Ειδικός παθολόγος-διατροφολόγος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
    Senior Member

Ειδικός παθολόγος-διατροφολόγος

Καλησπέρα σας!

Επισκέφθηκα χθες ένα γνωστό (για την εξειδίκευσή του στις διατροφικές διαταραχές) παθολόγο-διατροφολόγο. Μου τον σύστησε η ψυχολόγος μου αλλά είχα δει το όνομά του και σε αυτό το forum.
    Λοιπόν, σας πληροφορώ ότι με έκανε έξω φρενών με τη συμπεριφορά του. Ανακατεύθηκε και σε προσωπικά-οικογενειακά μου θέματα. Διατύπωσε γνώμες που κανείς δεν του ζήτησε, κριτίκαρε και γενικώς υπήρξε πολύ κυνικός. Μέσα σε λιγότερο από τρια τέταρτα συμπέρανε ότι είμαι ανώριμη, μαμόθρεφτη κι ότι χρειάζομαι πολλή δουλειά ακόμα με την ψυχολόγο μου για να συνέλθω (!)
    Επίσης, με το που ήρθε το επόμενο ραντεβού του άρχισε να βιάζεται και κυριολεκτικά να τρέχει για να μας ΄΄ξαποστείλει΄΄ γρήγορα-γρήγορα στη γραμματέα του για επεξηγήσεις, διευκρινίσεις πάνω σε κάτι εξετάσεις και πληρωμή.
    Καθ' όλη τη διάρκεια της συνομιλίας μας μου έδινε την εντύπωση του ξερόλα και σε κάποια φάση πέταξε το εξής θεϊκό : ''Τώρα ήρθατε ΣΤΟ γιατρό.'' Ok, κατούρα και λίγο...!!!Όταν τον ρώτησα τι να τρώω μου απάντησε να τρώω κανονικά. Τι σημαίνει κανονικά ρε παιδιά? Είναι απάντηση γιατρού αυτή?
    Εν ολίγοις, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ συμπεριφορά και μάλιστα από το πρώτο ραντεβού...Έφυγα πάρα πολύ αναστατωμένη και απογοητευμένη. Είχα εναποθέσει τις ελπίδες μου σε αυτόν για ένα σωστο διατροφικό πρόγραμμα αλλά δε μου έδωσε την παραμικρή κατεύθυνση. Μου ζήτησε μόνο να του καταγράφω τι τρώω μέχρι το επόμενο ραντεβού. Επόμενο ραντεβού φυσικά δε θα υπάρξει.
    Προσέξτε ποιούς εμπιστεύεστε!! Δε λέω ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει τη γνώση και την εμπειρία απλά δεν ξέρει να συμπεριφέρεται. Κι αν ο άλλος δε σου εμπνέει εμπιστοσύνη δεν παει να είναι κι ο Θεός ο ίδιος, δεν υπάρχει περίπτωση να σε κερδίσει.

Senior Member
    dolphin σε νιωθω...
    εγω ειχα παει για την αμηνορροια που ειχα λογω ανορεξιας σε κατι ενδοκρινολογους-διατροφολογους κ μου ειπαν οτι επρεπε να ειμαι 35 κιλα για να μου κοπει η περιοδος κ οχι 37..οταν μαλιστα πηγα 48 κ μου ηρθε ειπαν οτι ειχα μια ορμονικη διαταραχη κ οτι ηταν απλη συμπτωση οτι δεν ειχα περιοδο στα 37 κ ειχα στα 48!!!!Επισης μου ειπαν να ακολουθησω 3 διαφορετικες διαιτες οχι για να χασω κιλα αλλα για να δουμε με ποια διατροφη θα ερχεται κανονικα η περιοδος..Αμφισβητησαν τη δουλεια της ψυχολογου μου αφου δεν τεθηκε ποτε -κατ αυτους- 8εμα νευρικης ανορεξιας κ ποτε δεν ειχα προβλημα με το βαρος μου!Ημουν παντα φυσιολογικη (ακομα κ αν δεν επινα ουτε νερο που τους το χα πει).Μετα εκτος του οτι φυγαμε κατευθειαν με τη μητερα μου εξαλλες μαθαμε οτι αυτοι κανουν κατι ερευνες πανω σε κοπελες με αμηνορροια κ γι αυτο ηθελα να με βαλουν σε αυτο το προγραμμα!!!

Senior Member
    Θεέ μου!Τι άλλο θ'ακούσουμε και προπαντός τι άλλο θα πάθουμε από ανίδεους "γιατρούς"!Έλεος!

Senior Member
    Να φανταστείτε ότι όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει ότι αυτός στον οποίο πήγα είναι ο καλύτερος. Δε νομίζω ότι είναι ανίδεος από παθολογία αλλά από ψυχολογία και συμπεριφορά είναι τελείως απαράδεκτος. Κι όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι για ένα άτομο με διατροφικές-ψυχολογικές διαταραχές να το προσεγγίζεις με τρόπο...Ύμαρτον πια!
    Μετά από μια επίσκεψη σε αυτόν χρειάζεσαι οπωσδήποτε,στο καπάκι,επίσκεψη σε ψυχολόγο για να σε φέρει στα ίσια σου...

Senior Member
    Ναι κ το πιο σημαντικο για μενα ηταν οτι οσο τους ακουγα δ ειχα νιωσει χειροτερα στη ζωη μου...Εκτος του οτι με ακυρωσαν νε 2 λεξεις κ αρχισα να αμφισβητω τον εαυτο μου κ την προσπαθεια μου, εκτος του οτι ηταν απολυτοι κ ηξερα οτι η θα εβαζα τα κλαμματα επιτοπου η θα τα εσπαγα ολα απ την οργη μου, εκτος του οτι απ τη χαρα που πηρα μετα απο 11 μηνες που δεν ειχα δει περιοδο κ με καταβαραθρωσαν, με εβαλαν σε υποψιες μηπως δεν ξαναερθει περιοδος αυτο το μηνα!!!!!!!!Δεν ειπα τιποτα παλι καλα κατι ειπε η μητερα μου γιατι ειχα μεινει τοσο πολυ μ οσα ακουγα κ ειχα συγχιστει τοσο που το μονο που μπορουσα να κανω ειναι να καταπινω τους κομπους στο λαιμο κ να κανω οτι χασμουριεμαι για να μη φαινεται οτι δακρυζω!!!Πιο ασχημα δεν ειχα νιωσει ποτε...πραγματικα...

Senior Member
    Τώρα θυμήθηκα κάτι που με είχε κι εμένα τρομοκρατήσει και φυσικά με είχε κάνει να αισθανθώ πολύ άσχημα!
    Πήγαινα πριν χρόνια σε μια διαιτολόγο και ήμουν περίπου στα τωρινά μου κιλά.Κι ετοιμαζόμουν να πετάξω για εξωτερικό.
    Εγώ ήδη ήμουν αγχωμένη για την πτήση...κι αν θα με χωράει η θέση κι αν θα κλείνει η ζώνη κι αν θα νιώσω άσχημα...
    Και τι μου λέει για καλό ταξίδι;Μιλάμε,αυτολεξί: "τώρα που θα μπεις στο αεροπλάνο η καρδιά σου θα πονάει πολύ και το λίπος θα βγαίνει από τ'αφτιά σου"
    Εννοείται έβαλα τα κλάμματα,έγινα χάλια,άρχισα να φοβάμαι μη μείνω στον τόπο...Και τελικά ήταν το πιο εφιαλτικό μου ταξίδι...
    Είχα τόσο επηρεαστεί που και η καρδιά μου πονούσε και είχα πίσω μου κι ένα αγοράκι που όλη την ώρα κλωτσούσε τη θέση μου και ενέτεινε τον πόνο μου!

Senior Member
    καλα απο ωμοτητα, κυνισμο, αναισθησια κ πανω απ ολα ασχετοσυνη υπαρχουν παμπολλες περιπτωσεις!Το θεϊκο που ρωτησε ο ενδοκρινολογος που λεω?Πως κ δε ψηλωσες τωρα που σου κοπηκε η περιοδος?Υποτιθεται σταματησαν οι ορμονες!Με τι να ψηλωσω ρε στραβαδι?Με αερα κοπανιστο?τι να πεις!α ναι κ αλλη ερωτηση: Κ δε μου λες, πως παχυνες??.............

Senior Member
    Originally posted by dolphin
    Να φανταστείτε ότι όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει ότι αυτός στον οποίο πήγα είναι ο καλύτερος. Δε νομίζω ότι είναι ανίδεος από παθολογία αλλά από ψυχολογία και συμπεριφορά είναι τελείως απαράδεκτος. Κι όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι για ένα άτομο με διατροφικές-ψυχολογικές διαταραχές να το προσεγγίζεις με τρόπο...Ύμαρτον πια!
    Μετά από μια επίσκεψη σε αυτόν χρειάζεσαι οπωσδήποτε,στο καπάκι,επίσκεψη σε ψυχολόγο για να σε φέρει στα ίσια σου...
    πολυ θα χαιρομουν αν αποφασιζες να συνεχισεις και στην δευτερη επισκεψη του ελεγες με το καλημερα:
    "ενδιαφερομαι να με συμβουλευσετε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για το θεμα της διατροφης μου στο οποιο απ οτι ξερω και ελπιζω ειδικευεστε, μην με ξαναυποβαλλετε στην δοκιμασια να μου λετε τις προσωπικες σας αποψεις για ασχετα με σας θεματα
    θα σας παρακαλεσω να μην προχωρατε σε προσωπικες ερωτησεις περαν αυτου και κυριως να μην με ενημερωνετε για τις κρισεις σας. δεν σας εμπιστευομαι σαν ψυχολογο, συμβουλευομαι εναν επαγγελματια του ειδους, ευχαριστω"

κι αν δεν προχωρησεις, τουλαχιστον στειλε του μια επιστολη να τον περνας γενεες 14 για ολα αυτα που σου ειπε

Senior Member
    απλα αν καποιος δεν σαν αρεσει ειτε σαν επαγγελματιας ειτε σαν συνομιλητης δεν ξαναπατε.
    τωρα οσο αναφορα οτι ενδοκρινολογοι καναν ερευνα για αμμηνορροια ,εντελος περιεργο το βλεπω ,γιατι προσωπικες ερευνες δεν υπαρχουν και δεν μπορουν να θεωρηθουν και βασιμες ξερετε.δηλαδη δεν μπορω να σε κανω εγω πειραματοζωο με το ετσι θελω,ειτε τουλαχιστον πρεπει να σου ανακοινωσω το τι προκειται να κανω.
    οσο αναφορα ειδηκευση γιατρου σε ΔΤΠ δεν υπαρχει :) ,υπαρχει καποιο προγραμμα απ οτι με τη μορφη σεμιναριων στην αθηνα αλλα απο εκει και περα τιποτα αλλο.ετσι και αλλιως τα ΔΤΠ ειναι περισσοτερο θεμα νευρολογου -ψυχαιτρου-ψυχολογου.αυτο που λεω ειναι προσωπικη αποψη

Senior Member
    Εννοείται ότι δε θα ξαναπάω. Έθιξα όμως αυτό το θέμα για να επιστήσω την προσοχή σας όσον αφορά τις αποκαλούμενες ''αυθεντίες'' της διατροφολογίας. Ο σωστός επαγγελματίας οφείλει να είναι και σωστός συνομιλητής. Διαφορετικά, να το βουλώνει και να αρκείται στη διατύπωση ιατρικών γνωματεύσεων.

Senior Member
    απλα ο καθε ανθρωπος μπορει να εχει τις κακες του ,οπως και τις καλες του.αλλα να μην ξεχνας οτι ποτε δεν πρεπει να βρεις καποιον που να σου σαγηνευει τα αυτια.μερικες φορες η αληθεια μπορει να ποναει ,οσο και αν η αληθεια ειναι κατι το πλασματικο ,μπορει να χρειαζεται καπου να αλλαξουμε , υπαρχει συνχωρεση εστω μια δυο φορες ,μετα δυστυχος γινεται ανοησια ,οπως βλεπεις μπορει και εγω να ειμαι αυστηρος.απλα η αλλαγη σε καθε τομεα της ζωης βρισκεται στα ιδια μας τα χερια .στην αλλαγη αυτη θα εισαι μονη σου ,ο αλλος θα σου δειξει το δρομο ,εσυ θα τον διαβεις.
    εγω προσωπικα δεν ειμαι καλος συνομιλητης ,δεν σου μιλαω προσωπικα αλλα εγω ακουσει πολλα ,ας τα πουμε ακατανομαστα ,απλα τοτε σου λεω οτι αυτο που λες δεν εχει επιστημονικη βαση,φυσικα παντα η επιλογη ειναι δικη σου

εγω ειχα πάει σε εναν ενδοκρινολογο (υποτιθεται top) και πανακριβο για το θεμα της αμηνοροιας, που μου προεκυψε απο συνεχη χρηση αντισυληπτικών και οχι απο χαμηλο βαρος, και απο εκει που δεν ειχα κανενα θεμα με το θυροειδη μου, με εκανε να παιρνω χάπια (t4) σε συνεχη βάση για να δει τι θα γινει. το αποτελεσμα; και το θεμα της περιοδου δεν εφτιαξε και τωρα αν πάω να κόψω το τ4 οι ορμονες μου πάνε κατα διαολου... δεν μπορω να καταλάβω, αυτοι οι γιατροι κοιμουνται με ησυχη τη συνειδηση τους οταν κανουν τα πειρματα τους πάνω μας χωρις να εξεταζουν καν τις συνεπειες ;

Senior Member
    Originally posted by LSD
    εγω ειχα πάει σε εναν ενδοκρινολογο (υποτιθεται top) και πανακριβο για το θεμα της αμηνοροιας, που μου προεκυψε απο συνεχη χρηση αντισυληπτικών και οχι απο χαμηλο βαρος, και απο εκει που δεν ειχα κανενα θεμα με το θυροειδη μου, με εκανε να παιρνω χάπια (t4) σε συνεχη βάση για να δει τι θα γινει. το αποτελεσμα; και το θεμα της περιοδου δεν εφτιαξε και τωρα αν πάω να κόψω το τ4 οι ορμονες μου πάνε κατα διαολου... δεν μπορω να καταλάβω, αυτοι οι γιατροι κοιμουνται με ησυχη τη συνειδηση τους οταν κανουν τα πειρματα τους πάνω μας χωρις να εξεταζουν καν τις συνεπειες ;
    δυστυχως, το συμπερασμα απο πολλα τετοια ατυχη περιστατικα, γιατρων ακομα και διασημων που εχουν καταστρεψει κοσμο, ειναι οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΥΦΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
    δεν μπορουμε χωρις αυτους, και δεν ειναι λυση το να περιμενουμε το μοιραιο χωρις γιατρους και χαπια, αλλα διπλοτσεκαρετε και τριπλοτσεκαρετε αγωγες που αφορουν χαπια και επεμβασεις , ειδικα οταν δεν πασχετε απο κατι....
    πχ, ΔΕΝ παιρνεισ Τ4 οταν ξερεις οτι δεν εχεις θυρεοειδη...πας σε αλλους 2 και 3 γιατρους αν χρειαστει και μετα αποφασιζεις...
    ΔΕΝ κανεις επεμβαση αν δεν παρεις δευτερη και τριτη γνωμη
    εγω μετα απο πολλες ιστοριες κυριως γνωστων και φιλων, σε αυτο εχω καταληξει....

Senior Member
    για να σου εδωσε Τ4 θα πρεπει να υπηρχε καποιο προβλημα με τον θυρ σου.ομως αν αρχισεις τα Τ4 μιλαμε για εφ ορου ζωης θεραπεια που αν την σταματησεις φυσιολογικο ειναι να απορυθμιστουν οι τιμες των ορμωνων

Senior Member
    Αν έχεις πρόβλημα με το θυροειδή να πας σε ενδοκρινολόγο και να μη κάνεις θεραπεία από τέτοιο γιατρό. Προφανώς αν πάσχεις από υποθυροειδισμό ίσως να παίρνεις για πάντα αυτές τις ορμόνες.

Page 1 of 2 12 LastLast