ΚΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 7 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 101

ΚΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ

8 α η8ελα να μα8ω αν καποιος απο εδω σας εχει τυχει να σας πανουν κρησεις πανικου στα καλα κα8ουμενα και αν ναι πως αντριδρουσατε κ πως το ξεπερασατε?εχω μεγαλη αναγκη να μιλισω με καποιον π εχει περασει τα ιδια γιατι τον τελευτεο μηνα με εχουν πιασει 5 κρησεις πανικου ακομα και μεσα στον υπνο μου.ευχαρηστω εκ των πρωτερων

Senior Member
    gourounaki28 παλι εχασες το νικ σου παιδι μου?:)
    αυτο που ρωτας δεν μου εχει συμβει,αλλα απ οτι ξερω ειναι κατι αρκετα συχνο και γενικα, ο τροπος να το αντιμετωπισεις ειναι να ξερεις τι ακριβως θ σου συμβει, να μην το φοβασαι και να περιμενεις υπομονετικα να περασει....
    δεν θα ηταν ασχημη ιδεα να δεις καποιον ειδικο για να βοηθηθεις.
    σου γραφω εδω ενα αλλο φορουμ οπου συζητουνται πολλα τετοια θεματα σαν αυτο που σε απασχολει και θα βρεις ατομα που εχουν αναλογες εμπειριες..

http://www.e-psychology.gr/forum/index.php

seuxaristo poli glikia m .piga se psixologo proth fora sthn zoh m alla den skopeuo na ksanapao den 8elo na paro hremistika!mme tipota!!:)

Senior Member
    τα ηρεμιστικα δεν ειναι υποχρεωτικα...εγω ελεγα να πας για να μιλας...για να καταλαβεις γιατι σου συμβαινει αυτο τωρα και να το πολεμησεις..
    ποσο καιρο εχεις να παρεις χαπι αδυνατισματος?

Senior Member
    προσπαθησε να ξεχασεις αυτο που περασες γιατι οσο το θυμασαι μπορει να το ξανα προκαλεσεις .χρειαζεσαι ομως τη βοηθεια ειδικου και φαρμακευτικη αγωγη . κανα αχνολιτικουλι ,ενα ταξιδακι προς ζωνιανα ισως χι χι

Senior Member
    Οι κρίσεις πανικού θέλουν ψυχιατρική αντιμετώπιση και πολλές φορές φαρμακευτική υποστήριξη αντικαταθλιπτικού τύπου,βλέπε:Zoloft.Ειδικός δεν είμαι για να κρίνω ή ν' αξιολογήσω την κρισιμότητα μιας τέτοιας κατάστασης και αν υπάρχει διαβάθμιση σε αυτή,αλλά νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να δεις γιατρό.Μόνη δεν ξέρω πως μπορείς να το αντιμετωπίσεις...

exo adimetopisei tosa monh m paidia edo 8a koloso?apla dino panellinhies sta 28 m na bgalo to palio lukeio k malon giauto anxo8ika eixan proigi8ei kai enas odiniros gia mena xorismos.arrwstene to paidi m otan htan moro k etrexa monh m gia ola htan k ta parapano kila mou eixa k mia psiloerotikh apogoiteush alla auto den me pirakse toso.anarotieme mipos fteei to oti kano poli spania sex pia lete na pezei simasia?den exo dia8esh k den exo oreksh gia erotes pia alla dedn nomizo na pezei simasia.
    plisiazh k h ora ths metakomishs mou me ton mikro m se diko mas spiti k oxi me tous goneis mou ola ayta ta sizhthsa me ton psixologo p efimereue sto nosokomeio k katanow oti apo ekei einai.pada katalabeno too m sinbenei apla fobame poli mhn trela8o.kina arxiso na farmaka 8a eimai trelh

Senior Member
    Δεν είναι λίγα αυτά που πρόσφατα πέρασες!(θυμάμαι και την περιπέτεια της μητέρας σου)
    Πόσο να αντέξει ο δόλιος εαυτός σου χωρίς κάπου να ξεσπάσει!
    Πολλές οι αλλαγές,οι απογοητεύσεις,οι ευθύνες,οι στόχοι,ο αγώνας,το άγχος...
    Δεν πιστεύω ότι οσοι βοηθιούνται φαρμακευτικά(έστω για λίγο)είναι τρελοί...
    Τουλάχιστον κάνε κάποιες συνεδρίες με ψυχολόγο,χωρίς να παίρνεις κάτι...
    Παλεύεις μόνη σου και τα καταφέρνεις καιρό τώρα,αλλά δεν είσαι παντοδύναμη!
    Δεν είναι ακυρωτικό να πάρεις βοήθεια! ʼνθρωπος είσαι και μάλιστα πολύ κουρασμένος!
    Μην κλείνεις τ'αφτιά στις ειδοποιήσεις του οργανισμού σου! ʼκου τον και βοήθησε τον!

oi psixologoi gia autes tis sinedries 8eloun pola leuta kai go eimai k anergh p[rospa8ontas na bgalw ena likeio.kai akoma an piaso douleia 8a exo na ta dino gia na megalosei to paidi oxi gia trelogiatrous,

oi psixologoi gia autes tis sinedries 8eloun pola leuta kai go eimai k anergh p[rospa8ontas na bgalw ena likeio.kai akoma an piaso douleia 8a exo na ta dino gia na megalosei to paidi oxi gia trelogiatrous,

Senior Member
    Eντάξει,έτσι όπως το αντιμετωπίζεις το θέμα μάλλον δε νιώθεις έτοιμη να βοηθηθείς.

Καλή δύναμη σε ό,τι και αν κάνεις.

seuxaristo kapies ores sixna dld nio8o perierga kai poli dysaresta,ego eimoun poli esiodokso k xamogelasto atomo me 8eish k dynamh tii diaolo epa8a ?lete na m ta prokalesan ola auta ta reductil?ta ekopsa edo kai 3 bdomades k den exo skopo na ksanaparo.

Senior Member
    Όλοι κάπου,κάπως κάποτε υπήρξαμε κάτι άλλο πριν γίνουμε...αυτό που είμαστε τώρα!Το θέμα είναι να συμβιβαστούμε με την αλλαγή και τη νέα κατάσταση.Να την αναγνωρίσουμε,να την αξιολογήσουμε,να πράξουμε.Και όοοοολα αυτά δεν ξέρω αν δύναται να γίνουν αποκλειστικά χωρίς τη βοήθεια ειδικού.

Γι' αρχή πάλεψε το,μη σε καταβάλλει.Οι καλύτερες μάχες είναι προσωπικές και με τον εαυτό σου.

Καλή δύναμη!

Φιλικά.

Senior Member
    Γουρουνακι εδω ...εγω ειμαι ο ανθρωπος σου!
    ειχα κρισεις πανικου.Τα συμπτωματα
    ειναι διαφιρετικα στον καθενα,εγω ειχα ανεξηγητο και ξαφνικο φοβο αυπνιες,αγχος, μου κοβονταν η αναπνοη αλλα το κυριοτερο ηταν οφοβος,και νομιζω οτι αυτος προκαλουσε ολα τα υπολοιπα.Ειχα φαει ενα κολλημα με τις εκρηξεις τοτε,πηγαινα να βαλω βενζινη και ενιωθα οτι θα γινει εκρηξη,κοβονταν τα γονατα μου αισθανομουν να λιποθμω,πηγαινα μπροστα στον φουρνο μικροκυμματων και νομιζα οτι θα σκασει και εβγαινα απ'το σπιτι τετοια χαζα και πολλα αλλα.Αυτο που λες για τα ρεντακτιλ ισως να ειναι πιθανο γιατι και γω νομιζω οτι μου βγηκε μετα απο καποια χαπια που επαιρνα,δες στις παρενεργειες αν αναφερει κατι σχετικο.Πηγα σε νευρολογο και μου δωσε ηρεμηστικα και αντικαταθλιπτικα αλλα δεν τα πηρα ποτε.Το αντιμετωπισα με ομοιοπαθητικη και πηγα πολυ καλα.Εχει 2 χρονια να μου εμφανιστει,φυσικα μου εχουν μεινει καποιες φοβιες αλλα οχι εκεινο το συναισθημα ακι ο παραλογισμος.Σαν συμβουλη θα σου ελεγα την ωρα που σε πιανει να προσπαθεις να καθησυχασεις μ'οποιον τροπο μπορεις τον εαυτο σου πχ προσευχη(αν πιστευεις) κουβεντα,νατηλ σε καποιον να μιλησεις η οτι αλλο πιστευεις οτι σε ηρεμει.Παντως ο νευρολογος μου ειχε πει οτι τις περισσοτερες φορες ειναι απο αγχος ή απο κατι που μας τρομαξε και πηρε τεραστια εκταση μεσα μας,και επειδη τις περισσοτερες φιρες δεν καταλαβαινουμε ποσο βαθεια καταγραφονται καποια βιωματα( η εστω και το απλο αγχος) ο οργανισμος ξεσπαει κατα αυτον τον τροπο.Αυτα ηξερα αυτα σου ειπα καλο μου,ευχομαι περαστικα.Α...και οχι αλκοολ μπορει να προκαλεσει επεισοδιο.φιλακια.

Senior Member
    gourounaki28,
    καταρχάς να ζητήσω (από σένα και από όλους) να μην χρησιμοποιείτε greeklish σε αυτό το φόρουμ.
    Είναι σχεδόν ο μοναδικός κανόνας που έχουμε εδώ.

Οσο αφορά τις κρίσεις πανικού, έχε υπ όψιν ότι ως κρίση πανικού εννοούμε μια.... υπερδοσολογία άγχους σε μια δεδομένη στιγμή.
    Με άλλα λόγια, μιλούμε για δυσανάλογα μεγάλο άγχος συγκριτικά με την υπάρχουσα "απειλή".

Σκέψου οτι εισαι στο δάσος και βλέπεις μπροστά σου μια αρκούδα όρθια, έτοιμη να σου επιτεθεί.
    Εκείνη τη στιγμή, ενεργοποιείται ακούσια το αυτονομο νευρικό σύστημα και ξεκινά μια σειρά από οργανικές διαδικασίες.
    Ακριβώς οι ίδιοι μηχανισμοί ενεργοποιούνται σε μια κρίση πανικού, με μόνη διαφορά ότι στην κρίση πανικού... δεν υπάρχει καμία αρκούδα.Υπάρχουν μόνο σκέψεις που κάνουν την πραγματικότητα να μοιάζει με αρκούδα.

Η ψυχοθεραπεία είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία επιλογής στις κρίσεις πανικού. Τα αγχολυτικά, κάποιες φορές βοηθούν στη θεραπεία, συνήθως όμως δεν είναι απαραίτητα. Ο "ασθενής" ανάμεσα στη φαρμακοθεραπεία και την ψυχοθεραπεία, καλείται να επιλέξει τη θεραπεία που αισθάνεται ότι του ταιριάζει καλύτερα κι αυτό όταν δεν υπάρχουν περαιτέρω διαγνώσεις, πέραν της διαταραχής πανικού. Εάν υπάρχουν, εκεί λίγο μπλέκουν τα πράγματα.

Εχε τέλος υπ όψιν ότι προφανώς δεν απευθύνθηκες σε ψυχολόγο αλλά σε ψυχίατρο και το λέω αυτό ορμώμενος απ το γεγονός ότι σου πρότεινε φαρμακοθεραπεία. Οι ψυχολόγοι δεν έχουν τη δυνατότητα συνταγογράφησης. Στον αντίποδα, οι ψυχίατροι, σπανίως έχουν ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση.

Καλή δύναμη στην προσπάθεια σου.

Page 1 of 7 123 ... LastLast