Results 2,581 to 2,595 of 4511
Thread: WEIGHT WATCHERS
-
20-01-2011, 11:22 #2581
ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΚΕΡΑΚΙ ΜΟΥ!
ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ??
- 20-01-2011, 16:27 #2582
xmmmmmmmm.......... γκουχου γκουχου, δεν ειναι κανεις εδω μάλλον!!!!!!
Επειδή η ώρα πέρασε και δεν έχω φάει τπτ άλλο απο τα δημητριακά μου το πρωί, έφαγα ένα λουκανικοπιτάκι σφολιατένιο 2π
Ετσι το υπολογίζω τουλάχιστον...
ΣΥΝΟΛΟ δηλαδή μέχρι και αυτή τη στιγμή έχω 6π.
ʼρα έχω να φάω ένα υπόλοιπο 15π. Εκτός απο αυτό έχω να πλύνω και το μπάνιο, να σκουπίσω, να σφουγγαρίσω, να μαγειρέψω......
ΜΑΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Κουράστηκα και μόνο που τα σκέφτηκα...
Σας φιλώ!
Λέω να φάω αρακά που θα μαγειρέψω το βράδυ. Στη χύτρα θα είναι έτοιμος σε 20 λεπτά το πολύ με όλα τα διαδικαστικά. Ψωμί και φέτα. Αυτά...
20-01-2011, 18:03 #2583
Καλησπέρα asteraki, εδώ είμαστε!!!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την απόφασή σου να ξεκινήσεις.
Τοπρώτο βήμα είναι και το πιο σημαντικό, καθώς όπως είπε και ένας φιλόσοφος "ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα".
Αυτό το βήμα το έκανες σήμερα και εγώ χθες.
Δεν θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας άλλο πισωγύρισμα, άλλη τελμάτωση, άλλη αναβολή. Μέχρι εδώ. Είναι και θέμα εγωισμού (καλώς νοούμενου).
Τέλος οι νυχτερινές επιδρομές στα ψυγεία και στα ντουλάπια, τέλος οι έφοδοι στα κρουασάν και στις σοκολάτες, δεν ήταν πείνα αυτό αλλά λαιμαργία. Δεν θα επιτρέψουμε στο φαγητό να λειτουργεί ως επικάλυψη στο άγχος και στα καθημερινά προβλήματα.
ΟΧΙ.
Θα τρώμε σωστά, θα κινούμαστε περισσότερο, θα βλέπουμε τα πράγματα αισιόδοξα.
Όπως μου είπε και ένας φίλος γιατρός, "αφού δεν μπορούμε να επηρεάσουμε την κρίση και να κάνουμε κάτι για την υπέρβασή της, τουλάχιστον δεν θα αφήσουμε την κρίση να επηρεάσει εμάς".
Τώρα τι σχέση έχει η κρίση που βιώνουμε με τα κιλά και το αδυνάτισμα;
Όλα σχετίζονται. Όταν αγχώνεσαι, για οποιονδήποτε λόγο, δεν λειτουργείς σωστά. Καταφεύγεις πχ στο φαγητό, το βλέπεις ως λύση στο άγχος της καθημερινότητας.
Δεν είναι όμως έτσι.
Δεν είναι καθόλου έτσι.
Ξεκινήσαμε λοιπόν.
Δεύτερη μέρα σήμερα για εμένα και όλα πηγαίνουν κατ' ευχήν.
Αύριο θα είναι ακόμη καλύτερη μέρα όσον αφορά το πρόγραμμα.
Κράτα ημερολόγιο. ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Ν.1 κανόνας.
Νερό, νερό, νερό.
Ισορροπία στα θρεπτικά συστατικά.
Κίνηση, όπου και όπως μπορούμε. 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα κάνουν θαύματα.
Προγραμματισμός.
Όχι αποκλίσεις στους πόντους και αν συμβούν διορθώνουμε την επόμενη.
Δεν απογοητευόμαστε, δεν έχουμε ηττοπάθεια, δεν τα παρατάμε.
Προχωράμε σωστά και θα ανταμειφθούμε.
Καλό απόγευμα!
21-01-2011, 09:34 #2584
Kαλημέρα και απο μένα!!! :bouncy:
Όλα καλά πάνε μέχρι τώρα!
Χθες, γύρισα απο τη δουλειά και μαγείρεψα αρακά. Έφαγα ένα πιάτο (όχι μεγάλη ποσότητα παρόλο που δεν είχα φάει και τπτ όλη μέρα..) μαζί με ψωμί (λίγο παραπάνω απο την γνωστή μας φέτα των 30 γρ) και τυρί φέτα. Το βραδάκι άρχισε λιγάκι με "τσιγκλάει" η πείνα και έτσι για να μην πέσω για ύπνο με το αίσθημα της πείνας έντονο, έφαγα λίγο ψωμί με μαρμελάδα. Σύνολο οι πόντοι μου 25, δηλαδή 4 παραπάνω απ'όσο έπρεπε αλλά οκ, θα τους μειώσω σήμερα.
Τελείως διαφορετικό το ξύπνημά μου σήμερα... Για πρώτη φορά ένιωσα μια απίστευτη αισιοδοξία και ενέργεια. Ίσως γιατί δεν έφαγα βαριά το βράδυ!
Σήμερα ξεκίνησα με 3 κ.σ δημητριακά cheerios και γάλα. Έτσι έχουμε 4π. Θα φιλοξενήσω μια πολύ καλή μου φίλη το σβκ και ελπίζω να μην ξεφύγω απο τον στόχο μου. Κυρίως φοβάμαι το έξω... Φαγητό, ποτό κτλ... Θα δούμε όμως πως θα μπορέσω να το αποφύγω. Δεν μου αρέσει το ποτό και επιπλέον με μεθάει εύκολα και χάνω την μπάλα...!!
Π-Κ, είμαι σίγουρη ότι θα πετυχουμε τον στόχο!! Αφού ξεκινήσαμε και έχουμε συμπαράσταση ο ένας τον άλλον σίγουρα θα πάνε καλά τα πράγματα! Ελπίζω σύντομα να μαζευτούν και άλλα γουετγουτσεράκια και να μοιραζόμαστε όλοι μαζί την χαρά της νέας μας προσπάθειας!
Σας φιλώ όλους και θα τα πούμε σύντομα!!!!!:P
21-01-2011, 10:10 #2585
η ασκηση ποσους ποντους εχει?
(ξερω οτι εχει αναφερθει καπου αλαλ συγνωμη μπαιδια, βαριεμαι να ψαξω σε 10 σελιδες... οποτε... αν σε καποιουςειναι ευκολο
αμα εχει αρκετους μπορει κ να με πεισω να δοκιμασω να μετραω πονοτυς..
χαχα :duh: )
21-01-2011, 11:16 #2586
Δες εδώ:
"Επίσης για τους πόντους δώρο ισχύει για κάθε 30 λεπτά προσπάθειας τα παρακάτω"
Ποδήλατο 2
Κολύμπι 3
Περπάτημα 2
αεροβική 3
αεροβική σε νερό 3
badminton 3
basketball 4
ποδήλατο γρήγορο 3
ποδόσφαιρο 4
γκολφ 2
ορειβασία 4
χόκευ 4
ιππασία (περπάτημα) 2
ιππασία (τροχάδι) 3
τροχάδιν 4
pilates 2
σκι 6
τέννις 3
γιόγκα 2
Αν κοιτάξεις στο λινκ που εδωσε η ζωουλα θα τα βρεις στην πρωτη πρωτη σελιδα!
Ελπιζω να βοηθησα! Εγω δεν τους υπολογιζω καθολου τους ποντους γυμναστικης... Είνια λιγοι οποτε δεν κανουν την διαφορα... Αντιστοιχα αν κανεις με θερμιδες, σχεδον ποτε δεν αφαιρεις τις θερμιδες της ασκησης!! Παντως ειναι χρησιμο να το κανεις οταν εχεις να βγεις εξω και ψαχνεις να εξασφαλισεις ποντους! Μεγαλο δωρο οι ποντοι γυμναστικης σε αυτη την περιπτωση!!!!
Φιλιαααααααααα:yes:
21-01-2011, 11:21 #2587
ευχαριστω
(αν υποθεσουμε οτι σκεφτω αν δοκιμασω το συστημα δε θεωρω τους ποντους γυμναστικης αμελητεους, για τον εξης λογο: αν παρεις 4 ποντους παραπανω απ ό,τι δικαιουσαι, σκας απ τη στεναχωρια-δεν ειναι κ λιγοι!!
αν ομως αυτοι οι 4 ποντοι ειναι της γυμναστικης?)
21-01-2011, 12:01 #2588
Παρακαλώ!!! :wink1:
Βασικά ξέρεις ποια είναι η φιλοσοφία? Το κίνητρο για γυμναστική.. Σου δίνει πόντους - δώρο για να σε κινητοποιήσει! Εγώ προσωπικά δεν τους υπολόγιζα ποτέ διότι αν το έκανα ήξερα πάντα ότι μπορώ να φάω λίγο παραπάνω και δεν θέλω να το έχω αυτό καθόλου στο μυαλό μου...!! :bigsmile:
Απλώς, ήξερα όταν θα βγω έξω ότι αν ξέφευγα λίιιιιιιγο παραπάνω δεν θα μου κόστιζε τίποτα στο προγραμματισμένο εβδομαδιαίο ραντεβού μου με τη ζυγαριά. Αυτό που λες ναι είναι ΑΠΟΛΥΤΑ σωστό και λογικό αλλά εμένα προσωπικά με αποσπά απο τη διατροφή. Οπότε ας ζοριστώ λίγο και ας είναι!!!
Πραγματικά αν ακολουθήσεις το σύστημα με τους πόντους θα δεις ότι δεν θα θες να δοκιμάσεις καμία άλλη μέθοδο αδυνατίσματος. Αρκεί βέβαια να καταφέρουμε (βάζω και μένα μέσα φυσικά) να διαχειριστούμε σωστά τους πόντους και να καταναλώνουμε όλα τα είδη τροφών!!
Σου εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι και να κάνεις και να ξέρεις ότι θα είμαστε εδώ για κάθε απορία!
Σε φιλώ γλυκά!
21-01-2011, 12:33 #2589
αχ σ ευχαριστω αστερακι, εισαι πολυ γλυκεια
ο φοβος μου δεν ειναι μηπως δεν τρωω σωστα... θεωρω οτι λιγο πολυ τις αρχες τις ξερω, δλδ δεν προκειται να ξοδεψω ποντους σε πιτσες κ σοκολατες :P xexe
το δικο μου προβλημα βασιακ ειναι οτι βαρειμαι κ αγχωνομαι να το ψαχνω τοσο πολυ.
δλδ αν υποθεοσυμε τοι αρχιζω να ψαχνω για ποντους , να μετραω τι εφαγα κτλ,
1ον ειναι πολυ πιθανο να μην το κανω για πολυ κ
2ον μπορει αν αγχωθω, να μου γινει εμμονη ιδεα κ ολο να εχω στο νου μου το φαϊ
απο αυτη την αποψη εμενα πχ με βολευει να πηγαινε σε διαιτολογο για να μου τα δινει ετοιμα κ να χει εκειν οτης ευθυνη σχεδιασμου :P
αλλα επειδη τις τελευταιες φορες που το επιχειρησα δε συμμορφωνομουν, μου το απαγορεψα κ αυτο :dork:
θα διαβασω τους πονουτς παντως...
μπορει να με ιντριγκαρει αν δοκιμασω κατι νεο :yes:
21-01-2011, 12:59 #2590
Κοίτα, αυτό με τους πόντους θα το κάνεις για κανα2 - 3 μέρες και μετά θα ξέρεις τα περισσότερα απέξω. Τα βασικά τουλάχιστον..!
Ένα ελαφρύ κόλλημα με την μέτρηση των πόντων θα το φας είναι η αλήθεια την πρώτη βδομάδα, μετα θα δεις ότι πέφτει η ζυγαριά και την 2η εβδομάδα θα είσαι πιο χαλαρή. Την Τρίτη εβδομάδα πλέον που θα έχεις αρχίσει να μαθαίνεις το σύστημα δεν θα σε νοιάζει τόσο πολύ τί θα φάς διότι το πρόγραμμα αυτό σου επιτρέπει να τρως τα πάντα άρα δεν θα σπαζοκεφαλιάζεσαι! Το μόνο που ενδεχομένως να σε ζορίσει λίγο είναι ότι θα θες αν φας κάτι "αμαρτωλό" και θα δεις ότι οι πόντοι του είναι αρκετοί και θα σκεφτείς αν πρέπει να τους χαραμίσεις εκεί ή σε κάποια άλλα περισσότερα πράγματα που θα σου δώσουν τους ίδιους ή και λιγότερους πόντους απο αυτό.
Με τους διαιτολόγους το θέμα είναι το εξής: Από κάποια στιγμή και μετά το πρόγραμμα γίνεται ανιαρό. Ναι μεν σε κρατάνε σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο και δεν ασχολείσαι καθόλου με το τί θα φας αλλά μόνο με το ότι πρέπει να το μαγειρέψεις, αλλά απο κάποια στιγμή και μετά βλέπεις ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και σε κουράζει. Το καλό με την διατροφή απο διαιτολόγο είναι ότι σου μαθαίνει ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΣ. Είναι προσωπικό θέμα αν μπορείς να το ακολουθήσεις και κυρίως αν αυτού του είδους διατροφή που σε βάζει να κάνεις μπορείς να την κρατήσεις και μετά. Έχω χάσει πολλά κιλά και σε διαιτολόγο αλλά δεν κατάφερα ποτέ να τα διατηρήσω. ΠΟΤΕ. Δεν λέω ότι φταίνε αλλά μάλλον εμένα δεν μου ταίριαζε ο συγκεκριμένος τρόπος προσέγγισης της δίαιτας.
Μια απόφαση είναι όλα. Απόφαση και θέληση!
Καλή επιτυχία με ότι αποφασίσεις να κάνεις!
Σε φιλώ και ότι χρειαστείς εδώ είμαι!!!!!!!!! :bouncy:
22-01-2011, 09:53 #2591
Καλημέρα!!!
asteraki, βλέπω συνεχίζεις κανονικά και δυναμικα! έτσι μπράβο! Προχώρα, ήδη είσαι στην τρίτη μέρα!
Η μέρα μου χθες δεν ήταν καθόλου καλή διατροφικά, καθώς βρέθηκα ανάμεσα σε πειρασμούς, όπως σπιτική πίτσα και σπιτική σοκολατόπιτα. Δεν συνεχίζω, καταλαβαίνετε...
Βέβαια δεν έγιναν υπερκραιπάλες, αλλά ξέφυγα εντελώς.
Παρόλα αυτά, συνεχίζω σαν να μη συνέβη τίποτε.
Μου πέρασε η ιδέα να κάνω reset και να ξεκινήσω από σήμερα, αλλά δεν θα υποκύψω. Είπα Τετάρτη και Τετάρτη θα ζυγίζομαι.
Το σημερινό πρωινό περιλάμβανε τα εξής:
2 φέτες ψωμι για τοστ
30 γρ. γκούντα
1 κ.γλ. μαργαρίνη λάιτ
1 κουτάκι χυμό χωρίς ζάχαρη
όλα αυτά 8,5 πόντοι
υπόλοιπο για σήμερα 21,5 πόντοι.
Δεν πρόκειται να γίνουν παρασπονδίες σήμερα, αυτό είναι βέβαιο. Θα το δούμε όμως και το βράδυ, στον απολογισμό της ημέρας.
asteraki, καλώς να δεχτείς τη φίλη σου και προσοχή. Όλα με μέτρο, αν και δεν έχεις ανάγκη. Όταν λες κάτι το εννοείς πραγματικά και είμαι σίγουρος ότι για μια ακόμη μέρα το πρόγραμμα θα το εφαρμόσεις κανονικότατα.
Πολλές καλημέρες και στα υπόλοιπα παιδιά που γράφουν εδώ!
Να έχουμε ένα τέλειο Σαββατοκύριακο και πάνω απ' όλα αισιοδοξία και θετική διάθεση!
Καλή συνέχεια!!!
22-01-2011, 11:24 #2592
ευχαριστώ fuxia kai zwhtsa! πάντως εμένα προσωπικά με μπερδεύει αυτό το σύστημα:lol: θα πάω με τις θερμίδες....με βολεύουν πιο πολύ:bigsmile::spin:
23-01-2011, 11:15 #2593
Καλημέρα!
Τι κάνετε; όλα καλά;
Επιτέλους βγήκε λίγο ο ήλιος και αυτό ανεβάζει τη διάθεση!
Καλά πήγε η χθεσινή μέρα, καλά ξεκίνησε και η σημερινή.
ΠΡΩΙΝΟ
1 τοστ με ζαμπόν και γκούντα
1 κουτάκι χυμός χωρίς ζάχαρη
1 μπάρα δημητριακών
Καλή συνέχεια!
23-01-2011, 14:07 #2594
Συνεχίζουμε με το μεσημεριανό:
1 πιάτο μακαρόνια μαγειρεμένα με 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
Λίγο κέτσαπ και 45 γρ. τριμμένη φέτα
Ντοματοσαλάτα με 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
Καφές ντεκαφεϊνέ με 1 κ. γλ. ζάχαρη (κοφτό) και λίγο γάλα
23-01-2011, 14:39 #2595
Καλημέρα και καλώς σας βρήκα!
Χαιρετώ όλη την παρέα, διαβάζω κάμποσο καιρό το φόρουμ και τελικά σήμερα είπα να πω ένα γεια και να σας γράψω τα νέα μου.
Φυσικά κι εγώ στον αγώνα μαζί σας, και γενικά στον αγώνα για το ιδανικό βάρος εδώ και πολλά χρόνια.
Δεν υπήρξα παχύσαρκο παιδί (αντίθετα ήμουν λιπόσαρκο και λιγόφαγο), ούτε παχύσαρκη έφηβη.
Αυτό βέβαια δεν με εμπόδιζε να κάνω εξωφρενικές "δίαιτες" στην εφηβεία μου, για να χάσω τα 3-4 ανύπαρκτα κιλά (Να είσαι 44 κιλά και να λιμοκτονείς για να πας στα 40, γιατί ο τάδε ωραίος του σχολείου δεν σε πρόσεξε στο πάρτι, lol).
Τέλος πάντων, κιλά στη ζωή μου άρχισα να βάζω από τα 22 μου και μετά.
Για μια διετία, από τα 20-22, πέρασα μια φάση που σήμερα θα την χαρακτήριζα νευρική ανορεξία, αχ Χριστέ μου, ήταν από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής μου...
Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα δικό μου που μου άλλαξε τη ζωή και με πήγε για ένα χρόνο σχεδόν πίσω σε όλες μου τις καθημερινές δραστηριότητες, και ο θάνατος του κοντινότερού μου προσώπου σε μικρό χρονικό διάστημα... Έτσι ξεκίνησαν όλα. Με πήρε από κάτω...
Δυο χρόνια μετά, η νευρική ανορεξία έδωσε τη θέση της σε κρίσεις βουλιμίας.
Όντας μικροκαμωμένη και σχεδόν όλη μου τη ζωή λεπτή, όταν κάποια στιγμή "συνήλθα" κάπως ψυχολογικά, μου κακοφάνηκε πολύ η καινούρια εικόνα του εαυτού μου.. δεν μπορούσα να με συνηθίσω, ούτε να νιώσω καλά μες το πετσί μου.
Κι εκεί άρχισε ο "αγώνας μου" ενάντια στα παραπανίσια κιλά, που κράτησε σχεδόν όλη μου την υπόλοιπη ζωή, με διαλείμματα εξαιρέσεων, για παράδειγμα κάποια χρόνια που ήμουν στα φυσιολογικά μου κιλά, κάποια χρόνια που υπήρξα λεπτή, και τα υπόλοιπα είτε παχουλή, είτε παχύσαρκη, είτε υπέρβαρη, με δίαιτες που άρχιζαν, τελείωναν πριν καλά καλά αρχίσουν, ή συνέχιζαν για κάποιους μήνες, με απογοητεύσεις άλλοτε, άλλοτε με επιτυχίες και ανεβασμένο ηθικό, αρκετές φορές με στόχους που είχαν επιτευχθεί και άλλες που δεν είχα καταφέρει το παραμικρό παρά μόνο να φορτωθώ με βάρος ακόμη περισσότερο από όσο όταν είχα ξεκινήσει...
Σ' αυτό όλο το διάστημα, κάμποσα εώς αρκετά χρήματα "πεταμένα" σε διαιτολόγους, κέντρα αδυνατίσματος και "ευεξίας" -τρομάρα τους- και όλα τα γνωστά...
Και να φανταστείτε πως μέχρι τα είκοσί μου, η μέρα μου κυλούσε μέσα στο γυμναστήριο (τρεις ώρες καθημερινά), κι ήμουν εγώ που μαζί με τον υπεύθυνο βγάζαμε τις διατροφές για τα παιδιά που ερχόντουσαν και ήθελαν πρόγραμμα διατροφής.
Θα πουν τώρα ίσως κάποιοι, και γιατί καλό μου, αφού ήξερες και ξέρεις τι διάτανο πρέπει να φας, δεν τα εφαρμόζεις στην πράξη παρά κάθεσαι εδώ και μας πρήζεις;
Καλά τα λένε ίσως όσοι έχουν αυτή την απορία (απορία που συχνά πυκνά εκφράζουν και οι γύρω μου, και όσοι άσχετοι θα έλεγα εγώ, δεν αντιμετώπισαν ποτέ πρόβλημα με το βάρος τους που να συνοδεύεται κι απ' όλον τον φαύλο κύκλο του παίρνω, χάνω, απογοητεύομαι, και που δεν ξέρουν τι σημαίνει ψυχολογικός παράγοντας).
Για να μην μακρηγορώ, η απάντηση είναι απλή.
Έχω την γνώση, έχω και το πρόβλημα. Κι ένας αλκοολικός γνωρίζει πως το αλκοόλ τον καταστρέφει, αλλά έχοντας το πρόβλημα, όντας αλκοολικός δηλαδή, πίνει.
Θέλω να τονίσω εδώ και να ξεκαθαρίσω πως μιλώ μόνο για τον εαυτό μου.
Για μένα, τα κιλά μου σχετίζονται με ψυχολογικά θέματα πάντα, κάτι που έχει αποδειχτεί όλη μου τη ζωή και το έχω αποδεχτεί τώρα πια κι εγώ.
Είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα, είναι εύκολο να "τιμωρείς" έτσι τον εαυτό σου, εύκολο να βρίσκεις παρηγοριά στη μοναξιά, στη θλίψη, στα όσα δεν αντέχεις, ω ναι είναι εύκολο κι ύστερα σου τρώει την ψυχή..
Δύσκολο είναι ν' αγαπήσεις τον εαυτό σου, δύσκολο είναι να τον συγχωρήσεις κι έτσι να συγχωρήσεις και τους άλλους, δύσκολο είναι να παλεύεις μόνος χωρίς άνθρωπο να του πεις αυτά που σου συμβαίνουν, αυτό είναι το δύσκολο.
Σ' αυτό το δύσκολο μονοπάτι βαδίζω καθημερινά, κι έχω κάνει προόδους. Έστω συνειδητοποίησης.
Ξέρω πως μακρηγόρησα τελικά, ζητώ συγνώμη απ' όλους, αλλά ήταν σαν μια βαλβίδα εκτόνωσης.. άνοιξε μοναχή της και ... και τόση ώρα γράφω χωρίς καν να έχω τσεκάρει αν βγάζουν νόημα και λογική τα όσα έγραψα...
Όμως μου έκανε καλό και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υπομονή σας και την παρέα σας.
Και για να φτάσω και στα πιο καθ' ημάς, είμαι ξανά στο πρόγραμμα των WW, το έχω κάνει στο παρελθόν, πολλά χρόνια πίσω με εντελώς διαφορετικό τρόπο (δεν υπήρχαν πόντοι τότε), αλλά ήταν η πιο ισορροπημένη διατροφή που έχω κάνει στη ζωή μου και η πιο αποτελεσματική προσπάθεια απώλειας κιλών.
Τότε στους πέντε περίπου μήνες είχα χάσει 13 κιλά και ήμουν απόλυτα ικανοποιημένη.
Διαβάζοντας σχεδόν τις περισσότερες σελίδες αυτού του θέματος (όχι όλες ομολογώ!), είδα πως το τότε πρόγραμμα που έκανα εγώ, θα μπορούσε να χρησιμεύσει ώς ένας πολύ καλός οδηγός-τυφλοσούρτης, για το τι να τρώει κανείς καθημερινά, ούτως ώστε να βρίσκεται σε ένα όσο πιο ισορροπημένο πλαίσιο διατροφής γίνεται.
Ορίστε λοιπόν οι ημερήσιες μερίδες που ακολουθούσαμε τότε:
Φρούτα: 3-4
Σαλάτες/Χορταρικά: 2 τουλάχιστον
Γαλακτοκομικά προϊόντα: 2
Ψωμί:2
Λίπη:3
Πρωτεΐνες: 5
Στα φρούτα η μερίδα ήταν ένα μέτριο φρούτο, ή δύο όταν τα φρούτα ήταν μικρά (πχ μανταρίνι), ή 10 ρόγες σε σταφύλι κοκ
Στις σαλάτες και χορταρικά η μερίδα ήταν 2 κούπες του τσαγιού αλλά η δική μου αρχηγός ομάδας με είχε συμβουλεύσει να τα βάλω στο απεριόριστο ως μερίδα κι αυτό είχα κάνει.
Στο ψωμί η μερίδα ήταν 30 γρ.
Στα λίπη η μερίδα ήταν 1 κ. γλυκού
Στις πρωτεΐνες η μερίδα ήταν 30 γρ. εκτός ψαριού όπου η μερίδα ήταν 60 γρ. και το 1 αυγό ισοδυναμούσε με μία μερίδα.
Πώς σας φαίνεται;
Εγώ αποφάσισα και ξεκίνησα εδώ και μία εβδομάδα την διατροφή των WW βασισμένη πάνω στα όσα ήξερα από παλιά και στα όσα διάβασα και έμαθα για τους πόντους τώρα.
Οι ημερήσιοι πόντοι μου είναι 20-22.
Ξεκίνησα το περασμένο Σάββατο.
Με εξαίρεση την Παρασκευή όπου ήμουν σε δείπνο και ξεπέρασα τους πόντους μου *είχα φροντίσει να μαζέψω πόντους μέσα στην εβδομάδα*, τα πήγα αρκετά καλά.
Το χτεσινό ζύγισμα έδειξε απώλεια 1,500 γρ.
Ενάμισι κιλό για πρώτη εβδομάδα είναι μια χαρά.
Η μόνη μου απορία είναι ότι βρήκα ψάχνοντας για τους πόντους και εδώ στο φόρουμ αλλά και σε άλλα μέρη στο δίκτυο (τόσο ελληνικά sites, blogs, forums όσο και ξένα), μεγάλες διαφορές και αποκλείσεις στους πόντους των τροφίμων.
Θα αναφέρω μόνο ένα παράδειγμα:
Μουσακάς 13 πόντους, 18 πόντους, 22 πόντους.
Τι μπορεί να ισχύει;
Σας χαιρετώ όλους για την ώρα και χαίρομαι που σας "συνάντησα".
Καλή συνέχεια.
Ιφιγένεια.
Αχρηστος...
17-07-2025, 22:23 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια