κατεστραμμενη...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Junior Member

κατεστραμμενη...

Μετα απο πολλη σκεψη αποφασισα κι εγω να πω το δικο μου προβλημα στο φορουμ...και για να αποφυγω εναν ακομη εμετο σημερα...αντιμετωπιζω το προβλημα βουλιμιας-ανορεξιας απο τα 16 μου και τωρα ειμαι 22. εχω κουραστει, τοσο απο τους εμετους, αλλα κυριως ψυχολογικα, φανταζομαι οπως ολοι εδω μεσα...εχω καταστρεψει το στομαχι μου και το εντερο μου αλλα το κομματι το ψυχολογικο ειναι το βασικοτερο..θεωρω τον εαυτο μου κατεστραμμενο οσο δεν παει. θεωρω οτι δεν εχω προσωπικοτητα, καπου χαθηκε, προφανως σε καποια τουαλετα... ειμαι τραγικη. τρεχω απο τουαλετα σε τουαλετα, ακομη κι αν ειμαι εξω. τα καθαρτικα πανε συννεφο. θεωρω κατα καποιο τροπο απαγορευτικο το junk food κι ετσι καταληγω καθε φορα σε εμετους. εχω κολλημμα με το αδυνατο σωμα κ φοβαμαι παρα πολυ να παρω κιλα...εχω πολλες φορες αυξομειωσεις στο βαρος μου και δεν το αντεχω αλλο!! θελω να μεινω σταθερη στο κιλα που εχω τωρα κ να μην παρω αλλα.. ξερω οτι η εμμονη με το αδυνατο σωμα με ριχνει στα βουλιμικα αλλα δε μπορω να αποβαλλω αυτη την ιδεα! κανω κ ψυχοθεραπεια υποτιθεται αλλα δε βλεπω αποτελεσμα στον εαυτο μου.. και φαρμακευτικη αγωγη παιρνω αλλα μονο στην αρχη ειδα οτι με βοηθησε, δηλαδη λιγο την ορεξη μου ειχε κοψει. την αντιληψη ποιος θα μου την αλλαξει οταν εγω η ιδια δε μπορω να την αλλαξω;;

Junior Member
    lulu90 γεια σου.

Αν μου επιτρέπεις, θα ήθελα να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις για να δούμε γιατί δεν λειτουργεί (αν δεν λειτουργεί) η ψυχοθεραπεία σου.

Πόσον καιρό κάνεις συνεδρίες; Μήπως ξεκίνησες πολύ πρόσφατα και δεν πρόλαβες να δεις αποτελέσματα; Μήπως βλέπεις αποτελέσματα σε άλλες πτυχές της ζωής σου; Αυτό είναι πολύ σημαντικό! Θ' ακολουθήσει και η διατροφή. Ο/η ψυχολόγος σου είναι ειδικευμένος/η σε αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών ή είναι «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω»; Έχεις μοιραστεί μαζί του/της τις ανησυχίες σου; Τι σου είπε; Επικοινωνείτε καλά ή έχεις ενδείξεις ότι πρέπει να δοκιμάσεις άλλον/η ψυχολόγο; Τυχαίνει να μην σκοράρουμε με την πρώτη! Κυρίως, όμως, μήπως περίμενες θαύματα σε χρόνο dt; Το θαύμα της ψυχοθεραπείας θέλει το χρόνο του για να το απολαύσεις, δεν είναι σφηνάκι, είναι καφές.

Junior Member
    σ'ευχαριστω πολυ συννεφια για την απαντηση σου!

πηγαινω σε ψυχιατρο εδω και περιπου ενα χρονο, πασχω και απο καποια αλλη ψυχιατρικη διαταραχη, αλλα το διατροφικο με απασχολει ιδιαιτερα και το συζηταμε σε καθε συνεδρια.. κυριως ομως απο ο,τι εχω καταλαβει εστιαζει στο να ελεγξει τις βουλιμιες μου με τα φαρμακα.. γενικα τον εμπιστευομαι, γιατι με εχει βοηθησει στα αλλα μου τα θεματα. αλλα το διατροφικο κομματι παραμενει και με βασανιζει! μηπως θα επρεπε να επισκεφθω και εναν ψυχολογο; δεν ξερω τι αλλο να κανω..δε μπορω να το ελεγξω μονη μου, δε μπορεσα 6 χρονια τωρα...

εχω κουραστει και δεν ξερω τι να κανω.. πρεπει να διαβασω για την εξεταστικη μου κι εγω αυτοκαταστρεφομαι συνεχως με υπερφαγικα επεισοδια και εμετους...:( μου τρωνε ολη μου τη σκεψη και την ενεργεια!

Junior Member
    Originally posted by lulu90
    δε μπορω να το ελεγξω μονη μου, δε μπορεσα 6 χρονια τωρα...
    Μπράβο και πάλι μπράβο που κοιτάς την αλήθεια κατάματα! Έτσι είναι, χρειαζόμαστε ένα στιβαρό χέρι για να μας βγάλει απ' τον βούρκο, είτε βουλιμία λέγεται για σένα είτε παχυσαρκία για μένα.

Είναι πολύ ευχάριστο το ότι εμπιστεύεσαι τον ψυχίατρό σου. Ίσως για μια επιπρόσθετη βοήθεια στο κομμάτι της βουλιμίας θα μπορούσες να παρακολουθήσεις κανένα σύντομο βιωματικό σεμινάριο καταπολέμησής της (λίγων εβδομάδων, ένα απόγευμα κάθε βδομάδα νομίζω) που διοργανώνεται μερικές φορές τον χρόνο από κάποιους φορείς (να σου στείλω σύνδεσμο με u2u; Καλύτερα να κάνεις τη δική σου έρευνα.) Υπάρχουν και διατροφικά πλάνα --δεν θυμάμαι αν προτείνονται στο σεμινάριο ή όχι-- που είναι μελετημένα για να μειώνονται τα βουλιμικά επεισόδια. Δες λεπτομέρειες στο τόπικ «Τρίωρα και τριάδες». Ωστόσο, η σωστή διατροφή από μόνη της δεν κάνει θαύματα. Είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για να βγούμε απ' τον βούρκο, αλλά όσο δεν λύνουμε τα βαθύτερα θέματα που μας έριξαν σ' αυτόν, μια θα την κάνουμε και μια θα την παρατάμε.

Εν ολίγοις, παράλληλα με τον ψυχίατρο που επισκέπτεσαι για τα άλλα σου θέματα, μπορείς --λέω τώρα εγώ!-- να εμπλουτίσεις το οπλοστάσιό σου κατά της βουλιμίας με κάποιες γνώσεις και όπλα παραπάνω. Αυτό...

Junior Member
    με ενδιαφερουν πολυ αυτα τα σεμιναρια που λες! πως θα τα βρω; νομιζω καπου πρεπει να εναποθεσω τις ελπιδες μου..δεν μπορω να κανω κατι αλλο.. αν θελεις στειλε μου μηνυμα, ευχαριστω πολυ! :)

γενικοτερα με τη διατροφη μου προσπαθω πολυ, ειναι και τα φαρμακα που με περιοριζουν, αλλα οχι παντα... ειναι η αντιληψη μου που θελω πιο πολυ να αλλαξω! δεν αντεχω να μετραω τις μπουκιες μου και να νιωθω τυψεις..θελω να τρωω απ'εξω και να μην τρεχω στις τουαλετες λες κι εκανα το χειροτερο αμαρτημα..τι να πω. κι αν τυχει και το κανω μετα θα γινει κρεπαλη, δε θα φαω ενα σουβλακι, θα φαω 3, και 2 παγωτα κ ποιος ξερει τι αλλο θ'ακολουθησει..

Junior Member
    Σου έστειλα u2u.

Junior Member
    το εκανα για αλλη μια φορα...εφαγα σα ζωο. ηξερα απ'την αρχη την καταλληξη! ηταν η αδερφη μου εδω και προφασιστηκα οτι εχω γαστρεντεριτιδα για να μπορεσω να κανω εμετο... και θα συνεχισω στα καθαρτικα σαφως... ΓΙΑΤΙ ΤΡΩΩ ΕΝΩ ΕΧΩ ΧΟΡΤΑΣΕΙ;;; εκτος απο αχρηστη ειμαι και ψευτρα τωρα...... δεν το αντεχω αλλο.... αντι να καλυτερευω χειροτερευω...

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ;;;!!!
    Ειναι τοσο απλο...

Junior Member
    lulu90, καλημέρα!

ΓΙΑΤΙ ΤΡΩΩ ΕΝΩ ΕΧΩ ΧΟΡΤΑΣΕΙ;
    Δεν ξέρω τι ισχύει στη βουλιμία, ξέρω όμως τι ισχύει στην παχυσαρκία. Ίσως δεν πεινάς για φαγητό, αλλά για κάτι άλλο, βαθύτερο, και τα μπερδεύεις. Όμως, όπως διάβαζα αυτές τις μέρες στο βιβλίο "Women, Food and God", το να δίνεις φαγητό στον εαυτό σου για να κατευνάσεις αυτή την «διαφορετική» πείνα του είναι σαν να προσφέρεις ένα ποτήρι άμμο σ' έναν διψασμένο.

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ;
    Επειδή δεν κατανοείς τι πυροδοτεί τα βουλιμικά σου επεισόδεια και συνεπώς δεν μπορείς να σαμποτάρεις την αυτοματοποιημένη πια διαδικασία τους.

Ειναι τοσο απλο...
    Ποιος το λέει αυτό; Οι καλοπροαίρετοι μεν, αδαείς δε, συγγενείς και φίλοι;