επιλογες ζωης
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
    Senior Member

επιλογες ζωης

εδω και δυο μερες βρισκομαι σε μεγαλο διλημμα.
    τα τελευταια 8 χρονια εργαζομαι σε μια μεγαλη τραπεζα. ειμαι υποδιευθυντρια με πολλες ευθυνες και αγχος που πολλες φορες με κανει κομματια στη κυριολεξια. συχνα οι συνθηκες και οι απαιτησεις της δουλειας με φερνουν στα ορια μου και απορω πως θα κανω οικογενεια και παιδια με τοσες σκοτουρες στο κεφαλι μου.
    Παρολαυτα οι αποδοχες μου ειναι γυρω στα 1500 - 1600 ευρω το μηνα και εχω πολλες ελπιδες να γινω σε λιγα χρονια διευθυντρια και να πλησιασω τα 2000 ευρω.
    πριν λιγους μηνες εκανα τα χαρτια μου ετσι για πλακα για διορισμο στο δημοσιο και τελικα πλακα πλακα διοριστηκα, ομως αλοιμονο τα λεφτα δεν ειναι ουτε 1000? το μηνα.
    πραγματικα δε ξερω τι να κανω τα εχω παιξει τελειως, δε μπορω να λειτουργησω καθολου το τελευταιο διαστημα , η οικογενεια μου βασιζεται σε αυτο το εισοδημα δε μπορω να τους το στερησω αλλα πρεπει να σκεφτω και την ψυχικη μου ισορροπια
    εσεις τι θα κανατε στη θεση μου ?

Senior Member
    ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!!!!
    Και αυτο γιατι ανθρωποι ειμαστε και ποτε δεν ξερεις τι γινεται.....

ΦΙΛΙΑ!!!!!!

Junior Member
    NATALLIA δημόσιο και πάλι δημόσιο!!!! Σίγουρα τα χρήματα θα είναι λιγότερα, αλλά κι εγώ στο δημόσιο είμαι και συμφωνώ με την dexa, ..... ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!!!!

Καλή σταδιοδρομία!!!!

Senior Member
    αχ βρε κοριτσια και πως θα τα βγαλω περα με τοσα λιγα ? θελω και αλλες γνωμες

κοιταξε να δεις..δε θα σου πω τι να επιλεξεις γιατι δεν εχει σημασια η γνωμη μου..αυτο που θα σου πω ειναι να μην κινηθεις με βαση τα χρηματα μονο..Να επιλεξεις και με βαση αυτο που σε ευχαριστει. Πχ.μπορει η τωρινη δουλεια σου να εχει απαιτησεις υποχρεωσεις κτλ κτλ,αλλα να την αγαπας.Μπορει η νεα σου δουλεια να σου προσφερει μια πληξη και να σε κανει να αναπολεις αυτο που εχασες..Απλα σκεψου τι θα σε γεμιζει περισσοτερο.Δε διαφωνω οτι στο δημοσιο θα εχεις περισσοτερο χρονο για οικογενεια,απλα πιστευω οτι σε ολα βρισκονται λυσεις και ολα γινονται αν το θελουμε..Και στο λεω εγω,που με περιμενει σε λιγο καιρο μια ετοιμη θεση στο δημοσιο και σκοπευω να την κρατησω μονο για ενα δυο χρονια,ωσπου να στησω τη δουλεια που με ευχαριστει.. φιλακια!

Senior Member
    Δεν θα σου πώ τι να κάνεις εσύ, θα σου πώ τι έκανα εγώ και τι σκέφτομαι τώρα γι' αυτό.

Πρίν απο 27 χρόνια, μπήκα στο δημόσιο.
    Δεν μου άρεσε. Τα λεφτά ήταν λίγα κι ένοιωθα "μουχλιασμένη" και στατική.
    Το παράτησα και πήγα να δουλέψω σε μια μεγάλη ιδιωτική ξένη αεροπορική εταιρεία γιατί μου άρεσε να ταξιδεύω κι έβγαζα πάρα πολλά χρήματα εκεί.

Σήμερα, 27 χρόνια μετά, συνεχίζω να δουλεύω στην αεροπορική, τα χρήματα που παίρνω στον ιδιωτικό τομέα είναι τα ίδια με αυτά που θα έπαιρνα στο δημόσιο με τόσα χρόνια στην πλάτη μου, και θα πάρω σύνταξη στα 60 μου, ενώ αν είχα μείνει στο δημόσιο θα ήμουν ήδη συνταξιούχος. (ήμουν με το νόμο που έδινε σύνταξη με 15 χρόνια υπηρεσίας αν είχες ανήλικο παιδί).

Με το σημερινό μυαλό και την εμπειρία, κι όταν νοιώθω κουρασμένη και αγχωμένη απο τη δουλειά, προτιμώ να είχα μείνει στο δημόσιο.
    Οταν όμως συνέρχομαι σκέπτομαι ότι έκανα καλά που δεν έμεινα, γιατί θα είχα χάσει όλα αυτά τα όμορφα που έζησα μέσα απο τη δουλειά που επέλεξα να κάνω, αλλά θα έπαιρνα τα ίδια λεφτά και θα είχα και χρόνο (σαν συνταξιούχος ήδη) να τα χαρώ.
    Ομως... στην αεροπορική, απέκτησα γνώσεις που δεν θα τις είχα αποκτήσει στο δημόσιο και η δουλειά με τις συνεχείς εναλλαγές μου δίνει ζωντάνια και με κρατάει νέα, κάτι που δεν θα το είχα κλεισμένη στους 4 τοίχους ενός γραφείου στο δημόσιο. Θα είχα καταντήσει μια χοντρή κι άχαρη κυριούλα 46 χρονών, σαν αυτές που βλέπουμε πίσω απο τα γκισέ των υπουργείων, ενώ τώρα είμαι μια νέα γυναίκα 46 χρονών.

Πρέπει να τα ζυγίσεις όλα λοιπόν.
    - Μισθό.
    - Προοπτικές εξέλιξης.
    - Συνταξιοδοτικό.
    - Τι σου προσφέρει η μία δουλειά και τί η άλλη.
    - Τι ζητάς ΕΣΥ απο τη ζωή σου.

Προσωπικά πιστεύω ότι μεταξύ τράπεζας και δημοσίου δεν υπάρχει διαφορά. Το ίδιο στατικά είναι και τα δύο. Μόνο τα χρήματα έχουν διαφορά και το συνταξιοδοτικό.
    Αν στο θέμα σύνταξης είναι καλύτερα στο δημόσιο, προτείνω να το προτιμήσεις ακόμα και με 500-600 ευρώ λιγότερα αυτή τη στιγμή. Η διαφορά θα καλυφθεί στο μέλλον.
    Αν όμως είσαι άνθρωπος με ανησυχίες και λαχταράς την εξέλιξη (έστω κι αν αυτό σου κοστίσει στο μέλλον)... μείνε στην τράπεζα. Στο δημόσιο θα νοιώσεις ότι πνίγεσαι.

Εσύ θα αποφασίσεις.

τελικα natallia δε μας ειπες τι αποφασισες-η αν δεν αποφασισες ακομη,τι σκεφτεσαι να κανεις??!!

Senior Member
    καλησπερα, εμ ........
    γυρισα απο τις διακοπες μου στη κρητη οπου περασα υπεροχα (τσακισα μπουρεκια και καλιτσουνια......) και τωρα προσπαθω να παρω μια αποφαση. μαλλον θα παω στο δημοσιο για να εχω χρονο να ασχοληθω με τις σπουδες μου.
    θα παρακολουθησω ενα μεταπτυχιακο προγραμμα στην ασοεε και λεω να ακολουθησω και διδακτορικο αργοτερα, ειναι κατι που παντα το ηθελα αλλα οι συνθηκες τις τραπεζας δεν το επετρεπαν, αντιθετα στο δημοσιο σου δινουν κινητρα και εκπαιδευτικες αδειες.
    δε ξερω ακομα σιγουρα αλλα ειναι και αυτο μια νεα προοπτικη.
    τωρα τα λεφτα ειναι ενα σοβαρο ζητημα αλλα θα βρεθει καποια λυση, θα κανω οικονομια, δε θα αγοραζω τοσο ακριβα ρουχα θα δουμε ... παντως δεν ειναι κατι που πρεπει να αποφασισω σημερα , οποιος εχει καποια αποψη να μου τη πει ακουω γνωμες ευχαριστως!!!!!!!!

Καλημερα!
    Πραγματικα ειναι παρα πολυ μεγαλο διλλημα!Ειδικα οταν λες πως η οικογενεια σου στηριζεται απο αυτο το εισοδημα και δεν μπορεις να τους το στερησεις αλλα και για σενα!
    Βεβαια στο πρωτο σου ποστ δεν ειχες αναφερει για τις σπουδες σου!!!Συμφωνα με αυτο τοτε πηγαινε δημοσιο!
    Απλα αν πας εκει θα πρεπει να σφιξεις τα δοντια και να κανεις τρελη οικονομια.... σε ολα!!
    Υστερα οπως ειπε και η Μαρω σκεψου το μισθο την συνταξιοδοτηση(μεγαααλο θεμα)

Senior Member
    Originally posted by may
    κοιταξε να δεις..δε θα σου πω τι να επιλεξεις γιατι δεν εχει σημασια η γνωμη μου..αυτο που θα σου πω ειναι να μην κινηθεις με βαση τα χρηματα μονο..Να επιλεξεις και με βαση αυτο που σε ευχαριστει. Πχ.μπορει η τωρινη δουλεια σου να εχει απαιτησεις υποχρεωσεις κτλ κτλ,αλλα να την αγαπας.Μπορει η νεα σου δουλεια να σου προσφερει μια πληξη και να σε κανει να αναπολεις αυτο που εχασες..Απλα σκεψου τι θα σε γεμιζει περισσοτερο.Δε διαφωνω οτι στο δημοσιο θα εχεις περισσοτερο χρονο για οικογενεια,απλα πιστευω οτι σε ολα βρισκονται λυσεις και ολα γινονται αν το θελουμε..Και στο λεω εγω,που με περιμενει σε λιγο καιρο μια ετοιμη θεση στο δημοσιο και σκοπευω να την κρατησω μονο για ενα δυο χρονια,ωσπου να στησω τη δουλεια που με ευχαριστει.. φιλακια!
    συμφωνω!

Senior Member
    κοίτα θα σου μιλήσω εκ πείρας...δούλεψα στο δημόσιο 2 χρόνια και παραιτήθηκα...
    είμαι φαν του ιδιωτικού τομέα γιατί δουλεύω πολύ (πράγμα που πραγματικά με ευχαριστεί πολύ)
    και πληρώνομαι καλά και έχω πολλές πιθανότητες να εξελιχθω...και επειδή σπόυδασα Αγγλία και
    δούλευα εκεί η Ελληνική νοοτροπία του μία θεσούλα στο δημόσιο πραγματικά μου προκαλεί
    αηδία...από την άλλη έινια καθαρά δικιά σου επιλογή και εσύ θα ζυγίσεις τα θετικά και τα αρνητικά για εσένα και την οικογένειά σου..

Member
    Ναταλία μου, γιατί δεν κάνεις τα χαρτιά σου για δημόσια τράπεζα αν θέλεις να τα έχεις και τα δύο; Είμαι κι εγώ του χώρου και ξέρω. Δουλεύω κοντά στα 15 χρόνια, με πτυχία, μεταπτυχιακά (δύο) και κάνω άλλο ένα τώρα. Δεν αξίζει να αφήσεις γενικά τον τραπεζικό χώρο. Ξέρεις πολύ καλύτερα από άλλους τα προνόμια που έχουμε. Με την προϋπηρεσία σου μπορείς σίγουρα να περάσεις και μάλιστα εύκολα. Καλό το δημόσιο αλλά δεν αφήνουμε την καταξιωμένη μας δουλειά για να πάμε για 1000 ευρώ μόνο και μόνο για να πέφτουν αυτά τα λεφτά κάθε μήνα στο λογαριασμό!
    Όσον αφορά το θέμα των σπουδών, σαφώς και να κάνεις το μεταπτυχιακό και σαφώς και θα έχεις χρόνο για αυτό. Από τη δουλειά σου είναι υποχρεωμένοι (και στον ιδιωτικό ακόμη τομέα) να σου δίνουν και άδεια για τις εξετάσεις σου και μπορεί και να στο χρηματοδοτήσουν κιόλας αν μπορέσεις να τους πείσεις ότι είναι για να βελτιωθείς στη δουλειά σου και όχι για να φτιάξεις το βιογραφικό σου.
    Όσο για το διδακτορικό, δεν αναγνωρίζεται πουθενά ως ανώτερο του μεταπτυχιακού και το κάνουν ως επί το πλείστον γιατροί, μηχανολόγοι-μηχανικοί ή άτομα που θέλουν να ακολουθήσουν ακαδημαϊκή καριέρα. Ειδικά στα οικονομικά και τη διοίκηση επιχειρήσεων.
    Δεν ήθελα να σε μπερδέψω περισσότερο αλλά μη βιαστείς. Είναι απόφαση ζωής και η πόρτα στην τράπεζα θα κλείσει πολύ εύκολα. Αν το μετανιώσεις και θέλεις να γυρίσεις πίσω τι θα κάνεις;

Senior Member
    Παιδιά μάλλον μετά από 1,5 χρόνο η Ναταλία θα έχει κάνει τις επιλογές της..

Senior Member
    Ναταλακι κανα νεο απτο μετωπο?

Junior Member
    Natalia ευχομαι ως τωρα να εχεις βρει μια λυση ,την καλυτερη για εσενα..
    Προσωπικα μου ετυχε απρομοιο περιστατικο πριν 3 χρονια...
    στη δουλεια που ημουν ειχα πολυ καλες αποδοχες,υψους 1500 ευρω...υπερωρια ηταν αδυνατο να μη χρυσοπληρωθει...
    εφυγα ομως για το δημοσιο οταν διοριστηκα για περιπου 900 ευρω, ποιοτητα ζωης κ ενα αντικειμενο που λατρευω , με αντιπροσωπευει κ με γεμιζει ,πραγματα τα οποια δεν πληρωνονται με ολα τα λεφτα του κοσμου!!.
    θα σου πω το εξης..
    οι θεσεις στο δημοσιο ειναι λιγες...καθε μερα δεν σου προκυπτει..
    τα χρηματα ναι ειναι λιγα...συμφωνω..μπορεις συμπληρωματικα να κανεις κ κατι εξτρα τα απογευματα σου...σκεψου...

Page 1 of 2 12 LastLast