sos!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6

Thread: sos!

Member

sos!

υπαρχει καποιος που να μπορει να μου εξηγησει πως συνδεονται η διαταραχες περιοδου με τη βουλιμια?

πως συνδεονται οι εμετοι με την αμμηνορροια αν δεν συντρεχει καποιος αλλος λογος(πχ υπερβολικη απωλεια βαρους)

εχει να μου ερθει περιοδος 3 μηνες..οσο καιρο κανω ασταματητα εμετους

πηγα και για ορμονικες εξετασεις οι οποιες ομως βγηκαν λανθασμενεσ κ θα χρειαστει να ξανακανω

Senior Member
    Καλή σου μέρα!

Πριν από ένα μήνα περίπου είχα ρωτήσει τη γυναικολόγο μου αν έχει κάποια σχέση η βουλιμία και οι εμετοί με την περίοδο και μου είχε απαντήσει πως όχι. Η περίοδος επηρρεάζεται άμεσα από τη διατροφή και από έντονη σωματική δραστηριότητα. Κι εγώ έχω παραπάνω από 1 χρόνο να αδιαθετήσω κανονικά. Πήρα για 2 μήνες ορμόνες και αδιαθέτησα.
    Καλό θα ήταν μόλις επαναλάβεις τις εξετάσεις σου να συζητήσεις με τη γιατρό σου αν θα ήταν σκόπιμο να πάρεις κι εσύ ορμόνες ή αν απλά θα πρέπει να ακολουθήσεις κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής εμπλουτισμένο σε πρωτεϊνες και φυτικά λιπαρά.

Member
    δηλαδη ειναι περισσοτερο συμπτωση οτι εχω ασταθη περιοδο?

παντου διαβαζω οτι η βουλιμια προκαλει διαταραχες περιοδου..

Junior Member
    This is life...not heaven,you don't have to be perfect

Junior Member
    Καλησπέρα....Λοιπόν,το 36% των γυναικών με βουλιμία αντιμετωπιζουν αμμηνόρροια. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο δείκτη Μάζας Σώματος,στη θερμιδική πρόσληψη και στη σωματική άσκηση....

Senior Member
    εγώ πιστεύω οτι είναι άμεσα συνδεδεμένα κ αλληλένδετα κ είναι κ φαύλος κύκλος. η γυναικόλόγος μουχε πει οτι εχω πολυκυστικές λόγο της κακιάς διατροφής(ουτε θυροειδή έχω ούτε ορμόνικα). για να θεραπευτούν οι πολυκυστικές πέρνω χάπια κ έτσι μου έρχεται η περίοδος. αυτά τα χάπια προκαλούν κατακράτηση υγρών κ μου χαλούν το μεταβολισμό.άμα δεν πάρω τα χάπια θα χαλάσει τελείως ο κύκλος μου κ τότε θαχω ορμονικά προβλήματα κ τότε θα επηρεαστεί κ πάλι όλο το σώμα μου αλλά κ η ψυχολογία μου κ θάχω τάσεις υπερφαγίας κτλ.κάπως έτσι μου τα εξήγησε πιο ωραία κ κατανοητά βέβαια. δηλ η μόνη λύση είναι να τρέφομαι όσο το δυνατών καλύτερα μέχρι ναρθει απο μόνης της η περίοδος κ ύστερα να κόψω τα χάπια για να στρώσει ο μεταβολισμός.κ μέχρι τότε πρέπει να κόψω τα βουλιμικά πάρτυ κ τους εμετούς,κ να προσπαθώ να διατηρηθώ μέχρι να θεραπευτούν τα γυναικολογικά μου κ ύστερα να χάσω αν θέλω λίγα κιλάκια κ σταδιακά. αυτό πρέπει να γίνει άμεσα τώρα που είμαι ακόμα μικρή κ ο οργανισμός μου ίσως κ να μπορεί να σωθεί. αυτό ισχύει στη δικία μου περίπτωση φυσικά κ εδω είναι που χρέιάζονται οι γιατροί (διατροφολόγοι ενδοκρινολόγοι) για να σου πουν τι πρέπει να κάνεις. εγώ πάντως πιστεύω οτι η μονη λύση για τους βουλιμικούς τουλάχιστον είναι να κάνουν σωστή διατροφή κ σιγά σιγά το σώμα θα ανταποκριθει. αλλη λύση δεν υπάρχει. ουτε δίαιτες αστραπή ουτε άλλες ιστορίες. δεν πρέπει να λείπει τίποτα υγεινό απο το ημερίσιο διαιτολόγιο. δεν θέλω να τρομάξω κανένα αλλά σκέφτομαι οτι το μινρό γυναικολογικό πρόβλημα που έχω τώρα να γίνει κάποτε μεγάλο κ να μη μπορώ να κάνω παιδιά αργότερα απο μια χαζή ματαιοδοξία μου. πρέπει τώρα να το παλέψουμε.ΕΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΒΟΥΛΙΜΙΚΟΙ
    ΕΝΩΘΕΙΤΕ