νομιζω καταρεω ψυχολογικα - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 10 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 145
    Member
    Γειά σας κορίτσια και αγόρια.είμαι ολοκαίνουργια εδώ .Σας διαβάζω καιρόκαι θα ήθελα να μπώ στην παρέα σας γιατί νοιώθω ότισε καθε ένα απο εσάς βρίσκω κομμάτια από τον εαυτό μου.Σχετικά με την συζήτησή σας ,λίγο πρίν διάβαζα ένα κείμενο του φρόυντ για το πώς επειδή θεωρούμε[για διάφορους λόγους και μπορεί και διαφορετ΄κούς οκαθένας]να σαμποτάρουμε τον εαυτό μας σε πολλά επίπεδα επειδή δεν τον θεωρούμε άξιο να ευτυχίσει.Ετσι αρνούμαστε με διάφορους τρόπους την ευτυχία ακόμα και όταν την έχουμε κατακτήσει.Αυτό μου θύμισε ηπερίπτωση της φίλης με το όνειρο.Το παιδάκι σου δεν θα πάθει τίποτα απολύτως επειδή εσύ βλέπεις ένα όνειρο.Σκέψου ότι το πιθανότερο είναι να το βλέπεις επειδή το εξήγησες με αυτό τον τρομαχτικό τρόπο την πρώτη φοράπου το είδες.Ξέρω ότι δεν υπάρχει πιό φοβερή προοπτική για ένα γονιό απο αυτή του να χάσει το παιδί του[όχι θεωρητικα γιατί και εγώ έχω δυο παιδάκια και τρέμω στη σκέψη και μόνο ότι μπορεί κάτι να τους συμβεί.]Ομως πρέπει να καταλάβεις ότι τα όνειρα είναι απλώσ οι εκφρασμένοι φόβοι μας.Κατα τον φρουντ
    μια πιθανή εξήγηση για το επαναλαμβανόμενο όνειρό σου είναι ότι δεν θεωρείς τον εαυτό σου άξιο για την ευτυχία που κατεχεις και με αυτό τον τρόπο αυτοτιμορείσαι.

Originally posted by τζενη
    ονειροπαγιδα
    η σκεψη σου αυτη για το παιδι μπορει να προερχεται απο αγχος σου και φοβο οτι εισαι ανεπαρκης σαν μητερα και μπορει να παθει κατι το παιδι σαν αντιβαρο για την ανεπαρκεια σου ποσο χρονο ειναι η κορη σου?
    μπορει ενδομιχα να σκεφτεσαι οτι δεν θα επρεπε να σε απασχολει ο εαυτο σου τοσο πολυ και παραμελεις το παιδι
    μια ιδεα πεταξα
    δεν ειμαι και κανενας ψυχοθεραπευτης ε
    h korh moy einai 4 και κατι και ο γιος μου ειναι 17 μηνων

παιδια ευχριστω για τα μυνηματα σας
    επαθα λοιμωδη μονοπυρηνωση και μιας και δε τρωω ο οργανισνος ηταν εξουθενομενος και λιποθυμισα μαυρα ολα παλι ρε γμτ ηρθε ασθενοφορο και με πηρε μουεκαναν εξετασεις και μου εκαναν εισαγωγη ειχα παθει και αποβιταμιινωση ορους ενδοφλεβιες αντιβιωσεις περδικι η φιλεναδα σας τωρα

εχασα το κοσμο, εχασα 3 μερες απο τη ζωη μου δε θυμαμι τπτ μονο οτι κοιμομουν

Senior Member
    Ονειροπαγίδα,με έχεις αφήσει έναν μήνα μοναχή μου και με πιάνουν τα στερητικά μου!
    Πώς είσαι,καρδιά μου;Ανέλαβες από την εξάντληση του Πάσχα;Είσαι καλύτερα ψυχολογικά;
    Εκείνο το ραντεβουδάκι το κάναμε ή επίκειται;Έλα,να χαρώ την catwoman μου!Σε περιμένω,ε;

κοριτσαρα μου καλημερουδια, τα εχω παιξει στη δουλεια ανοιξε το 3ενοδοχειο και μπαινω σπιτι μουθ μεσανυχτα
    το εκανα το ραντεβου εκανα μια αρχη 3εκινησα και μια βοηθεια με χαπια αλλα δε βλεπω ρε γμτ διαφορα στη ψυχολογια μου. εχασα 2κιλα ακομα , κρυφα χαιρομαι , αλλα δεν το δειχνω, προσπα8ω να κανω μια προσπαθεια για τα παιδια μου, αυτα δε μου φταινε σε τπτ να με βλεπουν ετσι, απλα δεν εχω αντοχη ουτε να σταθω στα ποδια μου , αυτο το προβλημα που με κυνηγαει ειμαι αναμεσα στα 47-48 κιλα κια ομως εγω οταν κοιταζομαι νομιζω οτι ολοι κοιτανε τις μπουταρες μου και ρουφαω τη κοιλια μου, αυτο μου εξηγησε ο ψυχ. οτι δεν ειναι φυσιολογικο.κανω προσπαθεια ομως, βασικα απο οτι καταλαβα η αρχη της λυσης ειναι να κατανοησω αρχικα οτι εχω προβλημα, μαλλον θα μας παρει πολυ καιρο
    σε φιλω.πες μου καμια κουβεντα απο αυτες που 3ερεις εσυ και με φτιαχνεις και γελαει το χειλακι μου γιατι τα εχω βαψει μαυρα παλι κ εγω ανταποδιδω με την υπογραφη μου,
    Με αγαπη
    Η γυναικα με τα μαστιγια με τις 7 ουρες χαχχαχαχχαχαχαχχα

Senior Member

Αχ!Φιλενάδα...Χαθήκαμε και μου'χε μείνει το μαστίγιο αμανάτι κι είπα να το κάνω χρηστικό πάνω που μου'χε χαλάσει το καζανάκι...
    Λες να το πιάσουμε πάλι και ν'αρχίσουμε να επιβάλουμε την τάξη,γατί σαν πολύ να έχει πάλι ξεσαλώσει ο κόσμος;
    Βάζουν τέτοιο ομορφοκόριτσο να δουλεύει τόσες ώρες;Οκ,χρειαζόμαστε τον τουρισμό γιατί πάμε κατά διαόλου οικονομικά
    και ποιόν θα βάλουμε κράχτη και δέλεαρ;Τ'ομορφοκόριτσο!Οκ!Α λλά έχει και αυτό τα δικά του!
    Το ρωτάτε τι περνάει και του ζητάτε όλο να χαμογελάει;Λοιπόν!Εγώ λέω να αρχίσουμε να κοιτάμε λιγάκι και τον εαυτό μας
    γιατί με το να τρέχουμε όλο για τους άλλους και τις απαιτήσεις τους,αδειάσαμε και δεν έχουμε να δώσουμε ούτε σ'εμάς
    ούτε εκεί που πραγματικά θέλουμε να δώσουμε!Πολύ χαίρομαι που πήγες στο ραντεβού κι ας μην έγιναν θαύματα με τη μία.
    Θα το πάμε σιγά σιγά και κάποια στιγμή θα μας βγάλει από τ'αδιέξοδο που στριμωχτήκαμε...Εγώ πάντως πλέον το φωνάζω
    πως δεν είμαι καλά και χρειάζομαι να με φροντίζουν όπως τους φρόντιζα,ειδικά άμα θέλουν να συνεχίσω να τους φροντίζω!
    Και οι δυνατοί κάποτε εξαντλούνται...όσο περισσότερες αντοχές έχουμε τόσο μεταθέτουμε παραπέρα τα όρια μας και διαιωνίζεται το μαρτύριο...
    Ας πούμε ως εδώ!Ας βάλουμε όρια στους άλλους και μικρούς πλέον στόχους στον εαυτό μας,ας παραδεχτούμε
    πως αν και catwomen δεν είμαστε και superwomen και it's ok κι ας βγάλουν κι οι άλλοι κανένα φίδι από την τρύπα,έτσι για αλλαγή!
    Εγώ το μόνο που σου ζητάω(γιατί όπως βλέπεις έχω από τη σημαία αποκτήσει κι εγώ δικαιώματα στη ζωή σου)
    είναι να σε φροντίζεις να μην καταρεύσεις πάλι!Όσα όχι λέμε στο φαγητό να τα πούμε σ'αυτούς που τους αναλογούν.
    Αρκετά με την αυτοτιμωρία τη δική μας κι εκείνοι να συνεχίζουν ανενόχλητοι!Δουλεύεις εξαντλητικά ωράρια
    και χρειάζεσαι ενέργεια,ψυχή μου!Μου πέφτει και μακριά εκεί που μένεις..Δεν είμαι να τρέχω στα νοσοκομεία...Τα έχω άλλωστε σιχαθεί πιά!
    ʼντε,και να τσατιαστούμε κανένα βράδυ,γιατί μόνη μου εδώ να σου μιλάω δεν έχει πλάκα...Σε φιλώ ζουμερά και σφουριχτά!
    Έλα,πάμε δυνατάαααααααα!

κοριτσαρα μου, μου ελειψες ...
    για ακομα μια φορα ενα τεραστιο ευχαριστω, εχθες ειχα το 2ο ραντεβου, πηγα, μου ειπε να παω με τη μαμα μου..μου αυξησε και τη δοση του χαπιου, περιμενω, ισως τα χαπια να κανουν θαυματα , ευχομαι να μην εξαρτηθω και αρχισω να παθαινω στερητικσ και πεταω πετρες....σε φιλω

Senior Member
    Είπαμε πως δεν είναι εθιστικά τα χάπια της κατάθλιψης!
    Βέβαια,το λέω εκ του ασφαλούς γιατί δε νομίζω να φτάσουν ποτέ
    στα μέρη μου οι πέτρες με τόσα ναυτικά μίλια που μας χωρίζουν!
    Φιλάκιααααα!

Senior Member
    Nadine,

τι ωραία φωτογραφία είναι αυτή! Πολύ καλοκαιρινή και αισιόδοξη...! Ακριβώς ό,τι μας χρειάζεται δηλαδή!

Senior Member
    Ναι,δελφινάκι μου,μπήκε για τα καλά κι αυτό το καλοκαιράκι!

--->ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ)

re παιδια να ρωτησω κατι αλλο τα entact αυτα παιρνω υπαρχει περιπτωση να μου προσ8εσουν κιλα?
    καπου διαβασα οτι μια κοπελα εβαλε 5-6 κιλα σε 3 μηνες

tweetaki15
    Guest
    ειναι αναλογα τον οργανισμο βρε του καθενως......αλλα πριν τα παρεις ψαχτο καλυτερα να σιγουρευτεις ε

tvra ειναια ργα τα παιρνω εδω κ 2 εβδομμαδες
    ποποπο απο τη στιγμη που το εμαθα εχω αναψεις τρεμω ολοκληρη, δε μπορω, παιρνω το γιατρο μου αλλα δεν το βρισκω
    εστω κ 1 κιλο να παρω θα τρελαθω

tweetaki15
    Guest
    σου προτεινω να τα σταματησεις μεχρι να βρεις τον γιατρο σου

Senior Member
    Ορίστε;Μαρίλη,τι είναι αυτά που της λες και την αναστατώνεις;
    Χωρίς να γνωρίζεις το φάρμακο,το άτομο,την περίπτωση...

Κι εσύ,βρε καρδιά μου,πανικοβάλεσαι με το κάθετι που πετάει άκριτα κάποιος;
    Λοιπόν,διάβασε εδώ να πειστείς και μόνη σου,πως το σκεύασμα που παίρνεις δεν έχει αυτήν την παρενέργεια
    (μάλιστα,σύμφωνα με τον ψυχίατρο συγγραφέα της,αναφέρεται το ακριβώς αντίθετο!)

"Φάρμακα για τη θεραπεία της Κατάθλιψης--->ΕΣΚΙΤΑΛΟΠΡΑΜΗ - escitalopram

Χημική Ομάδα:
    Επιλεκτικοί Αναστολείς Επαναπρόσληψης Σεροτονίνης (SSRI )

Εμπορικά Σκευάσματα:
    ?CIPRALEX, F.C.TAB 10 - 20 MG/TAB, BTX14 -- LUNDBECK HELLAS S.A.
    ?CIPRALEX, OR.SO.D 10MG/ML, BOTTLEx28ML -- LUNDBECK HELLAS S.A.
    ?ENTACT, F.C.TAB 10 - 20 MG/TAB, BTX14 -- ELPEN AE / LUNDBECK
    ?ENTACT, OR.SO.D 10MG/ML, BOTTLEx28ML -- ELPEN AE / LUNDBECK

Τα φάρμακα της οικογένειας των SSRI, παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά και παρενέργειες.

Γενικά είναι ασφαλέστερα στη χρήση τους και με λιγότερα προβλήματα σε σύγκριση με τα παλαιότερα Τρικυκλικά Αντικαταθλιπτικά.

Οι συχνότερες παρενέργειες είναι:

?Γαστρεντερικές : Nαυτία, έμετος, διάρροια, ανορεξία με απώλεια βάρους, δυσπεψία, ξηροστομία. Με προοδευτική αύξηση της δόσης, αυτά τα συμπτώματα μπορεί να υποχωρήσουν σε 2 - 4 εβδομάδες.

?Διέγερση του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος : νευρικότητα, άγχος, κεφαλαλγία, ζάλη, αϋπνία, δυσκινησίες, τρόμος, ιδρώτες. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να απαιτήσουν μικρές ή μέτριες δόσεις βενζοδιαζεπινών. Γιά την αϋπνία των SSRI συχνά χρησιμοποιείται η Τραζοδόνη (50-100 mg το βράδυ). H φλουοξετίνη είναι η πιό διεγερτική από τούς SSRI, και πρέπει να λαμβάνεται το πρωί, ώστε να μην δυσκολεύει τον ύπνο.

?Καταστολή του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος : υπνηλία. Μερικοί ασθενείς καταστέλλονται ιδιαίτερα με την παροξετίνη, πού συνεπώς πρέπει να λαμβάνεται το βράδυ. Σε περίπτωση υπερυπνηλίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μονταφιλίνη (100-200 mg το πρωί).

?Σεξουαλική Δυσλειτουργία : καθυστερημένη εκσπερμάτωση, ανοργασμία, ανικανότητα, μείωση της libido. Αυτή η δυσλειτουργία μπορεί να επηρρεάσει σοβαρό ποσοστό ασθενών (έως και 30%).

?Αυτοκτονικός Ιδεασμός : Όπως και με τα Τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά, η ανάρρωση απο την κατάθλιψη και η γενικότερη κινητοποίηση του οργανισμού, μπορεί να προκαλέσει έντονες σκέψεις θανάτου. Συνιστάται επιτήρηση του ασθενούς, στην αρχή της θεραπείας.

?Σπάνιες Παρενέργειες : σπασμοί, πυρετός, αλλεργικές αντιδράσεις, φαρυγγίτιδα, δύσπνοια (σπάνια πνευμονική φλεγμονή ή ίνωση), υπομανία ή μανία, συμπτώματα κακοήθους νευροληπτικού συνδρόμου, σύγχυση, εκχυμώσεις, σπάνια αιματολογικές δυσκρασίες, υπονατριαιμία, παγκρεατίτιδα, κολπική αιμορραγία, βίαιη συμπεριφορά. "

--->http://psi-gr.tripod.com/drugs/escitalopram.htm

--->http://psi-gr.tripod.com/ssri.html

tweetaki15
    Guest
    οκ ρε nadine giati me prosbaleiς ετσι εγω για το καλο της το πα να τα σταματησει μεχρι να δουμε τι θα πει ο γιατρος ,δν μπορω να σε καταλαβω,εδω ο καθενας προσπαθει να λεει τη γνωμη του χωρισ να τον κρινουν οι αλλοι.μπορει να μαι μικρη αλλα κ εγω εξισου προσπαθω να πω τη γνωμη μου

Page 6 of 10 FirstFirst ... 45678 ... LastLast