Results 1 to 10 of 10
-
06-07-2008, 12:03 #1
ανακαλυπτοντας ξανα τη ζωη σας....
ανακαλυπτοντας ξανα την ζωη σας.
εκδοσεις πατακη
jeffrey e. young
janet s. klosko
ενα βιβλιο που μου συστησε η ψυχιατρος μου.καθε φορα που με πιανουν κρισεις καταθλιψης,τασεις απαισιοδοξιας κλπ ανοιγω το βιβλιο και ξαναβρισκω λιγη δυναμη και κουραγιο.
ελπιζω να βοηθησει και καποιον αλλον.......
- 06-07-2008, 15:07 #2
ενδιαφερον.. θα το ψαξω ελευθερουδακη απο δευτερα. καλοκαιρι μπορω να διαβαζω διπλα στη θαλασσα με τις μερες
06-07-2008, 15:15 #3
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
06-07-2008, 16:07 #4
μπα δεν με εχουν βοη8ησει ειχα παρει καποτε ενα ηταν σχετικα με το πως πρεπει αν φερομαστε και πως να χιριζομαστε διαφορες καταστασεις αλλα μυαλο δεν εβαλα. συνεχια ειμαι ετημη να μονομαχι σω με καποιον που σκευτεται να εμ προσβαλει η να με 8ιξει.
08-07-2008, 00:40 #5
Από το www.psychologia.gr/forum
να προσθεσω οτι το υποσυνειδητο δεν πειθεται απο τις συμβουλες. Οι συμβουλες μπορει να πειθουν τη λογικη, αλλα δεν πειθουν το συναισθημα. Πραγματικα αλλαζουμε μονο οταν αλλαξει το συναισθημα. Και το συναισθημα αλλαζει μεσα απο την εμπειρια (γι\' αυτό η μελέτη βιβλίων αυτοβοήθειας / συμβουλών / κτλ δεν βοηθά σε μακροπρόθεση βάση ούτε και τα σεμινάρια, οι \'ομιλίες\' προς τον εαυτο μας στον καθρέπτη, η μίμηση επιτυχημένων συμπεριφορών άλλων ανθρωπων πχ διασήμων κτλ) - μονο η εμπειρια η δικη μας μπορει να μας αλλαξει .
Μπορει να διαβαζω και να μαθω απεξω ολα τα βιβλια ψυχολογιας, αλλα να ειμαι δυστυχισμενος στις σχεσεις μου. Ποσοι και ποσοι ηταν ετσι (πχ φιλοσοφοι, ψυχολογοι, ψυχιατροι κτλ).
Για να αλλαξουμε λοιπον χρειαζεται να πραξουμε ωστε να αποκομισουμε εμπειριες (προυποθετει μειωμενο φοβο αποτυχιας) - επειτα μαλιστα απαιτειται αναλυση των συναισθηματων που δημιουργηθηκαν μεσα μας απο τις εμπειριες αυτες.
Η αναλυση ειναι το σπουδαιοτερο κομματι διοτι το συμπερασμα στο οποιο οδηγει αποθηκευεται στο υποσυνειδητο και αποτελει πια γεγονος (γεγονός ειναι μια κατασταση για την οποια ειμαστε 100% σιγουροι για το οτι εγινε και για το πώς εγινε αφου την ζήσαμε - ενώ οι συμβουλες δεν ειναι γεγονοτα γιατι ξερουμε ενδομυχα οτι μπορει να ειναι ψευτικες για εντυπωσιασμο μας ή μπορει να ειναι υπερβολες ή παραλλαγες καταστασεων).
Αν ομως η αναλυση ειναι διαστρεβλωμενη π.χ. \"αυτος το εκανε αυτο γιατι ειναι κακος ανθρωπος, με μισει κτλ\" τοτε θα οδηγησει σε δυσλειτουργικο συμπερασμα. Επομενως χρειαζεται αμφισβητηση του παροντος δυσλειτουργικου σκεπτικου, ωστε οι αναλυσεις των εμπειριων να οδηγουν σε λειτουργικα συμπερασματα που μετα απο βαθος χρονου θα συνθεσουν ενα συνολικο συμπερασμα για την ζωη (κοσμοθεωρια) βασισμενο στη λογικη, και στα ευχαριστα συναισθηματα.
Αν καταφερουμε και αποκτησουμε αρκετα ορθολογικο σκεπτικο , τοτε αυτοματα η αναλυση της πραγματικοτητας θα γινεται ορθολικα και η πραγματικοτητα θα μας ειναι ευχαριστη, και τοτε θα ειμαστε ισορροπημενοι (και ετσι τα επιπεδα αγχους και στρες μειωμενα).-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
08-07-2008, 00:44 #6
Εμένα πάντως μ\'αρέσουν τα βιβλία ψυχολογίας. Κάτι έχουν να μας δώσουν αν και η εμπειρία δεν συγκρίνεται με κανένα βιβλίο...όταν το διαβάσω sandy θα σου πω εντυπώσεις
-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
08-07-2008, 18:44 #7
θα φροντίσω να το πάρω σύντομα. ελπίζω να βοηθήσει και εμένα το ίδιο
08-07-2008, 20:35 #8
να παρετε και το \" να σου πω μια ιστορια..\" ειναι σοουουουουουπερ
ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ Μ\' ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΖΩ
Κύριος Συγγραφέας: Bucay, Jorge
Εκδοτικός Οίκος: OPERA
Έτος έκδοσης: 12/2006
Σελίδες: 238
ISBN: 9789608397156
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Αποστέλλεται εντός 24-48 ωρών.
Λιανική: €15,68
Τελική Τιμή: €14,11
Σύντομη περιγραφή
\"Δεν μπορώ\" του είπα. \"Δεν μπορώ!\" \"Σίγουρα;\" με ρώτησε αυτός. \"Ναι. Πολύ θα ήθελα να μπορούσα να σταθώ μπροστά της και να της πω τι νιώθω... Ξέρω, όμως, ότι δεν μπορώ.\" Ο Χοντρός κάθισε σαν τον Βούδα πάνω σ\' εκείνες τις φριχτές μπλε πολυθρόνες του γραφείου του. Χαμογέλασε, με κοίταξε στα μάτια και, χαμηλώνοντας τη φωνή όπως έκανε κάθε φορά που ήθελε να τον ακούσουν προσεκτικά, μου είπε: \"Να σου πω μια ιστορία...\" Και χωρίς να περιμένει να συμφωνήσω, ο Χόρχε άρχισε να αφηγείται.Ο Ντεμιάν είναι ένας ανήσυχος νεαρός φοιτητής που προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό του. Οι αναζητήσεις του τον κατευθύνουν στον \"Χοντρό\", έναν πολύ ιδιόρρυθμο ψυχαναλυτή που τον βοηθά να αντιμετωπίσει τη ζωή και να βρει απαντήσεις στα ερωτήματά του με έναν τρόπο πολύ πρωτότυπο: σε κάθε συνάντηση, του διηγείται από μία ιστορία, κλασική ή μοντέρνα, \"ανατολίτικη\" ή \"δυτικότροπη\", που πηγάζει από τη λαϊκή προφορική παράδοση ή απευθείας από τη φαντασία του \"Χοντρού\". Οι ιστορίες αρχίζουν να λειτουργούν ως παραβολές, και ο Ντεμιάν κατασιγάζει τις αγωνίες και τις ανασφάλειές του, ωριμάζοντας μάλλον, παρά βρίσκοντας \"έτοιμες λύσεις\" και \"συνταγές ευτυχίας\"... Οι σχέσεις μεταξύ θεραπευτή και θεραπευομένου δεν είναι -ούτε αυτές- συμβατικές και αναμενόμενες. Καβγάδες, διαφωνίες, συμπάθεια, αντιπάθεια, μίσος και αγάπη αφήνονται ελεύθερα να εκφραστούν, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο δύο μοναδικούς λογοτεχνικούς ήρωες με σάρκα και οστά, προσφιλείς και οικείους στον αναγνώστη. Καμία σχέση εδώ με το στερεότυπο του ψυχαναλυτικού ντιβανιού και του οριζοντιωμένου πάσχοντος. Ο διάλογος και η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων, διανθισμένος με εξαιρετικές αφηγήσεις ιστοριών, τοποθετούν το \"Να σου πω μια ιστορία\" στην κατηγορία των λογοτεχνικών βιβλίων, ασχέτως εάν, παγκοσμίως, τοποθετείται κάτω από την ετικέττα: \"Βιβλία αυτογνωσίας και αυτοβοήθειας\"....Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
08-07-2008, 22:06 #9
Εμενα δεν με αφορουν βιβλια με θεμα ψυχολογιας ενω μας ειναι αρκετα χρησιμα. Απλα θελω να γινω οπως πρωτα χωρις κρισεις πανικου και τιποτα αλλο.
09-07-2008, 12:43 #10
Μαρία...
θες να επιστρέψεις και να γίνεις ακριβώς όπως ήσουν πριν. Γιατί όμως αυτό το πριν αφού λειτουργούσε καλά σε οδηγήσε στις κρίσεις πανικού;-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
Για ΓΑΔ, κατάθλιψη και λοιπά υπάρχει επιδότηση, σύνταξη ή...
20-06-2025, 22:06 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή