δεν αντεχω αλλο να απογοητευω τους παντες
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9

δεν αντεχω αλλο να απογοητευω τους παντες

δν μπορω αλλο.. θελω τοσο να αδυνατησω αλλα δν μπορω τπτ..
    καθε 5 μερες με πιανει βουλιμικο για 2-3 μερες κ τα χαλαει ολα..
    οι γονεις μου δν ξέρουν τι να κνουν για να μ βοηθήσουν κ εχουν γίνει χάλια ψυχολογικα... δν μ αρέσει που οτν πρήζομαι δν θέλω να βγαινω, δν κάνω τπτ κ τν σπάω στν κολλητή μ..
    χώρισα με το αγόρι μ γι αυτο τν λογο... κ στν ουσια δν μπορουσα να τ πω κ ακριβως το λογο κ φάνηκα σν σκυλα...
    δν ξερω τι θα κνω.. τωρα τν βλεπω μετα απ τ καλοκαιρι κ θέλω τοσο πολυ να ειμαστε μζι.. ομως τωρα δν γινεται γτι αθελα μ του φερθηκα απαισια κ επισης ακμ κ αν γινει παιζει να μ συμβουν τα ιδια αφου ακμ δν ειμαι κθλ κλα... κ σ ολα αυτα παω κ 2α λυκείου.. πρεπει να κατσω να διαβασω κ ομως δν μπορω με τπτ να συγκεντρωθω... ομως πρεπει.. πραγματικα ειμαι σε αδιεξοδο..
    σκεφτομαι να παρω κνα χαπι για να μ βοηθησουν να χασω κανα κιλο.. ξερετε κανενα καλο και ακινδυνο.. αν γινεται να μν ειναι πλυ ακριβο γτι θέλω να τ παρω κρυφα απ τους γονεις μμ..
    περιμενω τις απαντησεις σας πραγματικα με αγωνια γιατι εχω φτασει στα ορια μ.. ειναι σμρα η 4η συνεχομενη βουλιμικη μερα..

Senior Member
    Αγαπητή glwssou,

μην απογοητεύσαι. Αυτό που σου συμβαίνει έχει συμβεί σε όλους. Κι εγώ για κάποια περίοδο έκανα συνέχεια βουλιμικά τα οποία κρατούσαν και μέρες. Κι οι διακοπές μου ένα συνεχές βουλιμικό ήταν περίπου.
    Βάλε στόχο από Δευτέρα να ξεκινήσεις ισορροπημένη διατροφή ώστε να μη στερείσαι και να αποφύγεις το φαύλο κύκλο των βουλιμικών. Τις πρώτες μέρες θα είναι λίγο πιο δύσκολο αλλά μετά συνηθίζεις, αρκεί να το πάρεις απόφαση.
    όσον αφορά το φίλο σου, καλό θα ήταν να του μιλήσεις λίγο για το πρόβλημά σου απ' έξω-απ' έξω. Μην προχωρήσεις σε λεπτομέρειες όμως διότι ίσως τον τρομάξεις ειδικά αν είναι συνομήλικός σου. Δεν έχουν όλοι την ωριμότητα να καταλάβουν κάποια πράγματα. Ζήτα του συγγνώμη και δείξε πραγματική μεταμέλεια. Όταν θα περνάς βουλιμικά μην ξεσπάς πάνω του, ξέσπα κάπου αλλού π.χ. σε κάποια έμπιστη φίλη ή προσπάθησε να ''χωρέσεις'' στο πρόγραμμα σου κάποιο χόμπυ που θα σε ευχαριστεί.
    Γιατί δε μιλάς στους δικούς σου ώστε να απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό? Πόσα κιλά θέλεις να χάσεις αν επιτρέπεται? Έχεις πάει ποτέ σε διαιτολόγο?

εχω παει σε διαιτολογο και σε κεντρο διατροφικων διαταραχών αλλα δν μπορω με τπτ να τ ξεπερασω.. καποια διαστηματα ειναι καλυτερα αλλα μετα παντα γινομαι χαλια κ γυριζω εκει που ξεκινησα.. οι γονεις μ εν τω μεταξυ γνωριζουν την κατασταση κ αν και θελουν να βοηθήσουν αγχωνονται κ στενοχωριουνται τοσο που βλαπτει κ αυτους κ εμενα... τωρα σταματησα καθε επαφη με γιατρους κ προσπαθω να απομακρυνω καπως τους γονεις μου απ αυτο το θεμα και να δω τι μπορω να κνω μονη μ.. εχω δοκιμασει τα αλλα κ δν πετυχαν οποτε δν χανω τπτ να δοκιμασω κ αυτο.. οσο για το αγορι μ δν νομιζω οτι θα γινει παλι κατι γιατι οτν χωρισαμε ειχε πληγωθει πολυ αφου στν ουσια δν κτλβαινε γιατι ενω αυτος ήταν ενταξει σε ολα εγ δν ήμουν καλα κ του πα να χωρισουμε.. απλα τώρα οτν τν βλεπω στεναχωριεμαι.. αλλα φοβαμαι οτι κ αν ειμασταν παλι μαζι θα γινοντουσαν τα ιδια κ αυτο θα ταν πραγματικα πλυ ασχημο κ για τους 2.. δν ξερω τι να κνω γνκ.. απλα εχω κουραστει καθε φορα που παει να γινει μια προοδος να τα χαλαω ολα στο τελος!:(((((((((((

Senior Member
    γλωσσου,

οπως κ το δελφινακι κ εμενα οι διακοπες μου ηταν ενα συνεχες βουλιμικο.Καθε μερα...Δεν μου ειχε ξανασυμβει...Εβαλα ομως στοχο να ακολουθησω μια διαιτα που πηρα απο διατροφολογο, η οποια ειναι για να με διατηρησει στα κιλα που ειμαι, ομως με βοηθα να τρωω υγιεινα κ να αποφευγω τα βουλιμικα γιατι 1) καθοριζει τι κ ποτε θα φας, 2) εχω την αισθηση οτι καπου δινω αναφορα κ ειμαι υπευθυνη για μενα προς καποιον 3ο οποτε πρεπει να ακολουθησω ενα προγραμμα.Αντιθετως, καθε φορα που ελεγα οτι δε θα φαω για καποιες μερες για να "εξιλεωθω" απο τα επεισοδια, κατεληγα να τρωω το ιδιο η περισσοτερο απο πριν.Εχοντας βρεθει κ περυσι τετοια εποχη στο ακρο της ανορεξιας, καταλαβαινω πως νιωθεις κ το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι προκειται για ενα κυκλο που θα κλεισει καποια στιγμη κ σ αυτο καλεισαι να βοηθησεις πρωτα απ ολους κ ολα εσυ.δεν ξερω τι αλλο να σου προτεινω μιας κ δεν εχω δει ακομα αν αυτη η διατροφη θα εχει αποτελεσμα, ομως το να νιωθω ασφαλης με αυτα που θα φαω ειναι μεγαλο πραγμα για μενα.Ειδικα οταν δεν εχω αντικειμενικη εικονα για μενα κ για το μεχρι ποσο μπορω να φαω η να μη φαω.Οποτε, παρολο που απερριπτα την ιδεα μεχρι προχθες, σκεφτηκα οτι ισως η βοηθεια αυτη τη φορα ερθει απο εκει.

Εχε υπομονη,λοιπον, κ κουραγιο κ να δεις οτι ολα θα φτιαξουν σιγα σιγα...

Senior Member
    γλωσσου καλησπερα
    διαβασα καποια παλια σου μηνυματα και ειδα καποιο οπου ανεφερες το βαρος σου, αλλα δεν ελεγες κατι για το υψος σου. τι προβλημα βαρους εχεις ακριβως?ποιο ειναι το υψος σου?

λπν ειμαι 1.63 κ γυρω στα 59-60 κιλα.. ισως δεν ειναι τοσο πολλα αλλά εγω δεν μου αρέσω κθλ κ αισθανομαι ασχημα με μενα κ δν ειμαι κλα.. περσι τν αυγουστο ειχα φτασει τα 45 κ πηγα σε διατροφολογο π μου εδωσε προγραμμα για να παρω βαρος.. ετσι εφτασα στα 49 που ειναι κ το κατωτερο φυσιολογικο βαρος για μενα.. αισθανομουν πλυ κλα με μενα κ ετσι περνουσα πλυ καλα... ομως απ τν μαρτιο αρχισα τα βουλιμικα.. στν αρχη δεν καταλαβα τι γινοταν κ οτν εμαθα δν μπορουσα να τ σταματησω.. ετσι εφτασα 60 κιλα.. αν σκεφτεις τι ειχα κνει για να αδυνατισω θα κτλβεις γτι πανικοβληθηκα τοσο.. το πασχα εμεινα μες στο σπιτι μ και ετρωγα συνεχεια, κ μετα στ σχολειο με το ζορι πήγαινα να δωσω εξετασεις.. το καλοκαιρι εκανα καποια προοδο αλλα τωρα ειμαι παλι στα 60 κιλα κ σμρα ειναι η 4η συνεχομενη βουλιμικη μερα.. θέλω να γινω παλι 50.. μπορει αλλοι να εχουν πλυ μεγαλυτερο προβλημα κιλων απο μενα αλλα πραγματικα δν μπορω κ δν θελω να αποδεχτω αυτο τ βαρος.. σκεφτομαι συνεχεια πως ημουν κ γινομαι χαλια.. ειναι πλυ ασχημη ολη αυτη η κατασταση..

Senior Member
    το καταλαβαινω οτι στα 50 ενοιωθες καλυτερα και δεν νοιωθεις καλα τωρα, αναγνωριζεις ομως απ οτι βλεπω οτι βρισκεσαι σε φυσιολογικα κιλα, και χαιρομαι γι αυτο.
    δεν νομιζεις οτι ο εφιαλτικος τροπος ζωης στον οποιο σε εξαναγκαζει η βουλιμια ειναι μεγαλυτερο προβλημα απ τα λιγα κιλα που θελεις να χασεις?
    εγω θα προτεινα να βαλεις σταδιακα τους στοχους σου για να μπορεσεις να τα καταφερεις ευκολοτερα.
    αν βαλεις πρωτο σου στοχο να απελευθερωθεις απο την βουλιμια κι απολη την δυστυχια που σου προκαλει,διατηρωντας το σταθερο το βαρος σου, θα μπορεσεις σε δευτερη φαση, να χασεις καποια κιλα αν αυτο σε κανει να νοιωθεις καλυτερα. μη βαζεις ομως στοχο τα κιλα γιατι το μονο που θα κανεις ειναι να αγχωνεσαι και να ανακυκλωνεις τις κρισεις βουλιμιας...
    προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι η βουλιμια θελει βοηθεια για να ξεπεραστει..
    παρε κουραγιο και ξαναζητα βοηθεια..απο ψυχολογο, απο κεντρο για ΔΤΠ απο καποιον ειδικευμενο....δεν ειναι ολοι ιδιοι, θα βρεις κι εσυ καποιον που να σου ταιριαζει και να μπορει να σε βοηθησει...δεν ειναι απλο το θεμα και ειναι αδικο για σενα να βασανιζεσαι μονη σου...

δεν ειναι λιγα τα 10 κιλα που θέλω να χασω γι αυτο προσπαθω να ακολουθήσω διατροφη που θα χανω παραλληλα και βαρος.. βσκ θελω το πολυ μεχρι τα χριστουγεννα να ειμαι οπως παλια...:((((
    θα προσπαθησω λιγο μονη μ γιατι δν με βοηθησαν τλκ ουτε οι διατροφολογοι(εχω παει σε 3) ουτε οι ψυχολογοι... κ δεν θέλω να παω σε αλλους γιατρους και να πληρωνουν οι γονεις μ κ εγω να μν κνω καμια προοδο...ααα... ευχαριστω που ασχοληθηκες τοσο με το θεμα μ

Senior Member
    Αχ,γλυκιά μου!Αυτό με τα χρονοδιαγράμματα,την πίεση,τις ενοχές απέναντι στους γονείς,το βάρος της απογοήτευσης...
    Μην το κάνεις άλλο πια στον εαυτό σου !Πίστεψε με,μόνο χειρότερα κάνει τα πράγματα...
    Έχεις όλο το χρόνο του κόσμου μπροστά σου,είσαι σε κιλά που μπορείς να χαρείς τα πάντα στη ζωή σου
    και να πάρεις δύναμη από αυτό,είναι τόσο κρίμα να καταστρέφεις το σώμα σου και να πληγώνεις την ψυχούλα σου...
    Δε σου λέω να μη χάσεις τα κιλά αυτά αφού αυτό θέλεις,αλλά να αλλάξεις στάση και οπτική όσο πιο σύντομα μπορείς.
    Ξεκίνησε ευχάριστες για σένα δραστηριότητες και άσκηση,πρόσεξε χαλαρά τη διατροφή σου κι είναι απλά θέμα χρόνου...
    Το έχεις υπερτιμήσει και σε έχει καταβροχθίσει...Ηρέμησε και άφησε το να γίνει συνέπεια κι όχι αυτοσκοπός...