Παρακαλώ βοήθεια.
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Junior Member

Παρακαλώ βοήθεια.

Η ψυχολογία μου είναι πολύ άσχημη.
    Κάνω πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια και αποτέλεσμα εδώ και 3 μήνες,κανένα.
    Έχω χάσει 17κιλά σε 1,5χρόνο περίπου.
    Είμαι 16.
    Τον προηγούμενο χειμώνα έκανα μια άσχημη διατροφή,με πολύ λίγο φαγητό και νομίζω πως αυτό φταίει που δεν χάνω πλέον κιλά.
    Εδώ και 3 μήνες όμως,(μου μένουν πρπ 5 κιλά για τον στόχο μου.)
    ενώ γυμνάζομαι σχεδόν καθημερινά,τρώω φρουτα λαχανικα και ότι είναι απαραιτητο,πίνω νερο+τρωω περίπου 1300-1400 9ερμίδες κα9ημερινα,το αποτελεσμα είναι 0.
    είμαι πολύ άσχημα ψυχολογικά.
    Τι μπορει να φταιει.;

Ευχαριστώ πολύ.

[Γράφω εκ μέρους μιας φίλης]

Senior Member
    Καλή σου μέρα!

Από ότι έχω διαβάσει ο μεταβολισμός μπορεί να κολλάει καμιά φορα όταν φτάνει το σώμα μας στο ιδανικό του βάρος. Μπορεί να κολλήσει κι από τις συνεχεις και εξαντλητικές δίαιτες. Όταν λες ότι πέρσι το χειμώνα έτρωγες λίγο φαγητό πόσες θερμίδες εννοείς περίπου ότι κατανάλωνες ημερησίως? Μήπως έχεις κάποιο πρόβλημα με το θυρεοειδή σου? Τώρα τρως από όλες τις ομάδες τροφών?

Junior Member
    Βασικά πέρυσι το χειμώνα τα γεύματα μου ήταν περιορισμένα σε πρωινό (1ποτήρι γάλα 1,5% λιπαρά) και μεσημεριανό (1/2 μερίδας φαγητό). Από κει και πέρα δεν έτρωγα κάτι άλλο.
    Πρόσφατα έκανα εξετάσεις και δεν βρέθηκε κάποιο παθολογικό πρόβλημα με τον θυροειδή.
    Πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει καθώς έχω εντάξει την γυμναστική στο πρόγραμμά μου και λαμβάνω περίπου 1100 με 1200 θερμίδες ημερησίως. Επιπλέον φροντίζω να παίρνω όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τρώγοντας από όλες τις ομάδες τροφών.

Senior Member
    Μήπως τότε να συμβουλευόσουνα κάποιο διατροφολόγο? Μήπως έχεις φτάσει στα ιδανικά σου κιλά?

Senior Member
    Νομίζω πως θα έπρεπε να κάνεις μία λιπομέτρηση που σίγουρα θα σου πει αν υπάρχει παραπανίσιο λίπος στο σώμα σου για να χάσεις.
    Πάντως 1100 με 1200 θερμίδες που λαμβάνεις την ημέρα που ακούγονται πολύ λίγες για ένα κορίτσι 16 ετών που έχει αυξημένες θερμιδικές ανάγκες.
    Επίσης λογικά με την γυμναστική έχεις χτίσει πλέον μυικό ιστό που ζυγίζει περισσότερο από το λίπος.
    Θέλω να πω ότι ίσως τελικά έχεις φτάσει ή είσαι πολύ κοντά στα ιδανικά σου κιλά και γι' αυτό ο οργανισμός σου δεν προβαίνει σε περαιτέρω απώλεια. Πρόσεχε γιατί είσαι στην εφηβεία και ο υποσιτισμός μπορεί να φέρει πολύ άσχημα αποτελέσματα ιδιαίτερα στα γυναικολογικά.
    Καλύτερα να συμβουλευτείς έναν ειδικό.

Junior Member
    Κοριτσάκι μου δεν μπορώ να σου πω για θερμίδες, πόσες είναι ιδανικές κτλ., μπορώ να σου πω όμως για "κολλημένη" ζυγαριά... Έκανα απόλυτα υγιεινή διατροφή για 3 μήνες και 4 φορές την εβδομάδα γυμναστήριο, έχασα σχεδόν 6 κιλά τους πρώτους 2 και μετά κόλλησε για έναν ολόκληρο μήνα και δεν κατέβαινε γραμμάριο...η συνέχεια δεν είναι καλή γιατί εγώ απογοητεύτηκα και το έριξα στα γλυκά και σε ό,τι είχα στερηθεί τόσους μήνες, και τώρα είμαι σχεδόν ξανά στην αρχή.... Από προσωπική μου πείρα θα σου πω πως μεγαλύτερος εχθρός της ζυγαριάς και της διατροφής είναι το άγχος και η κακή ψυχολογία. Όσο αγχώνεσαι και ανεβαίνεις στη ζυγαριά με αγωνία για το αποτέλεσμα δεν θα χάνεις γραμμάριο...Το έχω ψάξει....
    Φιλιά

Senior Member
    Dodaki πολύ σημαντικό αυτό που έγραψες για το άγχος και την κακή ψυχολογία. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ ότι μορεί να επηρρεάζει την απώλεια βάρους.