Results 1 to 5 of 5
Thread: Πότε σφίγγουμε τον δαχτύλιο?
-
12-08-2008, 15:52 #1
Πότε σφίγγουμε τον δαχτύλιο?
Καλησπέρα,
θα ήθελα να μάθω κάθε πότε σφίγγουμε τον δαχτύλιο!!!
Έκανα επέμβαση στις 15/5/08 και δεν τον έχω σφίξει ακόμα...
Ενώ έχω δει.εδώ στο φόρουμ,άλλες κοπέλες που έκαναν μετά από μένα επέμβαση,ήδη να έχουν κάνει το πρώτο σφίξιμο!
Έχω χάσει μέχρι σήμερα 17 κιλά και μου απομένουν άλλα 20.
Όταν πριν 2 βδομάδες επισκέφθηκα την γαστρεντερολόγο και την διατροφολόγο που με παρακολουθούν,μου είπαν πως είναι κρίμα να "κάψω" ένα σφίξιμο,τη στιγμή που χάνω βάρος....
Θα με ενδιέφερε η εμπειρία κι άλλων φίλων που έχουν δαχτύλιο!!
Ευχαριστώ πολύ!!
- 12-08-2008, 16:14 #2
Γειά σου Μαριαννάκι!
Εγώ έκανα την πρώτη μου σύσφιξη ακριβώς στις 40 μέρες από την επέμβαση
και απ'ότι κατάλαβα αυτή ήταν η διαδικασία,ανεξάρτητα από την απώλεια...
Για τις επόμενες όμως νομίζω ότι ισχύει αυτό που σου είπε η γιατρός σου.
Βέβαια εγώ πάντα τις έκανα ανά 1-2 μήνες γιατί η απώλεια μου δεν ήταν καλή...
Επειδή όμως εσύ πηγαίνεις ικανοποιητικά και οι συσφίξεις είναι συγκεκριμένες
(υπάρχει ένα ανώτατο σημείο)καλό είναι να τις αξιοποιήσεις στο έπακρο...
Κι απ'την άλλη γιατί να ζοριστείς περισσότερο αφού κι εκεί που είσαι έχεις καλά αποτελέσματα;
Συγχαρητήρια για τα πρώτα 17 και καλή συνέχεια για τα επόμενα 20!Είσαι σχεδόν στη μέση!
12-08-2008, 18:31 #3
Αχ!βρε Nadine...
Πάντα με τον καλό τον λόγο είσαι!!!
Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!!!Και μόνο που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις αρκεί!!
Εγώ δεν έχω κάνει ακόμα ούτε μία σύσφιξη...δεν είναι πως καίγομαι κιόλας να την κάνω...
απλά αναρωτιέμαι!!Είτε τον έχω βάλει είτε όχι δεν αισθάνομαι τίποτα!!
Ακούω για εμετούς,σφιξίματα και δυσκολίες κατάποσης και νομίζω πως μιλάνε για άλλο
πράγμα...Και φυσικά δεν θέλω να μου συμβούν!!!
Απλά διαβάζω για ρυθμίσεις.συσφίξεις και όλα αυτά κι εγώ ακόμα τίποτα...Μάλιστα,
από ανθρώπους που έχουν εγχειριστεί από τον ίδιο γιατρό!!!
Σ'ευχαριστώ και πάλι για την άμεση ανταπόκριση και σου εύχομαι ολόψυχα τα καλύτερα!!!
Φιλιά πολλά!!!
12-08-2008, 23:33 #4
Σιγά,βρε καρδιά μου,τι έκανα...
Λοιπόν,αν δεν νιώθεις τίποτα όπως λες,σαν να μην έβαλες δακτύλιο ένα πράγμα δηλαδή,
μάλλον ήρθε η στιγμή για την πρώτη σου ρύθμιση.Οι εμετοί και οι πόνοι δεν είναι αναμενόμενη συνέπεια της σύσφιξης...
Η ιδέα είναι να χορταίνεις με μικρότερη ποσότητα χωρίς προβλήματα κι αυτό θα το νιώθεις σταδιακά όσο το ρυθμίζεις
μέχρι να φτάσετε σε ένα σημείο που θα νιώθεις μεν καλά αλλά θα χάνεις και σταθερά.
Στο χειρουργείο απλά σου τοποθετούν τον δακτύλιο και συνήθως τον γεμίζουν ελάχιστα.
Μετά τις πρώτες ρυθμίσεις (ανάλογα και πόσα cc βάζετε) αρχίζει ουσιαστικά να επιτελείται η λειτουργεία του.
Για μένα στον πρώτο δακτύλιο αυτό έγινε μετά την τρίτη ρύθμιση,για να καταλάβεις(να ήμουν γύρω στα 5 cc)
Eσύ,τώρα ξέρεις περίπου που βρίσκεσαι; Γνώμη μου,να κάνεις μια επίσκεψη μετά τις διακοπές να το ξανασυζητήσετε.
Κι αυτό που σου είπε για το "κάψιμο"μιας σύσφιξης,νομίζω πως έχεις αρκετές μπροστά σου και μόνο 20 κιλά...
Μη φοβάσαι τις συσφίξεις! Όλα θα πάνε μια χαρά! Είσαι σε πολύ καλά χέρια απ' ό,τι ακούω κι έχεις μια σταθερή πορεία μέχρι τώρα...
ʼντε, να πάρουμε λίγο φόρα(φόρα κατηφόρα!) Σίγουρα μετά τη ρύθμιση θα χάσεις πιο γρήγορα τα επόμενα κιλάκια...
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Φιλάκιαααααααα
13-08-2008, 17:43 #5
Γειά σου Nadine μου!!!
Νομίζω πως έχεις απόλυτο δίκιο!!!
Είναι προγραμματισμένο να πάω τέλος Αυγούστου, και τότε θα το συζητήσω με την γαστρεντερολόγο!
Ένα σου λέω μόνο...μασάω και καταπίνω όπως και πριν!!Η ποσότητα βέβαια του φαγητού είναι αυτή
που πρέπει...αλλά έτσι έχω συνηθίσει πλέον!!Πιάτο φρούτου!
Και κάτι ακόμα...ιδέα δεν έχω στα πόσα cc είναι!!!χαχαχα!!!
Όταν έχω νέα...θα σου τα πω!!!
Φιλιά πολλά και να περνάς υπέροχα!!!
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία