Results 2,956 to 2,970 of 4511
Thread: WEIGHT WATCHERS
-
10-05-2011, 16:34 #2956
Πω πω λίγο έλειψα και αμέσως χαμός. Να μας την πείτε που δεν σας ανεβάζουμε το ηθικό κάθε μέρα. Σαν δεν ντρέπεστε λίγο!
Εγώ την προηγούμενη εβδομάδα έφαγα λίγο παραπάνω, συνολικά όμως ήμουνα 20 πόντους λιγότερο (αντι για 42, γιατί κόβω 4 την ημέρα και άλλους δύο επειδή κυρίως κάθομαι και καμια φορά είμαι όρθιος) αλλά δεν πειράζει, πάλι παρακάτω είμαι.
σήμερα έφαγα τα εξής
μια ζαμπονοτυρόπιτα, 8π
1 γαλατάκι, 3π
2 κριτσίνια με σιμιγδάλι, 3π
30 γρμ σοκολάτα, 3π
για μεσημεριανό, 1 σπανακόπιτα (αρα και μερίδα λαχανικά μαζί), 6π
μου έχουνε μείνει τα φρούτα, μια μερίδα λαχανικά, και άλλοι 4π ακόμα (έφαγα χθες κάτι παραπάνω και έκοψα σήμερα) και θα δώ τι θα φάω το βράδυ. θα φτιάξω κάνα λαχανικό και καμιά πατάτα η κάνα καλαμάκι κοτόπουλο με ψωμί (καλύτερα πρωτείνη παρά υδατάνθρακα).
αστεράκι εδώ είμαι! χαιρετώωωωωωωωωωωωωω!
νεφέλη για το θέμα του νερού απλά να έχεις το μπουλάκι πάντα δίπλα σου και να πίνεις. να το βλέπεις. φτιάξε και λίγο καφέ για να σε κάνει να διψάς, και μετά απο κάθε γουλιά καφέ πινε και νερό. συνεχώς. αυτός είναι καλός τρόπος για να πίνεις πολύ νερό χωρίς να το καταλαβαίνεις!
αμαλία: Αλήθεια το σκούπισμα ξεσκόνισμα, σφουγγάρισμα, πλύσιμο ρούχων στο χέρι, και 3ωρο σιδέρωμα πιάνονται για γυμναστική;;;:crazy:
ναι αμαλία, ΝΑΙ. Εργάζεσαι εκείνη την στιγμή. Όρθια και κουράζεσαι. Οπότε κερδίζεις 2 - 3 πόντους περίπου. Δεν ξέρω αν έχεις το βιβλιαράκι της δεύτερης εβδομάδας που λέει για τους πόντους για την γυμναστική η το πεδόμετρο που υπολογίζει τους πόντους της άσκησης. Κοίτα το!
άντε κουράγιο σε όλες/ους!
- 10-05-2011, 16:40 #2957
μμμμμ σαν δεν ντρέπεσαι που εξαφανίστηκες θα μας την πεις και απο πάνω; που είναι οι όρκοι συμπαράστασης και υποστήριξης;
μας αφήσατε μόνες κι απροστάτευτες εδώ !
τόσες γυναικες να σε ψάχνουν! αμάν πια
11-05-2011, 08:31 #2958
Ναι βρε μικρές και ανυπεράσπιστες! Που δεν μπορείτε μόνες σας! χαχαχαχαχα
καλημέρα απο μένα
11-05-2011, 09:36 #2959
είδες που δεν ενδώσαμε πουθενά... σεμνές και χαμηλοβλεπούσες... πιστές να περιμένουμε μια κουβέντα και αυτό ειναι το ευχαριστώ , η υποστήριξη και η συμπαράσταση ένα ειρωνικό σχόλιο "μικρές και ανυπεράσπιστες" το οποίο συνοδεύουν και χάχανα! ε, όχι λοιπόν κύριε! να αναλάβεις τις ευθύνες σου! τα κορίτσια σου! τα προβλήματα και τα παράπονα μας! τις γκρίνιες μας, τις ιδιοτροπίες μας και τις απαιτήσεις μας! όταν φωνάζουμε "Μάριε!" σφαίρα εσύ!!!
πολύ καλημέρα σας!
11-05-2011, 10:04 #2960
Καλημέρα σας!
Ελπίζω να είστε όλοι καλά!!!
Βλέπω κάποιοι έκαναν δυναμικό come back και άλλοι ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί.......!!!!!!!!
Κέφια πολλά έχει η παρέα μας...!!! Πολύ χαίρομαι γι'αυτό!
Εγω σήμερα ενώ ξεκίνησα καλά, στην πορεία στράβωσα πολύ και τα νεύρα μου κοντεύουν να χτυπήσουν κόκκινο! ʼτιμο πράγμα η γκρίνια της μαμάς!!
Δεν πειράζει όμως, προσπαθώ να ανασυγκροτηθώ και να μπορέσω να ηρεμήσω λίγο γιατί πώς τα κατάφερε η μανούλα μου και με έβγαλε έξω απο τα ρούχα μου! :bigsmile:
Με τη διατροφή τα πράγματα θα μπορούσαν να πηγαίνουν καλά αλλα δυστυχώς για μένα δεν πάνε... Νιώθω ανήμπορη να ακολουθήσω οποιοδήποτε πρόγραμμα και να υπακούσω σε οποιαδήποτε υπόδειξη! ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ!
Σήμερα το αποφάσισα όμως και τέρμα τα παιχνιδάκια...!! Αν το αφήσω ξέρω ότι θα με αφήσει. Ευτυχώς δεν γουρούνιασα στον έσχατο βαθμό μιας και με συγκράτησε ο καλός μου!!
Αυτά τα δικά μου νέα λοιπόν, για πείτε εσείς....
11-05-2011, 14:09 #2961
Originally posted by Nefeli-
είδες που δεν ενδώσαμε πουθενά... σεμνές και χαμηλοβλεπούσες... πιστές να περιμένουμε μια κουβέντα και αυτό ειναι το ευχαριστώ , η υποστήριξη και η συμπαράσταση ένα ειρωνικό σχόλιο "μικρές και ανυπεράσπιστες" το οποίο συνοδεύουν και χάχανα! ε, όχι λοιπόν κύριε! να αναλάβεις τις ευθύνες σου! τα κορίτσια σου! τα προβλήματα και τα παράπονα μας! τις γκρίνιες μας, τις ιδιοτροπίες μας και τις απαιτήσεις μας! όταν φωνάζουμε "Μάριε!" σφαίρα εσύ!!!
πολύ καλημέρα σας!
απο δω και πέρα σφαιράααααααααααααααααααα αααααα!
πρωινό
σπανακόπιτα, 6π, και μερίδα λαχανικά
300 μλ πράσινο γάλα, 3π
σοκολάτα, 5π
Μεσημεριανό
2 κουλούρια θεσσαλονικής μικρά, 5π
1 ζαμπονοτυρόπιτα, 8π
θα φάω τα φρούτα με κάνα γιαούρτι πιο μετά και ίσως αποταμιεύσω κάνα πόντο
11-05-2011, 14:13 #2962
Originally posted by asteraki
Καλημέρα σας!
Ελπίζω να είστε όλοι καλά!!!
Βλέπω κάποιοι έκαναν δυναμικό come back και άλλοι ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί.......!!!!!!!!
Κέφια πολλά έχει η παρέα μας...!!! Πολύ χαίρομαι γι'αυτό!
Εγω σήμερα ενώ ξεκίνησα καλά, στην πορεία στράβωσα πολύ και τα νεύρα μου κοντεύουν να χτυπήσουν κόκκινο! ʼτιμο πράγμα η γκρίνια της μαμάς!!
Δεν πειράζει όμως, προσπαθώ να ανασυγκροτηθώ και να μπορέσω να ηρεμήσω λίγο γιατί πώς τα κατάφερε η μανούλα μου και με έβγαλε έξω απο τα ρούχα μου! :bigsmile:
Με τη διατροφή τα πράγματα θα μπορούσαν να πηγαίνουν καλά αλλα δυστυχώς για μένα δεν πάνε... Νιώθω ανήμπορη να ακολουθήσω οποιοδήποτε πρόγραμμα και να υπακούσω σε οποιαδήποτε υπόδειξη! ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ!
Σήμερα το αποφάσισα όμως και τέρμα τα παιχνιδάκια...!! Αν το αφήσω ξέρω ότι θα με αφήσει. Ευτυχώς δεν γουρούνιασα στον έσχατο βαθμό μιας και με συγκράτησε ο καλός μου!!
Αυτά τα δικά μου νέα λοιπόν, για πείτε εσείς....
Έτσι! Τέρμα τα παιχνιδάκια! Κρατάμε τους πόντους απο δω και πέρα!
και δεν ξεχνάμε το απεριορίστο με τις πατάτες και τα ζυμαρικά να μας σώσει οταν θέλουμε να γουρουνιάσουμε καμιά φορά!
Ακόμα περιμένω απο τα παλιοκόριτσα εδώ να κάνουνε σκάιπ και να αρχίσουνε τις ονλάιν συναντήσεις!
υγ σήμερα το πρωί επικυρώθηκε η παραγγελία του νέου προγράμματος ProPoints! Σε καμιά βδομάδα θα έχει έρθει!
12-05-2011, 09:29 #2963
Καλημέρα στο παρεάκι! Πριν πάω για μαγείρεμα, είπα να σας σημειώσω το ευχάριστο! Έφυγε από πάνω μου 1,6 κιλό! Ανέβηκα από περιέργεια στην ζυγαριά, γιατί δεν λέει άλλοι να βλέπουν την απώλειά σου και συ να μην την αισθάνεσαι!
12-05-2011, 09:41 #2964
Καλημερα σε όλους!
Βλέπω οτι παει πολυ καλα η ομαδα αν και χαθήκαμε μερικοι σαν και εμενα. Τι να κανω ομως....δουλεια, διαβασμα για εξετάσεις και η καθημερινότητα με αναγκασαν να απουσιάσω για λίγο. Συνεχίζω όμως και εγω δυναμικα γιατί δεν τα πήγα και όπως επρεπε αυτες τις ημέρες, δυστυχως :no:
Καλη συνέχεια σε όλους! :wink2:
12-05-2011, 10:31 #2965
πολύ καλημέρα μας!
Μαρία μπράβο για την απώλεια των κιλών! είναι πιο σημαντικό όταν το αντιλαμβάνονται και οι άλλοι αφού η επιβεβαίωση παίζει σημαντικό ρόλο σ'αυτή την προσπάθεια.
έχω το νερό συνέχεια δίπλα... κάτι κάναμε δεν μπορώ να πω αλλά με κούρασε να το σκέφτομαι... ελπίζω μετά ότι θα γίνεται ασυναίσθητα.
μαρία-νεφέλη τι κάνεις; τι εξετάσεις δίνεις; ειδικά όταν διαβάζουμε ο πειρασμός είναι χειρότερος. εγώ θυμάμαι συνέχεια ήθελα κάτι στο χέρι και χωρίς να το καταλάβω μπορεί να έτρωγα μισή συσκευασία κριτσίνια ή μπισκότα. κόψε πολλά φρούτα και λαχανικά να έχεις κοντά σου!
οι υπόλοιποι δεν ξυπνήσαμε; Σφαιράτε Μάριε που είσαι; ήθελα να σε ρωτήσω με τόσους υδατάνθρακες έχεις απώλεια; είσαι άντρας και το καταλαβαίνω αλλά και πάλι... πολλοί μου φαίνονται! έχεις κανένα μυστικό tip; σπανακόπιτα,2 κουλούρια θεσσαλονικής μικρά και ζαμπονοτυρόπιτα; πως γίνεται; εκτός κι αν μιλάς ίσα να φας 2 μπουκίτσες από το καθένα...
αστεράκι φωτεινό; angek; αμαλία; p_k ;
χθες περπάτησα με περίπου 1 1/2 ώρα και ο συνοδός μου έλεγε "δεν περπατάμε τώρα, ΠΕΤΑΜΕ λεμε!!!"
πολύ βοηθητικό αφού τερμάτισα σε πολύ καλό χρόνο σε σχέση με την απόσταση (ολόκληρη παραλιακή)! χεεχεχεχεχε
ελπίζω και σήμερα να μπορέσω να πάω ακόμα 1 1/2 ώρα.
12-05-2011, 22:16 #2966
Χαιρετώ το πλήθος!
άντε όλοι δυναμικά στον αγώνα αλλά χαθήκατε όλοι σας και σκάιπ δεν στέλνετε...
Ωραίο το φόρουμ αλλά χωρίς λάιβ επικοινωνία δεν υπάρχει ομαδική συμπαράσταση!
επειδή κάποιος με ρώτησε αν τρώω πολλούς υδατάνθρακες. θα διαφωνήσω. Κατ'αρχάς κυρίως υδατάνθρακες πρέπει να τρώμε οχι πρωτείνη (αν και με πρωτεινουχα γεύματα βοηθάς το αδυνάτισμα το ξέρω, αλλα οταν πρεπει να διαβάσεις και θες ενεργεια τρως υδατάνθρακες). Κατα δεύτερον η ζαμπονοτυροπιρα εχει μεσα κασερι και ζαμπον, δηλαδη πιουρ πρωτείνες. και η σπανακόπιτα λαχανικά. θεωρώ αυτές τις δύο επιλογές τις καλύτερες απο όλες που μπορείς να βρείς στα σφολιατοειδή (ίσως και την λουκανικόπιτα λόγω πρωτείνης αλλά το λουκάνικο που θα έχουνε εκεί θα έχει πολύ κακό λίπος).
Κατά τρίτον το αδυνάτισμα γίνεται αργά και σταδιακά κι όχι εντυπωσιακά και προσωρινά. Ειδικά αν πας και γυμναστήριο και εξασκείς τους μύες θές πιο πολύ ενέργεια. Ξυπνάς το σύστημα να κάψει λίπος αλλα για να το κάψει θέλει ενέργεια (σε υποθερμιδικά πάλι πλαίσια).
Ο μύθος κοβουμε τους υδατάνθρακες πρέπει να ξεπεραστεί, γιατί αν κόψεις τους υδατάνθρακες θα κάψεις κυρίως μύες κι όχι λίπος (αυτό ειναι το ζητούμενο, να φτάσουμε το λίπος σε φυσιολογικά επίπεδα) και μετά απο λίγο τα ξαναπαίρνεις.
Πάντως είτε το πιστεύεις ειτε οχι, μια χαρά πιάνει το πρόγραμμα που κάνω και σταδιακά χάνω. αργά και σταθερά χωρίς να διαλύω τον μεταβολισμό και τις καύσεις.
καλύτερα ένα με δύο κιλά τον μήνα που θα φύγουνε οριστικά και δεν θα ξαναέρθουνε παρά γρήγορη απώλεια και επαναφορά του βάρους. Κάτι ξέρουνε και λένε μην αποταμιεύετε πάνω απο 4π την ημέρα στο πρόγραμμα. Και αν αποταμιεύεις σου λένε να μην τους μεταφέρεις βασικά στην άλλη βδομάδα αλλά αν βγείς πχ το σάββατο βράδυ έξω να τους φάς! Σταθερή και αργή απώλεια είναι το πιο σημαντικό και το τονίζω.
Εδώ στο νέο πρόγραμμα το οποίο περιμένω με πολύ ανυπομονησία πέρα απο τους βασικούς την ημέρα έχουνε και τους εβδομαδιαίους πόντους, απο την αρχή. Καταλαβαίνεις δηλαδή σε αναγκάζουνε να τρώς υποθερμιδικά και να μην στερείσαι τις εξόδους σου!
παντως δεν μπορώ να καταλάβω που τους είδες τους τόσους πολλούς υδατάνθρακες. μια ζαμπονότυροπια και δυο μικρά κριτσίνια απο τις οκτώ το πρωί μέχρι τις 1 το μεσημέρι και μετά αλλη μια σπανακόπιτα για μεσημεριανό δεν είναι πολύ, 6π έχει και τρώς και λαχανικά :Ρ. μετα το βράδυ που λες εφαγα μονο μια σαλάτα και φρούτα, μαζι με ενα καλαμάκι κοτόπουλο (φουλ πρωτείνη δηλαδή!). μια χαρά το πήγα και το πρωί ξύπνησα ακόμα πιο ξεφούσκωτος.
ειτε το πιστευεις ειτε οχι, πιάνει!
το τιπ ειναι να ξεκινησεις γυμναστικη, αεροβική και μυική άσκηση, cardiotraining/weightraining, για να ξυπνήσει ο μεταβολισμός σου. αλλιώς, δεν πά να τρώς λιγότερο, λίπος ο οργανισμός δεν θα κάψει. η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων προτιμάνε γλυκόζη - αμινοξέα - λίπος σε προτεραιότητα μορίων όταν αρχίζουνε μια υποθερμιδική δίαιτα. δηλαδή ο οργανισμός στρέφεται στο γλυκογόνο και στα αμινοξέα των μυών, καίς τους μύες, ελάχιστο λίπος, διαλύεις τον μεταβολισμό και μετά κάνεις λιπομέτρηση και βλέπεις οτι δεν έχεις να χάσεις πάνω απο έξι εφτά κιλά κι όμως φαίνεσαι λές και έχεις 20 παραπάνω. (ένα κιλό λίπους εχει τεράστιο όγκο και ελάχιστη πυκνότητα, ένα κιλό μυική μάζα είναι ίσο με δύο πορτοκάλια σε όγκο. προσπάθησε λοιπόν να καταλαβεις οτι βλεπουνε καποιοι οτι χάνουνε τρελλά κιλά ειδικά κάτω απο το ύψος τι χάνουνε και αν αυτό είναι σωστό για την υγεία!)
τι να κάνουμε, υπάρχουνε κάι κάποιοι άνθρωπι που γεννιούνται με ιδιότητες μεσομορφικού και έχουνε το λίπος σαν προταιρεότητα με αποτέλεσμα να τρώνε πίτσα κάθε μέρα και να μην παχαίνουνε. αυτοί είναι οι τυχεροί και έχουνε και φυσική γράμμωση.
Υπάρχουνε και χειρότερα, οι ενδομορφικοί, οι οποίοι έχουνε δυσανεξία στους υδατάνθρακες και τρώνε πιο πολύ πρωτείνη για ενέργεια. Εν μέρει τυχεροί, γιατί δεν τρώνε τόσους πολλούς υδατάνθρακες και δεν πρηζονται απο το αποθυκευμένο γλυκογόνο. αδυνατίζουνε προφανώς και πιο εύκολα.
Και υπάρχουνε και οι εκτομορφικοί, που είναι οι κοκκαλιάρηδες που τρώνε σαν γουρούνια και παρόλα αυτά είναι στέκες. μεταβολίζουνε μια πάστα σαν ένα φυστίκι. τι να κάνουμε, αυτοι ειδικά άμα θέλουνε να φτιάξουνε μύες είναι με το φάι στο στόμα όλη την ώρα γιατί τα καίνε όλα τα μόρια πολύ γρήγορα τρελλά και είναι συνεχώς μπουκωμένοι!
ο μέσος άνθρωπος ειναι κάπου ανάμεσα και στους τρείς συνδυασμούς. Συνεπώς, για να καταφέρεις να κάψεις λίπος βασικά πρέπει να εκπαιδύεσεις τον οργανισμό σου με ητν αερόβια άσκηση, το κάρντιο, και να ενεργοποιήσεις/θρέψεις τους μύες σου με το weighttraining(δεν σου είπα να κάνει μποντιμπιλντινγκ, απλά να τους συντηρήσεις σε μια δεδομένη μυική δεκάδα).
Βέβαια και τα πρωτεινούχα γεύματα βοηθάνε, γιατί για να μεταβολίσει ο οργανισμός ένα μόριο πρωτείνης σπαταλάει 25 φορές περισότερη ενέργεια απο ένα μόριο υδατάνθρακα. αλλά αυτό δεν μπορείς να το κάνεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, να τρως δηλαδή συνεχώς πρωτείνη, γιατί η χρόνια υπερλευκωματιναιμία διαλύει το συκώτι και γενικά όλα τα όργανα. (οι ενδομορφικοι ειναι εξαίρεση την χρειάζονται την πρωτείνη γιατι απο αυτη παραγουνε κυρίως ενέργεια, δεν μένει μέσα στο σώμα αχρησιμοποίητη με αποτέλεσμα να τα διαλύει όλα μέσα). το κάνεις για ένα δεδομένο διάστημα στην απώλεια και μετά στην συντήρηση επιστρέφεις κυρίως στους υδατάνθρακες! και φυσικά στις ίνες και στα σωστά λιπαρά. ένα γρμ πρωτείνη την ημέρα ανα κιλό ιδεώδους βάρους είναι αρκετό, πίστεψε με (0,8 βασικά, το 1 ειναι για αυτούς που γυμνάζονται).
ελπίζω να μην σε ζάλισα. δεν είναι τυχαίο οτι στο πρόγραμμα στην δεύτερη εβδομάδα έχουνε αφιερώσει ολόκληρο βιβλιαράκι στην σωματική άσκηση :Ρ. μελέτησε το πάλι. κανονικά πρέπει να αναφέρουνε και την μυική άσκηση με βάρη. δεν ξέρω αν στο καινουριο πρόγραμμα το κάνουνε, θα το ελέγξω!
13-05-2011, 10:11 #2967
πολύ καλημέρα σας! σήμερα ο καιρός είναι μουντρούχος , ενώ χθες μας έβρεξε! δεν έχω παράπονο... πολύ όμορφα χρώματα στον ουρανό!
τι κάνετε πως είστε;
Μάριε διάβασα το ποστ σου με όλα τα επιχειρήματα και τις παραπομπέςΕξακολουθώ να θεωρώ ότι οι υδατάνθρακες σου από την δική μου εμπειρία είναι πολλοί ( το τι θεωρώ εγώ, απέχει από το ποια είναι η δική σου ανάγκη). ʼλλο να τρως ψωμί πολύσπορο και άλλο να τρως σφολιάτα για να συμπληρώσεις τις μερίδες υδατανθράκων που αντιστοιχούν στην διατροφή σου. Εγώ δεν μίλησα για στέρηση τροφών, ούτε για απαγόρευση υδατανθράκων. Πιστεύω ότι το παράκανες με τους υδατάνθρακες που κατανάλωσες, πάντα συγκριτικά με την δική μου εμπειρία. Επίσης όλα αυτά τα σφολιατοπροιόντα είναι βουτηγμένα στο βούτυρο. Επειδή ανάφερες και την άσκηση είμαι πολύ υπερ και βλέπω ότι η κίνηση βοηθάει. Αν αυτή η διατροφή έχει αποτέλεσμα σ'εσένα τότε ανήκεις στην μερίδα των ανθρώπων που μπορούν να φάνε και το κατιτίς παραπάνω χωρίς να τους επηρεάσει τόσο στην αυξηση του βάρους τους. Στην δική μου περίπτωση αν τα έτρωγα αυτά θα έπαιρνα βάρος σίγουρα.
Επίσης θα ήθελα να σου πω ότι καλό είναι να ξέρεις τι λέει το πρόγραμμα που ακολουθείς και να είσαι ενημερωμένος όπως είσαι, ο υπερβολικός ζήλος όμως θολώνει, και το να ενώνουμε κομμάτια από την διατροφή σε κάθε της βερσιόν το θεωρώ μη αποτελεσματικό.
Αυτά στα λέω επειδή ο τρόπος που απάντησες δείχνει να ενοχλήθηκες κάπως και σε καμία περίπτωση δεν θα το ήθελα αυτό.
όπως και να'χει εγώ περαν της κάθε διατροφής που προδιαγράφει μέσες ανάγκες ενός ανθρώπου, προσπαθώ να μαθαίνω τον δικό μου οργανισμό και ανάγκες χρησιμοποιώντας ως βάση την διατροφή αυτή με εμπιστοσύνη στην κρίση και το ένστικτο μου. Κάτι που "πιάνει" σε κάποιον δεν σημαίνει ότι αποτελεί συνταγή για όλους.
13-05-2011, 11:45 #2968
Βασικά Νεφέλη οι άντρες και τα παιδιά έχουν το ελάχιστο προνόμιο να τρώνε κάτι παραπάνω, λόγω κινητικότητας. Παρόλα αυτά θα συμφωνήσω με την άποψη ότι άλλο είναι να φας σπιτική σπανακόπιτα με φύλλο κρούστας ή χωριάτικο κι άλλο να φας σπανακόπιτα με σφολιάτα που είναι φτιαγμένη με βούτυρα που ποιός ξέρει τι ποιότητας είναι. Το να φας όμως έστω μια φορά ένα σφολιατοειδές δεν χάθηκε κι ο κόσμος βέβαια το θέμα είναι να γίνει μια φορά και να προσπεράσει. Έγω ξέρω -και θα το έχεις προσέξει κι εσύ Νεφέλη- στα βιβλιαράκια με τους πόντους τα ww είχαν κάποιους βασικούς κανόνες, οι οποίοι αποτελούν το σκελετό της διατροφής αυτής. 2 γάλα, 3 φρούτα, 2 λαχανικά, 3 κγ λάδι. Ακόμη και τώρα αν προσέξει κάποιος τις συνταγές που δίνουν στην σελίδα τους τα ww είναι φτιαγμένα σε αντικολλητικά σκεύη με αντικολλητικό σπρέϊ μαγειρέματος και το λίπος περιορισμένο αναλόγως των μερίδων. Οπότε λοιπόν μια σπανακόπιτα με σφολιάτα έχει όχι μόνο 3κγ λάδι αλλά 3 κσ.. Πιστεύω ότι οι πόντοι βασίστηκαν στο προηγούμενο πρόγραμμα με τις ανταλλαγές. Τέλος πάντων για να έχετε πλήρη ενημέρωση στο τι περιέχει η κάθε τροφή που τρώμε, κατεβάστε αυτό εδώ: http://www.ede.gr/index.php?option=c...ews&Itemid=154
Πρέπει να το έχετε όλοι και να του ρίχνετε μια ματιά. Όχι επειδή έχει να κάνει με διαβητικούς, έχει να κάνει με όλους μας και την διατροφή μας. Και στην τελική τα ww ξεκίνησαν με πλάνο μια δίαιτα για διαβητικούς! :wink1:
13-05-2011, 19:13 #2969
Προς νεφελη
νεφέλη μου παρεξήγησες! δεν πειράχτηκα ούτε θίχτηκα, απλά μιλάω με πάθος, και δυστυχώς αυτό είναι κάτι που το παρεξηγούνε συχνά μέσα στο ίντερνετ, διότι ο γραπτός λόγος δεν έχει συναίσθημα.
δεν πειράχτηκα και σε καμία περίπτωση δεν αισθάνθηκα προσβεβλημένος αν είναι δυνατόν...
Στο θέμα μας τώρα. Συνήθως τρώω υγιεινούς υδατάνθρακες πατάτα ζυμαρικά ρύζι και έτσι πρέπει βασικά, απλά αυτές τις ημέρες επειδή έδινα κάτι εξετάσεις δεν είχα χρόνο και έτρωγα έτοιμο φαγητό, πάντα μέσα στα όρια των υποθερμιδικών πόντων. δεν θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε τσιτωμένοι όλη την ώρα και να τρώμε βραστη πατάτα έστω και τσιγαρισμένη και βραστό ρύζι. εγώ και τον γύρο θα φάω και το κομμάτι της πίτσας πάντα μέσα στα πλαίσια των πόντων.
Όπως λέει και η Μαρία, οι άντρες έχουμε παραπάνω πόντους την ημέρα γιατί καίμμε περισσότερη ενέργεια :Ρ. πάντως επιμένω ότι και πάλι κανονικά έφαγα απλά θα μπορούσα να φάω πιο 'σωστούς' υδατάνθρακες. σε αυτό θα συμφωνήσω, αλλά δεν θα συμφωνήσω για την ποσότητα των υδατανθράκων. ειδικά τις ημέρες που διαβάζουμε κα θέλυμε πολύ ενέργεια. Όταν δεν έχω πολλές ένοιες στο κεφάλι προτιμάω κι εγώ τα πρωτεινούχα γεύματα αλλά και πάλι η ενέργεια που δίνουν εοι υδατάνθρακες δεν την δίνουνε οι πρωτείνες. άσε που αμα τρως πολυ πρωτείνη πρέπει να πίνεις και πιο πολυ νερό για να βοηθήσεις τον οργανισμό να την αποβάλλει απο τα ούρα (αφου είναι αχρείαστη η παραπάνω, αλλο αν εμείς την τρώμε για να μας βοηθήσει στο αδυνάτισμα). όπως σου είπα και πρίν, τα πρωτεινούχα γεύματα σε βοηθάνε στην αρχή στο αδυνάτισμα αλλα αυτό δεν μπορείς να το κάνεις για πάντα. Το συκώτι θα καταστραφεί αν το κάνεις αυτο για χρόνια.
Μαρία, Μαράκι, Μαριώ, σωστά αυτά που λές. αλλά ο λόγος που σου λένε να τρώς ΜΟΝΟ τρεις μερίδες ορατού λίπους δεν είναι γιατί αυτό ειναι το μόνο λίπος που πρέπει να φάς. Αν είναι δυνατόν. Ο οργανισμός χρειάζεται το λίπος για δομικούς λόγους, και μάλιστα τα καλα λιπάρα, τα μονο/πολύ ακόρεστα, και λιπάρα των ψαριών πχ τα ω. αυτά τα θέλει όχι για παραγωγή ενέργειας αλλά για δομικούς λόγους. Συγκεκριμένα το 20 -30 % των ημερήσιων θερμίδες πρέπει να είναι απο το καλό λίπος.
Συνεπώς, ο λόγος που σου λένε να τρως μόνο 3π ελεύθερο λίπος ειναι γιατί απο την εμπειρία ξέρουνε οτι το υπόλοιπο 80% θα το φάς κρυμμένο στα έτοιμα φαγητά, δηλαδή τις μαγειρεμένες μερίδες, τις έτοιμες σαλάτες μερίδες, τα λιπαρά των ψαριών κοκ.
Δηλαδή εγώ που λατρέυω την χωριάτικη σαλάτα σαν κύριο πιάτο μαζί με ψωμί και την βάλω σαν 9π, θα την βάλω κυρίως για τα λιπαρά που θα φάω απο αυτήν. Φυσικά θα προσθέσω και μια μερίδα λαχανικά η δύο αν έχει και ελιές μέσα. αλλά το περιθώριο των τρίων πόντων για ελεύθερα λιπαρά ακόμα το έχω. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μαγειρεμένα φαγητά.
Ο κυριότερος λόγος που μας λένε εως 3π είναι για να μην ρίχνουμε πολύ στην σαλάτα οταν αυτή είναι δεύτερο πιάτο( που είναι και ο ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ τρόπος να τρωμε πολύ ελαιόλαδο στο δεύτερο πιάτο, πέρα απο το κύριο, ) και να μην τρώμε πολύ κρέμα γάλακτος και άλλα ελαιώδη που έχουνε λιπαρά, και που έχουνε σαν σκοπό να εμπλουτίσουνε την γεύση.
Και πάλι μπορείς να φάς τηγανιτές πατάτες, μια μεσαία μερίδα με 6,5 π κανονικά τηγανισμένη με μπόλικο λάδι, αλλά ξέρεις οτι θα φάς μια μεσαία μερίδα και δεν θα χορτάσεις τόσο και το παραπάνω λάδι θα σου κοστίσει πόντους και θα φάς λιγότερο. και φυσικά δεν είναι σωστό να φας μόνο τους 3π σε ελεύθερο λίπος και σχεδόν καθόλου κρυμμένο.
συνεπώς, όταν θα φας μια μερίδα φακές και ο οδηγος διατροφής λέει οτι έχει 6π είναι γιατί έχουνε συνυπολογίσει και το λίπος το κρυμμένο. μετά στην ντομάτα απο δίπλα σωστό είναι να ρίξεις ένα κγ λάδι και να φας και σωστό λίπος και να μην ξεπεράσεις τις ελεύθερες μερίδες.
Και ακριβώς επειδή στην συντριπτικη πλειψοφηφία των ημερών έτσι τρώμε, δηλαδή με μια έτοιμη μαγειρεμένη μερίδα, γι αυτό και μας τονίζουνε τις μερίδες ελεύθερων λιπαρών.
Αν όμως μαγειρεύετε με διάφορα υλικά πχ, φτιάχνετε μια πίτα ΣΑΦΩΣ και το λιπος που βάζετε μέσα δεν θα το υπολογίσετε απο αυτούς τους 3π! αν είναι δυνατόν! θα υπολογιστεί σαν πόντος μέσα στην μερίδα.
έτσι υπάρχουνε ημέρες που εγώ προσωπικά τρωω πιο πολλές 'ελεύθερες' μερίδες λιπαρών για τον απλούστατο λόγο οτι δεν τρωω καθολου κρυμμένο απο έτοιμα φαγητά. όταν τρώς την βραστή πατάτα και το βραστό κοτόπουλο που δεν εχουνε σχεδον καθολου λιπαρα (μονο ελαχιστα φυτικά που ειναι και υγιεινά) δεν θα παραμείνεις μονο στους 3π τους 'ελεύθερους', όσον αφορά το λίπος, δεν είναι σωστό κι όλας. Εγώ προσωπικά ρίχνω και μια ΚΣ λάδι μαζί με αλάτι και το ευχαριστιέαι σαν μια μερίδα μαγειρεμένη. βέβαια στην σαλάτα έχω εκπαιδεύτει και παντα βαζω 1 με 2 π λίπους (με τις υπέροχες συνήθως σάλτσες που έδωσα και παραπάνω).
έτσι μπορεί μια σπανακόπιτα μαρία να έχει 3ΚΣ λάδι αλλά την τρως μαζί με λαχανικά που είναι τίγκα στις φυτικές ίνες και αυτό ρίχνει το συνολικό αριθμό πόντων της τροφής. γι αυτό και η σπανακόπιτα έχει μόνο 6π. βέβαια προσθέτεις και την μερίδα λαχανικών εννοείται, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι τρως παραπάνω λίπος απο αυτό που πρέπει. αν είναι δυνατόν.
το λίπος που ρίχνουμε στα φαγητά όταν μαγειρεύουμε δεν το υπολογίζουμε στις ελεύθερες μερίδες. εκεί θέλω να καταλήξω, σόρι αν έγινα κουραστικός. Κι αυτό ήτανε κάτι που το είχα συζητήσει με την υπέυθυνη όταν πήγαινα στις συναντήσεις. δεν γίνεται μεσα στην ημέρα να φας μόνο 3π λίπος! ειδικά αν μαγειρεύεις εσύ το φαί το κρυμμένο μέσα στο φαί ΔΕΝ θα το υπολογίσεις σαν ελεύθερο αλλά στην μερίδα.
Αυτά!
16-05-2011, 10:54 #2970
πολύ καλημέρα μας και καλή εβδομάδα να έχουμε!
Μάριε τι εξετάσεις δίνεις; καλή επιτυχία και καλό διάβασμα!
Μαρία τι κάνεις; πως είσαι; ξεκίνησε καλά η βδομάδα;
angek; δώστε το στίγμα σας!
αστεράκι φωτεινό; σε κατάπιε η δουλειά; γράψε μας το κατιτίς σου!
από p_k ακόμα περιμένουμε...
η αμαλία μας χάθηκε πάλι
maria-nefeli κι εσύ;
εγώ πέρασα ένα ωραίο σαββατοκύριακο! ο κόσμος άρχισε τα μπάνια στην θάλασσα έχουμε ωραίο καιρό και ευνοεί τις βόλτες και τους περιπάτους.
Με την διατροφή πάω καλά, κρατιέμαι με επιτυχία αν και οι πειρασμοί ήταν πάρα πάρα πολλοί!
Μία ανησυχία λόγω αλλαγής εποχής και γκαρτναρόμπας, αλλά θα το κανονίσουμε κι αυτό. Βρήκα κάποια όμορφα κομμάτια και το παλεύω με 2-3 κιλά ακόμα.
Το ζύγισμα της Κυριακής έδειξε 95 (πολύ θετικό) ! οπότε ο γλάρος μου πέταξε πιο ανάλαφρα κατά 1.5 κιλό.
συνεχίζουμε με όρεξη και αποφασιστικότητα!
πάαααμεεεε τώωωρααα πουυυ γυρίιιιιζειιιιιι!!!!
Αισθανομαι στεναχωρια αρκετα συχνα
08-07-2025, 20:52 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια