Results 16 to 30 of 30
Thread: κατι θαυματουργο(?)
-
28-07-2008, 12:16 #16
εγώ πάντως όταν έπαιρνα τη μικρή σπιρουλίνα ένοιωθα τρομερή ευεξία και αν την πάρεις μισή ώρα πριν το φαγητό σου δημιουργεί και ένα μικρό φουσκωματάκι....
Αλήθεια Αλεξ γιατί πρέπει να την παίρνεις μισή ώρα πριν το φαγητό και όχι κάθε πρωι σαν μία οποιαδήποτε πολυβιταμίνη?
- 29-07-2008, 00:01 #17
μπορεις να την παρεις το πρωι πριν φας μαζι με 1-2 ποτηρια νερο..εγω ετσι το κανω...γτ ξεχνιεμαι την υπολοιπη μερα....κ εχω και το φοβο βουλιμικου επισοδειου οπου μπορει να την βγαλω μαζι με τις υπολοιπες σαβουρες που τρωω
29-07-2008, 09:43 #18
δηλαδή παίρνεις μόνο 2 το πρωί, γιατί αυτές που έπαιρνα εγώ έγραφαν ότι πρέπει να παίρνω 1-2 μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα
04-10-2008, 20:25 #19
Είμαι 16 ετών κάνω διατροφή (για χάσιμο κιλών) και με εντυπωσίασε πολύ η Σπιρουλίνα.
Καθώς και την μητέρα μου διότι είναι κάτι φυσικό,και επίσης επειδή έχω έλλειψη σιδήρου είδα πως η Σπιρουλίνα είναι πλούσια σε σίδηρο.!
Αφου βοηθά και την απώλεια κιλών...
Το σκέφτομαστε.
Εσείς τι λέτε;
04-10-2008, 21:23 #20
Originally posted by eva_5
Είμαι 16 ετών κάνω διατροφή (για χάσιμο κιλών) και με εντυπωσίασε πολύ η Σπιρουλίνα.
Καθώς και την μητέρα μου διότι είναι κάτι φυσικό,και επίσης επειδή έχω έλλειψη σιδήρου είδα πως η Σπιρουλίνα είναι πλούσια σε σίδηρο.!
Αφου βοηθά και την απώλεια κιλών...
Το σκέφτομαστε.
Εσείς τι λέτε;
δεν το εχω ακουσει απο κανεναν κι ουτε οι ιδιοι λενε κατι τετοιο ουτε στις ανακοινωσεις τους ουτε πανω στο προιον.
περα απο αυτο ομως, η σπιρουλινα οχι απλα ειναι κατι φυσικο, αλλα δεν ειναι φαρμακο. δεν ειναι καν συυμπληρωμα διατροφης. ειναι απλα τροφιμο! ενα φυκι που τρωγεται....απλα τυχαινει να εχει συγκεντρωμενα ολα αυτα τα θρεπτικα στοιχεια και γι αυτο ειμαι ενα σουπερ-τροφιμο..
οποτε μπορεις σιγουρα να το παρεις αφοβα, αλλα αν θες τη γνωμη μου, μην περιμενεις να χασεις κιλα με την σπιρουλινα, αλλα απο την αλλη, μακαρι! αφου δεν κανει κακο αλλα καλο, δεν χανεις κατι να δοκιμασεις
04-10-2008, 21:35 #21
λες οτι η σπιρουλινα ειναι τροφιμο..
εχει θερμιδες?
04-10-2008, 23:32 #22
Originally posted by 2sweet2b4go10
για την σπιρουλινα μονο εδω μεσα εχω διαβασει για χασιμο κιλων.
δεν το εχω ακουσει απο κανεναν κι ουτε οι ιδιοι λενε κατι τετοιο ουτε στις ανακοινωσεις τους ουτε πανω στο προιον.
περα απο αυτο ομως, η σπιρουλινα οχι απλα ειναι κατι φυσικο, αλλα δεν ειναι φαρμακο. δεν ειναι καν συυμπληρωμα διατροφης. ειναι απλα τροφιμο! ενα φυκι που τρωγεται....απλα τυχαινει να εχει συγκεντρωμενα ολα αυτα τα θρεπτικα στοιχεια και γι αυτο ειμαι ενα σουπερ-τροφιμο..
οποτε μπορεις σιγουρα να το παρεις αφοβα, αλλα αν θες τη γνωμη μου, μην περιμενεις να χασεις κιλα με την σπιρουλινα, αλλα απο την αλλη, μακαρι! αφου δεν κανει κακο αλλα καλο, δεν χανεις κατι να δοκιμασεις
Σε ευχαριστώ για την απαντησή σου.
Φυσικά και δεν αφήνομαι στην σπιρουλίνα για να χασω κιλά.
Απλα λεω να δοκιμάσω.
Δεν έχω να χάσω τπτ. :)
05-10-2008, 02:41 #23
να πω κατι οι πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης συνδυάζονται με κορεσμένα λιπαρά .αλλά είναι υψηλής βιολογικής αξίας ,δηλαδή περιέχουν απαραίτητα αμινοξέα. Οι φυτικής προέλευσης είναι μεν φτωχές σε απαραίτητα αμινοξέα ,αλλά δεν έχουν κορεσμένα λιπαρά. Αλλά αν θυμάμαι η σπιρουνιά ξεφεύγει από αυτό τον κανόνα .πάντα κατά την γνώμη μου τα όσπρια και ο συνδυασμός αυτών μπορούν να προσφέρουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας με 0 κορεσμένα.
05-10-2008, 03:11 #24
δεν καταλαβαινω τι λες.. το εξηγεις λγο..
πως κ τετοια ωρα μεσα? εγ ειχα σμρα βουλιμικο..
κ οτν ειμαι πρησμενη δν μπορω να κοιμηθω..
ασε
05-10-2008, 10:52 #25
Να σου εξηγήσω τι λέω.
Θα πρέπει να έχεις ακούσει για πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής άξιας και χαμηλής βιολογικής άξιας (βιοδιαθεσιμότητας) ή πιο απλά πρωτεΐνη ζωικής και φυτικής προέλευσης . Υπάρχει μια κατηγορία αμινοξέων που ονομάζονται απαραίτητα , ονομαστήκαν έτσι γιατί ο οργανισμός δεν μπορεί να τα συνθέσει από μονός του ,αλλά μπορει να τα προμηθευτεί μέσω της τροφής .Ανάλογα λοιπόν με την περιεκτικότητα μιας πρωτεΐνης σε απαραίτητα αμινοξέα , αυτή χαρακτηρίζεται υψηλής άξιας αν περιέχει τα απαραίτητα αμινοξέα ,εάν δεν τα έχει χαρακτηρίζεται ως χαμηλής. Έτσι γενικότερα οι πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης (κρέας ?ψάρι-αυγό- γάλα) περιέχουν τα αμινοξέα αυτά ,ενώ οι φυτικής προέλευσης δεν τα περιέχουν ή περιέχουν μόνο κάποια από τα βασικά αμινοξέα .Η καθημερινή διατροφή όμως προϋποθέτει καταναλώσει κατά 50% της συνολικής πρωτεΐνης να είναι υψηλής βιολογικής αξίας ,δηλαδή ζωική ,ώστε να εξασφαλίζεις τα αμινοξέα αυτά που δεν μπορεί να συνθέσει ο οργανισμός σου. Κάπου εδώ αρχίζει το πρόβλημα ,γιατί το κρέας περιέχει εκτός από πρωτεΐνη και λίπος (κορεσμένο). Απ ότι ξέρουμε το κορεσμένο λίπος ενοχοποιείται ,για την δημιουργία αθηροσκλήρωσης και κατ επέκταση αυξάνει και τις τιμές της ολικής χοληστερόλης και της ονομαζόμενης κακής χοληστερόλης για την ακρίβεια λιποπρωτεινης της LDL. H LDL μεταφέρει την χοληστερόλη και γενικότερα τριγλυκεριδια από το ήπαρ προς τους ιστούς (στόχους) .
Η σπιρουλινα κατά περίεργο τρόπο περιέχει αρκετά απαραίτητα αμινοξέα ,σε σχέση με άλλες μορφές φυτικής πρωτεΐνης , καθως και Β12 βιταμίνη που βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης , καθώς γ λινολεικο οξυ (απαραίτητο λιπαρό οξύ) και αντιοξειδωτικά και σίδερο ,είναι λοιπόν μια θρεπτική τροφή ιδιαίτερα για χορτοφάγους ή ανθρώπους που για λογούς υγείας πρέπει να μειώσουν το λίπος στην διατροφή τους , δεν αδυνατίζει ,αλλά έχει χαμηλή θερμιδική αξία. Είπα κάτι για όσπρια επίσης , τα οποία περιέχουν αμινοξέα και ορισμένα απαραίτητα αλλά όχι όλα , έτσι συνδυάζοντας όσπρια με πηγή αμύλου πχ ρύζι + φακές ή φασόλια και ψωμί ,είναι σαν να τρώμε κρέας (ζωική πρωτεΐνη) που δεν περιέχει όμως τα λιπαρά του κρέατος .
09-10-2008, 09:57 #26
παιδια εγω την ξαναρχισα χτες και μου θενεται βοηθαει γιατι λογο της καταπονησης που κανουμε στον οργανισμο μας μας δινει καποια δυναμη γιατι εχει και πολυ σιδηρο
ελπιζω να παει ετσι και στη συνεχεια
παντος θετικα τα πρωτα δειγματα
ειχα ξαναπαρει αλλα ειμουνα σε ασχημη φαση και οχι σπιρουλινα αλλα ουτε και το σπανακι του ποπαι δεν θα μ επιανε
09-10-2008, 18:40 #27
29-10-2008, 14:10 #28
αχ τι καλα που θα ηταν μεσα σε τρια λεπτα να μας κανανε ετσι.............
29-10-2008, 16:24 #29
Ενώ αν τους έπαιρνε λίγο χρόνο παραπάνω,θα μας χαλούσε,ε; ;)
31-10-2008, 00:31 #30
κανείς εδω πέρα δεν θα το φχαριστιότανε να αδυνάτιζε σε τρία η σε δέκα λεπτά,θα χάναμε το μίζερο παιχνίδι μας που μας γεμίζει την ζωή.τρατσιγκ
Πώς;
14-06-2025, 02:52 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία