Results 1 to 9 of 9
Thread: Είμαι καινούργια!
-
29-10-2008, 12:36 #1
Είμαι καινούργια!
Παιδιά καλημέρα.
Τώρα μόλις γράφτηκα γιατί θέλω να μοιραστώ μαζί σας το πρόβλημά μου. Σε όλη μου την ζωή πρόσεχα την διατροφή μου, έκανα γυμναστική και ήμουν 65 κιλά με μικρές διακυμάνσεις 2-3 πάνω ή κάτω. Το 2004 έμεινα έγκυος, γέννησα το 2005, ξαναέμεινα έγκυος σε 9 μήνες και γέννησα το δεύτερό μου παιδάκι τον Αύγουστο του 2006. Πήρα πολλά κιλά στις εγκυμοσύνες μου, έχασα και κάποια και τελικά σήμερα 2 χρόνια μετά την δεύτερη γέννα μου έχω φτάσει τα 82 κιλά. Είμαι τόσο απογοητευμένη, κάνω προσπάθειες μόνη μου γιατί δεν έχω μεγάλη οικονομική άνεση να πάω σε έναν διαιτολόγο που θέλει 30 και 35 ευρώ την εβδομάδα για επίσκεψη, ξεκινάω μια δίαιτα και την σταματάω και αυτό γίνεται συνέχεια. Μπορεί κάποιος από σας να με βοηθήσει? Να μου προτείνει κάτι που ίσως δεν το έχω σκεφτεί?
- 29-10-2008, 16:20 #2
Γειά σου,LIDA
Αρχικά να χαίρεσαι τα αγγελούδια σου!Να'ναι πάντα υγιή και κατά το δυνατόν ευτυχισμένα!
Δεν είναι τόσο τραγικά τα 82 κιλά...με μικρές αλλαγές στη διατροφή σου και λίγο περπάτημα,σιγά σιγά θα φύγουν...
Δεν υπάρχει κάτι να σου προτείνουμε,που να μην το έχεις κι εσύ σκεφτεί,απλά να ηρεμήσεις και να τα εφαρμόσεις...
Βέβαια,δεν είμαι διαιτολόγος,αλλά από την πείρα ετών σε δίαιτες αυτό που σε γενικές γραμμές γνωρίζω είναι πως:
Κόβουμε το φαγητό αργά το βράδυ,τους πολλούς υδατάνθρακες,τα πολλά λιπαρά,τηγανητά και χαζομάρες,
τρώμε λαχανικά,σαλάτες,φρούτα,κυ� �ίως λευκό κρέας,ψάρι,πίνουμε αρκετό νεράκι και αυξάνουμε κατά το δυνατόν την άσκηση...
Αν θέλεις ρίξε μια ματιά και στη δίαιτα των WEIGHT WATCHERS(δεν ξέρω αν την έχεις υπόψιν σου).
Είναι ένα πρόγραμμα,που σου αφήνει αρκετά περιθώρια ελευθερίας...ίσως σε βολέψει...
Η περίφημη ομάδα μας W.W. πετάει και θα βρεις παρέα και στήριξη,αν επιλέξεις να την ακολουθήσεις...
Πάνω απ'ολα προσπάθησε να βελτιώσεις την ψυχολογική σου κατάσταση,να βάλεις ένα χαλαρό πρόγραμμα
(γιατί είσαι και μικρομάνα) και χωρίς πιέσεις χρονικές θα πετύχεις σίγουρα τον στόχο σου!Εμείς εδώ είμαστε...Καλώς μας ήρθες!
29-10-2008, 16:33 #3
Ευχαριστώ NADINE για το καλωσόρισμα! Περίμενα τόση ώρα χωρίς απάντηση και είχα στεναχωρηθεί. Έχεις δίκιο σε όσα λες, είμαι πια αποφασισμένη, αύριο ξεκινάω με πρόγραμμα από το διαιτολόγο. Μήπως ξέρεις πως μπορώ να βάλω τικεράκι για να βλέπω την πρόοδό μου στην απώλεια βάρους?
30-10-2008, 07:42 #4
Kαλημέρα LIDA και απο μένα και καλωσήρθες , είμαι και εγώ ομοιοπαθούσα. Στην πρώτη εγκυμοσύνη έβαλα 20 ολόκληρα κιλά, στην δευτερη ευτυχώς μόνο 6. Βλέπεις στην 2η το ραψα λιγο το ρημάδι το στόμα μου. Έκανα μέτα διατροφή μονη μου με ψητά , σαλάτες , φρούτα, γάλα.....πολύ γάλα και ευτυχώς τα έχασα. Τα ξαναπήρα βέβαια αλλά μετα από 3 χρόνια και ευτυχώς όχι όλα. Θα σου προτεινα να ξεκινησεις πρώτα μονη σου μια διατροφή σωστή και οσο γινεται άσκηση και αν χαλαρωσεις με τον ευατό σου , θα βοηθηθείς πολυ νομιζω. Όπως και να έχει καλή επιτυχία και να σου ζήσουν τα μικρούλια σου. Φιλιά
30-10-2008, 18:46 #5
ΓΕΙΑ σας
και απο μενα!εγω δεν ξερω σε ποιο κλαμπ να μπω γιατι περασα λιγο απ ολα!προσπαθω εδω και καιρο να δω πως να επικοινωνησω μαζι σας ελπιζω να τα καταφερα!!
venia
30-10-2008, 18:50 #6
τα καταφερα!!!μηπως ξερει κανεις σας διαιτολογο που να ειναι ειδικος για θυροειδη(αν υπαρχει)στην εγκυμοσυνη κληρονομησα αυτην την ασθενεια(να την πω)και ενω στην αρχη εχασα 10 κιλα(απο τα 30 που πηρα!!!)τωρα δεν χανω γραμμαριο!μπορειτε να μου πειτε τι να κανω;;;εχω απελπιστει..................
venia
30-10-2008, 18:56 #7
sorry που σας ζαλιζω....απλα επειδη θελω να μαθω καποια πραγματα γι αυτο το ενδιαφερον site..ηθελα να σας ρωτησω αν το chat δουλευει;η γραφουμε μονο post;`
venia
ευχαριστω και συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις(ειναι απο ενθουσιασμο γιατι εχω μπει τοσες φορες και δεν ηξερα πως δουλευει και μονο σας διαβαζα)
30-10-2008, 20:30 #8
Καλώς σε βρίσκουμε,venia!Κι εγώ στην αρχή μέχρι να μπω στο νόημα...άσ'τα να πάνε...
Το chat λειτουργεί κανονικά αρκεί να έχει κόσμο μέσα κι αυτό είναι ένα θέμα πολυσυζητημένο...
Δεν έχουμε κάποιες προκαθορισμένες ώρες που μπαίνουμε...Ο καθένας ανάλογα με το χρόνο και τη διάθεση του...
Συνήθως κάποιος κάνει την πρόσκληση και όσοι έιναι ήδη στο φόρουμ κι ενδιαφέρονται,ανταποκρίνο� �ται...
Τώρα αναφορικά με το ερώτημα σου για διαιτολόγο ειδικό σε θυροειδή,θα έπρεπε λογικά να είναι και ενδοκρινολόγος ταυτόχρονα...
Κάποτε είχαμε έναν στο φόρουμ,αλλά μάλλον έχει καιρό να μπει...Καλύτερα να το συζητήσεις με τον ενδοκρινολόγο,που σε παρακολουθεί.
Καλή δύναμη στην προσπάθεια σου καθώς επίσης και καλά αποτελέσματα!Να χαίρεσαι το/α παιδι/α σου!Φιλιά!
18-11-2008, 16:59 #9
Καλησπέρα !!!
Είμαι νέο μέλος στη παρεούλα σας και ο στόχος μου ειναι αν κατακτήσω τα 55 κιλά...όπως ήμον δηλαδη πριν 5 χρονια !!!
Μετά απο κάποιο ορμονικό προβλημα ( συν το θυροειδή) έφτασα τα 100 κιλά και παλεύω να τα χάσω !!!
Ελπίζω να τα καταφέρω !!!
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία