Results 16 to 30 of 41
Thread: ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ
-
13-06-2008, 09:42 #16
ακριβως το ιδιο με εσενα ειμαι κι εγω!!! και με βασανιζει δεν ξερω τι να κανω.... μπορει να μην τρωω συνεχεια αλλα την στιγμη που θα φαω,,, θα φαω αρκετα
- 13-06-2008, 16:04 #17
Παλιοτερα με ταλαιπωρουσε συστηματικα αυτο. Μαλιστα εχω αναρωτηθει κιολας εδω στο φορουμ αν εχω βουλιμια, διοτι απλα πηγαινα γυμναστηριο, δεν εκανα εμετο.
Καπου, ψαχνοντας τοτε, διαβασα για την καταναγκαστικη υπερφαγια και ενιωσα να ειναι κοντα στην περιπτωση μου...
Δεν συνειδητοποιησα πως το σταματησα αλλα πεον σπανια θα φαω του σκασμου..
Θυμαμαι, ειχα βαλει σε προγραμμα υγιεινη διατροφη.
Επισης, συνηθως το εκανα για να κανω απλα κατι.
Σαν αυτο που λεμε, δεν εχω τι να κανω, κι ολη την ωρα τρωω.
Ετσι αρχισα να απασχολουμαι με πραγματα που με γεμιζαν για να γεμιζω τον χρονο μου.Λιγοστευε παραλληλα η αναγκη να φαω του σκασμου.
Τελος υποψιαζομουν οτι πισω απο ολο αυτο καλυπτα ενα βαθυτερο προβλημα, ψυχολογικο.
ολος αυτος ο καταναγκασμος που μου εβγαινε στο φαι, εκρυβε αλλους καταναγκασμους, αγχη και φοβους κι αδρανειες.
Ετσι ειναι, φαυλος κυκλος.Ετρωγα. Ενιωθα απαισια. Τα εκαιγα. Φτου κι απο την αρχη. Και φυσικα ακυρωνα εξοδους αν δεν ενιωθα ενταξει με το σωμα μου.
Ολα σου τα προβληματα δεν πηγαζουν απο εκει(απο την υπερφαγια), αλλα ισως αυτος να ειναι ενας τροπος να εξωτερικευεις εσωτερικα σου θεματα.Κατι σαν ενδειξη.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
14-06-2008, 10:14 #18
Originally posted by why?
Είναι σαν να κόβεις τα ναρκωτικά..Μάκια...
14-06-2008, 10:35 #19
Φοίβη, δεν είναι;
14-06-2008, 10:49 #20
Originally posted by justme
Why,
Για αρχή, (για ένα πρώτο βήμα αν θές,) μιας και μόνη σου διαπιστώνεις ότι δεν είναι και τόσο τρομερή η ποσότητα που καταναλώνεις μη του δίνεις και τρομερή σημασία μέσα στο μυαλό σου.
Το αντιλαμβάνομαι ότι σε απασχολεί απλά σου λέω ότι μιας και δεν είναι ΤΟ πρόβλημα μη του δίνεις μέσα στο μυαλό σου μία τέτοια διάσταση που να σου φαίνεται ότι δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις και μάλιστα εύκολα.
Σκέφτομαι μήπως το να ηρεμήσεις σε βοηθήσει .
Καλό είναι να βρούμε μια ισορροπημένη διατροφή , αλλα μήπως είναι πιο εύκολο να το κάνουμε ήρεμα .
Τι εννοώ : εγώ , αν πω οτι θα κάνω δίαιτα , πλακώνω στο φαγητό και στα \'\'απαγορευμένα\'\' σκεφτόμενη οτι θα τα στερηθώ . Σαν να θέλει ο εαυτός μου να με καλύψει συναισθηματικά απο το συναίσθημα της στέρησης πρώτα .
Αν λοιπόν αποφορτίσεις λιγάκι συναισθηματικά την κατάσταση , μήπως βοηθήσει ?
(σκέψεις που κάνω για τον εαυτό μου ......)
14-06-2008, 11:09 #21
Originally posted by Manos88
Φοίβη, δεν είναι;Μάκια...
31-05-2009, 05:59 #22
Και εγώ πάνω κάτω τα ίδια... Με τη διαφορά πως όταν είμαι με άλλους ντρέπομαι και τρώω φυσιολογικα... Και νόμιζα οτι ήμουν η μόνη που είχα αυτό το πρόβλημα..:)
Κάποια λύση θα υπάρχει και θα τη βρούμε!!
10-06-2009, 18:32 #23
Γειά σου κι από μένα
Κι εγώ έχω αρρωστημένη σχέση με το φαγητό,με τη διαφορά ότι παίρνω κιλά.Όπου κι αν πάω σκέφτομαι το φαγητό,σκέφτομαι ότι είναι η ουσία της ζωής,αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα.Ότι παίρνω κιλά είναι πρόβλημα. Βέβαια εγώ παίρνω και χάπια,αλλά όσον καιρό θυμάμαι τον εαυτό μου,έπρεπε να προσπαθήσω για να χάσω κιλά.Δεν είχα τόσο καλό μεταβολισμό όπως ο δικός σου.Οπότε ποιό το πρόβλημα;Ίσα ίσα,που είσαι τυχερή.
10-06-2009, 18:57 #24
Κορίτσια σόρι....αλλά αυτό το θέμα ανοίχτηκε πέρισι.....
10-06-2009, 18:58 #25
Εγώ το είδα πάνω πάνω γι\'αυτό απάντησα. Να \'σαι καλά!
19-09-2015, 09:33 #26
καλά παιδιά, googlara το θέμα σας, προφανώς όχι για να περάσει η ώρα μου, και ειλικρινά μέσα στη νίλα μου νιώθω και κάπως καλύτερα που συνειδητοποιώ οτί (δυστυχώς βέβαια) υπάρχουν κ άλλοι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται απο τους ίδιους "δαίμονες" με μενα!!
η δική μου ιστορία ξεκίνησε πριν 8 χρόνια όπου ξεκίνησα με δίαιτες έχοντας μερικά παραπανίσια κιλά, συνεχίστηκε με διατροφολόγους, έφτασα 53-55 κιλά όλα καλά! μέχρι που με πιασε μια λόξα πριν 3 χρόνια και απο 55 έγινα 53 μετά 51 μετά 48 και κατέληξα 46 κιλά, ύψος 1.68 ! ποτέ δεν ήμουν τόσο αδύνατη, σαν κοπελίτσα γούσταρα κιόλας που μπορούσα να φοράω ό,τι ήθελα και μπλα μπλα.. φυσικά να επισημάνω ότι λιμοκτονούσα για να φτάσω στ κιλά αυτά. δεν είμαι απο τις τυχερές που τρώνε τον άμπακο και χάνουν κιόλας ! τέλος πάντων, αφού έφτασα σε εκείνα τ χαμηλά κιλά με έπιασε άλλη νίλα και άρχισα να τρώω, ποσότητες όμως όχι αστεία ! έβαλα κιλά, έφτασα πάλι 60+, πήγα στην διατροφολόγο μου ,όλο τον χειμώνα έχανα ,το καλοκαίρι τσουπ πάλι 46 κιλά! και ξανά το ίδιο, έμεινα εκεί για κάποιους μήνες και πάλι άρχισα τις ανεξέλεγκτες κρίσεις υπερφαγίας - βουλιμίας γιατί επειδή θέλω να είμαι και των άκρων είχαμε και εμετό σαν guest star :P και έβαλα ξανα κιλά και πήγα ξανά στην διατροφολόγο και έχασα μερικά κιλά, αλλά επειδή ο μεταβολισμός είχα πάθει ντουβρουτζά , δεν έχασα τόσα όσα τις άλλες φορές. έφτασα 54.5 και είχα πει οκ θα συμβιβαστώ κτλ κτλ. αλλά να πάλι που έχει 1,5 μήνα που έχω πάλι κρίσεις υπερφαγίας, πάω να ξεκινήσω διατροφή ,τα πάω καλά αλλά κατρακυλάω κάποιες φορές. είναι θεωρώ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ψυχολογικά αίτια. νομίζω γέμισμα κάποιου κενού ή όταν δεν θέλω να αναλάνω κάποιες ευθύνες, δημιουργώ πρόβλημα μέσω του φαγητού ώστε να ασχολούμαι με αυτό που είναι γνωστό μονοπάτι, το φαγητό και πως να το διαχειριστείς.
plus σε όλα αυτά : έχω φυσικά θέματα με την περίοδο μου, τώρα καλή ώρα έχει να μου έρθει 7 μήνες. Με όλα αυτά τα σκαμπανεβάσματα, την τάραξα εννοείιιιιται !!!!
ΛΟΙΠΟΝ??? σας έκανα να νιώσετε καλύτερα? υπάρχουν και χειρότερα !!!!!!!
19-09-2015, 11:55 #27
Ειναι καλο που εχεις εντοπισει την αιτια , οποτε εχεις λυσει το προβλημα σου , κατα 50% .
21-09-2015, 12:20 #28
χαχχαχα... δικια μας εισαι και εσυ!.. εγω με παρομοιαζω με το ακορντεον!.. τα δεκακιλα τα παιρνω και τα χανω για την πλάκα μου...
ξερω πως οταν τρωω ειμαι χαλια ψυχολογικα και οταν δεν τρωω ειμαι μια χαρα!!
η καταθλιψαρα μου, ειχε απαιτητικη σεροτονίνη... λαχταρουσε υδατανθρακες συνεχεια, ταινια κανονικη... και καμια διαθεση για ασκηση φυσικα!
αλλα τελικα αυτο που νομιζουν οι περισσοτεροι, οτι το θεμα ειναι τα κιλά ειναι λάθος!.. περα απο τον κοινωνικο ρατσισμο, οι περισσοτεροι ευσωμοι ανθρωποι ειναι ρατσιστες με το ειναι τους!...και ομως ... το φαγητο ειναι μονο ενα συμπτωμα, και οχι η πάθηση! οσο πολεμας αυτο, χανεις τον χρόνο σου..ενω πρεπει να σκαψεις πιο βαθια...στην πηγη.
ειναι πολυ αφηρημενο "το κενο"...μου κανει κατι που ακουω σε ντιβανια ψυχολόγων ή σε βιβλία αυτοβοηθειας.. και μια στιγμη που τελικα ονομαζουμε "κενη" να εχει περισσοτερες πληροφορίες απο όσες μπορουμε να αντεξουμε να δουμε!.. και εκει βαζουμε την ταμπέλα "κενο" και την ξεχναμε!!
εγω εντοπίζω και ενα ορμονικο θεματακι που πρεπει να ριξεις μια ματια, 7 μηνες χωρις περιοδο στις αυξομειωσεις κιλων... καμια πολυκυστικη ωοθηκη?... ο μεγαλύτερος κυκλος ειναι 45 μερες!...τρεχα στον γυναικολόγο σου να δεις τι παιζει
27-09-2015, 23:08 #29
Ο υδατάνθρακας φέρνει χαμόγελα.Τώρα αν τον πέρνεις και απο γλυκά(π.χ τούρτες ) φέρνει ακόμα μεγαλύτερα.Ωραίο πράγμα το φαγητό!!! Αν όμως μπορούσαμε να κρύψουμε και τους καθρέπτες θα ήταν ακόμα καλύτερο...
28-09-2015, 13:21 #30
γιατι να κρυψουμε τους καθρευτες?...επειδη ειμαστε υπέροχα ζουμερα πλασματακια??μπορω να καταλάβω για τον κοινωνικο ρατσισμο των ξερακιανων...λιμοκτονουνε τα κακομοιρα για να πάρουν ψιχουλα αποδοχης!..αλλα οχι εκει που τραβαω γραμμη ειναι ενα δικο μας ζουμερο πλασματακι να χαφτει την κονσερβοποιημενη αποψη οτι παχος = ασχημια! θυμησε μου να σε μαστιγωσω καποια στιγμη! ;ρ
Ακουστική θεραπεια για εμβοές
21-06-2025, 15:28 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή