Χριστούγεννα 2008
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
    Junior Member

Χριστούγεννα 2008

Με αφορμή κάποιες προηγούμενες συζητήσεις, θα ήθελα να μοιραστούμε μαζί ο καθένας το προσωπικό του άγχος όσον αφορά στις γιορτές, τραπεζώματα, συγγενολόι κτλ..
    Και όλα αυτά με ένα και μόνο σκοπό: ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΛΑΧΓΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ!!
    Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι να περνάτε πάντα καλά!!

Junior Member
    γειά σας και πάλι!

Όπως είχα "ποστάρει" σε κάποια προηγούμενη κουβέντα το φαγητό θα πρέπει να είναι απόλαυση και μέσα στα Χριστούγεννα και στις γιορτές, τα επίσημα γεύματα θα έπρεπε να μας δίνουν την ευκαιρία να δοκιμάζουμε διαφορετικά και ποιοτικότερα πράγματα..Δε λέω να κάτσεις να φας τον άμπακο..απλά να δοκιμάσεις διαφορετικές γεύσεις..Να νιώσεις πως κάνεις κάτι διαφορετικό που θα είναι άξιο συζήτησης την ίδια και μη σου πω και την επόμενη ημέρα. Βέβαια, το ξέρω πως δεν είναι πάντα έτσι..την έχω πατήσει κι εγώ πολλές φορές. Σε συγγενικά σπίτια, που μαζεύονται όλες οι θείες-θείτσες και πρέπει να δοκιμάσεις από όλα τα τετριμένα και λιπαρά φαγητά τους και να προσποιηθείς πόσο ωραία είναι, πόσο "διαφορετική" είναι η ίδια ακριβώς συνταγή από τήν ίδια "θεία" και μέχρι και από την ίδια κατσαρόλα (!!!!!!!!) σε σχέση με την ακριβώς προηγούμενη χρονιά!!! :-)
    Δεν ξέρω εαν συμφωνείτε μαζί μου.. Οι γιορτές θα πρέπει να μας προκαλούν θετικά συναισθήματα και να μας χαλαρώνουν.Δεν πρέπει να μας αγχώνουν!Φέτος υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην κάνω υποχωρήσεις. Θα βρεθώ με άτομα ακομπλεξάριστα, μακριά από τις προαναφερθείσες "θείτσες", θα φάμε με μέτρο αλλά θα φάμε και θα το ευχαριστηθούμε! μιλάμε για πολύ γκουρμέ και διαφορετικές καταστάσεις! Καλύτερα να πλερώσω κάτι παραπάνω και να το ευχαριστηθώ! Αυτά σκέφτομαι για εφέτος..!
    Περιμένω και τις δικιές σας προτάσεις ώστε να καταλήξουμε στην σωστότερη!

Senior Member
    Καλημέρα σε όλους!

Λοιπόν, μπράβο για την ιδέα να ανοίξουμε ξεχωριστό θέμα σχετικά με τα φετινά Χριστούγεννα! Θα παίξει πολύ αυτό το θέμα μέσα στις γιορτές.

Senior Member
    ναι ναι οπως τα λετε.:καλά κρασιά!!!!!

Senior Member
    χρονια πολλα σε ολους και ολες.
    Η διατροφη δεν ειναι πανακεια ,απλα μειωνει τις πιθανοτητες εμφανισης καποιας ασθενειας.
    Να ειστε καλα με τον εαυτο σας και ολα τα αλλα αν παντα εσεις θελετε βρισκονται. Μιας οι καιροι ειναι δυσκολοι αγαπη και κατανοηση σας ευχομαι.

Senior Member
    Χάλιααααα! Έχω φάει τον άμπακοοοοοο! Δε θα το πάρω ποτέ απόφαση να βουλώσω το στόμα μου...Θα σκάσω από το φαϊ ανάθεμά με! Κι είμαι μόνο 27...Θα με κλαίνε τα τσουρέκια, τα κουλούρια, τα τυριά και οι κολοκυθόπιτες. Όλα τα έφαγα! Όλα!

Senior Member
    Όλοι ( εννοώ οι έχοντες ΔΠΤ ) περνάνε δύσκολες στιγμές τα Χριστούγεννα.Εγώ,φέτος,δε θέλω να στερηθώ τίποτα και ,μάλιστα,απολαμβάνω τα χριστουγεννιάτικα γλυκά - ενδεχόμενως και παραπάνω απ'όσο θα έπρεπε - σχεδόν χωρίς τύψεις.Αυτό, γιατί, με τη δουλειά, κάνω έντονη δραστηριότητα και νιώθω ότι καταναλώνω πολλή ενέργεια.

Βέβαια,το άγχος παραμένει...

Έφαγα..
    Τα πάντα.
    Γλυκά με μέτρο ( 1 μπακλαβαδάκι μικρό κι 1 κομμάτι κέικ γεμιστό με κάτι )
    Μελομακάρονα, γαλακτομπούρεκα κλπ απλώς τα μύρισα.
    Έφαγα όμως φαγητά κι ένιωσα οτι θα έσκαγα αν και μάλλον δεν ήτανε μεγάλες οι ποσότητες που κατανάλωσα.
    Έριξα στο πιάτο μαρούλι με λίγη τηγανιά τσίμπησα κοτόπουλο αλλά το παράκανα με τη γέμιση, την περίμενα όμως μέρες την άτιμη..
    Σήμερα νιώθω εντάξει και λέω να κάνω αγωγή με γιαουρτάκι να μου φύγει το φούσκωμα.
    Είμαι καλά ?

Senior Member
    Μια χαρά είσαι! Έφαγες με μέτρο, αυτό έχει σημασία. Αφού εσύ νιώθεις καλά τότε όλα καλά. Εννοείται ότι αυτές τις μέρες θα φάμε κάτι διαφορετικό και κάτι παραπάνω αρκεί να μη φάμε πολύ παραπάνω (όπως εγώ για παράδειγμα που τα σάρωσα όλα). Αν δε φας κάτι διαφορετικό από τις άλλες μέρες πώς θα καταλάβεις γιορτές?

Senior Member
    ετσι, ετσι, το μελομακαρονο και αλλα γιορτινα καλουδια εχουν την τιμητικη τους.
    αρκει να μην γινει υπερ-καταναλωση οπως ευστοχα αναφερθηκε.
    βαλτε το χερακι σας να περασετε τις καλυτερες γιορτες αυτες τις μερες και μην σκεφτεστε οτιδηποτε αλλο.

Senior Member
    Εγώ λύσσαξα φέτος, μου έτυχε και ταξίδι στη θεσσαλονίκη, τραπέζια... και τι με περιμένει ακόμα... Ένα δικιλάκι ήδη το έχω τσιμπήσει...:(

Senior Member
    Δεν είναι κιλά μωρέ αυτά...υγρά είναι. Με 2-3 μέρες προσεκτική διατροφή ξεφουσκώνεις κι επανέρχεσαι.

Senior Member
    Τα χριστούγεννα ήταν απαίσια. Λόγω κακής συνεννόησης έμεινα μόνη μου και χωρίς να έχω κανονίσει τίποτα, μιας μέχρι και οι γονείς μου έφυγαν για το χωριό και μου το είπαν το πρωί των χριστουγέννων. (εγώ γύρισα Αθήνα μόνο και μόνο για να μην είμαι μόνη μου και εκείνοι αποφάσισαν να φύγουν). Αλλά ούτως η άλλως είμαι ο γκρινιάρης των χριστουγέννων οπότε απλά έκλαψα λίγο περισσότερο απ ότι συνηθίζω. Πάντως δεν το πήρα τόσο βαριά όσο ακούγεται. Ολη μέρα έφαγα λίγο και υγειινά, ακολούθησα κατα γράμμα το προπονητικό μου πρόγραμμα όσον αφορά το τρέξιμο, και φού και πάλι είχα ενέργεια και χρόνο θεώρησα καλό αντί να κάνω υπερβολές στην προπόνηση να αρχίσω γυμναστήριο. Τελικά, σήμερα που ξαναζυγίστηκα είμαι 1.2 kg μείον και με βελτιωμένη φυσική κατάσταση. Και του χρόνου καλύτερα!!! Με αυτό το χριστουγεννιάτικό "δωράκι" ακόμα και 1 κιλό το μήνα να χάνω, μέχρι το καλοκάιρι θα είμαι μια θεά! (οκ υπερβάλλω λίγο, αλλά βοηθάει στην ψυχολογία μου)

Senior Member
    Originally posted by device
    Τελικά, σήμερα που ξαναζυγίστηκα είμαι 1.2 kg μείον και με βελτιωμένη φυσική κατάσταση. Και του χρόνου καλύτερα!!!
    Συγχαρητήρια! Να που βγήκε και κάτι καλό μέσα στη στενοχώρια σου. Χαίρομαι που μία από εμάς έχασε αντί να πάρει τα Χριστούγεννα. I'm proud of you κιας μη σε ξέρω!

Senior Member
    μπραβο device, πεταει η ομαδα. το προπονητικο προγραμμα που αναφερεις σου το εχει βγαλει γυμναστης? ποσο καιρο το ακολουθεις και τι αποτελεσματα εχεις δει?

Page 1 of 2 12 LastLast