GEIA SAS
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9

Thread: GEIA SAS

GEIA SAS

MIAS POU EIMAI KENOURGIA EDO AS SAS SISTITHO KAI EGO TO OTI EXO VOULIMIA TO KSERO EDO KAI KAIRO PERIPOU 5 XRONIA STIN ARXI DE TO PARADEXOMOUN OTI KATI PERIERGO SIMVENEI THEOROUSA OTI APLA ELEGXA TO VAROS MOU,AN TIXENE DILADI NA FAO POLI KAMIA FORA KAI NA KSEFIGO APO TO AUSTIRO PROGRAMMA DIATROFIS MOU EKANA EMETO KAI OLA OK STI ZIGARIA.MESA STA 5 AUTA XRONIA PERASA APO DIAFORES FASEIS KAI EGO KAI I PSIXOLOGIA MOU KAI I ZIGARIA MOU!!TORA EXO KATAFEREI NA PERIORISO TOUS EMETOUS META APO KRISEIS APO MIA FORA TIN EVDOMADA EOS KAMIA OMOS OI KRISEIS IPARXOUN KAI EINAI AUTES POU ME VASANIZOUN GIATI ENO TIS ALLES MERES TREFOMAI SOSTA KANO GIMNASTIKI OTAN ME PIANOUN TA KATASTREFOUN OLA!!SPOUDAZO PSIXOLOGIA LIGO EIRONIKO OMOS DEN EINAI EUKOLO NA DOUME TON EAUTO MAS ANTIKEIMENIKA GIAUTO DEN MPORO NA TO ANTIMETOPISO MONI MOU OLO AUTO.PSAXNO NA VRO TIN AITIA POU ME ODIGISE STI SIMPERIFORA AUTI GIATI TORA ENNOEITAI OTI DEN IPARXEI APLA MOU EXEI GINEI SINITHEIA I OLI DIADIKASIA/KATALIGO SE POLLES AITIES KOITAZONTAS TO PARELTHON MOU OMOS DEN EIMAI SIGOURI.THA ITHELA NA EPISKEFTHO ENA PSIXOLOGO OMOS EPEIDI SPOUDAZO TO ANTIKEIMENO KSERO KALITERA APO TON KATHENA OTI DEN EINAI OLOI KATALLILOI GIAUTO FOVAMAI NA PAO DEN EXO PERITHORIA GIA ALLES APOGOITEUSEIS.STIN AMERIKI OSOI PSIXOLOGOI KOURAROUN ATOMA ME DIATROFIKES DIATARAXES EXOUN PERASEI KAI OI IDIOI APO PAROMOIES KATASTASEIS..MONO AN EXEIS NIOSEI MPOREIS NA VOITHISEIS ALLIOS DEN KATALAVENEIS TON ALLON 100% ALLA TI NA KANO KAI EGO NA PARO SVARNA TOUS PSIXOLOGOUS KAI NA TOUS ROTAO AN EIXAN POTE KAPOIA DIATROFIKI DIATARAXI??XAAXAX THA ME PERASOUN SIGOURA GIA KLINIKI PERIPTOSI.EIMAI POLI PROVLIMATISMENI...

Senior Member
    Καλώς ήλθες και καλή διαμονή.

Τ' ότι έχουμε ξεκινήσει και βλέπουμε τη διατροφική μας συμπεριφορά πιο ψυχαναλυτικά, νομίζω πως είναι μια καλή αρχή στο να βρούμε - έστω και χωρίς τη βοήθεια ειδικού - τις αιτίες που μας οδήγησαν σε αυτές τις άσχημες καταστάσεις.Πολύ περισσότερο δε, βοηθάει να διαχειριστούμε καλύτερα τα παρεπόμενα των βουλιμικών επεισοδίων, καθώς έτσι, θέτουμε το πρόβλημα σε άλλη βάση.( το μυαλό υιοθετεί την ιδέα πως νοσούμε από κάτι και δεν έχουμε ένα απλό διατροφικό ξέσπασμα ).

Ασφαλώς η πιο ενδεδειγμένη λύση θα ήταν να το πολεμούσαμε με τη βοήθεια ειδικού, αλλά ποιος σου είπε ότι όλοι οι ειδικοί είναι και εξειδικευμένοι στο θέμα των διατροφικών διαταραχών.Συν τοις άλλοις μπορεί να επισκεπτείς κάποιον για συνεδρίες που να μη σε καλύπτει με τη συμπεριφορά του σαν άνθρωπος ή να μη μπορεί να σου απαντήσει και σε όλες τις απορίες .Προσωπικά είμαι αρκετά καχύποπτος με το θέμα των ψυχολόγων που ασχολούνται με τις διατροφικές διαταραχές.Αν δεχόμουν να με παρακολουθήσει κάποιος θα τον πέρναγα από κόσκινο για να δω τι έχει κάνει κτλ. καθώς και θα επιθυμούσα να μου κάνει ανάλυση σε ψυχολογικά <<μικροσκοπικό>> επίπεδο.Τα απλά και επιφανειακά ίσως κατάφερνα να τα βρω και μόνος μου...

Σε ότι και να κάνεις καλή δύναμη και υπομονή. :)

Φιλικά.

TO IDIO PRAGMA LEME DILADI.EPEIDI SPOUDAZO TO ANTIKEIMENO PISTEUO POS O KATHE ENAS PREPEI NA EINAI EKSEIDIKEUMENOS PANO SE AUTO POU KANEI DE THELO NA PAO SE KAPOION KAI NA MOU PEI PRAGMATA POU IDI KSERO THA APOGOITEUTO PERISSOTERO.DE KSERO THA TO SKEFTO KALITERA MALLON THA TO PSAKSO KALITERA SE EUXARISTO POLI PANTOS

Senior Member
    Karamelitsa καλώς ήρθες!

Μετά από 11 επισκέψεις σε ψυχολόγο και δεκάδες σε διατροφολόγους κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: Η βουλιμία έχει 2 αιτίες. Τη βιολογική και την ψυχολογική. Η βιολογική αφορά τη σωστή ή όχι διατροφή και φυσικά τους φαύλους κύκλους βουλιμικών-αυστηρής δίαιτας. Η ψυχολογική, όπως βέβαια εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα, αφορά τα παιδικά βιώματα, τα κομπλεξ, το άγχος, κάποιο δυσάρεστο περιστατικό που ενδεχομένως προηγείται του βουλιμικού. Εγώ, με τη βοήθεια της ψυχολόγου, ανακάλυψα ότι η διαταραχή που έχω οφείλεται, εκτός των άλλων, και στην τελειομανία μου. Την εμμονή μου να τα κάνω όλα όσο καλύτερα μπορώ. Έτσι έκανα και με τη δίαιτα που είχα ακολουθήσει πριν απο 1,5 χρόνο και μάλιστα σε υπερβολικό-στερητικό βάθμο και κατέληξα εδώ που κατέληξα.
    Κατά τη γνώμη μου, καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε να διορθώνουμε πρώτα το βιολογικό παράγοντα.

Senior Member
    Κατά τη γνώμη μου, το ψυχικό/νοητικό κομμάτι πίσω από τη βουλιμία έχει να κάνει με το πόσο "καλομαθημένο" είναι το άτομο. Αν είναι τελειομανής δηλ. δεν το κάνει με την μαγκιά του αλλά με τη βοήθεια του εμετού. Τσάμπα μάγκας κατά το κοινώς λεγόμενο. Προσπαθεί να είναι τέλειος και να καταφέρει κάτι με τον εύκολο τρόπο. Κρατώντας τα πάντα αποφεύγοντας την προσπάθεια και τις συνέπειες.

Γι' αυτό είναι σημαντικό να το καταλάβει αυτό και να προσπαθήσει για το παραπάνω, να διώξει τον κακό και ευθυνόφοβο εαυτό του.

Senior Member
    ( Ρε stargazer μίλα στα θέματα που έχεις εμπειρία και άσε μας να κάνουμε την κουβέντα μας ήσυχοι.Tα έχεις ανακατέψει όλα.Όταν έχεις εμπειρία απο βουλιμία θα έχεις και τη γνώση να μιλάς.Φιλικά στο λέω και με τσάμπα μαγκιά να 'ουμ'.)

Senior Member
    Εντάξει...αλλά ποιος διαφωνεί όταν λέμε ότι η βουλιμία είναι έκφραση ευθυνόφοβης τελειομανίας? Είναι σαν να διαβάζεις πολύ για το σχολείο κι όταν είσαι απροετοίμαστος να μη δέχεσαι το 12 αλλά να κοιτάς ν' αντιγράψεις, να κλέψεις κλπ...Μη αποδοχή ευθυνών λέγεται, ο εμετός είναι η εύκολη κι ίσως αναγκαστική κάποιες φορές διέξοδος από τις ευθύνες μιας αλλόκοτης συμπεριφοράς.

NOMIZO OTI SOU DIAFEUGEI FILE STARGAZER POS IPARXOUN 2 EIDI VOULIMIAS.MIA POU APLA TROS IPERVOLIKA OTAN PIANOUN OI KRISEIS KAI MIA OTAN META TIS KRISEIS PROSPATHEIS NA APOVALLEIS TO FAGITO.DE THA PSAKSEIS GIATI KANEIS EMETO GIA NA LISEIS TO PROVLIMA...THA PSAKSEIS GIATI TROS IPEROGES POSOTITES FAGITOU POIA EINAI I AITIA DILADI..TO PROVLIMA TIS VOULIMIAS DEN EINAI O EMETOS,AUTOS APLA MERIKES FORES AKOLOUTHEI..OPOTE DE MPOROUME NA MILAME GIA EUTHINOFOVI TELEIOMANIA KAI TO PX SOU ATIXESTATO DISTIXOS.O KATHE ANTHROPOS POU IPOFEREI APO VOULIMIA EXEI TOUS DIKOUS TOU LOGOUS TORA TELEIOMANIA THA EINAI?KAPOIA APOGOITEUSI?AGXOS?DE KSERO O KATHENAS APO EMAS KSEREI KALITERA GIA TON EAUTO TOU

Senior Member
    Δεν κάτω πάντα εμετό αλλά κι όταν κάνω, όντως όπως πολύ σωστά επισήμανε η Karamelitsa, δε με ενδιαφέρει τόσο το γιατί κάνω εμετό όσο το γιατί έφαγα ύπερβολικά. Εκεί βρίσκεται η απάντηση...