Results 3,991 to 4,005 of 4511
Thread: WEIGHT WATCHERS
-
24-01-2012, 15:17 #3991
tidekpe
μην μπερδεύεσαι. Κάνε αυτό που ήδη έχεις στα χέρια σου. Απλά κάνουμε μια κουβέντα για το νεώτερο πρόγραμμα των γουέϊτ.
2sweet...
κι όμως δεν έχουν σχέση οι δύο διατροφές: πόντοι - μέτρημα θερμίδων. Όταν άρχισα να χάνω βάρος όταν ήμουν 136 κιλά έκανα δίαιτα με τον θερμιδομετρητή. Σε πληροφορώ ότι έτρωγα πάρα πολύ λιγότερο και πεινούσα. Υπολόγιζα ακόμη και την μπουκίτσα, ακόμη και μια φέτα πορτοκάλι. Με τους πόντους δεν συμβαίνει αυτό. Με τον θερμιδομετρητή δεν μπορείς να φας σαλάτα με 0 θερμίδες όπως την τρως με 0 πόντους στο φλέξι. ʼσε που το μέτρημα θερμίδων καταντά απίστευτα βαρετό απ'ότι να μετράς πόντους.
- 24-01-2012, 15:28 #3992
Μαρια
οι νεες μελετες λενε οτι τα ωμα λαχανικα εχουν αυτο που λενε "αρνητικες θερμιδες". που σημαίνει οτι λογω των θερμιδων που καις για να τις μεταβολισεις, δεν σε επιβαρυνουν με θερμιδες και μπορεις ουτως η αλλως ΝΑ ΜΗΝ τις μετρας.
λες οτι πεινουσες. αν ετρωγες οσα ωμα και βρασμενα λαχανικα θελεις, θα πεινουσες ακομα?
αυτο που εσυ λες "βαρετο" ειναι ακριβως αυτο που εννοω οταν λεω "οπως βολευεται κανεις"
για καποιον που ξερει τις θερμιδες απ εξω και ανακατωτα, ειναι πολυ απλο και ευκολο. το ιδιο και για καποιον που ξερει τους ποντους απ εξω και ανακατωτα.
αλλες διαφορες, δεν βλεπω..
24-01-2012, 15:38 #3993
Όπως λες κι εσύ: ο καθένας προσπαθεί με ότι τον βολεύει. Όμως... το θέμα με τις μελέτες καμιά φορά περισσότερο μπερδεύουν τον κόσμο παρά τον βοηθάνε. Να φανταστείς ότι καμιά φορά υποψιάζομαι πως σκοπό έχουν να μας βάλουν περισσότερα κιλά παρά να μας αδυνατίσουν! ʼλλωστε η παχυσαρκία δίνει ψωμί σε πολλούς επιστήμονες και κομπογιαννίτες! Όπως και να'χει λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τι πρέπει και πόσο να τρώμε, το θέμα είναι να βάζουμε τα όρια. Ε! Αυτά τα όρια είναι είτε μετρώντας θερμίδες, είτε μετρώντας πόντους, είτε μετρώντας μονάδες. :grin:
24-01-2012, 15:53 #3994
Originally posted by Μαρία.
Όπως λες κι εσύ: ο καθένας προσπαθεί με ότι τον βολεύει. Όμως... το θέμα με τις μελέτες καμιά φορά περισσότερο μπερδεύουν τον κόσμο παρά τον βοηθάνε. Να φανταστείς ότι καμιά φορά υποψιάζομαι πως σκοπό έχουν να μας βάλουν περισσότερα κιλά παρά να μας αδυνατίσουν!ʼλλωστε η παχυσαρκία δίνει ψωμί σε πολλούς επιστήμονες και κομπογιαννίτες! Όπως και να'χει λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τι πρέπει και πόσο να τρώμε, το θέμα είναι να βάζουμε τα όρια. Ε! Αυτά τα όρια είναι είτε μετρώντας θερμίδες, είτε μετρώντας πόντους, είτε μετρώντας μονάδες. :grin:
και το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με απλές αλήθειες της διατροφής , που έχουν προκύψει απο τα χρόνια εμπειριών και μελετών (και ολοι οι χρονια παθοντες ξερουν ηδη απο την εμπειρια τους), που μερικοί προσπαθουν να "πατενταρουν" για να τις πουλανε σαν δικο τους, ξεχωριστο και μοναδικο προιον και να πληρωνουμε εμεις τα κοροιδα για να μαθουμε το πολυτιμο μυστικο τους.
το μυστικο ειναι ενα και πασιγνωστο.
το ΜΕΤΡΟ!!!!!!
το πως θα καταφερει ο καθενας να το αποκτησει ειναι μια προσωπικη διαδρομη και πραγματικα, "οπως βολευεται κανεις"....
24-01-2012, 21:38 #3995
Κοριτσια, ευχαριστω, για τις συμβουλες...για να ειμαι ειλικρινης ακολουθω αυτο το φλεξι που εχετε αναρτησει εδω γιατι ειναι πιο αναλυτικο...
Εννοειται, οτι δεν εχω ζυγιστει, ειναι πολυ νωρις ακομη για μενα (μολις 2 εβδομαδες, βαλε και τις στραβες του ΣΚ)
Ο Μ Ω Σ!!!!Σημερα σαν να ειδα μια ανεση στο τζιν μου, ενω την προηγουμενη εβδομαδα το κουμπι του αποτελουσε απειλη οπλου για οποιος καθοταν απεναντι μου!
Αν σας ειναι ευκολο, μια ερωτησουλα μονο:Στο φλεξι ισχυει οτι μπορω να κρατησω μερικους ποντους καθε μερα;;;(ξερετε, θελω να τους χρησιμοποιω το ΣΚ...)
24-01-2012, 21:45 #3996
Originally posted by tidekpe
Κοριτσια, ευχαριστω, για τις συμβουλες...για να ειμαι ειλικρινης ακολουθω αυτο το φλεξι που εχετε αναρτησει εδω γιατι ειναι πιο αναλυτικο...
Εννοειται, οτι δεν εχω ζυγιστει, ειναι πολυ νωρις ακομη για μενα (μολις 2 εβδομαδες, βαλε και τις στραβες του ΣΚ)
Ο Μ Ω Σ!!!!Σημερα σαν να ειδα μια ανεση στο τζιν μου, ενω την προηγουμενη εβδομαδα το κουμπι του αποτελουσε απειλη οπλου για οποιος καθοταν απεναντι μου!
Αν σας ειναι ευκολο, μια ερωτησουλα μονο:Στο φλεξι ισχυει οτι μπορω να κρατησω μερικους ποντους καθε μερα;;;(ξερετε, θελω να τους χρησιμοποιω το ΣΚ...)
πρέπει όμως τους πόντους που εξοικονομείς κάθε βδομάδα να τους χρησιμοποιείς μέχρι το τέλος της ίδιας εβδομαδας. Δ
Δεν μπορέις να μαζέψεις κάβα καμιά 50ρια πόντους και να κάνεις το τσιμπούσι του αιώνα.
ότι πόντους δεν καταναλώσεις μέσα στη βδομάδα, τους ξεχνάς.
αρκεί βεβαια να μην πέφτεις κάτω απο τους 18 κάθε μέρα.
οπότε εσύ που θέλεις κάτι παραπάνω το Σκ, μπορείς να το κάνεις.
24-01-2012, 22:42 #3997
Originally posted by 2sweet2b4go10
Originally posted by Μαρία.
Όπως λες κι εσύ: ο καθένας προσπαθεί με ότι τον βολεύει. Όμως... το θέμα με τις μελέτες καμιά φορά περισσότερο μπερδεύουν τον κόσμο παρά τον βοηθάνε. Να φανταστείς ότι καμιά φορά υποψιάζομαι πως σκοπό έχουν να μας βάλουν περισσότερα κιλά παρά να μας αδυνατίσουν!ʼλλωστε η παχυσαρκία δίνει ψωμί σε πολλούς επιστήμονες και κομπογιαννίτες! Όπως και να'χει λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τι πρέπει και πόσο να τρώμε, το θέμα είναι να βάζουμε τα όρια. Ε! Αυτά τα όρια είναι είτε μετρώντας θερμίδες, είτε μετρώντας πόντους, είτε μετρώντας μονάδες. :grin:
και το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με απλές αλήθειες της διατροφής , που έχουν προκύψει απο τα χρόνια εμπειριών και μελετών (και ολοι οι χρονια παθοντες ξερουν ηδη απο την εμπειρια τους), που μερικοί προσπαθουν να "πατενταρουν" για να τις πουλανε σαν δικο τους, ξεχωριστο και μοναδικο προιον και να πληρωνουμε εμεις τα κοροιδα για να μαθουμε το πολυτιμο μυστικο τους.
το μυστικο ειναι ενα και πασιγνωστο.
το ΜΕΤΡΟ!!!!!!
το πως θα καταφερει ο καθενας να το αποκτησει ειναι μια προσωπικη διαδρομη και πραγματικα, "οπως βολευεται κανεις"....
Κοίτα αν θεωρείς οτι κι αυτο το πρόγραμμα είναι μία απο τα ίδια και δεν αξίζει τον κόπο, τότε γιατί μπαίνεις συνεχώς και μας λές ότι όλα είναι τα ιδια και το αλλάξανε μόνο για χρήμα κοκ; εντάξει έχεις την δική σου άποψη αλλά θα σε συμβούλευα να μην είσα τόσο μονοδιάστατη. αμα θεωρείς οτι εσύ μόνη σου κάθε νέα επιστημονική γνώση μπορείς να την προσαρμοζείς στην διατροφή σου χωρίς την βοήθεια κάποιου ειδικού που εχει καθίσει και φτιάξει ολόκληρο σχήμα για να εισάγει κάθε φορά την νέα γνώση, τότε καντο. αλλά μην μπαίνεις συνεχώς και αποθαρύνεις τους άλλους λέγοντας: ολα ειναι μία απο τα ίδια, ίδιο ειναι οι θερμίδες με πόντους, σιγά την διαφορά που έχουνε οι προπόντοι κοκ
εχουνε και τεράστια κι όλας διαφορά και τεράστια αντανάκλαση στους υδατάνθρακες, στο αλκοόλ κοκ. Μπορεί ένα τέτοιο φαηγτο αν έχιες πχ 300 θερμίδες, αλλά εσύ θα υπολογίσεις οτι στο σώμα καταλήγουνε ίσως και 60 'ενεργειακές θερμίδες' παρπαάνω. αυτό έχει τεράστια διαφορά στα μνμ που λαμβάνει το σώμα σε σχέση με το τι έχει συλλάβει ο οργανισμός. και το ακριβώς αντίθετο, μπορεί να τρώς 300 θερμίδες φάκες και να βάζεις ουσιαστικά και 50 'ενεργειακές θερμίδες' λιγότερες. αν λοιπόν τα βάλεις όλα στην σειρά αυτά που τρώς κάθε μέρα τότε θα παρατηρήσεις οτι το προπόιντς έχεις ΤΕΡΑΣΤΙΟΤΑΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ με το φλεξιποιντς αι οτι η εταιρία έβγαλε το νέο πρόγραμμα για βέρι γκουντ ρίζονς, πάνω απο όλα επιστημονικής γνώσης. Κέρδη και πολλά μάλιστα είχε ούτως η άλλως και με το φλέξι, δεν νομίζω να ήτανε αυτός ο κύριος λόγος... Το φλέξιποιντς ουσιαστικά βασιζότανε στον θερμιδομετρητή και τι συνέβαινε μέσα σε ενα κουτί. Το προπόιιντ υπολογίζει πως μεταβολίζει ο οργανισμός αυτό που του δίνεις και τι ενεργεικά αντίκτυπο έχει στο σώμα. Έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά λοιπόν!
Σταμάτα να το απαξιώνεις συνεχώς το πρόγραμμα, μπαίνεις σε μια σελίδα που φτιάφτηκε γι αυτο το πρόγραμμα. είναι κωμικοτραγικό να το λές: μια απο τα ίδια, τουλάχιστον εδώ μέσα, ΣΥΝΕΧΩΣ. Η συγκεκριμένη εταιρία έιναι ο πιο σοβαρός οργανισμός στον χώρο (ναι εχει σαν σκοπό το κέρδος, ευχαριστώ πολύ στον καπιταλισμό ζούμε κι αν δεν είχε έστω και το κίνητρο του ελάχιστου χρηματικού κέρδους δεν θα το εκτιμούσε κανείς, δεν θεωρώ ότι είναι κανένα ακριβό πρόγραμμα, μια φορά να δώσεις 100 ευρώ για όλο το σέτ και μέσω του σάιτ να βρίσκεις ένα σωρό συνταγές και με το μέσο βιβλίο τους να κοστίζει 7 ευρώ με 200 και συνταγές, σιγά τα οά!) . δεν είναι δίαιτα, είναι τρόπος ζωής. κι ανάλογα πως ο καθένας θέλει να τρώει το προσαρμόζει στην δική του ατομικότητα. δεν είναι κανένα μαγικό κουμπί η κάνενα μαγικο χάπι με το οποίιο αδυνατίζεις. Μια χαρά συντήρηση κάνεις με αυτό κι όλας κοκ. Είναι ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΉΣ.
συγνώμη αν ακούγομαι επιθετικός, αλλά το θεωρώ μεγάλη πρσοβολή για μένα και για άλλους ανθρώπους που θεωρούνε το πρόγραμμα ότι πιο σοβαρό στον χώρο της διατροφής να μπαίνεις και να λες με την πρώτη ευκαιρία μια απο τα ίδια. ε όχι δεν είναι, και αν θες μόνη σου να το ανακαλύψεις αγόρασε το, διάβασε τι λέει μέσα και μετά έλα να εκφέρεις άποψη.
ναι οκ, τα λαχανικά και τα φρούτα (αυτά ως ένα όριο γιατί έχουνε σάκχαρα) δεν αποδίδουνε ενέργεια στο σώμα γιατι ο οργανισμός σπαταλάει πολύ ενέργεια για να τα πέψει. ίση ίσως και παραπάνω με τις θερμίδες που έχει το ίδιο το φρούτο η λαχανικό. αυτό στο πρόγραμμα μεταφράζεται ως μηδέν προπόντοι. ειναι πιο ευκολο να εχεις ενα απλό σύστημα μέσα σου με τους πόντους και μια χ ταξινόμηση, παρα να θυμάσαι ενα σωρό θερμίδες κοκ. Θα συμφωνήσω απόλυτα με την μαρία, ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΜΩΣ σε αυτό που λέει.
χωρίς να έχω καμιά διάθεση να σε προσβάλλω η να σε προκαλέσω, θα σε παρακαλούσα αν θεωρείς οτι ολα ειναι μια απο τα ίδια, ότι δεν αξίζει τον κόπο να ακολουθεί κανείς το πρόγραμμα κι οτι κι αν μετράς απλώς θερμίδες είναι το ίδιο, τοτε απλα μην μπαίνεις και απλά μην βγάζεις τον αρνητισμό σου σε αυτό το τόπικ. θερμή παράκληση. για κάποιους δεν είναι μια απο τα ίδια, είναι ο πιο σύγχρονος και επιστημονικός και ο πλεον φθηνός τρόπος να κοιτάς την οιοδήποτε νέα διατροφική πληροφορία.
και για να αλλάξουμε λίγο αέρα, ορίστε δύο απο τις αγαπημένες μου συνταγές Μαρία!
http://www.weightwatchers.co.uk/util...cipeID=7018162
http://www.weightwatchers.co.uk/util...cipeID=7010822
κατα τα αλλα ελπίζω όλοι και όλες να είστε καλά και γερά στον αγώνα!
24-01-2012, 23:39 #3998
Καλησπερα παιδια! Προς τι το μισος κι ο αλληλοσπαραγμος?? Ενταξει ειπαμε..πειναμε αλλα μη φαγωθουμε και μεταξυ μας..ολοι για τον ιδιο λογο μπαινουμε εδω! Λοιπον το συγκεκριμενο προγραμμα των flexipoints για το οποιο μπορω να εκφερω γνωμη, γιατι το γνωριζω, ειναι ενα προγραμμα που βασιζεται οντως στον υπολογισμο των θερμιδων ΑΛΛΑ ΚΑΙ του λιπους μιας τροφης. ΠΕΡΑ ομως απ αυτο δεν σημαινει οτι ανοιγω το βιβλιαρακι και τρωω με μονο κριτηριο τις θερμιδες ο,τι επιθυμω! Πρεπει να χω στο μυαλο μου τους κανονες υγιεινης διατροφης του προγραμματος παντα, αυτο ειναι το σωστο. Δηλ φερ ειπειν δεν μπορω να τρωω 20 ποντους σε γλυκα..ή δεν μπορω να μην παιρνω τις 2 μεριδες γαλακτοκομικων μου τη μερα..ή να καταναλωνω περισσοτερο λαδι απ το επιτρεπομενο κ.λ.π κ.λ.π Για το propoints δεν μπορω να μιλησω, γιατι δεν το χω ψαξει κ πολυ. Η ουσια ειναι να ακολουθουμε τους κανονες ΕΝΟΣ συγκεκριμενου προγραμματος των WW και να μην μπλεκουμε δεδομενα του ενος με το αλλο.
tidekpe ηθελα να σου πω για την εξοικονομηση του προγραμματος των flexi..οτι μπορεις να εξοικονομεις μεχρι 4 το πολυ ποντους την ημερα, οχι παραπανω!
Α και ηθελα να πω οτι σημερα εφτιαξα μια συνταγη που βρηκα εδω, το Σουφλε ζυμαρικων με πιπεριες! Αλλα χωρις πιπεριες :P Επισης εβαλα φρεσκα μανιταρια κι αντι για μπεικον εβαλα ζαμπον γαλοπουλας.
24-01-2012, 23:45 #3999
Α καλα ειμαι χαζη..και ξεχασα να πω οτι ηταν σουυυυπερ το φαγακι αυτο!
25-01-2012, 00:03 #4000
Originally posted by Garyfalaki_
Καλησπερα παιδια! Προς τι το μισος κι ο αλληλοσπαραγμος?? Ενταξει ειπαμε..πειναμε αλλα μη φαγωθουμε και μεταξυ μας..ολοι για τον ιδιο λογο μπαινουμε εδω! Λοιπον το συγκεκριμενο προγραμμα των flexipoints για το οποιο μπορω να εκφερω γνωμη, γιατι το γνωριζω, ειναι ενα προγραμμα που βασιζεται οντως στον υπολογισμο των θερμιδων ΑΛΛΑ ΚΑΙ του λιπους μιας τροφης. ΠΕΡΑ ομως απ αυτο δεν σημαινει οτι ανοιγω το βιβλιαρακι και τρωω με μονο κριτηριο τις θερμιδες ο,τι επιθυμω! Πρεπει να χω στο μυαλο μου τους κανονες υγιεινης διατροφης του προγραμματος παντα, αυτο ειναι το σωστο. Δηλ φερ ειπειν δεν μπορω να τρωω 20 ποντους σε γλυκα..ή δεν μπορω να μην παιρνω τις 2 μεριδες γαλακτοκομικων μου τη μερα..ή να καταναλωνω περισσοτερο λαδι απ το επιτρεπομενο κ.λ.π κ.λ.π Για το propoints δεν μπορω να μιλησω, γιατι δεν το χω ψαξει κ πολυ. Η ουσια ειναι να ακολουθουμε τους κανονες ΕΝΟΣ συγκεκριμενου προγραμματος των WW και να μην μπλεκουμε δεδομενα του ενος με το αλλο.
tidekpe ηθελα να σου πω για την εξοικονομηση του προγραμματος των flexi..οτι μπορεις να εξοικονομεις μεχρι 4 το πολυ ποντους την ημερα, οχι παραπανω!
Α και ηθελα να πω οτι σημερα εφτιαξα μια συνταγη που βρηκα εδω, το Σουφλε ζυμαρικων με πιπεριες! Αλλα χωρις πιπεριες :P Επισης εβαλα φρεσκα μανιταρια κι αντι για μπεικον εβαλα ζαμπον γαλοπουλας.
κανένας σπαραγμός απλά για μένα ο συγκεκριμένος τρόπος διατροφής είναι ο αγαπημένος μου και επειδή ασχολούμαι και ξέρω την επιστήμη πίσω απο τις αλλάγες, την γενικότερη φιλοσοφία της εταιρίας κοκ δεν μπορώ να ακούω συνεχώς αχ ξέρεις είναι το ίδιο. δεν είναι ίδες 300 θερμίδες απο ψωμί και 300 θερμίδες απο φακές, ούτε ίδες είναι 300 θερμίδες απο κρασί η ουίσκι κοκ. Αν διαβάσεις και το προτελευταίο μου πόστ με αγγλική ανάλυση των αλλαγών θα δείς οτι δεν έχει καμία απολύτως σχέση το νέο πρόγραμμα με το παλιό τους.
Στο φλεξιπόιντς οπως πολύ σωστά λές έπαιζαν ρόλο οι θερμίδες, το λίπος και οι ίνες του κάθε φαγητού. τώρα κάθε συστατικό μετράει ξεχωριστά, πρωτείνη/υδατάνθρακας/λίπος/φυτικές ίνες/ίνες wholegrain φαγητών κοκ. Πίστεψε με δεν έχει καμία σχέση ένας φλεξιπόντος και το τι αυτός εκφράζει με τον έναν πρωπόντο γι αυτό λοιπόν δεν μπορώ να ακούω συνεχώς απο κάποια μενομωμένα μέλη την ίδια κασσέτα. αμα θεωρούνε οτι είναι το ίδιο κι ότι δεν κάνει και καμια διαφορά κι οτι απλά μετρώντας θερμίδες είναι το ίδιο, τότε ας κάνουνε κι ας αφήσουνε εμάς τους βλάκες να υπολογίζουμε διαφορετικά τι καταλήγει στο σώμα μας. απλά τα πράγματα.
Πχ στο νέο πρόγραμμα τα φρούτα με λίγες εξαιρέσεις λόγω πολλών λιπαρών πχ αβοκάντο όλα είναι φρί! μηδέν αντίκτυπο στο σώμα! στο φλέξι μερικά έχουνε γιατι έχουνε και λιπαρά μέσα. αυτό ήτανε το κριτήριο του φλέξι. στο προπόιντς όμως ξέρουμε αυτο που είπα και στο προηγούμενο πόστ μου περί μεταβολισμού και ενέργειας κι οτι ακομα και η μπανανα δεν αποδίδει καθόλου ενέργεια στο σώμα. οτι θα μπεί, τόσο θα μεταβολίσει το σώμα για την πέψει κοκ. Τρωω δυο μπανάνες την ημέρα! στάνταρ!
Σαφώς υπάρχουνε και ορισμένοι πολύ γενικοί διατροφικοί κανόνες που δεν έχουνε αλλάξει ούτε στο νέο συστημα, οι 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά, οι 2 μερίδες ασβέστιο, 8 ποτήρια νερό κοκ. Σαφώς! αυτά ειναι βασικές αρχές και γνώσεις που δεν θα αλλάξουνε ούτε στο μέλλον κατ' εμε. και καλά θα κάνουνε. αυτό δεν σημαίνει όμως οτι η γνώση δεν εξελλίσεται, δεν ανανεώνεται και δεν αλλάζει τα δεδομένα. εγώ έτσι το βλεπω, τι να πώ...
μπράβο για την υπέροχη νόστιμη συνταγή θα σου πρότεινα να φτιάξεις και τις δικές μου που έδωσα είναι χαμηλές ακόμα και σε φλεξιπόντους. γκιβ δεμ α τραι (αυτα τα γκρικλισ μου σκοτώνουνε χαχα)
25-01-2012, 00:05 #4001
μαριε
με παρεξήγησες και γιαυτό παρασύρεσαι και μιλάς κατ αυτόν τον τρόπο που δεν αξίζει στην μέχρι τώρα παρουσια σου.
δεν ειπα ποτέ πως δεν αξίζει τον κόπο, όπως επι λέξει είπες. είπα οτι κατα τη γνώμη μου αξίζει όσο και άλλα προγράμματα μετρήσεων όπως αυτό με την μέτρηση θερμίδων και ευχαρίστως να σου πω γιατί μπάινω, αν και θα προτιμούσα να μου το ζητήσεις με καλύτερο τρόπο.
έχω εδώ διακδικτυακούς 'φίλους' και συντρόφους στην προσπάθεια αυτή, εδώ και πολλά χρόνια που συμμετέχουμε.
ίσως δεν το ξέρεις επειδή είσαι πολύ φρέσκο μέλος, αλλά έχουμε ανταλλάξει πολλά μεταξύ μας.
εκτός αυτού, το πρόγραμμα ΓΓ που έχω παρακολουθήσει εγώ, ήταν μια συνολική λύση για υγιεινή διατροφή και μια εκπαίδευση σε αυτην.
μόλις πριν λίγες μέρες εξαιτίας μιας συζήτησης με ένα νέο μέλος κατάλαβα οτι τα πιό πρόσφατα προγράμματα δεν ασχολούνται με το πόσο υγιεινή είναι η διατροφή σου, αλλά το αφήνουν στην κρίση σου.
μέχρι τώρα νόμιζα ότι τους κανόνες αυτούς σωστής διατροφής εξακολουθούν να τηρούν όσοι κάνουν το πρόγραμμα, γι αυτό και το εκθείαζα.
αυτη την ανακάλυψη αφορά και το συμπέρασμα μου οτι σε αυτή την περίπτωση το πρόγραμμα πλέον είναι ένα πρόγραμμα με μετρήσεις εφάμιλλο και άλλων που κυκλοφορούν όπως αυτό με την μέτρηση θερμίδων. ΚΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΦΥΣΙΚΑ! ποτέ δεν είπα ότι δεν το θεωρώ αποτελεσματικό. το αντίθετο είπα σε πολ΄λά ποστ μάλιστα.
όλο αυτό ήταν στα πλαίσια συζήτησης με την μαρία και άλλο μέλος εδώ. συζήτηση περι διατροφής και μεθόδων (αλλά και μεθοδεύσεων), όπως γίνονται και σε πολλά άλλα θέματα τέτοιες συζητήσεις.
αν εσύ έχεις διαφορετική άποψη, μπορείς να μας την πείς. δεν καταλαβαίνω τον προσβλητικό σου τόνο.
και κυρίως δεν σε τιμάει....
φυσικά και θα κάνω αυτό που θεωρώ καλύτερο κι εσύ να κάνεις αυτό που θεωρείς εσύ καλύτερο.
αλλα δεν θα σου υποδείξω εγώ σε ποιά θέματα θα μπάινεις να συζητάς , ούτε εγώ δε΄χομαι τέτοιου είδους υποδείξεις.
ελπίζω να έγινα σαφής και να μην χρειαστεί να επανέρθω...
25-01-2012, 00:17 #4002
Σε ένα φόρουμ κρινόμαστε απο αυτά που λέμε κατ' εμέ.
Αν μπαίνεις συνεχώς και το κύριο πράγμα που λές στα τόπικς σου είναι ότι αυτά που ήδη λές, τότε κι εγώ θα ασκήσω κριτική σε αυτά που λές και θα σου πω οτι είσαι λάθος, ΠΟΛΥ ΛʼΘΟΣ και απο την στιγμή που δεν έχεις διαβάσει, δεν έχεις ασχοληθεί και δεν έχεις εφαρμόσει το πρόγραμμα σε (κάνοντας και θερμή παράκληση κι όλας!) παρακαλώ είναι υποτιμητικό για κάποιους που προσπαθούνε να επεξεργαστούνε τα νέα δεδομένα να το ακούνε αυτό.
κι εγώ θα δεν θα επεκταθώ άλλο, αυτό που ήθελα να πω το είπα. ʼλλωστε δεν έχει νόημα αυτή η συζητήση, δεν είναι σκοπός μου να την μπω σε κανέναν ούτε να μεταπείσω κανέναν για κάτι, ειδικά αν θεωρεί ότι <<τα ξέρει ήδη όλα, μπορεί και μόνος του να τα εφαρμόσει στην πράξη και σιγά τα ωά δηλαδή τι χρειάζεται το πρόγραμμα>> . Τι μπαίνει τότε σε αυτό το τόπικ που κύρια βάση είναι οι πόντοι και όχι οι θερμίδες. πάμε να ανοίξουμε άλλο ένα τόπικ τότε και ας λέμε για θερμίδες. εδώ μιλάμε για πόντους, φλέξι και πρω. ελπίζω να έγινα κατανοητός.
και εδώ κλείνει για μένα το ελάσσον αυτό θέμα
ακόμα μια αγαπημένη μου συνταγή γλυκό, να τρέξουνε τα σάλια
http://www.weightwatchers.co.uk/food...=7020122&sc=11
αύριο θα πάω να πάρω απο το ταχυδρομείο την νέα παραγελία που έκανα με το recipe binder μέσα που είναι ένας ωραίος φάκελος ατομικός όπου μαζεύεις τις αγαπημένες σου συνταγές κοκ και την έχεις διαθέσιμες ανα πάσα χρονική στιγμή! έχει ιδιόμορφη δομή μέσα με σλότς κοκ. θα έχει πλάκα Μαρία!
25-01-2012, 00:22 #4003
Originally posted by Μάριος
Σε ένα φόρουμ κρινόμαστε απο αυτά που λέμε κατ' εμέ.
....
ολα τα υπόλοιπα αφορούν τον δικό σου τρόπο σκέψης. δεν με αφορούν.
άλλο η κρίση κι άλλο οι προσβολές και η απρόκλητη επιθετικότητα
άσε λοιπόν τον καθένα να κρίνει ...
25-01-2012, 00:40 #4004
Μάριε βάλθηκες να με τρελάνεις με τις συνταγές; Την μακαρονάδα την έχω φτιάξει 2 φορές. Πεντανόστιμη και πικάντικη! Μπαίνω σε όλες τις αγγλόφωνες σελίδες των γουέϊτ και αποθηκεύω συνταγές που με ενδιαφέρουν! Κι αυτή η μους που έβαλες τώρα πρέπει να είναι τέλεια!
Παιδιά δεν χρειάζεται να υπάρχουν ανεβασμένοι τόνοι στην κουβέντα μας. Ίσα ίσα που είναι ωραίο να υπάρχουν κι αντίθετες απόψεις. ʼλλωστε ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο σκέψης και την δική του φιλοσοφία για την διατροφή. Το'χω γράψει και το'χω ξαναματαγράψει ποοοολλές φορές: η πρώτη μου σοβαρή προσπάθεια σε δίαιτα (κι ας κράτησε έναν μήνα) ήταν όταν μου έδωσαν μιας εβδομάδας διαιτολόγιο των γουέϊτ. Έχασα 5 κιλά και είχα ενθουσιαστεί τότε. Ήταν μάλιστα η πρώτη εβδομάδα της διατροφής των ανταλλαγών, την οποία εγώ έκανα ένα μήνα, ώσπου έχασα την φωτοτυπία. Γι'αυτόν τον λόγο -μετά από χρόνια και μόλις πέρσι- αγόρασα πλέον όλα τα βιβλία με τις δίαιτες των γουέϊτ απ'το πρώτο βιβλίο μέχρι τις ανταλλαγές. Το φλέξι το "απέκτησα" από εδώ κι από μια e-φίλη του μπλογκ που μου έστειλε σε μέϊλ το βιβλιαράκι (σκαναρισμένο) με τα φαγητά και τα τρόφιμα. Αλλά αποφάσισα να αποκτήσω όλο το πακέτο του PointsPlus (ή ProPoints όπως το ονομάζουν ʼγγλοι, Γάλλοι κι Αυστραλέζοι). Το έκανα για τον λόγο που εξηγεί ο Μάριος. Όλα είναι σοφά υπολογισμένα στο πρόγραμμα αυτό και χάνεις όσο πρέπει να χάσεις χωρίς μεγάλες στερήσεις. Κι επιπλέον δεν σε βαρύνει οικονομικά. Ότι τρώει η οικογένεια τρως κι εσύ, αν υπάρχουν οικονομικά ζόρια. Αν τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα (πάντα οικονομικά) τρως κάπως πιο υγιεινά. Μην ξεχνάμε πως είμαστε ..."στης ακρίβειας τον καιρό" και προσαρμόζουμε την διατροφή μας ανάλογα! :yes:
Μάριε μήπως είναι κάπως υπερβολική η νέα σου αγορά; :starhit:
25-01-2012, 00:40 #4005
Originally posted by ArcOfSpace
Μαρία καλημέρα και σ'ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.
Στην πραγματικότητα μου έδωσαν και το κομπιουτεράκι, κάνοντας όμως το σεταπ μου έβγαλε οτι χρειάζομαι 29
πόντους καθημερινά και μου φάνηκαν πολλοί, γι αυτό και σας ρώτησα αν υπάρχει οδηγός .
Τελικά φαίνεται οτι είναι απολύτως εντάξει από ότι μου λες.
Μπερδεύομαι να το χρησιμοποιήσω όμως γιατί ενώ στο παλιό σύστημα είχα 23 πόντους την ημέρα οι 29 μου φάνηκαν πολλλοί.
Πρέπει να το ξεδιαλύνω ή να αγοράσω κάτι συμπληρωματικό, γιατί το βιβλίο shop δεν βοηθάει σε όλα τα είδη τροφίμων...
Φυσικά δεν γίνεται να αγοράσω όλο το πρόγραμμα αφού έχω 2 βασικά εργαλεία του, απλά κάτι συμπληρωματικό.
Οπως και να έχει σ'ευχαριστώ πάρα πολύ, και αν έχεις κάποια λίστα με propoints να μου δώσεις θα με βοηθούσες πάρα πολύ.
Σ' ευχαριστώ , καλημέρα
Γι αυτό εγώ με την μαρία πχ ανταλλάσουμε υλικό γιατι ξέρουμε το διαβάζουμε και ξέρουμε οτι οτι και να δούμε θα το αφομοιώσουμε. Εσύ απο την άλλη, και να πάρεις τον κατάλογο τον βασικό με τις τροφές, αν δεν έχεις και τα άλλα τα βιβλία δεν θα το εφαρμόσεις ούτε κατά 50% σωστά. ο κατάλογος τροφών δεν λέει μέσα ούτε για εβδομαδιαίους πόντους, ούτε τπτ. Γι αυτό λοιπόν συμβουλή μου ειναι να κάνεις λίγο οικονομία, να πάρεις το πακετάκι τους το At Home μια φορά και μετά ότι καινούριο βγαίνει να το αγοράζεις χωριστά. Υπάρχουνε κι ένα σωρό αξιόλογα μλόγκς στο ίντερνετ αμα γκουγκλάρεις πυ συνεχώς αναλύουνε οτι αλλαγή συμβαινει στο πρόγραμμα (οπως αυτό που έδωσα πιο πρίν πριν δύο σελίδες), συνεπώς δεν θα υπάρξει ουσιαστικός λόγος να ξανααγοράσεις μετά απο έναν χρόνο το πακετάκι... τώρα εγώ πήρα με 22 ευρώ το deluxe starter kit για να πάρω τα νεα σοπ και ιτ αουτ, το νεο τρακ, το νεο κομπιουτερακι, το νεο στυλο κοκ αλλα το υπόλοιπο κομματι βασικα παραμένει το ιδιο με το 2011... κι είπαμε ότι αλλαγή συμβαιίνει μικρή την μαθαίνεις εύκολα, ειδικά αν κρατάς επαφή και με το επίσημο σάιτ τους και με τα μπλόγκς στο νέτ!
ελπίζω να μην σε κούρασα. εδώ για ότι άλλο νεότερο
Πώς να ξεπεράσω την μοναξιά;
12-07-2025, 14:15 in Σχέσεις και Επικοινωνία