ΜΑΣΑΖ, ΧΑΛΑΡΩΣΗ & ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 36
    Senior Member
    @ staspi
    Δεν είμαι σίγουρη ότι με τη γυμναστική που κάνουμε, χάνουμε κιλά.
    Το μόνο σίγουρο είναι ότι "μαζεύουμε" και σώνουμε την κατάσταση απο τη χαλάρωση που ακολουθεί το χάσιμο κιλών με τη δίαιτα.
    Δηλαδή, εγώ κάποια στιγμή ενώ δεν έχανα γραμμάριο για ένα μήνα περίπου, είχα κατέβει ένα νούμερο κάτω σε ρούχα. Αυτό σημαίνει ότι "μάζεψα".

Member
    ΜΑΡΩ ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΕΓΩ ΜΕΣΑ ΣΕ 20 ΜΕΡΕΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ 3 ΚΙΛΑ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΣΤΗ ΑΡΧΗ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΥΓΡΑ ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΠΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΣΑΥΤΑ ΤΑ ΚΙΛΑ..? ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΥΓΡΑ? ΕΞΑΛΛΟΥ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΞΟΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ Κ 7000 ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ 1 ΚΙΛΟ ΑΝ ΔΕ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ. ΑΠΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΘΑΥΜΑΤΑ, ΧΑΝΕΙΣ ΛΙΓΑ ΚΙΛΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ Κ ΜΕΤΑ ΘΕΛΕΙ ΔΙΑΙΤΑ. ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΑ ΕΧΑΣΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΙΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΑ Κ ΠΟΛΥ, ΕΤΡΩΓΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.

Junior Member
    Σίγουρα η γυμναστική βοηθάει...δεν μπορεί...

Έχω κολήσει εδώ και σχεδόν 10 μέρες στα ίδια κιλά και μου έχει χαλάσει τελείως η διάθεση! Δεν έχω χαλάσει τη δίαιτα ούτε μία μέρα!! ούτε περιμένω να αδιαθετήσω.έλεος!!!

Και φυσικά...δεν πήγα ακόμη στο γυμναστήριο να γραφτώ...

Προτεραιότητα τώρα είναι να κρατηθώ να μην τα παρατήσω με το κόλλημα που έχω φάει!

Senior Member
    Παιδια πηγα χτες και ρωτησα την αισθητικο μου που κανει μασαζ για την κυτταριτιδα ποσο κοστιζει και μου ειπε 90 ευρω τα 3 τεταρτα και αν θες να δεις αποτελεσμα πρεπει να κανεις 3 φορες την εβδομαδα για παραπανω απο μηνα...Μου φανηκε υπερογκο το ποσο,εννοειται δεν το συζηταω να το κανω.Αυτο που θα θελα ομως να μαθω ειναι αν οντως το μασαζ κανει δουλεια.Το εχει δοκιμασει κανεις?Βρηκα κατι βιντεακια στο ιντερνετ με τεχνικες για "αυτομασαζ" (προσπαθησα αλλα δε με αφηνει να τα ανεβασω)που υποσχονται πολυ καλα αποτελεσματα,αρκει να αφιερωνεις καθε μερα μετα το μπανιο κανενα εικοσαλεπτο για ενα μηνα.Κανει λογο για κυκλικες κινησεις σαν να ζυμωνεις με φορα απο τα γονατα προς τα πανω με χρηση υποθετω και μιας ενυδατικης.Αν εχω ορεξη ισως το δοκιμασω..τι να πω.Τουλαχιστον αυτο δε σε "ξαφριζει"...Ξερω οτι αυτο που "καιει" τους περισσοτερους ειναι να χαθουν κιλα και οχι να λυθει το θεμα της κυτταριτιδας,που ουτως η αλλως λιγο πολυ ολες εχουμε,αλλα αν ξερει καποιος ας μας διαφωτισει περι μασαζ...

Senior Member
    Έχω κάνει μασάζ, νομίζω λεμφικό, κατά καιρούς. Όχι, δεν χάνεις κιλά μ' αυτό, απλώς υποτίθεται ότι "σπάει" (υγροποιείται) το λίπος και ως αποτέλεσμα έχεις μια καλύτερη εμφάνιση στο δέρμα και μικρή απώλεια πόντων.

Senior Member
    Κορίτσια, μην ξοδεύετε χρήματα σε μασάζ, δεν κάνουν τίποτα ή, για να το πω πιό σωστά ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ!!! Προσωπική μου άποψη που πλησιάζει πάρα πολύ την άποψη της Μάρως...κάντε γυμναστική. Σιγά σιγά, ξεκινήστε κάτι απλό, του χεριού σας. Πηγαίνω γυμναστήριο δύο φορές την εβδομάδα κατά μεσο όρο, με έχει βοηθήσει απίστευτα. Δεν καταλαβαίνω τη λογική "όταν χαθούν τα κιλά πρέπει να αρχίζει η γυμναστική"...γιατί? Δεν είναι οι θερμίδες που θα χαθούν με το διάδρομο ή το ποδήλατο γιατί είναι ελάχιστες, εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες αθλητές, είναι η βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας που θα νοιώσουμε αμέσως, είναι η αντοχή μας και πάνω απ΄όλα είναι Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ, εκεί που όλοι εμείς έχουμε πρόβλημα. Είναι μαγικό να νοιώθεις το σώμα σου να σε υπακούει, να συνεργάζεται, να είναι δυνατό και να κινείται αρμονικά. Και, Μάρω μου, δεν πιστεύω πως τα δέκα λεπτά είναι τίποτα, δεν πιστεύω στη λογική του "όλα ή τίποτα". Και τα δέκα λεπτά διάδρομος όταν δεν έχεις χρόνο για τίποτα άλλο μια χαρά είναι, και τη σκάλα να ανέβεις αντί να πάρεις το ασανσέρ μια χαρά είναι, και τα δέκα λεπτά να περπατήσεις μέχρι το γραφείο μια χαρά είναι. Από το λίγο ξεκινάς και σου γίνεται συνήθεια. Το σώμα, όσο δυναμώνει, καθοδηγεί και ζητάει περισσότερα.
    Εγώ τρελλαίνομαι για γιόγκα, κάνω χρόνια, ακόμα και όταν έφτασα "τα παρά τρία εκατό " κιλα. Τη λατρεύω τη γιόγκα, με ηρεμεί, με ξεκουράζει και μου κάνει καλό. Προσπαθώ μισή ώρα την ημέρα κατ΄ελάχιστον να περπατάω γρήγορα. Προς και από το γραφείο ή με διάδρομο που έχω στο σπίτι. Και δύο φορές την εβδομάδα γυμναστήριο, με όργανα για πόδια ,χέρια και κοιλιακούς. ΄Εχω χάσει πέντε κιλά, από την αρχή του χρόνου περίπου, αλλά νοιώθω καλά. Και το χάσιμο σε πόντους είναι περισσότερο από τα κιλά.
    Κινηθείτε παιδιά. Και, αν είναι να χαθούν δέκα κιλά και του χρόνου να είναι πίσω, καλύτερα να φύγουν πέντε και να μην ξαναγυρίσουν ποτέ!

Senior Member
    Κορίτσι τωρα που αρχιζει και καλοκαιριάζει, και το κολυμπι δεν ανηκει στην αεροβια γυμναστική?λενε οτι ειναι η καλυτερη γυμναστικη απο ολα. ισχυει?

Senior Member
    Αχ λεμφικο μασαζ,τι ωραια να σου κανουν μασαζ συχνα...Τσιμπαει ομως λιγο σε τιμη,ετσι δεν ειναι?Και αν δεν ειναι να το κανεις συστηματικα δε θα εχεις και αποτελεσμα οποτε.....
    Κat201161 δε θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο με οσα λες,εχεις απολυτο δικιο.Το απλο περπατημα και μονο ειναι αριστο τονωτικο,ψυχοθεραπευτικο,α δυνατιστικο.Μονο το θεμα της γιογκας εμενα δε με βοηθαει,γιατι οσες φορες προσπαθησα να κανω δε λειτουργησε...Ειμαι λιγο νευρικη και τοση ηρεμια δεν την μπορω...Απλα ψαχνω το θεμα του μασαζ σαν κατι ενισχυτικο στο τοπικο παχος και την κυτταριτιδα,γιατι εχω τοπικο πιο πολυ προβλημα.Σαν μια επιπροσθετη βοηθεια,τι να πω...Μαλλον θα περιοριστω στο περπατημα που λεω να το αυξησω απο αυτην την εβδομαδα και ισως καμια καλη κρεμουλα με αρκετη επιμονη στην επαλειψη στα δυσκολα σημεια.Εχεις πολυ δικιο για τα κιλα.Και εγω προτιμω ως το καλοκαιρι να εχω χασει π.χ.5 και μονιμα,παρα να εχω και αλλα σκαμπανεβασματα.
    karamela νομιζω οτι φυσικα και ισχυει.Ειναι το καλυτερο για οποιον μπορει να το κανει,εννοειται!!

Senior Member
    Η γιόγκα δεν αδυνατίζει. Σε συμφιλιώνει με το σώμα σου. ΄Ισως και γι αυτό, παρά τα τόσα παραπάνω κιλά που έχω-και είχα περισσότερα κατά καιρούς, δεν ένοιωσα ποτέ εχθρικά με το σώμα μου, δεν έκανα εμετούς, δεν το "τιμώρησα" κατά κανένα τρόπο. ΄Ισως γι αυτό νοιώθω όμορφη και σίγουρη μέσα σ΄αυτό, παρά τις ραγάδες, την κυτταρίτιδα, τα "μαξιλαράκια". Επειδή έχω καταφέρει, μετά από χρόνια, να έχω ένα αξιοπρεπες επίπεδο ευλιγισίας, πολύ καλή ισορροπία και να πετυχαίνω να συγκεντρώνομαι με πολύ λίγη προσπάθεια.
    Τωρα...αυτό που καίει λίπος είναι η αερόβια άσκηση. Κι αυτό που "γραμμώνει" το σώμα είναι οι ασκήσεις με αντίσταση ή βάρη. Που σημαίνει...αν θέλετε εντυπωσιακή διαφορά κάντε ότι κάνει η Μάρω.
    ΄Ομως...ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Διότι, έτσι και το σταματήσετε κάποια στιγμή, τα κιλά, η κυτταρίτιδα, το βάρος θα επανέλθουν στο μισό χρόνο και σε πολύ χειρότερη μορφή!!!
    Εκεί είναι και η ένστασή μου στα έντονα προγράμματα και στις δραστικές αλλαγές. Θα το κάνετε τρόπο ζωής ότι κάνετε! ή απλά θέλετε να χάσετε κάποια κιλά ΤΩΡΑ? Αν το κάνετε τρόπο ζωής εφεξής πάει καλά. Μπράβο σας και μακάρι να καταφέρουν να σας μιμηθούν όλοι εδώ μέσα. Αν όμως όχι....κάντε ότι μπορείτε, ότι σας ευχαριστεί. Ας είναι και το ελάχιστο(με ποιά κριτήρια άραγε???). Αρκεί να το κάνετε φιλότιμα, επίμονα και συνεχώς!
    Δεν είμαι ξερόλας, προς Θεού! την έχω "πάθει" γι αυτό τα λέω. ΄Εχω φανατιστεί, έχω ξοδέψει άπειρα λεφτά, έχω ιδρώσει και έχω καταλήξει με παραπάνω κιλά από ποτέ.
    Και ένα "αστείο". Ιωάννα μου, όταν ήμουν μικρότερη , η γιόγκα κι εμένα μου φαινόταν βαρετή και αργή. ΄Εχεις δίκιο. Κάνε streching, το βράδυ πριν κοιμηθείς, ή το πρωί μόλις ξυπνήσεις. Τεντώσου σαν τη γάτα, τέντωσε κάθε εκατοστό του κορμιού σου, όσο μπορείς. Θα σε "ξυπνήσει" και θα σε ξεκουράσει αφάνταστα. Και θα νοιώσεις το αίμα να κυκλοφορεί μέχρι το μικρότερο νυχάκι σου.
    Ελπίζω να βοήθησα!

Senior Member
    Παντως η ορμονοθεραπεια σου αυξανει ΚΑΙ την κυτταριτιδα.Ακομα και τα απλα αντισυλληπτικα...(και την ορεξη δυστυχως,ας οψεται η αναγκη).Τεσπα,στους περισσοτερους φευγει με το αδυνατισμα κατα πολυ,οποτε ολη η δουλεια ειναι να χαθουν σωστα τα κιλα που εχει ο καθενας...Κat201161 προφανως εχεις δικιο για τη γιογκα,δεν ειναι τυχαιο που σε τοσο κοσμο κανει καλο,ισως με τον καιρο να μου ταιριαξει και μενα,ειδομεν..Δοκιμασα το streching,μια χαρα νιωθεις,μονο που δε νιαουρισα δηλαδη!Φιλακια!

Senior Member
    Δοκιμασε και πιλατες βλεπεις αποτελεσματα πολυ γρηγορα και δεν θα νιαουριζεις οπως στη γιογκα :P

Senior Member
    Επισης ενα καλο προιον για κυταριτιδα εφοσον εχω δοκιμαζει παρα πολλα ειναι οι αμπουλες της oriflame με λιγο μασαζ κατα την εφαρμογη καθε βραδυ για ενα μηνα σε εμενα και σε αλλες δυο φιλες μου, κυταριτιδα τελος!!

Senior Member
    Γεια σου κατερινα!Κυτταριτιδα τελος???Πολυ καλο μου ακουγεται για να ειναι αληθινο...(Η oriflame ειναι μια εταιρια που τα παραγγελνεις απο καποιους που ειναι ηδη συνδρομητες η την μπερδευω με καποια αλλη?).Παντως εγω νομιζω οτι πολυ δυσκολα ενα προιον θα βοηθησει ιδιαιτερα....Οσες φορες εχω δοκιμασει κατι δεν ειχε παρα μονο μια επιφανειακη και παροδικη επιδραση...Ισως να κανω και λαθος.....

Το εχω ακουσει απο πολλους αυτο για το πιλατες,θα το δοκιμασω καποια στιγμη σιγουρα!

Senior Member
    Eμεις ειδαμε αποτελεσματα αλλα καναμε και διαιτα και αυστηρα υγιεινη διατροφη δεν ξερω ισος να επιρεασε και αυτο.

Senior Member
    όλα επηρεάζουν ,θετικά ή αρνητικά. Το στρες, οι ορμόνες (αρχής γενομένης από τα αντισυλληπτικά), η καθιστική ζωή, η έλλειψη άσκησης. Τα αρνητικά. Η συχνή άσκηση οποιουδήποτε είδους, το νερό, οι βόλτες, η κουβέντα με φίλους, το συγκεκριμένο site (τα θετικά! και το λέω πολύ σοβαρά αυτό!!!). Και, άλλη η αντίδραση του οργανισμού όταν είναι νέος, άλλη όταν περάσουν τα χρόνια. Τη πρώτη φορά που τα έβαλα με την κυτταρίτιδα και την κατατρόπωσα, ήμουν γύρω στα 18. Και τι έκανα? Χρησιμοποιούσα για ενάμιση μήνα περίπου το elancyl, το σαπούνι και την κρεμούλα. Τότε είχε πρωτοβγεί και έκανε θραύση...σάμπως υπήρχε και τίποτε άλλο? για το βαλάντιό μου τουλάχιστον τότε όχι! Και το πρόβλημα εξαφανίστηκε. Για να το κάνω τώρα...βρε τι βαρύ πυροβολικό, τι πανάκριβες κρεμες, τι "βοδιλάιν" που λέει κι η Μάρω (Μάρω μου πως γέλασα!!!), τι καλώδια και χαπάκια...ΤΙΠΟΤΑ! Μέχρι που στο τέλος έπαψα να ασχολούμαι και το έρριξα στο διαλογισμό και τη γιόγκα. Χοντρή χοντρή αλλά με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω!
    Λοιπόν , πλάκα πλάκα ,αλλά υπάρχουν στάσεις στη γιόγκα που για να τις καταφέρεις, ιδρώνεις. Κι εγώ δεν το πίστευα στην αρχή αλλά έτσι είναι. Είναι ΚΑΙ φοβερά δυναμικό σύστημα εκγύμνασης (βλέπε Ελένη Πετρουλάκη). Εγώ φυσικά δεν τα παω καλά με τα πολύ δυναμικά...μόνο το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω καταφέρνω (και μη μου αρχίσετε το δούλεμα και τα λογοπαίγνια έτσι???...άντε, μεγάλη γυναίκα είμαι!)
    Το "δια ταύτα" είναι υπομονή και μικρά βήματα. Φιλιά.-

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast