WEIGHT WATCHERS - Page 283
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 283 of 301 FirstFirst ... 183233273281282283284285293 ... LastLast
Results 4,231 to 4,245 of 4511

Thread: WEIGHT WATCHERS

Junior Member
    Καλησπερα και απο μενα. Ξεκινω με την ευχη να μπορεσω να παλεψω με κιλα χρόνων και μετα απο 2 εκυμοσυνες. Με αρχικο στοχο να καταναλωσω 28 ποντους καταφερα πολυ ανετα 25,5/26. Ας δουμε μεχρι την επομενη Κυριακη...

Junior Member
    Originally posted by Nefeli-
    Θεωρώ ότι η πιο σωστή διατροφή που έκανα ποτέ και που είχα τον έλεγχο και την υπευθυνότητα ήταν η ww, γι αυτό και αποφάσισα να αρχίσω πάλι. Το κακό με άτομα που έχουν ασχοληθεί με διατροφές κατά καιρούς και γνωρίζουν κάποια πράγματα είναι ότι αναγνωρίζουμε πότε κάποιος μας λέει τα αυτονόητα και τα βασικά, τα οποία και έχουμε εμπεδώσει. Το θέμα είναι ότι δεν είμαστε σε πρώιμο στάδιο που πήραμε λίγα κιλάκια πρώτη φορά στην ζωή μας, γι αυτό και η αντιμετώπιση θα έπρεπε να διαφέρει, αφού το πρόβλημα είναι βαθύτερο.
    Αυτή είναι όλη η ουσία, δεν πιστεύω πια σε κανένα διαιτολόγο, παρά μόνο σε απειροελάχιστες εξαιρέσεις, έχουν γίνει όλοι έμποροι, ενίοτε κάνουν και τραγικά λάθη,...

Με τη WW τα καταφέρνω σιγά σιγά και χάνω τα κιλά μου, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του τι τρώω , με τα λάθη και τις αδυναμίες μου, αλλά συνεχίζω και θα τα καταφέρω.

Πολύ σωστή η τοποθέτηση σου Νεφέλη

Junior Member
    Γεια σας!Ειμαι καινουργια στο σαιτ.Διαβασα ολα οσα γραψατε για τη διατροφη και θα ηθελα παρακαλω αν μπορειτε να μου λυσετε καποιες αποριες. 1)Σε καποια φαγητα δεν γραφει ακριβη ποσοτητα για παραδειγμα οι μελιτζανες πα******κια,πως θα τις υπολογιζω? 2)Δεν καταλαβα αυτο το κομματι ΕΑΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΠΟΝΤΩΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 18

Αυξήστε τους πόντους κάποιου γεύματος, πολλαπλασιάζοντας επί 2, ορισμένες μερίδες όπως είναι τα αμυλούχα, το ψωμί, το ψάρι, το κρέας κλπ. (κατά μέσο όρο 2 πόντους) ή προσθέτοντας μία μισή μερίδα των ίδιων τροφών (1 πόντος) 3)Εδω που δεν γραφει σε καποια το ειδος κουταλιου χρησιμοποιουμε μικρο η της σουπας? ΛΙΠΗ
    (μετριούνται με κοφτές κουταλιές)

βινεγκρέτ 1 πόντος
    βούτυρο 1 πόντος
    βούτυρο λάιτ 41% 0,5 πόντος
    κρέμα γάλακτος λάιτ με 5% ή 8%, 2 κγ 0 πόντοι
    με 5% ή 8% 2 ΚΣ 0,5 πόντος
    λάδι όλα τα είδη 1 πόντος
    (μια κουταλιά της σούπας 2 πόντοι)
    μαγιονέζα 1 πόντος
    μαγιονλέζα λάιτ 0,5 πόντος
    μαργαρίνη 1 πόντος
    μαργαρίνη λαιτ 60% - 2κ.γ, 1,5 πόντος
    φυστικοβουτυρο, 2κγ 1,5 πόντος 4)Ολα τα λαχανικα εχουν 0 ποντους?Εχει ας πουμε τον αρακα 5 ΚΣ 2 ποντους.Εχει μετρηθει μονο η ποσοτητα λαδιου η και ο αρακας?Οπως στις μπαμιες και τα φασολακια τα λαδερα που εχουν ποντους.Μετριετε και η ντοματα που θα μπει,δεν εχει 0 ποντους η ντοματα?Η μηπως ολοι οι ποντοι ειναι το λαδι? 5)Τα μανιταρια σκετα εχουν 0 ποντους? 6)Στα μακορονια σε απεριοριστη ποσοτητα θα υπολογιστει η σαλτσα ντοματας αν ειναι σκετη ντοματα?Ο ντοματοχυμος του εμποριου εχει ποντους?Οταν ειναι απεριοριστη ποσοτητα σε πατατες και μακαρονια πρεπει να τρωγοντε σκετα η μπορω να εχω συνοδευτικο που απλα θα το μετραω? 7)Πανω απο 4 ποντους υδατανθρακες την ημερα δεν επιτρεπεται?Δεν μπορω να τρωω οτι θελω με τους ποντους μου? 8)Αν καταλαβα καλα μπορω να κραταω καποιους ποντους την ημερα και να τους χρησιμοποιησω οποια ημερα θελω μεσα στη βδομαδα? 9)Τα φρουτα που δεν εχουν ποντους οσα και να φαω την ημερα δεν θα μετρησω τιποτα? 10)Τα σκετα δημιτριακα και η βρωμη με μελι(σε στερεα μορφη) ποσους ποντους εχουν? Συγχωρεστε με για τις χαζες αποριες μου απλα θελω να βεβαιωθω..

Senior Member
    Καλημέρα Χριστίνα!
    Λοιπόν...

1) Όσον αφορά το μέγεθος των μερίδων: μια κανονική μερίδα που θα έτρωγες στο σπίτι.
    2) Χρησιμοποιεί ως παράδειγμα τους 18 πόντους. Αν κάποιος δικαιούται περισότερους πόντους, τότε ή θα διπλασιάζει τη μερίδα ή θα προσθέτει ανάλογα μέχρι να φτάσει τους πόντους του.
    3) Εννοεί μικρό κουταλάκι του γλυκού και κοφτό
    4) Όλα τα λαχανικά έχουν 0 ποντους, εκτός από τα αμυλούχα όπως είναι πχ. ο αρακάς. Τα φασολάκια έχουν σκέτα 0 πόντους, αν όμως τα μαγειρέψεις υπολογίζεται το λάδι, ενδεχομένως οι πατάτες που μπορεί να βάλεις και ό,τι έξτρα. Αν τα μαγειρέψεις γνωρίζοντας ότι πχ. αναλογύν 5 κ. γλ. στο πιάτο σου, τότε θα το υπολογίσεις 5 π.
    5) Ναι, έχουν 0 πόντους.
    6) Αν είναι σκέτη ντομάτα η σάλτσα, δεν έχει πόντους. Όσον αφορά το μέτρημα, εγώ τα υπολογίζω 4 π. και προσθέτω τους πόντους των συνοδευτικών.
    7) Δεν λέει πουθενα στα βιβλιαράκια ότι ανώτατο όριο υδατανθράκων είναι οι 4 πόντοι. Καλό είναι όμως να τηρούνται τα εξής: 2 μερίδες γαλακτοκομικών, 2-3 μερ.ορατού λίπους, 5 μερ. φρούτων και λαχανικών, 6-8 ποτήρια νερό.
    8) Στο πρόγραμμα που έχω εγώ, αυτό δεν επιτρέπεται. Σε άλλες versions του προγράμματος επιτρεπόταν.
    9) Όχι βέβαια, δεν μπορείς να τρως απεριόριστα φρούτα, διότι και αυτά έχουν θερμίδες. Επιτρέπονται 5 μερ. φρούτων και λαχανικών την ημέρα, πχ. 3 λαχανικά - 2 φρούτα. Αν φας παραπάνω, καλό είναι να μετράς το επιπλέον φρούτο ως 1 πόντο.
    10) Νομίζω στις λίστες αναφέρονται τα δημητριακά. Όσον αφορά τη βρώμη με το μέλι, θα υπολογίσεις ξεχωριστά τη βρώμη και ξεχωριστά το μέλι.

Ελπίζω να βοήθησα, καλή επιτυχία!

Senior Member
    Καλημέρα κι από εμένα.

Παντελή μιας κι εγώ έχω όλο το πακέτο του 2007 (γαλλικής έκδοσης), όσον αφορά την 8η ερώτηση της Χριστίνας, ναι μπορείς να κρατήσεις κάποιους πόντους ημέρας και να τους χρησιμοποιήσεις όπως νομίζεις πάντα στα όρια της εβδομάδας που τρέχει. Οι πόντοι αυτοί δεν γίνεται να χρησιμοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα. Μπορεί δηλαδή να κρατήσει 4 πόντους από κάθε μέρα και στο τέλος της εβδομάδας να φάει παραπάνω για 24 πόντους.

Όμως Χριστίνα προσοχή. Με την άσκηση μπορείς να βγάλεις επιπλέον πόντους που μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις κι αυτούς ανάλογα. Δικαιούσαι 12 πόντους την εβδομάδα από άσκηση, να τους "φας" όπως θες. Όμως δεν γίνεται να φας όλους τους αποθηκευμένους πόντους τόσο απ'την ημερήσια εξοικονόμηση (4 πόντοι) όσο και τους κερδισμένους απ'την άσκηση. Έτσι δεν θα έχεις απώλεια καθόλου. Οπότε ή θα τρως αυτούς που φύλαξες απ'το ημερήσιο μενού σου ή απ'τους κερδισμένους. Πρέπει να έχεις μια ισορροπία ώστε η ελάχιστη απώλεια μες την εβδομάδα να είναι μισό κιλό. Σκοπός είναι να βγεις κερδισμένη.

Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις το πρόγραμμα για μια εβδομάδα. Να σημειώνεις καθημερινά τι τρως. Προσπάθησε να τρως όλους σου τους πόντους καθημερινά. Κι αφού δεις ότι το πρόγραμμα αυτό σε εξυπηρετεί πάρα πολύ στις συνήθειές σου, τότε πειραματίσου με τους πόντους που κερδίζεις. Μην ξεχνάς: με μέτρο όλα!

Καλή αρχή & καλή επιτυχία!

Senior Member
    Originally posted by Μαρία.
    Καλημέρα κι από εμένα.

Παντελή μιας κι εγώ έχω όλο το πακέτο του 2007 (γαλλικής έκδοσης), όσον αφορά την 8η ερώτηση της Χριστίνας, ναι μπορείς να κρατήσεις κάποιους πόντους ημέρας και να τους χρησιμοποιήσεις όπως νομίζεις πάντα στα όρια της εβδομάδας που τρέχει. Οι πόντοι αυτοί δεν γίνεται να χρησιμοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα. Μπορεί δηλαδή να κρατήσει 4 πόντους από κάθε μέρα και στο τέλος της εβδομάδας να φάει παραπάνω για 24 πόντους.
    Ναι, στη γαλλική έκδοση ισχύει αυτό.
    Εγώ έχω το ελληνικό πρόγραμμα.

Junior Member
    Σας ευχαριστω πολυ που ασχοληθηκατε!τα καταλαβα ολα.Θελω να ρωτησω 2 πραγματακια ακομα αν δεν γινομαι κουραστικη.Οσο αναφορα την ασκηση αν το συνολο μου ειναι πανω απο 12 ποντους την εβδομαδα δεν ισχυουν ολοι?Μονο μεχρι 12 δικαιουμαι?Το λεω γιατι ειδα οτι το καθε αθλημα εχει τους ποντους του.Αν αθλουμαι καθημερινα θα μαζευτουν πολλοι μεσα στην εβδομαδα.Και κατι ακομα εδω που λεει για flexipoints εννοει αυτο που μου ειπες Μαρια? Το flexipoints δεν ειναι η απεριοριστη ποσοτητα σε πατατες και μακαρονια?Τα μπερδεψα λιγακι.. Σωματική άσκηση.
    Συμβάλλει στην απώλεια βάρους, κυρίως όμως είναι ένα κλειδί καλής υγείας και ευεξίας, ιδιαίτερα για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.
    Με το flexipoints , όταν κινείστε κερδίζετε ΠΟΝΤΟΥΣ, που λέγονται ΠΟΝΤΟΙ ΔΩΡΟ και προστίθενται στο στόχο των πόντων σας. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε πάνω από 12 την εβδομάδα γιατί αυτό μπορεί να φρενάρει την απώλεια βάρους σας. Αντιθέτως όταν κινείστε περισσότερο, χωρίς να τρώτε περισσότερο, χάνετε περισσότερο βάρος.

Senior Member
    Όλα τα ευρωπαϊκά φλέξι Χριστίνα έχουν αυτό το "απεριόριστο". Στην αμερική το φλέξι λειτουργούσε διαφορετικά. Οπότε ναι, ισχύει το απεριόριστο με τις πατάτες και τα μακαρόνια κανονικά.

Αν κερδίσεις 18 πόντους μέσα σε όλη την εβδομάδα καθαρά από άσκηση, δικαιούσαι να χρησιμοποήσεις από αυτούς για έξτρα φαγητό μόνο 12. Δεν είναι υποχρεωτικό να τους χρησιμοποιήσεις. Μπορείς και να τους ξεχάσεις αν θες να προχωρήσεις με την απώλεια βάρους.

Γενικά οι κερδισμένοι πόντοι μπορούν να μην χρησιμοποιηθούν καν. Μπορείς να τους εκμεταλλευτείς σε μια έξτρα περίπτωση: μια έξοδο, μια γιορτή, έναν χορό, ένα πάρτυ, ένα πανηγύρι κλπ..

Ελπίζω να σου έλυσα τις απορίες! :spin:

Junior Member
    Ναι μου τις ελυσες!Σε ευχαριστω πολυ!

Senior Member
    Καλησπέρα!
    Μετά από μια μακρά περίοδο χαλάρωσης και αναβλητικότητας, καα την οποία πήρα αρκετά κιλά, από χθες είμαι σε πρόγραμμα. Συγκεκριμένα στο Flexipoints, που είχα προμηθευτεί πριν λίγα χρόνια και είναι το τελευταίο προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα των WW, πριν κλείσουν τα υποκαταστήματα (δυστυχώς) στην Ελλάδα.
    Το να αρχίσω να εξιστορώ τα σκαμπανεβάσματα των τελευταίων ετών μετά το 2006, δε νομίζω να ωφελεί, μια και όσοι βρίσκονται στο φόρουμ και το παρακολουθούν γνωρίζουν την κατάσταση.
    Τα 106,7 κιλά που έδειξε χθες η ζυγαριά, είναι νομίζω το όριο.
    Γι' αυτό αποφάσισα να δράσω και να αφήσω τα πολλά λόγια.
    Ξεκίνημα λοιπόν χθες και ζύγισμα (για την πρώτη και μόνο εβδομάδα) κάθε πρωί, ως ένα κίνητρο για να προσέχω. Από το ερχόμενο Σάββατο το ζύγισμα θα γίνεται εβδομαδιαίο (όπως είναι και το σωστό).
    Αναφέρω τα δύο πρώτα ζυγίσματα:

6/4 106,7
    7/4 106,4 (-300 γρ.)

Καλή συνέχεια σε όλες και όλους!

Senior Member
    Καλημέρα!

106,8 σήμερα, μετά από μια μέρα κατά την οποία ξεπέρασα πολύ τους πόντους.
    Δεν πειράζει, συνεχίζουμε!

Senior Member
    Καλημέρα!

106,5 σήμερα.

Θα προσπαθήσω να είμαι 100% συνεπής σήμερα.

Junior Member
    Γεια σας,
    Ειναι κανεις ,που ξεκίνισε πρόσφατα, γιατί εγώ εχτες αρχισα

Senior Member
    Emma καλησπέρα!
    Σου εύχομαι καλό ξεκίνημα και καλή δύναμη!
    Αν και υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα ξεκινούσα το προηγούμενο Σάββατο, στην πορεία αθέτησα την υπόσχεση...
    Έτσι, πήρα την απόφαση αύριο το πρωί να ζυγιστώ και να ξεκινήσω.

Senior Member
    Καλησπέρα στην παρέα. Παντελή γιατί βασανίζεσαι έτσι; Ξεκούρασε λίγο το μυαλό σου κι όταν αισθανθείς έτοιμος ξαναμπαίνεις σε διατροφικό πρόγραμμα. Εγώ τελικά κουράστηκα από όλο αυτό το "αρχίζω - συνεχίζω από κει που σταμάτησα". Ήταν τέτοια η ψυχολογική φθορά που τελικά δεν άντεξα. Αρκετά το καταπίεζα τόσα χρόνια ώσπου αποφάσισα να χαλαρώσω. Κι εγώ έχω και την εμμηνόπαυση που με τρελαίνει ακόμη περισσότερο!
    Πάρε κι εσύ τον χρόνο σου κι όταν αισθανθείς έτοιμος προχωράς.

Έμμα καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου.