Ο,ΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ... - Page 30
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 30 of 38 FirstFirst ... 202829303132 ... LastLast
Results 436 to 450 of 568
    Senior Member
    Μάλιστα.... ούτε ένα βλέφαρο πιο πάνω , στην ίδια σελίδα, να δεις ότι και κάποια άλλη ψυχή πόσταρε το ίδιο και με την Καραμπέτη να αφηγείται αισθαντικά.. ούτε ένα βλέφαρο... καλάαααααααα...

Senior Member
    Αντί να δεχτείς το δώρο της ταύτισης,να αφήσεις αναστεναγμό ανακούφισης,που βρήκες αδελφή ψυχή,
    εσύ,αμέσως να βρεις να την πεις τη γυναικουλίστικη γκρίνια σου!Πώς μπορείς και μολύνεις τη Γυναίκα,
    που τόσο ευαίσθητα μόλις εξύμνησε ο Τάσος;Πού και να μη σου άρεσε το ποίημα τι θα έλεγες δηλαδή!

Senior Member
    Αγαπητοί φίλοι!
    Ίσως το γράμμα αυτό να μην διαβαστεί ποτέ, από κανέναν, αλλά στ? αλήθεια δε με νοιάζει. Ίσως μέχρι να φτάσει στα χέρια σας νά'χω πια ολότελα ξεχαστεί απ? όλους. Αλλά, ούτε δα κι? αυτό το τελευταίο με νοιάζει. Εξάλλου, δεν έχω και πολλά να σας πω, θέλω μόνο να σας θυμίσω ότι κάποτε υπήρξα. Κάποτε υπήρξα κι? ήμουν και ζωή και θάνατος μαζί. Και ζωή και Χάρος ήμουν!

Έζησα, τ'ομολογώ, μια ζωή δηλητηριασμένη, γι? αυτό θαρρώ αποφάσισα να την εγκαταλείψω. Εκείνο που για τους άλλους ήτανε ζωή, για μένα θάνατος ήταν. Γεννιόμουνα και πέθαινα κάθε μέρα, ώρα και στιγμή. Ζούσα με το θάνατο, ζούσα για να πεθάνω, μα τουλάχιστον δε ζούσα νεκρή όπως οι γύρω μου, τα μικρά αστεία ανθρωπάκια που λέγαν πως μ? αγάπησαν, κι ας μην μπόρεσαν ποτέ, κι ας μην τόλμησαν ποτέ να διαβάσουν την ψυχή πού'κρυβε περίσσιο φως και σκοτάδι μέσα της. Κατά βάθος με φοβόντουσαν και δεν αργούσαν να τραπούν εις άτακτον φυγήν. Δεν άντεχαν να με κοιτούν κατάματα, μην τύχει και τους κλέψω την ψυχή τους.

Αγαπήθηκα, αγαπήθηκα πολύ, μα μπορεί ποτέ κανείς να φαντασθή ότι λυπόμουνα βαθειά όταν καταλάβαινα ότι μ? αγαπούσαν; Εγώ, ίσως να μην αγάπησα αρκετά, όχι όσο έπρεπε. Τον ιδανικό μου έρωτα θαρρώ τον έζησα στη φαντασία μου. Η ψυχή μου και η αγάπη γεννήθηκαν την ίδια μέρα. Αυτό το ένιωθα μέσα μου, κι όμως δεν πίστευα ότι θα υπήρχε μέρα που θα μου αποδείκνυε ότι αγαπούσα αληθινά. Δεν είναι στ? αλήθεια τραγικό, μια μεγάλη ειρωνεία, να μιλούν για την αγάπη άνθρωποι που δεν την γνωρίζουν και να σιωπούν εντελώς κείνοι που νοιώθουν την ψυχή τους να πνίγεται στο πόνο της;

Πολλοί λέγαν ότι ζούσα μεσ? στο κεφάλι μου. Κάτι έπρεπε να πουν κι? αυτοί? Πως άλλως θα με κατέτασσαν σε συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων; ʼνθρωποι, ανθρωπάκια! Η ζωή ένα τεράστιο ψέμα που άλλοι το αγαπάνε κι? άλλοι - οι λίγοι - προσπαθούν να το κάνουν αληθινή ζωή. Εσείς, αγαπητοί άγνωστοί μου φίλοι, πως ζείτε; Ζείτε; Μια φάρσα, αυτό ήταν η δικιά μου ζωή. Κανείς δεν την κατάλαβε. Γεννήθηκα χωρίς να το θέλω, έζησα στο περίπου, και σκηνοθέτησα το θάνατό μου. Κι? όμως αγαπούσα τη ζωή, αλλά πάντα αυτή μού 'παιρνε ό,τι άλλο αγαπούσα. Μου έλειπε πάντα μια καρδιά που να πονή για μένα. Κι ήταν δύσκολο, δύσκολο πολύ να ζω μονάχη μου μέσα σ'ένα κόσμο τόσο παράλογα προσκολλημένο στα μικρά της ζωής και στο τίποτα. Ήμουνα σαν παράσιτο, σαν μαύρο ξωτικό που έχασε το δρόμο κι? αντί να ταξιδέψει στον ονειροκόσμο του, ξέπεσε σε τούτη δω τη γη. Μάλιστα, κάποια φορά, κάποιος με ρώτησε κρυφά αν είμαι χήρα σαν φορούσα μαύρα βαρειά. Εγέλασα. Αλήθεια ήταν! αν μάντεψε την ψυχή μου, καλά την ονόμασε χήρα?

Είναι που θα παρακαλούσαν να είχαν ζήσει στην εποχή μου. Εγώ, θά'θελα να ζήσω σε κάποιαν άλλην εποχή. Έζησα ανάμεσα σε μια γενειά ηττημένη. Κάποιοι από μας κάναν τον πόνο στίχο, την οργή τραγούδι, αλλά κανείς δεν τόλμησε? - ούτ? από μας ούτ? απ? τους άλλους - δεν τόλμησε να να ξεφύγει απ? το χαραγμένο μονοπάτι, δεν τόλμησε να πει ό,τι στ? αλήθεια σκεφτότανε, δεν τόλμησε να κάνει ό,τι στ? αλήθεια ήθελε να κάνει. Οι περισσότεροι ήταν - ήμασταν - δειλοί που ?ψαχναν απλά να βρουν την αυτοεπιβεβαίωσή τους. Κάτι νέοι σκυθρωποί κι? ανάπηροι. Ολίγοι γέροι με κακόβουλο ύφος. Κάτι δεσποινίδες σαλατολόγοι και υπερφίαλοι? Απόκληροι της αντίληψης? Κι? όμως ανάμεσα σ? αυτούς ήταν και ο Κ., ο μόνος που θα μπορούσε ποτέ να με καταλάβει, αλλά ούτε και κείνος τόλμησε? Μού'πε μάλιστα, πως με λυπόταν γιατί τον αγαπούσα? ότι ήμουνα γι? αυτόν μια παρηγοριά. Τό'χε η εποχή, κανείς δεν ήταν ο εαυτός του! Γι? αυτό θαρρώ και έζησα τόσο μόνη, κι? ας είχα πάντοτε κάποιους να με συντροφεύουν, αδέλφια μου σένα πόνο που δε θα μπορούσαν ποτέ να συλλάβουν. Έκαναν τα πάντα για με, αλλά η αγάπη τους ήταν μια θυσία που ποτέ δεν δέχτηκα με ευμένεια κι? οι ανησυχίες τους χειροπέδες για μένα. ?Πόσο είναι αστεία η ζωή μα και πόσο αστειότεροι είμαστε μεις που την ανεχόμαστε τέτοια?, έγραψα, θυμάμαι, κάποτε στο ημερολόγιό μου?

Μα, από τότε έχουν πεια περάσει χρόνια. Πόσα, δεν ξεύρω, αφού ο χρόνος δεν έχει πια για με καμμία σημασία. Τώρα, είμαι κάπου αλλού και ζω - αν τούτη δω η κατάσταση θεωρείται ζωή - μέσ? απ? τις αναμνήσεις μου. Ξεφυλλίζω τα τετραδία του μυαλού και κοιτάζω πίσω. Όλα ζητάω τα χαμένα, τις μικρές στιγμές, τον αγαπημένο? Γυρνώ το βλέμμα και τον κοιτάζω πάντα το δρόμο που αφήσαμε. Είνε μακρύς, σκοτεινός, γεμάτος δυσκολίες και φρίκη? είνε τόσο μακρύς, τόσο δύσκολος? κι? όμως - θεέ συγχώρεσέ με - θα τον έπαιρνα με την καρδιά γεμάτη δάκρυα και μεταμέλεια? Με την καρδιά δεμένη με τα σίδερα της αμαρτίας θα ξεκινούσα να σε βρω, μοναδική κι? αξέχαστή μου αγάπη? Δε θέλω τίποτε άλλο, μόνο να φτάσω, να σταθώ κοντά σου τόσο που φτάνει για να ιδώ? να ιδώ το πρώτο βλέμμα σου εκείνο που μου ?ριχνες σαν έφτανα? τις μικρούλες όλες εκείνες ρυτίδες στο πρόσωπό σου? να ιδώ τα χέρια σου ν? απλώνονται σε μένανε να με αγκαλιάσουν? να ιδώ? να νοιώσω το φίλημά σου? Είνε τόσο μεγάλος ο καϋμός και είμεθα τόσο μικροί ένας-ένας εμείς οι άνθρωποι που τον αποτελούμεν?

Τα λόγια αυτά ίσως νακούγονται σαν παραλήρημα ενός ετοιμοθανάτου, μα, αλοί, δεν μπορώ να πεθάνω αφού είμαι από χρόνια πεια νεκρή. Όσο ζούσα, όσο έζησα, ήμουνα παιδί. Ήμουνα ένα παιδί άμυαλο, μπορώ να το παραδέχωμαι αλλά και ποιο παιδί δεν είναι άμυαλο; Ένα παιδί είμαι ακόμη? Ένα παιδί που γράφει σε σας, τους άγνωστούς του φίλους, για να τους πει: να μείνετε πάντα παιδιά, κι? αν είναι δυνατόν άμυαλα παιδιά. Να ζήσετε τη ζωή σας με τρέλλα, να ζήσετε παράλογα, να σκοτώσετε τη λογική πού'ναι ο φονιάς της χαράς και της ζωής, να τολμήσετε να κάνετε τα δύσκολα, τα μεγάλα, τα σημαντικά, ν? ακολουθήσετε τα δύσβατα μονοπάτια, ν? αφήσετε να θρονιαστεί στην καρδιά σας για πάντα η άνοιξη και το χαμόγελο στα χείλη, ν? αγαπήσετε με πάθος και να καείτε απ? τη φλόγα της αγάπης σας, να κάνετε τον πόνο, τη χαρά, την κάθε σας στιγμή τραγούδι, κι? όταν έρθ? η ώρα η στερνή να πεθάνετε όχι από πλήξη, αλλά από ειλικρίνεια όπως ο φίλος τζίτζικας, που τόσο ωραία τα έλεγε μα μεις τα πέρναμε για γκρίνια? Τώρα, καθώς γράφω τις τελευταίες γραμμές, κοιτώ πίσω και αντιλαμβάνομαι πόσο στάθηκα τυχερή: έζησα ελεύθερη όσο καμμιά άλλη γυναίκα της εποχής μου, έκανα πράγματα που δεν έκανε καμμιά άλλη, κι? αγαπήθηκα όσο λίγες. Και, δεν το ξεχνώ, καθώς το βλέμμα μου έσβηνε, εκείνη τη μελαγχολική αυγούλα τ? Απρίλη, δεν ήμουν πια μόνη. Νέοι που μ? αγάπησαν ήρθαν να μ? αποχαιρετήσουν και φίλες γκαρδιακές στο προσκεφάλι μου ένα τελευταίο τραγούδι να μου χαρίσουν?Αυτό είναι το γράμμα μου στον κόσμο που ποτέ δεν έγραψε σε μένα, όπως λέει κι? η καλή μου φίλη.

Με αγάπη
    Μαρία Πολυδούρη

Senior Member
    Cosmopolitan σελίδα 5,κοπελιά...και μη μου πεις είναι παλιό πολύ ενώ για μένα ίδια σελίδα.Εστίασε στην ουσία!

Senior Member
    ΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ (ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ)

Το κομμένο σχοινί
    μπορείς να το ξαναδέσεις
    θα κρατήσει πάλι, ωστόσο
    θα ?ναι κομμένο.

Ίσως πάλι ν? ανταμώσουμε
    μα εκεί που μ? άφησες
    δεν πρόκειται ποτέ
    να με ξαναβρείς.

Senior Member
    Originally posted by NADINE
    Cosmopolitan σελίδα 5,κοπελιά...και μη μου πεις είναι παλιό πολύ ενώ για μένα ίδια σελίδα.Εστίασε στην ουσία!
    Σιγά που είναι ίσα και όμοια, το δικό σου είναι έγκλημα, το δικό μου πταισματάκι!

Senior Member
    Ὁ τόπος μας εἶναι κλειστός
    ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ

«Ὁ τόπος μας εἶναι κλειστός, ὅλο βουνὰ ποὺ ἔχουν σκεπὴ τὸ χαμηλὸ οὐρανὸ μέρα καὶ νύχτα. Δὲν ἔχουμε ποτάμια δὲν ἔχουμε πηγάδια δὲν ἔχουμε πηγὲς μονάχα λίγες στέρνες, ἄδειες κι᾿ αὐτές, ποὺ ἠχοῦν καὶ ποὺ τὶς προσκυνοῦμε. Ἦχος στεκάμενος κούφιος, ἴδιος με τὴ μοναξιά μας ἴδιος με τὴν ἀγάπη μας, ἴδιος με τὰ σώματά μας. Μᾶς φαίνεται παράξενο ποὺ κάποτε μπορέσαμε νὰ χτίσουμε τὰ σπίτια τὰ καλύβια καὶ τὶς στάνες μας. Κι᾿ οἱ γάμοι μας, τὰ δροσερὰ στεφάνια καὶ τὰ δάχτυλα γίνουνται αἰνίγματα ἀνεξήγητα γιὰ τὴ ψυχή μας. Πῶς γεννήθηκαν πῶς δυναμώσανε τὰ παιδιά μας;
    Ὁ τόπος μας εἶναι κλειστός. Τὸν κλείνουν οἱ δυὸ μαῦρες Συμπληγάδες. Στὰ λιμάνια τὴν Κυριακὴ σὰν κατεβοῦμε ν᾿ ἀνασάνουμε βλέπουμε νὰ φωτίζουνται στὸ ἡλιόγερμα σπασμένα ξύλα ἀπὸ ταξίδια ποὺ δὲν τέλειωσαν σώματα ποὺ δὲν ξέρουν πιὰ πῶς ν᾿ ἀγαπήσουν».
    (Α. Ἡ Πέτρα)

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ- ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Senior Member
    SIE LIEBTEN SICH BEIDE...
    (Heinrich Heine)
    Αγάπαγαν ο ένας τον άλλονε,
    μα δίχως γι' αυτό να μιλήσουν.
    Με μίσος αλλάζανε βλέμματα,
    κι από έρωτα θέλαν να σβήσουν.
    Εχώρισαν έπειτα, φύγανε
    μες στ' όνειρο μόνο ειδώθηκαν.
    Πεθάνανε πια και δεν έμαθαν:
    εμίσησαν, ή αγαπηθήκαν;
    Μετάφραση Κώστα Καρυωτάκη

Senior Member
    κείμενο από τον Mario de Andrade (ποιητή, συγγραφέα, δοκιμιογράφο και μουσικολόγο από τη Βραζιλία).

«Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα, ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής απ' ό,τι έχω ζήσει έως τώρα...

Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι που κέρδισε μια σακούλα καραμέλες: τις πρώτες τις καταβρόχθισε με λαιμαργία, αλλά όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγες, άρχισε να τις γεύεται με βαθιά απόλαυση.

Δεν έχω πια χρόνο για ατέρμονες συγκεντρώσεις όπου συζητούνται καταστατικά, νόρμες, διαδικασίες και εσωτερικοί κανονισμοί, γνωρίζοντας ότι δεν θα καταλήξει κανείς πουθενά.

Δεν έχω πια χρόνο για να ανέχομαι παράλογους ανθρώπους που παρά τη χρονολογική τους ηλικία, δεν έχουν μεγαλώσει.

Δεν έχω πια χρόνο για να λογομαχώ με μετριότητες.

Δε θέλω να βρίσκομαι σε συγκεντρώσεις όπου παρελαύνουν παραφουσκωμένοι εγωισμοί.

Δεν ανέχομαι τους χειριστικούς και τους καιροσκόπους.

Με ενοχλεί η ζήλια και όσοι προσπαθούν να υποτιμήσουν τους ικανότερους για να οικειοποιηθούν τη θέση τους, το ταλέντο τους και τα επιτεύγματα τους.

Μισώ, να είμαι μάρτυρας των ελαττωμάτων που γεννά η μάχη για ένα μεγαλοπρεπές αξίωμα. Οι άνθρωποι δεν συζητούν πια για το περιεχόμενο... μετά βίας για την επικεφαλίδα.

Ο χρόνος μου είναι λίγος για να συζητώ για τους τίτλους, τις επικεφαλίδες. Θέλω την ουσία, η ψυχή μου βιάζεται...Μου μένουν λίγες καραμέλες στη σακούλα...

Θέλω να ζήσω δίπλα σε πρόσωπα με ανθρώπινη υπόσταση.

Που μπορούν να γελούν με τα λάθη τους.

Που δεν επαίρονται για το θρίαμβό τους.

Που δεν θεωρούν τον εαυτό τους εκλεκτό, πριν από την ώρα τους.

Που δεν αποφεύγουν τις ευθύνες τους.

Που υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Και που το μόνο που επιθυμούν είναι να βαδίζουν μαζί με την αλήθεια και την ειλικρίνεια.

Το ουσιώδες είναι αυτό που αξίζει τον κόπο στη ζωή.

Θέλω να περιτριγυρίζομαι από πρόσωπα που ξέρουν να αγγίζουν την καρδιά των ανθρώπων...

ʼνθρωποι τους οποίους τα σκληρά χτυπήματα της ζωής τους δίδαξαν πως μεγαλώνει κανείς με απαλά αγγίγματα στην ψυχή.

Ναι, βιάζομαι, αλλά μόνο για να ζήσω με την ένταση που μόνο η ωριμότητα μπορεί να σου χαρίσει.

Σκοπεύω να μην πάει χαμένη καμιά από τις καραμέλες που μου απομένουν...Είμαι σίγουρος ότι ορισμένες θα είναι πιο νόστιμες απ' όσες έχω ήδη φάει.

Σκοπός μου είναι να φτάσω ως το τέλος ικανοποιημένος και σε ειρήνη με τη συνείδησή μου και τους αγαπημένους μου...».

Senior Member
    ΕΝΔΥΜΑΤΑ (Καβάφης Κ. Π.)

Mέσα σ' ένα κιβώτιο ή μέσα σ' ένα έπιπλο από πολύτιμον έβενο θα βάλω και θα φυλάξω τα ενδύματα της ζωής μου.

Tα ρούχα τα κυανά. Kαι έπειτα τα κόκκινα, τα πιο ωραία αυτά από όλα. Kαι κατόπιν τα κίτρινα. Kαι τελευταία πάλι τα κυανά, αλλά πολύ πιο ξέθωρα αυτά τα δεύτερα από τα πρώτα.

Θα τα φυλάξω με ευλάβεια και με πολλή λύπη.

Όταν θα φορώ μαύρα ρούχα, και θα κατοικώ μέσα σ' ένα μαύρο σπίτι, μέσα σε μια κάμαρη σκοτεινή, θα ανοίγω καμιά φορά το έπιπλο με χαρά, με πόθο, και με απελπισία.

Θα βλέπω τα ρούχα και θα θυμούμαι την μεγάλη εορτή - που θα είναι τότε όλως διόλου τελειωμένη.

Όλως διόλου τελειωμένη. Tα έπιπλα σκορπισμένα άτακτα μες στες αίθουσες. Πιάτα και ποτήρια σπασμένα κατά γης. Όλα τα κεριά καμένα ώς το τέλος. Όλο το κρασί πιωμένο.

Όλοι οι καλεσμένοι φευγάτοι. Mερικοί κουρασμένοι θα κάθονται ολομόναχοι, σαν κ' εμένα, μέσα σε σπίτια σκοτεινά - άλλοι πιο κουρασμένοι θα πήγαν να κοιμηθούν.

Senior Member
    Στέρεο Νόβα : Το ταξίδι της φάλαινας

Ζεστό καλοκαίρι, κρατάς ακόμα
    Κίτρινο αέρα φυσάει ένα μεγάλο στόμα
    Απ' το ραδιόφωνο οι εκφωνητές ασκούν υπεροχή
    Ανασταίνουν και θάβουν χωρίς καμιά διακοπή
    Ασταμάτητα κανάλια τρώνε το μυαλό μας
    Έχουμε χάσει τόσα που δεν ξέρουμε τι είναι δικό μας
    Οι φτωχοί ξέρω πως είναι περισσότερο φτωχοί
    Κι οι πλούσιοι βαριούνται την τρελή τους ζωή
    Μέσα από έντυπα μας καλούν να ζήσουμε μια άλλη ζωή
    Μα είναι ζωή αυτή;
    Όταν μια οικογένεια ζει μ' ένα μισθό εκατό χιλιάδες
    Οι τύραννοι χαϊδεύουν κοιλιές μεγάλες
    Και δεν είναι μόνο αυτό, μας κυνηγούν χιλιάδες μάρκες
    Έξτρα φόροι, έξτρα Φ.Π.Α., έξτρα σκατά
    Κι ένας πόλεμος δίπλα μας που κανείς δεν τον σταματά
    Και κανείς δε διακινδυνεύει
    Η αγάπη μάς διαφεύγει
    Κι αντί γι' αυτό ψιθυρίζουμε διαφημίσεις
    Χρησιμοποιούμε το σεξ για ν' αποφύγουμε τις σχέσεις
    Κι απ' το ταξίδι της φάλαινας είμαστε τόσο μακριά
    Σ' ένα παιδικό τραγούδι το μυαλό μου ξυπνά
    Κι ακούω τα πλοία να διασχίζουν τις θάλασσες
    Είχα τόσα ωραία πράγματα κι εσύ μου τα χάλασες...

Σαν κατεψυγμένα κρέατα πουλιούνται τα πρότυπα
    Ταυτιζόμαστε με ήρωες κι αλλάζουμε πρόσωπα
    Πολύ αργά καταλαβαίνουμε πως ήταν σαν μια στύση που πέφτει
    Ένα εκατομμύριο στερεότυπα που δεν έχουν πια καμιά γεύση
    Με κάνουν ν' απορώ πώς στεκόμαστε αδιάφοροι στο ψέμα
    Γιατί χάνουμε χρόνο όταν μέσα μας τρέχει το αίμα
    Σαν οδοντόπαστες λιώνουμε μπροστά απ' την τηλεόραση
    Κοιτάμε εικόνες έχοντας χάσει την αρχική όραση
    Κοιτάζοντας τα ιδρωμένα πρόσωπα κάθε γλείφτη
    Καθαρίζουμε φρούτα για να διατηρούμε την αργή μας σήψη
    Καθαροί στρέιτ γιάπις διασχίζουν λεωφόρους
    Περήφανα στήνουν το μέλλον με δικούς τους όρους
    Σαν έξυπνοι βλάκες φέρνουν τη ντροπή της εκπαίδευσης
    Κι από μια περιστρεφόμενη θέση καμαρώνουν γι' αυτή τη δικαίωση
    Το 2000 η μόδα θα τους θέλει ντυμένους με δερμάτινα
    Πιο γυμνασμένους
    Να κυβερνούν κατώτερα όντα άτιμα
    Είχα τόσα ωραία πράγματα κι εσύ μου τα χάλασες...

Στην πίστα του αεροδρομίου έχει νυχτώσει
    Ένα εκατομμύριο αστέρια φωτίζουν ό,τι μ' έχει πληγώσει
    Ένας φίλος μου απόψε εγκαταλείπει αυτή τη χώρα
    Κατά βάθος λυπάται μα δε βλέπει και την ώρα που η ζωή του θ' αλλάξει
    Όταν τ' αεροπλάνα πετάνε
    Η γη απλώνεται και οι άνθρωποι ξεχνάνε
    Είναι τρομερό το θέαμα
    Η αίσθηση αυτή ότι πετάς
    Δεν έχω άλλη εκλογή
    Ένα κίτρινο ταξί περιμένει
    Φυσάει, θα χειμωνιάσει
    Δύο ώρες και ξημερώνει
    Συννεφιασμένη Κυριακή
    Πρώτη μέρα του χειμώνα
    Σκέφτομαι τους πιο σημαντικούς ανθρώπους αυτού του αιώνα
    Απ' το δεξί καθρεφτάκι ο κόσμος μένει πίσω
    Ποτέ δεν είχα τίποτα κι απόψε θέλω να σε φιλήσω
    Να μείνεις στα μάτια μου σαν άδειο τοπίο
    Να κάνουμε έρωτα στο αστεροσκοπείο
    Κουλουριασμένοι σαν μπάλα να εκτοξευτούμε
    Μέχρι που ειρηνικά στο διάστημα να κοιμηθούμε
    Είχα τόσα ωραία πράγματα κι εσύ...

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΦΑΛΑΙΝΑΣ- ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ

Senior Member
    Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΛΑΣΗ (Rene Francois Armand Prudhomme)

Σ' αυτήν την πλάση όλα τ' άνθη μαραίνονται
    Τα γλυκά τραγούδια των πουλιών είναι σύντομα'
    Ονειρεύομαι καλοκαίρια που θα κρατήσουν
    για πάντα!

Σ' αυτήν την πλάση τα χείλη δεν αγγίζουν παρά απαλά
    Και καμμία γεύση γλυκύτητας δεν μένει
    Ονειρεύομαι ένα φιλί που θα κρατήσει
    για πάντα!

Σ' αυτήν την πλάση κάθε άνθρωπος θρηνεί
    τη χαμένη του φιλία ή τη χαμένη του αγάπη
    Ονειρεύομαι τρυφερούς εραστές ν' αντέχουν
    για πάντα!

Senior Member
    Στα ταξίδια που δεν κάναμε,
    στο παιδί που δε γεννήθηκε ακόμα,
    σ'όσα μαζί δε ζήσαμε,
    στα λόγια που δεν είπαμε...
    Σ'αγαπάω!

Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΘΑΛΑΣΣΑ (Ναζίμ Χικμέτ)

"Η πιο όμορφη θάλασσα είν' αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα,
    το πιο όμορφο παιδί, δε μεγάλωσε ακόμα,
    τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα,
    κι ό,τι πιο όμορφο θα 'θελα να σου πω, δεν στο 'πα ακόμα."

Senior Member
    ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΊΔΙ ΣΤΟ 2012

Όταν οι ημέρες αιχμής γίνουν παρελθόν και θαμπάδα,
    ας κάνεις ένα διάλειμμα για να λάβεις τα απλά δώρα που η ζωή προσφέρει απλόχερα...

Όταν είσαι υπερφορτωμένος και συγκλονισμένος,
    ας ξεκουραστείς μέσα στην ευγένεια της δικής σου καρδιάς...

Όταν αισθάνεσαι απελπισμένος,
    ας κρατήσει η φαντασία σου μια δάδα που φωτίζει τις αόρατες ακόμη δυνατότητες...

Όταν το μυαλό σας πνίγεται μέσα σε λεπτομέρειες,
    ας προκύψει ευρυχωρία, για να σε συνδέσει ξανά με το ιερό μυστήριο που είσαι...

Όταν βουτηχτείς στη θλίψη, ας κολυμπάς στα πολύτιμα δάκρυα της καρδιάς σου μέσα σε αλμυρή άνωση και άνεση...

Όταν οι βούρτσες του κόσμου σε γδέρνουν με σκληρότητα, ας συνειδητοποιήσεις ότι είμαστε όλοι μας έργα σε εξέλιξη, και η ίδια η ζωή είναι μια καμπύλη μάθησης...

Όταν τίποτα δεν φαίνεται να προχωρά το δρόμο σου, ας κάνεις χώρο στο άγνωστο, έχοντας υπομονή με την εξέλιξη της ζωής σου...

Όταν χάσεις το κουράγιο σου από τα δεινά του κόσμου, ας βρεις το κουράγιο και τη δύναμη να σταθείς και να υποστηρίξεις ό, τι γνωρίζεις πως είναι καλό...

Όταν πιστεύεις ότι δεν είσαι αρκετά καλός, ας ανακαλύψεις την εγγενή αξία και την θέση σου στην οικογένεια όλων των πραγμάτων....

Ας λάβεις τη γενναιοδωρία της γης για να θρέψεις το σώμα σου,
    την ευγένεια για να θρέψεις την καρδιά σου,
    τη Σοφία για να θρέψεις το μυαλό σου, και
    το Θαύμα για να θρέψεις την ψυχή σου...

Senior Member
    Γεώργιος Σουρής (1853-1919)

Ποιος είδε κράτος λιγοστό
    σ' όλη τη γη μοναδικό,
    εκατό να εξοδεύει
    και πενήντα να μαζεύει;
    Να τρέφει όλους τους αργούς,
    νά 'χει επτά Πρωθυπουργούς,