Results 1 to 15 of 37
Thread: απελπισμενη μαμα-εξελιξεις
-
11-06-2008, 00:48 #1
απελπισμενη μαμα-εξελιξεις
Ο διευθυντης δεν βοηθησε...μαλιστα μου εριξε το φταιξιμο ολο σε μενα,γιατι θεωρησε οτι δεν ειναι προβλημα το σχολειο" δεν γινεται να φταιει ολη η ταξη",και οτι το προβλημα ειναι αλλού.Οτι εγω δεν βοηθαω το παιδι και οτι σε οποιο σχολειο και αν παει θα συμβει το ιδιο καθε φορα..Θα θελει να φευγει!Ζητησα να κανω μετεγγραφη και εμεινα αποσβολωμενη με την αντιδραση του...Εχω πελαγωσει και ειμαι σταληθεια πολυ προβληματισμενη...Μαλλον εχω κανει πολλα λαθη..
- 11-06-2008, 12:42 #2
elpi καλημέρα, είχα διαβάσει το προηγούμενο θέμα σου και καταλαβαίνω ότι είσαι πολύ προβληματισμένη. Καταρχήν να σε ρωτήσω, το παιδάκι είχε από την αρχή προβλήματα στο σχολείο; Τι γινόταν στο νηπιαγωγείο, στην πρώτη δημοτικού, δηλαδή τι γινόταν προτού αλλάξετε σχολείο;
Στο τωρινό σχολείο τι ακριβώς συζήτησες με το διευθυντή, του ζήτησες απευθείας μετεγγραφή; Σου πρότεινε κάποιους τρόπους με τους οποίους κατά την άποψή του θα βοηθήσετε εσείς σαν γονείς το παιδί πιο αποτελεσματικά;
Έχεις ένα παιδάκι χαμηλών τόνων και με ενδιαφέροντα διαφορετικά από την πλειοψηφία των αγοριών. Στο σχολείο σίγουρα χρειάζεται περισσότερη δουλειά, γιατί τα παιδιά συχνά είναι σκληρά με όσους διαφέρουν. Εκεί παίζει ρόλο και η στάση του δασκάλου αλλά και παράγοντες που δεν μπορείς να ελέγξεις. Γι\' αυτό είναι σημαντικό να ενδυναμωθεί το παιδί, να μάθει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις, να αναπτύξει τις δικές του ικανότητες και στην πορεία να βρει και παρέες που του ταιριάζουν. Το μεγάλο θέμα επί του παρόντος δεν είναι μόνο η κοινωνική απομόνωση και οι κοροϊδίες, αλλά η πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση του παιδιού.
Σίγουρα η κάθε τόσο αλλαγή σχολείου (φυγή από το πρόβλημα) δεν είναι καλή ιδέα, ίσως όμως να είναι μια διευκόλυνση για το παιδί προκειμένου να γίνει ένα νέο ξεκίνημα. Εσείς πώς αντιμετωπίζετε το όλο θέμα μέχρι στιγμής; Τι συζητάτε με το παιδί; Προς ποια κατεύθυνση το ενθαρρύνετε;
11-06-2008, 22:57 #3
το μήνυμα τροποποιήθηκε από την ομάδα διαχείρισης
12-06-2008, 10:52 #4
Νομιζω και γω οτι ειναι λαθος η αλλαγη σχολειου,πρεπει να μεινει και να μαθει να αντιμετωπιζει την δικη του πραγματικοτητα μονος του.
Αυτο θα τον θωρακισει
12-06-2008, 12:25 #5
Πράγματι η αλλαγή περιβάλλοντος από μόνη της δεν βοηθάει, χρειάζονται και αλλαγές μέσα μας. Αν είμαστε έτοιμοι ή αποφασισμένοι να κάνουμε τις αλλαγές μέσα μας, ή τις έχουμε ήδη κάνει, τότε μόνο ένα νέο περιβάλλον μπορεί να λειτουργήσει διευκολυντικά.
Βοήθησέ το να πιστέψει στον εαυτό του, να βρει τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης και να ξέρει ότι είσαι δίπλα του. Όσο λάθος ήταν η υπερπροστασία, άλλο τόσο λάθος είναι και να του πεις ξαφνικά \'βγάλτα πέρα μόνος σου\'. Δεν θέλεις να θωρακιστεί και απέναντί σου και να νιώθει ανασφάλεια, έτσι δεν είναι; Είναι σημαντικό να υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ σας και να σε εμπιστεύεται. Να ξέρει ότι εσύ πιστεύεις σε αυτόν, τον ενθαρρύνεις, του προτείνεις λύσεις. Εσύ σαν γονέας είσαι εκεί για να τον βοηθήσεις να αυτονομηθεί.
25-06-2008, 00:52 #6
το μήνυμα τροποποιήθηκε από την ομάδα διαχείρισης για παραβίαση των όρων χρήσης.
25-06-2008, 10:38 #7
Δεν είχα διαβάσει το προηγούμενο μήνυμα, αλλά αυτό που διαβάζω τώρα δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει με το θέμα της κοπέλας και σε όσα έχω γράψει σε σχέση με αυτό.
03-07-2008, 13:49 #8
Originally posted by alexandros3
το μήνυμα τροποποιήθηκε από την ομάδα διαχείρισης για παραβίαση των όρων χρήσης.Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.
04-07-2008, 01:00 #9
Δεν ξερω τι θα κανω με την εναρξη της σχολικης χρονιας.Πριν λιγες μερες βρηκα την δασκαλα και μου πε οτι ειναι λαθος η αλλαγη σχολειου..ομως τι θα κανω αν συνεχισουν να τον κοροιδευουν;;
καθε φορα που το σκεφτομαι γινομαι χαλια...Μηπως φταιω εγω γι αυτο;;Η υπερπροστασια και η υπερβολικη μου αδυναμια τον εκαναν ετσι;;
04-07-2008, 11:16 #10
θα ειχες κανει πολλα λαθη αν το παιδακι σου ηταν αυτο που κοροιδευε τα αλλα νομιζω. πρεπει να (συνεχισεις να ) εχεις μια καλη σχεση με το παιδακι σου ωστε να το τροφοδοτεις με οσα πρεπει να προσφερει μια μητερα στο παιδι της σε αυτην τη ηλικια. δε μπορεις να επεμβεις στην καθημερινοτητα του παιδιου σου στο σχολειο ..και νομιζω και γω οτι θαταν λαθος να αλλαξεις σχολειο εκτος κ αν το θεμα ξεφυγει που νομιζω δεν ειναι η περιπτωση.. συμπερασματικα θελω να πω καλυτερα να τον προετοιμαζεις για να αντιμετωπισει μονος του τα καθε προβληματα του παρα να αντιμετωπιζεις εσυ τα προβληματα/κοροιδευματα του..
φιλικα ελπιζω ολα να πανε καλα
04-07-2008, 11:39 #11
το μήνυμα τροποποιήθηκε από την ομάδα διαχείρισης για παραβίαση των όρων χρήσης.
05-07-2008, 14:23 #12
Σας ευχαριστω ολους..ναστε καλα!!Θα ηρεμησουμε και θα ξεκουραστουμε τωρα και τον Σεπτεμβρη με το καλο θα δουμε πώς θα παει!!Καλο καλοκαιρι σε ολους
18-08-2008, 22:09 #13
_Ορίστε???
Το θέμα είναι \"απελπισμενη μαμα-εξελιξεις\". Αν έχεις να πεις κάτι γι αυτο, ευπρόσδεκτο. Το αν θα μας γαμήσεις ότι έχουμε και δεν έχουμε, δεν αφορά την απελπισμένη μαμα\".
Οσο για το τι έγραψες, δε χρειάζεται να στο υπενθυμίσω.
Ναι σόρι για την απειλή, ήμουν υπερβολικός.
Ίσως ήταν λάθος η διατύπωση αυτού που έγραψα.
Παρ\'όλα αυτά είναι καλό να υπάρχει ενημέρωση από ποιόν ενημερώνεται κάποιος, όταν αυτό είναι εφικτό.
19-08-2008, 17:29 #14
Αλέξανδρε, αν η elpi ή οποιοσδήποτε άλλος διαβάζοντας τα όσα γράφω θελήσει να με ρωτήσει την επαγγελματική μου ιδιότητα ή αν έχω συναφείς με το θέμα του προσωπικές εμπειρίες μπορεί να το κάνει.
Επίσης όλα τα προηγούμενα μηνύματα του καθενός στο φόρουμ είναι διαθέσιμα για ανάγνωση, μπορεί λοιπόν κάποιος να ανατρέξει και σε αυτά, αν νιώθει ότι τα χρειάζεται προκειμένου να αξιολογήσει τα μηνύματα που σχολιάζουν το δικό του θέμα.
21-08-2008, 02:48 #15
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία