων ;

θα μπω αργότερα να σας γράψω αν έχασα τίποτα ( να επισημάνω εδώ ότι έχω την κλασική ζυγαριά και όχι την ψηφιακή και μπορεί να έχω κάποια απόκλιση γραμμαρίων, αλλά αυτό δεν με ενδιαφέρει διότι θέλω να χάσω κιλά και όχι γραμμάρια )

καλή συνέχεια

Senior Member
    Βιβούλα μου τρως πολύ μα πάρα πολύ ψωμί! Το weight watchers συνιστά 2 μερίδες ημερησίως. Κι από παλιά εγώ ξέρω ότι μια μερίδα ψωμί μπορείς να την αντικαταστήσεις ή με μακαρόνια ή με ρύζι ή με πατάτα. Αν ξεφύγεις και μια μέρα θελήσεις να φας μια επιπλέον μερίδα πάντα στα όρια των πόντων δεν χάθηκε ο κόσμος. Όμως για δοκίμασε κι έτσι για μια βδομαδούλα και θα δεις!

Senior Member
    Βιβη καλημερα! Το συστημα ww που ακολουθω εγω, προτεινει τα εξης

1.Να προσεχουμε τις μεριδες των φαγητων(οχι γεματα πιατα εννοει προφανως)
    2.Να επιλεξουμε 5 μεριδες φρουτα και λαχανικα μαζι ,τουλαχιστον
    3.Να επιλεξουμε 2 τουλαχιστον μεριδες γαλακτοκομικων
    4.Ν συμπεριλαβουμε στη διατροφη μας τροφες πλουσιες σε πρωτεινες(οχι σε υδατανθρακες)
    5.Να επιλεξουμε μια πιοκιλια τροφων ολικης αλεσης.

Για το τελευταιο που ανεφερα, προσεξε το εξης. Δε λεει να μην τρωμε υδατανθρακες,αλλα να τους παιρνουμε απο προιοντα ολικης, χωρις παλι αυτο να σημαινει οτι θα καταναλωνουμε ποσοτητα..

Ολα αυτα που ανεφερα επι καθημερινης βασεως παντα.
    Η γνωμη η δικη μου-απο πειρα σου το λεω- ειναι να μειωσεις οσο πιο πολυ μπορεις τους υδατανθρακες(ανεξαρτητα αν ειναι ολικης η οχι, παχαινουν το ιδιο).

Παραδειγμα την Παρασκευη , οπως εγραψες πιο πανω, θα μπορουσες να παραλειψεις τις 2 αραβικες πιτες και τα ντακακια. Εχω την εντυπωση οτι πρεπει να μειωσεις τους υδατανθρακες στη μιση ποσοτητα απο αυτη που περιγραφεις για την βδομαδα που περασε. Αντι αυτων ειναι σαφως καλυτερο να καταναλωνεις φρουτα, εστω και παραπανω ποσοστητα απο την επιτρεπομενη καμια φορα, αλλα οχι υδατανθρακες.

Ελπιζω να σε βοηθησα εστω και λιγο! Να συνεχισεις την προσπαθεια ww ! Ειναι μια πολυ καλη λυση κι εγω εχω δει αποτελεσμα ως τωρα! Ολα θα πανε μια χαρα, κανε απλα μια μειωση στους υδατανθρακες. Αν δυσκολευεσαι πολυ, κοψε 1 πραγμα τη βδομαδα. Π.χ, πες οτι αυτη τη βδομαδα θα φας 2 φετες ψωμι λιγοτερο καθημερινα. Στη θεση τους, αν σου λειπει κατι και πεινας, βαλε2-3 φρουτα. Π.χ 2 πορτοκαλια και 1 μηλο. Ασε που θα φουσκωσεις..

Αυτα απο μενα, πολυ καλη συνεχεια!!! Φιλια !

Senior Member
    ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.

η αλήθεια είναι ότι όταν σας κατέγραφα την εβδομάδιαια ποσότητα υδατανθράκων ...μου φάνηκαν πολλοί. Τελικά άμα τους δεις μαζεμένους καταλαβαίνεις ότι έχει ξεφύγει!

θα προσπαθήσω να φάω 2 μερίδες υδατάνθρακες την ημέρα. Αυτό μάλλον σημαίνει 100 γρ ψωμί ή μακαρόνια ή ρύζι , έτσι δεν είναι ;

από Αύριο κιόλας διότι σήμερα μάλλον έχω ξεφύγει πάλι.

καλή συνέχεια.

Senior Member
    καλησπέρα,

στο ημερολόγιο διατροφής που έφτιαξα, εκτός από το τι τρώω και πόσους πόντους έχει , έκανα και μία στήλη που θα γράφω ξεχωριστά τους υδατάνθρακες και τα γαλακτοκομικά.

έτσι, μέχρι τώρα έχω φάει :
    1 τοστ με τυρί και λαχανικά 3π ( και μάλλον 1 μερίδα υδατάνθρακες)
    1 αχλάδι

το βράδυ θα φάω σπανακόρυζο αλλά χωρίς ψωμί διότι μάλλον την υπόλοιπη ποσότητα υδατανθράκων θα την λάβω από το ρύζι. θα φάω και 30 γρ. τυρί.

ελπίζω να πάω καλά. τι λέτε ;

Senior Member
    Μια χαρά σε βλέπω! Μπράβο που το οργάνωσες!

Senior Member
    χθες πήγα πολύ καλά, έφαγα και λιγώτερο από ότι υπολόγιζα για το σύνολο της μέρας.
    φυσικά οι υδατάνθρακες μετρημένοι, το ίδιο και τα τυριά.

σήμερα έχω φάει 1 τοστ τυρί -λαχανικά
    1 πιάτο φακές με μία κουταλιά του γλυκού κοττage
    1 φέτα ψωμί
    10 γρ. κέικ ( αυτό είχε περισσέψει μόνο )

το βράδυ δεν ξέρω τι θα φάω πάντως νομίζω ότι αν προσθέσω μία ακόμη φέτα ψωμί δεν θα είναι και πολύ κακό.

α!, έριξα και μία κλεφτή ματιά στην ζυγαριά τώρα το απόγευμα και νομίζω ότι κάτι κινήθηκε προς τα...κάτω !!μακάρι!

το Μεγάλο Σάββατο θα ζυγιστώ επισήμως και ελπίζω να κάνω...Ανάσταση!

καλή συνέχεια.

Senior Member
    Ήδη είσαι υπερπλήρης από υδατάνθρακες. Φάε καμιά φρουτοσαλάτα αντί να φας ψωμί.

Senior Member
    Μαρία, σε ευχαριστώ για την βοήθεια.

δεν είμαι και πολύ σίγουρη με τις ποσότητες υδατανθράκων και η βοήθειά σου είναι πολύτιμη.
    εχω γενικά μία δυσκολία με το...ψωμί , έστω να φάω 30 γρ . δεν με νοιάζει αρκεί να φάω .

θα ακολουθήσω την συμβουλή σου ή...τουλάχιστον θα προσπαθήσω σκληρά να την ακολουθήσω.

φιλιά πολλά

Senior Member
    Βιβή, τα ww προτείνουν εως 4π ημερησίως υδατάνθρακα.

π.χ βάσει του σημερινού σου προγράμματος εσύ έχεις φάει 6 (μέτρησα 2π το κεικ)

αν προσθέσεις π.χ ακόμα μία φέτα ψωμί για βράδυ...ε τοτε πας στους 8 και έχεις φάει τους διπλάσιους απο τους προτεινόμενους,

Senior Member
    πάντως έχω μπερδευτεί λίγο με τους υδατάνθρακες.

αν φάω συνολικά κάθε μέρα 4 φέτες ψωμί τόστ, και το πρωί φάω καμιά φρυγανιά ή στο ενδιάμεσο 1 παξιμάδι 20 γρ, τόσο κακό είναι ;
    δηλαδή , τι θα πρέπει να τρώμε από ψωμοειδή ;

σήμερα, από υδατάνθρακες έχω φάει : 2 παξιμαδάκια για πρωινό περιπου 30 γρ., το τόστ με τις 2 φέτες ψωμί και άλλες 2 φέτες ψωμί του τοστ στο βραδυνό.

πόσο πια να κόψω ;

τα ww τι ποσότητα ζυμαρικών προτείνουν ως μερίδα υδατανθράκων ;

Senior Member
    υδατάνθρακας δεν ειναι μονο το ψωμί, Βιβή

π.χ πατάτες, καλαμπόκι, ρύζι, τα όσπρια και τα δημητριακά ειναι υδατάνθρακες.

Τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες
    * Όλα τα είδη δημητριακών
    * Όλα τα είδη ψωμιού, ζυμαρικών, ρυζιού και πατάτας
    * Τα μπιζέλια, τα φασολάκια, οι φακές και τα ρεβύθια
    * Τα φρέσκα, αποξηραμένα ή κονσερβοποιημένα φρούτα
    * Μερικά λαχανικά ? το παστινάκι, το γλυκό καλαμπόκι, το παντζάρι
    * Η μαρμελάδα, το μέλι και άλλες κομπόστες

απο την ομάδα των υδατανθράκων, λοιπόν, τα ww προτείνουν να τρώμε ημερησίως εως 4π.

εσυ μπορείς να τρως όσους πόντους σε υδατάνθρακα θέλεις...αλλά το αποτέλεσμα μάλλον θα σε στεναχωρήσει.

αν φας ζυμαρικά σκέτα, νερόβραστα μέχρι να χορτάσεις...θα τα υπολογίσεις 4π.
    Αυτό σημαίνει, όχι άλλο υδατάνθρακα την ημέρα που θα φας τα ζυμαρικά.

π.χ σήμερα έχεις φάει 9π σε υδατάνθρακα (αν έχεις περιοριστεί, μόνο, στα ψωμοειδή), 5 π. παραπάνω απο το προτεινόμενο. Αν ήθελες να περιοριστείς στη συνιστώμενη "δόση" θα έπρεπε να μεινεις μονο στα 2 παξιμαδάκια και στις 2 φέτες του τοστ.

εδιτ: στο θέμα "τι εφαγα σήμερα" αναφερεις ότι εκτός απο τα παραπάνω ψωμοειδή, έφαγες και 2 σφολιατίνα αλλά και φακές.
    δηλ. σχεδόν όλοι σου οι πόντοι ειναι υδατάνθρακες.

το πρωί π.χ θα μπορούσες να φας ένα μικρό κουλούρι θεσ/κης και το μεσημέρι με τις φακές σου, μία φέτα ψωμί και τέλος με τουυ υδατάνθρακες για σήμερα.

Senior Member
    Καλησπέρα σε όλους και όλες!
    Παρακολουθώ το τόπικ καθημερινά, άσχετα αν λόγω χρόνου δεν γράφω ο ίδιος τόσο συχνά.
    Να συνεισφέρω κι εγώ στη συζήτηση περί υδατανθράκων, πάντα καλόπιστα:
    Στο πρόγραμμα που εφάρμοσα (και πιστεύω ότι το κατέχω πολύ καλά), πουθενά μα πουθενά δεν αναφέρεται περιορισμός των υδατανθράκων σε 4 πόντους την ημέρα. Μάλιστα, έκατσα και ξαναδιάβασα όλο το υλικό από την αρχή για να δω αν και πού λέει κάτι τέτοιο.
    Οι μόνοι "περιορισμοί" του τέλειου αυτού προγράμματος είναι η κατανάλωση 2-3 μερίδων ορατού λίπους και 2 μερίδων γαλακτοκομικών την ημέρα (3 για τους εφήβους). Στα "6 κλειδιά της καλής υγείας" που αναφέρονται όλα αυτά, δεν λέει κάτι σχετικό με 4 πόντους υδατανθράκων την ημέρα, τονίζει όμως την ανάγκη να υπάρχει ισορροπημένη διατροφή.
    Είναι πρακτικώς αδύνατο να περιοριστούν οι πόντοι από υδατάνθρακες σε μόλις 4 την ημέρα, μια και ως γνωστόν τα φρούτα και τα λαχανικά (που δεν έχουν αξία σε πόντους) είναι και αυτά υδατάνθρακες.
    Εγώ δηλαδή που δικαιούμουν 27 πόντους την ημέρα όσον καιρό έκανα το πρόγραμμα έπρεπε βάσει αυτής της λογικής να παίρνω τους υπόλοιπους 23 πόντους από πρωτείνες ή λίπη!
    Εκτός και αν η φίλη sougar εννοεί ότι πρέπει να περιοριστούν οι πόντοι από το ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά, δημητριακά και μόνο.
    Αλλά και πάλι ούτε εδώ υπάρχει κάποιος περιορισμός.
    Αν βλέπατε τι ποσότητα μακαρονιών ολικής έτρωγα, θα τρομάζατε και ως γνωστόν τα μακαρόνια ολικής απεριόριστα και νερόβραστα είναι μόλις 3 πόντοι!
    Οι πατάτες 2 πόντοι, τα απλά ζυμαρικά 4.
    Τι δηλαδή, αν φας μια νερόβραστη μακαρονάδα το μεσημέρι δεν θα πρέπει να βάλεις άλλον υδατάνθρακα στο στόμα σου; Τότε αυτό δεν είναι WW, αλλά άλλου τύπου διατροφή.
    Η μόδα με τη δαιμονοποίηση των υδατανθράκων είχε ξεκινήσει από την Αμερική, αλλά και εκεί τώρα έχει γίνει στροφή στην αντίληψη των ειδικών.
    Προσέξτε, δεν εννοώ ότι η sougar υποστηρίζει τις δίαιτες με λίγους υδατάνθρακες, αλλά ότι είναι υπερβολική στον περιορισμό των υδατανθράκων σε 4 πόντους ημερησίως.
    Μήπως τα παλαιότερα προγράμματα είχαν τέτοιον περιορισμό;
    Απ' όσο θυμάμαι, το σύστημα των επιλογών που ίσχυε παλιά είχε περιορισμό, αλλά στην ομάδα ψωμιού και δεν μετριόνταν τότε οι ποσότητες σε πόντους. Αναφέρομαι στο 1996, τότε που έγινα ισόβιο μέλος.
    Το πρόγραμμα που έκανα και έχω ως υλικό είναι το Flexipoints και το ξαναλέω, δεν αναφέρει πουθενά περιορισμό των υδατανθράκων σε 4 πόντους.
    Βέβαια, χάριν της ισορροπίας στη διατροφή, δεν πρέπει να γίνονται υπερβολές ούτε στους υδατάνθρακες, ούτε στην πρωτείνη, ούτε στο λίπος.
    Περιορίζοντας όμως τόσο τους υδατάνθρακες, πάμε νομίζω σε ανισορροπία.
    Έχασα 26 κιλά και πρόσεχα να τρώω ισορροπημένα, να μην ξεπερνάω τους ημερήσιους πόντους μου, να πίνω πολύ νερό, να κινούμαι όσο γίνεται περισσότερο, να τρώω οπωσδήποτε 2 μερίδες γαλακτοκομικών (το ασβέστιο συνεισφέρει στο αδυνάτισμα εκτός από την υγεία των οστών), να τηρώ ημερολόγιο.
    Φρόντιζα να συνοδεύω τους υδατάνθρακες με κάποια ποσότητα πρωτείνης, γιατί ένιωθα ότι αυτό με χόρταινε περισσότερο, αλλά δεν καθόμουν να μετράω υδατάνθρακες. Μετρούσα πόντους.
    Ξανατονίζω όμως ότι δεν έκανα υπερβολές σε καμιά κατηγορία τροφών. Όλα με μέτρο.
    Βιβή, μην απογοητεύεσαι και συνέχισε κανονικά.
    Να τρως απ' όλα, στις σωστές ποσότητες και στα πλαίσια των πόντων σου, προσπάθησε να κινείσαι περισσότερο (αν δεν το κάνεις) και τα αποτελέσματα θα έρθουν.
    Η στασιμότητα συμβαίνει κάποιες φορές, είναι όμως η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Senior Member
    p_k, μιλησα για πόντους που συστήνονται, όχι για πόντους που εισαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις.
    η δική μου σύμβουλος τουλάχιστον αυτό μας είπε.
    Αυτό δε σημαίνει οτι το τηρούσα πάντα.

Αλλά αν πήγαινα και έβλεπε στο ημερολόγιο μου μια μέρα γεμάτη υδατάνθρακες - σαν και αυτή που περιγράφει πιο πάνω η Βιβή, με συμβούλευε να τους περιορίσω.
    Δεν ειναι ισορροπημένη διατροφή αυτό. Ελπίζω να συμφωνούμε σ' αυτό.

Σε μια μέρα με ζυμαρικά νερόβραστα 4π., θα έτρωγα και μια φετα ψωμί και 4 κ. δημητριακά. Αυτό ειναι ισορροπημένο.
    Αν έτρωγα όμως 2 φετες ψωμί και ένα τοστ και δημητριακά το πρωί και 2 κρουασανάκια ενδιάμεσα....ε, ούτε αυτό είναι ww. Υπερκατανάλωση υδατάνθρακα είναι.
    Ένας άνθρωπος που ξέρει απο διατροφή μπορεί να το καταλάβει, νομίζω.

Εννοείται να τρώει απο ολα, στις σωστές ποσότητες.
    Μα ειδικά η χθεσινή μέρα που περιγράφει ειναι γεμάτη υδατάνθρακες. Που ειναι τα φρούτα, τα γαλακτομικά, η πρωτεϊνη;

Αν συνεχίσει έτσι η στασιμότητα θα ειναι ο κανόνας, για τη περίπτωσή της.
    Και μη ξεχνάς πως εσύ είσαι άνδρας και σου "επιτρέπεται" περισσότερος υδατάνθρακας. Σε εμάς τις γυναίκες πρέπει να περιοριστεί, ΟΧΙ να κοπεί. Να περιοριστεί.

εδιτ: να συμπληρώσω, πως ενδεχομένως ο/η καθε συμβουλος να έλεγε τα δικά του. Πάνω κάτω όμως, η φιλοσοφία είναι η ίδια.
    Όλες οι τροφές, στις σωστές ποσότητες.

Απο εκεί και πέρα, αν η Βιβή η οποιαδήποτε Βιβή, βλέπει αποτέλεσμα ενω επιλέγει να φάει όλους τους πόντους της ημέρας σε υδατάνθρακα, καλώς να συνεχίσει.

Senior Member
    Originally posted by sougar
    p_k, μιλησα για πόντους που συστήνονται, όχι για πόντους που εισαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις.
    η δική μου σύμβουλος τουλάχιστον αυτό μας είπε.
    Αυτό δε σημαίνει οτι το τηρούσα πάντα.

Αλλά αν πήγαινα και έβλεπε στο ημερολόγιο μου μια μέρα γεμάτη υδατάνθρακες - σαν και αυτή που περιγράφει πιο πάνω η Βιβή, με συμβούλευε να τους περιορίσω.
    Δεν ειναι ισορροπημένη διατροφή αυτό. Ελπίζω να συμφωνούμε σ' αυτό.

Σε μια μέρα με ζυμαρικά νερόβραστα 4π., θα έτρωγα και μια φετα ψωμί και 4 κ. δημητριακά. Αυτό ειναι ισορροπημένο.
    Αν έτρωγα όμως 2 φετες ψωμί και ένα τοστ και δημητριακά το πρωί και 2 κρουασανάκια ενδιάμεσα....ε, ούτε αυτό είναι ww. Υπερκατανάλωση υδατάνθρακα είναι.
    Ένας άνθρωπος που ξέρει απο διατροφή μπορεί να το καταλάβει, νομίζω.
    sougar, σίγουρα το παράδειγμα με τα κρουασανάκια δεν είναι υγιεινή διατροφή και είναι υπερκατανάλωση υδατάνθρακα, αυτό που λέω όμως είναι ότι δεν υπάρχει στο πρόγραμμα που έχω στα χέρια μου ο περιορισμός σε 4 πόντους.
    Ειδικά αν δικαιούσαι πολλούς πόντους, πχ. 27 - 28, πώς να περιοριστείς σε 4 π. υδατάνθρακα.
    Και πάντα μα πάντα, εννοώ υδατάνθρακες μη επεξεργασμένους και κατά προτίμηση ολικής άλεσης.
    Δεν συνηγορώ στην κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων υδατανθράκων από αυτούς που κατακλύζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ.
    Και πίστεψέ με ξέρω από διατροφή, χρόνια ασχολούμαι, όπως πιστεύω ξέρεις κι εσύ.
    Η "παρανόηση" είναι στους 4 πόντους, τους οποίους θεωρώ πολύ λίγους, καμιά αντίρρηση όσον αφορά τις υπερβολές!
    Κι έχεις ένα nickname σκέτο υδατάνθρακα!