Κέντρο αντιμετώπισης διατροφικών διαταραχών ΑΝΑΣΑ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 62
    Senior Member

Κέντρο αντιμετώπισης διατροφικών διαταραχών ΑΝΑΣΑ

Καλησπέρα σε όλους!

Την Τετάρτη επισκέφθηκα για πρώτη φορά το κέντρο ΑΝΑΣΑ στη Λεωφ. Συγγρού. Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Ζέτας Δούκα η οποία έπασχε για πολλά χρόνια από ανορεξία.
    Αρχικά μου πήραν μια σύντομη τηλεφωνική συνέντευξη και μετά απο 5-6 μέρες μου τηλεφώνησαν και κλείσαμε ραντεβού. Δυστυχώς είναι ανοιχτό μόνο πρωινές ώρες οπότε χρειάστηκε να πάρω άδεια. Το κέντρο διαθέτει ομάδα από ψυχολόγους, διατροφολόγους, ειδικό παθολόγο και νομίζω και ψυχίατρο. Καθίσαμε σε ένα δωμάτιο με μια ψυχολόγο και μια διατροφολόγο. Η ψυχολόγος μου έκανε ερωτήσεις σχετικά με το πρόβλημά μου και κράταγε σημειώσεις. Της μίλησα όσο πιο ανοιχτά και αναλυτικά μπορούσα. Μίλησα και λίγο με τη διατροφολόγο. Η συζήτηση κράτησε περίπου 50 λεπτά. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις 20/11 οπότε και θα ξεκινήσει η θεραπεία αφού προηγουμένως κάνουν συμβούλιο κι αποφασίσουν τι πορεία θα πρέπει να ακολουθήσω. Δε με χρέωσαν τίποτα τουλάχιστον την πρώτη αυτή φορά.
    Πιστεύω ότι έκανα καλά που πήγα εκεί. Έμεινα με θετικές εντυπώσεις πάντως.
    Όταν ξαναπάω θα σας γράψω τι έγινε. Όποιος θέλει να επικοινωνήσει με το ΑΝΑΣΑ ας μου στείλει ένα U2U να του δώσω το τηλέφωνο.

Junior Member
    γνωρίζεις αν υπάρχει "παράρτημα" στη Θεσσαλονίκη; Έχω φτάσει στα όρια μου αυτή την εβδομάδα, σκέφτομαι ότι έχω να φάω φυσιολογικά πάνω από ένα μήνα και ΠΡΕΠΕΙ να κάνω κάτι άμεσα. Χαίρομαι που είδα ότι έγραψε κάποιος σήμερα!

Senior Member
    Το γνωριζω κ εγω αυτο το κεντρο, ανοιξε νομιζω κ αρκετα προσφατα.Η ψυχολογος μου εργαστηκε εκει κ θα το επισκεφτω κ εγω ελπιζω συντομα.Ισως δημοσιευσουν κ ενα περιοδικο ενημερωτικο, οπου με ρωτησε κ να γραψω, οταν της εδειξα κομματι απο το ημερολογιο μου που αφορουσε τις ΔΠΤ.Λειτουργει μονο την ημερα, γι αυτο κ δεχονται μονο πρωινα απ οσο ξερω.

Senior Member
    No_more,

Δυστυχώς δεν υπάρχει παράρτημα στη Θεσσαλονίκη. Τουλάχιστον όχι ακόμα...

Senior Member
    Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες σου Δελφινάκι. :)Κι εγώ έχω πολλές απορίες για τη δουλειά που γίνεται εκεί και τι κίνητρα ή χρηματοδότηση έχουν αυτοί οι άνθρωποι.Κρατα μας ενήμερους...

Καλή δύναμη!:)

Senior Member
    Καλησπέρα σε όλους!

Σήμερα είχα το δεύτερο ραντεβού μου στο κέντρο ΑΝΑΣΑ. Αυτή τη φορά μίλησα μόνο με την ψυχολόγο. Μου είπε ότι ξεκινώντας τη θεραπεία καλό θα ήταν να βλεπόμαστε 1 φορά την εβδομάδα κι ότι το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί τόσο ψυχολογικά (με την ψυχολόγο) όσο και σωματικά (με διατροφολόγο και ειδικό παθολόγο). Με την ψυχολόγο θα αναλύουμε τα συναισθήματα πριν και κατά τη διάρκεια του βουλιμικού, τους τρόπους αντιπερισπασμού από την παρόρμηση για βουλιμικό, θα κάνουμε κάποιες ασκησούλες και θα καταγράφουμε το τι τρώω κάθε μέρα. Θα προσπαθήσουμε ακόμα να αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα κι ίσως να τις εκλογικέψουμε ώστε να μη με καταβάλλουν σε τέτοιο βαθμό. Επίσης, με την ψυχολόγο συζητήσαμε πώς τα πήγα αυτό το διάστημα. Της είπα ότι κάνω από μόνη μου κάποιες προσπάθειες εξισορρόπησης της διατροφής μου κι ότι έχω ένα μήνα να κάνω βουλιμικό.
    Η διατροφολόγος θα μου δώσει, όπως είχα ζητήσει την πρώτη φορά, ένα πρόγραμμα διατροφής-συντήρησης στο οποίο θα εντάξει και τροφές που θεωρώ απαγορευμένες και φυσικά θα φροντίσει να περιλαμβάνει τροφές από όλες τις ομάδες. Ένας από του κυριότερους παράγοντες που ενισχύουν τα επεισόδια υπερφαγίας είναι η στέρηση του οργανισμού από κάποια συστατικά και φυσικά η αυστηρή δίαιτα, όπως μου είπε η ψυχολόγος.
    Η ειδική παθολόγος θα μου δώσει να κάνω κάποιες εξετάσεις με σκοπό να ρυθμίσουμε και το θέμα της περιόδου μου (η οποία με έχει ξαχάσει από πέρσι το Σεπτέμβριο κι έκτοτε έχω αδιαθετήσει μόνο 3 μήνες λαμβάνοντας ορμόνες). Ακόμα, θα ελέγξει αν έχει προκληθεί κάποια ζημιά στον οργανισμό από τους εμετούς.
    Το πρόβλημα είναι ότι το ΑΝΑΣΑ λειτουργεί τις καθημερινές μόνο 10.00-18.00. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες βέβαια είναι δωρεάν.

Αυτά από ΄μένα. Ελπίζω να μη σας κούρασα.

Καλή μας συνέχεια, ο καθένας στη δική του πορεία προς τη λύτρωση.

Senior Member
    καλη επιτυχια δελφινακι ευχομαι καπου εδω να βρεις την ακρη σου . .

Senior Member
    Ευχαριστώ πολύ hopa. Εύχομαι όλοι μας να βρούμε την άκρη μας είτε από μόνοι μας είτε μέσα από τις εμπειρίες και τις συμβουλές των άλλων.

Senior Member
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ!ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗΜΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ! :)

Senior Member
    Ευχαριστώ πολύ βρε Glykoula, αν και πιστεύω ότι θα μου πάρει καιρό να το ξεπεράσω. Νιώθω συνεχώς ότι το επόμενο βουλιμικό παραμονεύει όσο καλύτερα κι αν αισθάνομαι τον τελευταίο καιρό. Οι ισορροπίες είναι πολύ ευαίσθητες κι η ψυχολογία μου πολύ εύθραστη. Πρόσφατα χώρισα και με τον αρραβωνιαστικό μου οπότε διανύω μια φάση μεγάλων αλλαγών. Προς το καλύτερο ελπίζω.

σχετικά με την ΑΝΑΣΑ

dolphin ,
    μπορεις να μας πεις τι περιπου σε ρωτησαν σε αυτη την πρωτη τηλεφωνικη συνεντευξη;
    θελω να πάρω και εγω αλλα εχω πολυ αγχος...
    και κατι ακομα,στο ραντεβου που σου εκλεισαν ηταν συνεπεις ή περιμενες καποιες ωρες οπως συμβαινει σε πολλους ''κορυφαιους'' γιατρους;

ευχαριστω πολυ

Junior Member
    dophin, μπραβο για την προσπαθεια και μην αφησεις τις σκεψεις για μελλοντικο βουλιμικο επεισοδιο να τη σαμποταρουν.Εισαι πιο δυνατη απο τη βουλιμια.Την επομενη φορα θα ακουσεις τις σειρηνες, σφιξε τα δοντια και αναρωτησου ποιον θελεις να τιμωρησεις.Αξιζεις αγαπη και σεβασμο και πρωτα θα τα δωσεις εσυ στον εαυτο σου για να παρου σειρα κι αλλοι. Οσο για τον χωρισμο σου, ξερω οτι οταν πονας οσα λένε οι αλλοι ακουγονται αστεια και δυστυχως αυτην την ασκημη περιοδο δεν μπορεις να την αποφυγεις, χωρισα πριν 5 μηνες και μου στοιχησε πολυ.Τουφες τα μαλλια στο πατωμα και το μαξιλαρι!Δες το σαν ευκαιρια για καινουρια σελιδα στη ζωη σου!Δεν τον ξερω τον ανθρωπο, ουτε τη σχεση ειχατε, αλλα συχνα, ασυνειδητα, οι επιλογες μας μας κρατανε ομηρους, δε μας αφηνουν να τολμησουμε αλλαγες, να παιξουμε διαφορετικο ρολο απο αυτον που συντηρουμε χρονια...

Senior Member
    Καλημέρα!

LSD, ήταν απόλυτα ακριβείς και στα 2 ραντεβού που κλείσαμε. Στην τηλεφωνική συνέντευξη με ρώτησαν βάρος, ύψος, ηλικία, να τους πω λίγα πράγματα για το πώς ξεκίνησε η ιστορία, πότε ξεκίνησε, αν έκανα κάποια δίαιτα, αν χρησιμοποιώ καθαρτικές μεθόδους κι αν ναι ποιές. Επίσης, με ρώτησαν από πού έμαθα για το ΑΝΑΣΑ. Αυτά θυμάμαι προς το παρόν. Απλά όταν θα τους πάρεις φρόντισε να είσαι κάπου όπου θα μπορείς να μιλήσεις άνετα.
    Reaki, εγώ πρότεινα (μετά από πολλή σκέψη κι αφού είχε πια ξεχειλισει το ποτήρι) στον αρραβωνιαστικό μου να χωρίσουμε. ήμουνα τόσο αποφασισμένη να το κάνω και τόσο σίγουρη που δεν υπήρχε περίπτωση να το αναβάλλω. Δεν έκλαψα ούτε λίγο, τα δάκρυα έχουν στερέψει πια. Νιώθω ότι λυτρώθηκα, απελευθερώθηκα επιτέλους κι ότι δεν έκανα μια επιπόλαιη κίνηση. Ελπίζω να μην το μετανιώσω. Θα δείξει...Πάντως ακριβώς επειδή είχα πια εξαντλήσει όλες μου τις αντοχές, τώρα πια δε στεναχωριέμαι τόσο όσο περίμενα. Λυπάμαι μόνο που πλήγωσα εκείνον, στεναχώρησα τις οικογένειές μας και που δεν χώρισα νωρίτερα κι άφησα πολύτιμο χρόνο να χαθεί.

Junior Member
    Ειναι καλυτερα ετσι, γιατι ξέρεις οτι για να παρεις αυτη την αποφαση δεν ειχες αλλη επιλογη.Οπως και να εχει, καλη επιτυχια στις προσπαθειες και τα καινουρια ξεκινηματα σου!

Senior Member
    καλη αρχη παιδια
    αχ παλι ολα στην Αθηνα γινονται

Page 1 of 5 123 ... LastLast