Results 1 to 5 of 5
Thread: HI 1 more new...distixws!
-
30-10-2008, 00:48 #1
HI 1 more new...distixws!
kalispera se olous!
eimai kainourgia edw opote sorry ama kanw kapoio lathos:-)
Eimai voulimiki edw kai peripou 7 xronia kai eimai 23. To exw palepsei, thewrw, apisteuta. Exw paei se psyxiatro, psychologo, diatrofologo alla tpt. Eutixws exw 2 goneis pou me latrevoun kai kanoun ta panta gia emena. Fantasteite oti i mitera mu einai pio enimerwmwni apo emena sto thema tis voulimias.
Auto pou me ekneurizei sti voulimia einai oti vlepeis me to perasma twn xronwn na proxwraei i zoi su kai na proodeueis, alla na min to euxaristiesai pote pragmatika giati exeis akoma ena pragma pou theleis na allakseis, na peis oti einai i teleutaia fora alla....!Den kserw, to idio isxyei kai gia esas?
Mporw na grapsw polles skepseis k empeiries pou mou pernane apo to myalo gia ti zoi mu arxika me tin paxisarkia, meta me tin anoreksia k meta me ti voulimia alla kserw oti idi tis gnwrizete apo tis proswpikes sas empeiries.
Auto pou ithela na pw oti lypame pou exw ta panta, den mu leipei tpt kai egw apla xaramizw tin ygeia mu pou einai oti pio politimo exoume sti zoi mas kai auto pou poli anthrwpoi gyrw mas tha dinane ta panta na to exoun! Kai to xeirotero apo ola einai oti to kserw alla den mporw na to palepsw!
Euxaristw gia to xrono sas kai sygnwmi ama sas kourasa.
Perimenw apopseis kai gnwmes sas gia to thema auto giati kserw oti mporw na mathw polla mesa apo tis dikes sas istories.
Euxaristw poli!
- 30-10-2008, 08:02 #2
Καλή σου μέρα Μαρίσ και καλώς μας ήρθες!
Εγ'ω είμαι περίπου 1 χρόνο βουλιμική. Δεν κάνω πάντα εμετό. Το κακό ξεκίνησε από μια δίαιτα την οποία όταν εγώ έπρεπε να σταματήσω (διότι είχα φτάσει στο ιδανικό μου βάρος) εγώ τη συνέχιζα κι έφτασα στα κατώτατα φυσιολογικά. Εκεί κόλλησα και ήθελα να συντηρηθώ πάση θυσία.
Πήγα για περίπου 2 μήνες σε ψυχολόγο η οποία με βοήθησε αρκετά στο να δω τα βαθύτερα αίτια της κατάστασης. Ένα από αυτά ήταν και η τελειομανία μου. Ψάχτηκα, σκέφτηκα πολύ. ΄Πήγα και σε διατροφολόγο και σε παθολόγο. Έκανα κάποιες λιπομέτρηση, μέτρηση μεταβολισμού, εξετάσεις αίματος. Διάβασα κι ένα πολύ καλό βίβλιο το ''Βουλιμία, ξανακερδίστε τον έλεγχο'' του Christopher Faiburn. Προτείνω να το αγοράσεις αν δεν το έχεις ήδη.
Τον τελευταίο καιρό χειροτέρεψαν τα πράγματα κι αποφάσισα να απευθυνθώ σε ψυχίατρο. Τελικά το μετάνιωσα κι επικοινώνησα με τον οργανισμό ΑΝΑΣΑ. Εξειδικεύεται στις διατροφικές διαταραχές και διαθέτει ολόκληρο επιτελείο από ειδικούς ψυχολόγους, διατροφολόγους κτλ. Έκλεισα ραντεβού με μια ψυχολόγο για την ερχόμενη Τετάρτη. Όταν πάω θα σας πω πώς πήγε.
Για να μη σε κουράζω άλλο, έχω καταλήξει στο ότι τη βουλιμία είναι πολύ δύσκολο να την παλέψει κανείς μόνος του. Χρειάζεται οπωσδήποτε κι η βοήθεια κάποιου ειδικού. Οι άνθρωποι γύρω μας δε μπορούν σε καμία περίπτωση να μας βοηθήσουν αποτελεσματικά όσο κι αν μας αγαπάνε. Δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν κι άθελα τους κάνουν και λάθη τα οποία όμως εμάς μας κοστίζουν ακριβά.
30-10-2008, 20:10 #3
Ακόμη μία και τι μία!Παχυσαρκία-->ανορεξία-->βουλιμία...όλα τα πέρασες,Μαράκι μου!
Κολλήσαμε λίγο στη βουλιμία τώρα,αλλά τάχα είναι στο χέρι της;Θα την ξεπετάξουμε κι αυτή!
Έχεις την πολύ σημαντική στήριξη των δικών σου,ακούγεσαι ψαγμένο άτομο με δυνατότητες
και αν συνδράμουν κι οι ειδικοί,όπως σωστά προτρέπει και το δελφινάκι μας,πιστεύω πως όλα θα πάνε μια χαρά!
Δεν είναι παιχνιδάκι,αλλά είναι στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται!Κι είσαι μόλις 23 ετών!
Έχεις όλη την ενέργεια και όρεξη να ξεμπερδεύεις με τη διαταραχή για ν'απολαύσεις στο έπακρο όλα τα υπέροχα που σου συμβαίνουν!
Μην πτοείσαι,όσο κι αν σ'έχουν κουράσει τα 7 χρόνια...Κατάστρωσε το προσωπικό σου σχέδιο και πάμε πάλι!ʼλλη μία!Δυνατά!
31-10-2008, 00:25 #4
maria kego 23,ego peripu 8 hronia.eho 1 mina na kano emeto. niotho oti eho xehasi tin oli diadikasiiak mu ine shetika aprositi parolo pu zo toso kero me aftin.bori na xepeso pali ala pistevo oti i arhi ine to imisi tu pantos.prosopiki mu apopsi ine na pisis ton eafto su oti afto pu kanis ine mateo k na vgalis apo to malio su to pathos su nadinatisis.kalo na estiasis se ala pramata pu dn aforun to fagito k tis dietes.iparhun poles simvules k poli eidiki.ego pantos ena mina tora pu tin palevo boro na po oti epireastika shedon klonistika apo ta videakia pu iparhun sto you tube k se parapembun ta pedia sto thema i sinepies tis voulimias k an tis gnorizume.emena afta me klonisan htipisan ena nevro tu egefalu mu k tora dn thelo apo tote na xanprokaleso emeto.esena bori k na mi se agixun nomizo oti ine ston anthropo k sto ti ton epireazi perisotero giati ales ikones pu iha di k ala pramata puha diavasi dn me epireasan toso.ute pramata pu mu ehun simvi.nomizo oti prepi na psaxis kala na vris ti ine afto pu tha su girisi ta miala k tha su alaxi ton tropo pu skeftese.bori nane kati thetiko kati arnitiko kati pantelos asheto.psaxe vresto k skepsu.enas idikos sigura bori na se voithisi na to vris na se strepsi thetika.iparhi omos k i periptosi na mi se voithisi.nomizo oti to mistiko ine afto to klik k meta apo eki k pera voithan i idiki na boresis na paris dinami gia na diatirisis to kouragio k tin pisti sto nalaxis ti zoi su mia gia panta
31-10-2008, 07:45 #5
Bouliana καλημέρα!
Καταρχήν να σε συγχαρώ που έχεις καταφέρει να μην κάνεις εμετό εδώ κι 1 μήνα!!!!
Συμφωνώ απόλυτα με αυτό το ''κλικ'' του εγκεφάλου που περιγράφεις. Όπως επίσης και με την αναζήτηση αυτού που θα μας γυρίσει τα μυαλά και θα αρχίσουμε την αντίστροφη διαδικασία, δηλ. την πορεία προς τη λύτρωση. Σε 'μένα αυτό το ''κλικ'' έγινε πριν από 10 μέρες περίπου. Πριν γίνει όμως είχα πιάσει πάτο. Νομίζω πως είναι αναγκαίο κακό το να πατώσεις τελείως για να αρχίσεις από κει και πέρα να ανεβαίνεις. Είναι εκείνη η στιγμή που τα βλέπεις όλα διαφορετικά ξαφνικά. Πιο ξεκάθαρα, πιο εγωϊστικά ίσως. Είναι η στιγμή που λες ''Ή οι άλλοι ή εγώ. Πρέπει να σώσω τον εαυτό μου.'' Μακάρι να το νιώσουν όλοι αυτό σύντομα και να επαναστατήσουν ενάντια σε ό,τι τους βασανίζει.
Ας διώξουμε από δίπλα μας ό,τι μας χαλάει, ας κοιτάξουμε λίγο τους εαυτούς μας κι ας σταματήσουμε επτέλους να προσπαθούμε να ευχαριστούμε μόνο τους άλλους!
Αύριο θα γίνω 27, και δεν θέλω να δω ούτε μέρα παραπάνω.
15-06-2025, 13:47 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή