Results 3,316 to 3,330 of 4511
Thread: WEIGHT WATCHERS
-
24-08-2011, 12:10 #3316
alikaki το βιβλιαράκι που δίνεις είναι πάρα πολύ παλιό. Με πόντους μεν αλλά όχι φλέξι. Μάλιστα σε αυτή την παλιά έκδοση οι περισσότερες τροφές έχουν διαφορετική ποντο-μέτρηση και οι ημερήσιοι πόντοι που δικαιούται κάποιος επίσης είναι διαφορετικοί σε σχέση με το φλέξι.
Μάριε αν προσέξεις το βιβλιαράκι του φλέξι διευκρινίζει σε ένα ξεχωριστό πινακάκι ότι 100 γρ. φρούτου έχουν 0 πόντους από κει και πάνω υπολογίζουμε 0,5 πόντο για κάθε επιπλέον 100 γρ.. Δεν γίνεται λοιπόν εγώ να τρώω μισό κιλό καρπούζι και να μην έχει πόντους! Αυτό πιστεύω ότι είναι ένα τρικ ώστε να αναγκάζει αυτούς που δεν τρώνε φρούτα να τρώνε έστω το ελάχιστο σε περίπτωση που θέλουν κάτι γλυκό. :wink1:
- 24-08-2011, 14:15 #3317
Παιδάκια τα ζυμαρικα ολικης, εχουν καμια διαφορα με τα κανονικα, στους ποντους?
24-08-2011, 15:15 #3318
Originally posted by Μαρία.
alikaki το βιβλιαράκι που δίνεις είναι πάρα πολύ παλιό. Με πόντους μεν αλλά όχι φλέξι. Μάλιστα σε αυτή την παλιά έκδοση οι περισσότερες τροφές έχουν διαφορετική ποντο-μέτρηση και οι ημερήσιοι πόντοι που δικαιούται κάποιος επίσης είναι διαφορετικοί σε σχέση με το φλέξι.
Μάριε αν προσέξεις το βιβλιαράκι του φλέξι διευκρινίζει σε ένα ξεχωριστό πινακάκι ότι 100 γρ. φρούτου έχουν 0 πόντους από κει και πάνω υπολογίζουμε 0,5 πόντο για κάθε επιπλέον 100 γρ.. Δεν γίνεται λοιπόν εγώ να τρώω μισό κιλό καρπούζι και να μην έχει πόντους! Αυτό πιστεύω ότι είναι ένα τρικ ώστε να αναγκάζει αυτούς που δεν τρώνε φρούτα να τρώνε έστω το ελάχιστο σε περίπτωση που θέλουν κάτι γλυκό. :wink1:
το κούρασα. η αρχηγός μας έλεγε τρία φρούτα το πολύ (τρεις μερίδες δηλαδή), να μην ξεπερνάτε τις 300 θερμίδες την ημέρα απο φρούτα πάνω κάτω, και δεν γίνεται να φάμε άλλα. συγκεκριμένα, μας έλεγε ότι προς τα τελικά κιλά ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΜΕΡΊΔΕΣ ΦΡΟΥΤΑ την ημέρα. και τουλάχιστον τρεις λαχάνικα. οπως καταλαβαίνεις και για ευνόητους λόγους, ο περιορισμός στα λαχανικά είναι πολύ πιο ελαστικός. εντάξει δεν θα τρως και μια χύτρα την ημέρα, αλλά εγω ουσιαστικά τα ωμά και τα μαγειρεμένα λαχανικά χωρίς λάδι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑΩ. τα τρωω σε συνήθεις ποσότητες και φροντίζω τουλάχιστον να τρώω δύο την ημέρα. όμως με τα φρουτα πρεπει να προσέχουμε και να μην τρώμε πάνω απο τρία την ημέρα. (τρεις μερίδες δηλαδή, ανάλογα με το φρούτο). δεν έχει τρωω παραπανω βαζω ποντο. το παραπανω φρουτο δεν βοηθάει στο αδυνάτισμα! έτσι μας έλεγε η αρχηγός μας! κι είχε δικιο! είναι υγιεινά, έχουνε μέσα πολλά χρησιμα συστατικά, όμως έχουνε... απλά σάκχαρα. αυτά θέλουνε προσοχή!
αυτό αποκόμισα εγώ απο τις συναντήσεις κι αυτό λεει και η σύγχρονη επιστημονική γνώση στο θέμα.
υγ αν ποτε φαμε παραπανω φρουτα, δεν βαζουμε ποντους λογω ποσότητας. το παραπανω φρουτο ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΑΧΥΝΕΙ, αλλα ουτε θα σε αδυνατίσει. απλα φροντίζουμε την επόμενη μέρα να φάμε μέχρι τρία. τουλάχιστον εγώ έτσι κάνω!
Να προσθέσω κάτι ακόμα μετά απο πολλή ώρα που αποδυκνείει αυτά που λέω πιο πάνω:
Στο μόνο που μπορείς να τρώς όσα φρούτα θές χωρίς να μετράς στο νεο πρόγραμμα είναι στο κομμάτι weight loss without tracking, τρώγοντας μόνο filling and healthy foods. Όπως το έχω πει και πιο παλιά, υπάρχει ειδική κατηγορία τροφών, κυρίως φρούτα και λαχανικά, γαλακτομικά με χαμηλα λιπαρά, ψαριά (πχ σολωμος) , κι άλλα (σχεδόν ΜΟΝΟ ΚΑΦΈ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ) που λέγονται έτσι και έχουνε μια πράσινη ετικέτα επάνω τους. Με το σύστημα αυτό μπορείς να τρώς ΌΣΑ θες απο αυτά μέχρι να νιώσεις ικανοποίηση χωρίς να μετράς πόντους κοκ (συν μόνο 2κγ καλό λίπος την ημέρα για να σε αναγκάσουνε να το φας κι αυτό δεν το μετράς, το παραπάνω το μετράς απο τους εβδομαδιαίους πόντους). έτσι, θα μπορούσες να πείς οτι θα φας και δέκα φρούτα την ημέρα χωρίς να μετράς
ναι αλλά πρόσεξε τώρα. άσπρο ψωμί δεν έχει! μόνο το μαύρο και αυτά με πολύ χαμηλές θερμίδες (εκτός αν θέλεις να φας φαγητό που δεν είναι φίλινγκ εντ χέλθι πρέπει να κάνεις χρήση τους εβδομαδιαίους πόντους που τους έχεις φυσικά. Τρως τέτοια τιμωρία (που για μένα δεν είναι τοσο οι θερμίδες αλλά ο συνδυασμός των σακχάρων στο αίμα) αμα φάς 'άσπρο΄υδατάνθρακα που ακόμα κι αν φάς καμιά φορά θα αναγκαστείς σιγά σιγά να τον περιορίσεις στα μια φορά την εβδομάδα. Τρώγοντας λοιπόν μονο 'καφέ' υδατάνθρακες (ψωμί, ρύζι, πατάτα, μακαρόνια) που εχουνε πολυ χαμηλο γλυκαιμικό δεικτη και το να φάς και 10 φρούτα την ημέρα δεν θα σου κάνει κακό. Όταν όμως τρως και τους άσπρους υδατάνθρακες και μετράς κανονικά πόντους σου τονίζουνε οτι ξέρεις τα λαχανικά και ειδικά τα φρούτα έχουνε μηδέν πόντους αλλά αυτό δεν σημαινει μηδέν θερμίδες και ΚΥΡΙΩΣ μηδέν επίδραση στον γλυκαιμικό δείκτη! φάτε μεχρι να αισθανθείτε ικανοποίηση, όχι να σκάσετε. Έχει ειδικη σελίδα μέσα στο πρώτο βιβλιαράκι που το τονίζει αυτό!
Συνεπώς, δεν είναι τόσο θέμα θερμίδων που σου λένε να μην φας παραπάνω φρούτο, είναι θέμα γλυκαιμικού δείκτη και σακχάρων. άρα αν καμια φορά παρασυρθούμε, το να τιμωρήσουμε με πόντο λόγω θερμίδων δεν έχει νόημα. αυτό ειναι το σκεπτικό μου τεσπα ελπίζω να μην σε κούρασα
24-08-2011, 15:16 #3319
Originally posted by vasiliki67
Παιδάκια τα ζυμαρικα ολικης, εχουν καμια διαφορα με τα κανονικα, στους ποντους?
για την ίδια ποσότητα θυμάμαι στο φλέξι τα καφέ έχουνε ένα πόντο λιγότερο απο τα άσπρα. και λόγω της παραπάνω πρωτείνης και γιατί έχουνε καλύτερο γλυκαιμικό δείκτη
και στο νέο πρόγραμμα ισχύει αυτό και γενικά τα 100 γρμ καφέ έχουνε 9 πόντους ενώ τα άσπρα έχουνε 12. (ένας πρωπόντος είναι μισός φλεξιπόντος περίπου)
24-08-2011, 17:37 #3320
Μάριε καλησπερα.
Με μπερδεψες λιγουλακι με αυτα που μου εγραψες. Αν καταλαβα σωστα, τα 100gr ολικης μακαρονια ειναι 4,5 ποντοι?
Γιατι απ'ολα αυτα που εχω διαβασει, καταλαβα οτι τα νερόβραστα μακαρόνια, μέχρι να ικανοποιηθεις, ειναι 4 ποντοι.
Κανω καπου λαθος?
24-08-2011, 17:42 #3321
Το βρηκα στο Weight Watchers Points απο την AMALIA :
Ζυμαρικά μέχρι να ικανοποιηθείτε = 4 πόντοι
Ζυμαρικά ολικής αλέσεως μέχρι να ικανοποιηθείτε = 3 πόντοι
24-08-2011, 18:54 #3322
Το βρηκα στο Weight Watchers Points απο την AMALIA :
Ζυμαρικά μέχρι να ικανοποιηθείτε = 4 πόντοι
Ζυμαρικά ολικής αλέσεως μέχρι να ικανοποιηθείτε = 3 πόντοι
Στο πρόγραμμα που ακολουθείς αυτοί είναι οι πόντοι των ζυμαρικών.
Ας γράψω τι έφαγα σήμερα:
ΠΡΩΙΝΟ
50 γρ. δημητριακά
με 1 φλ. γάλα 15%
1 σοκολατάκι 10 γρ.
Καφές ντεκαφεϊνέ
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
1 κούπα πατάτες πουρέ
50 γρ. ζαμπόν γαλοπούλας άπαχο
50 γρ. τυρί τ. έμενταλ light
Ντοματοσαλάτα με 2 κ.γλ ελαιόλαδο
1 φέτα ψωμί σικάλεως για τοστ
20 γρ. σοκολάτα
Καφές ντεκαφεϊνέ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
2 μπισκότα digestive μειωμ. λιπαρών
ΒΡΑΔΙΝΟ
1 τοστ με δύο φέτες ψωμί σικάλεως
και 55 γρ. τυρί φέτα
1 φλ. γάλα 1,5%
Καφές ντεκαφεϊνέ
Πριν τις 9 θα φάω λίγο φρούτο
και 1 κράκερ σικάλεως
24-08-2011, 19:25 #3323
Το κρακερ σικαλεως ποσους ποντους το υπολογιζεις p_k?
24-08-2011, 19:36 #3324
Το κρακερ σικαλεως ποσους ποντους το υπολογιζεις p_k?
Στο φλεξιπόιντς, νομίζω τα 7 γρ.είναι μισός, αλλά δεν είμαι σίγουρος.
24-08-2011, 19:43 #3325
Μάριε το βιβλιαράκι που έχω είναι του 2005. Έχω συγκεντρώσει κι όλες τις πληροφορίες που έχει αναρτήσει η ΑΜΑΛΙΑ κι έχω βγάλει την λίστα με όλες τις τροφές αλφαβητικά. Σε αυτό το βιβλιαράκι σημειώνει πως 100 γρ. φρούτου = 0 πόντοι και φυσικά κάποια φρούτα που σημειώνει έχουν κανονικά πόντους. Αυτό που αναφέρεις σίγουρα είναι το Momentum - Core πρόγραμμα.
24-08-2011, 22:45 #3326
αχ έχω μπερδευτεί πολύ με το φλέξι και τους προπόντους....
24-08-2011, 22:56 #3327
Σήμερα ξεφυγα παρόλο που δεν πρέπει να'χω φύγει πολύ εκτός πόντων αλλα δεν έφαγα σωστα. είναι και η μετακόμιση αυριο και ούτε ψυγείο έχουμε ούτε τίποτα...
24-08-2011, 23:52 #3328
μαρία, κάπου είδα στο blog σου για το πρόγραμμα plus.
Χρειάζεται να πάρεις και οδηγίες ή το κομπουτεράκι αρκεί; πχ αν πάρω αυτό θα μου είναι οκ;;
24-08-2011, 23:56 #3329
Να ρωτήσω και κατι αλλο;; λέει πχ ιμάμ μπαϊλντί 6. Εννοεί χωρίς το λάδι;; γιατί αν είναι χωρίς πολλοί δεν είναι 6 πόντοι για μια μερίδα εστιατορίου κολοκυθάκια και μελιτζάνες;
25-08-2011, 00:02 #3330
1. Μην μπερδεύεσαι Εύα. Το προ-πόιντς ή plus είναι το ίδιο πρόγραμμα. Προ-πόιντς για Αγγλία και plus για την Αμερική. Το να πάρεις το κομπιουτεράκι μόνο του plus δεν έχει κανένα νόημα αν δεν έχεις και τα βιβλιαράκια. Που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις παραγγελία απ'τα ww της Αγγλίας που μαζί με τα βιβλιαράκια περιλαμβάνει και το κομπιουτεράκι των πόντων που βρήκες. Να σημειώσω πως το πρόγραμμα αυτό βγήκε μόλις πέρσι.
Στο μπλογκ μου και στις σελίδες μπροστά εδώ στο φόρουμ υπάρχουν οι πόντοι και πληροφορίες μόνο για το φλέξι.
2. Το ιμάμ μπαϊλντί είναι μελιτζάνες με κρεμμύδια, αυτό που λες με μελιτζάνες και κολοκυθάκια είναι το μπριάμ και έχει 8 πόντους (στο φαγητό περιλαμβάνονται και πατάτες). Γενικά στα φαγητά προσπάθησε να στραγγίζεις το λάδι. Εγώ αυτό κάνω!
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....