ΑΓΧΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ..ΒΟΗΘΕΙΑ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 12 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 177
    Senior Member
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΛΑ, ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΗ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΣΑ, ΛΥΓΙΖΕΙΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ..

Senior Member
    ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΧΩ..ΑΠΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.. ΟΛΟΙ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΙΟ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΧΑΖΑ, ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΤΟΥΣ..ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΦΙΛΙΕΣ, ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ΝΙΩΘΩ ΤΟΣΟ ΜΟΝΗ..ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ...

Senior Member
    ειμαι 25 κ αφαίρεσα πριν κάτι μήνες σπίλους όπως η μητέρα σου, τα νέα ήταν άσχημα για εμένα, αλλά αντιμετωπίσημα, στην φάση που το πρόλαβα, είχε αναπτύξει δυσπλασία-αλλοιωμένα κύτταρα αλλά εξαιρέθηκε σε υγιή όρια. αυτό σημαίνει ότι για όλη μου την υπόλοιπη ζωή πρέπει να τρέχω στον δερματολόγο, στον χειρούργο, να κάνω αυτές τις επώδυνες μικροεπεμβάσεις, έχω γεμίσει ήδη σημάδια αφού αφαίρεσα 12, δεν βγαίνω στον ήλιο κλπ. όμως δεν μπορώ να κάνω κ κάτι άλλο, το δέχομαι. στην αρχή βέβαια υπέφερα απο φόβους κ σκέψεις, τώρα δεν με νοιάζει ότι κ να συμβεί, δεν ξερω αν φταίει η κατάθλιψη που έχω, πάντως με τον χρόνο ηρεμείς.

Senior Member
    ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΓΩΝΙΕΣ..ΓΙΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΠΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ..
    ΟΛΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΠΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ..ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΕΙ..
    ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ Η ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΣ?

Senior Member
    κ βέβαια πρέπει να στηριζόμαστε στον εαυτό μας, γιατί ότι κ να γίνει γύρω μας, ο εαυτός μας μένει - αρκεί να τα πας καλά με τον εαυτό σου-
    μη λες χαζομάρες, κανείς δεν ξέρει πότε θα πεθάνει κ εγώ έτσι σκεφτομαι ότι δεν θα περάσω τα 30, είναι χαζομάρα όμως, δεν μπορούμε να ζούμε κάτω απο τέτοιες σκέψεις.
    ακροάτες δεν έχουμε, έτσι είναι.. αλλά έχεις ενα σύντροφο δίπλα σου..

Senior Member
    βασικά χρόνια κατάθλιψη έχω που ωφείλεται σε βιώματα κ βαθεία ριζωμένα συναισθήματα. μπορώ να πώ ότι ξεπέρασα το άγχος με την υγεία μου ή καλύτερα δεν με ενδιαφέρει πλεον. μην παίρνεις παράδειγμα εμένα γιατί αυτό που μου συνέβει ήταν το τσαφ για να εκδηλωθεί πιο έντονα η κατάθλιψη στην οποία ζούσα.
    πιστεύω όμως υπό άλλες συνθήκες, ότι μέσα σε ένα φυσιολογικό διάστημα που εξαρτάται απο εσένα την ίδια ποιο θα είναι αυτό, θα το ξεπεράσεις κ θα ζήσεις κ την ζωή σου με μεγαλύτερο μόημα.

Senior Member
    ξερεις τι γίνεται με τον καρκίνο, η λέξη κ μόνο τρομοκρατεί κόσμο!
    υπάρχουν πολλές μορφές, δεν πρέπει να πάει το μυαλό μας στο χειρότερο.
    ο ξαδερφός μου πεθανε 27 απο σπίλο που είχε ήδη κανει μετασταση αλλού, ο θείος μου 48, ο παππούς μου 50, εε αντε να δέσω μια πέτρα κ να πάω πιο γρήγορα, δεν είναι έτσι όμως.
    η θεία μου αφαίρεσε το στήθος της, ζεί κ το παλεύει. εκείνη είναι παράδειγμα 36 χρονών κ σκέφεται να προλάβει την ζωη της με αγωνία αν θα κάνει παιδιά.
    προληψη ξαναφωνάζω!
    παλεψε με τον φόβο σου κ θα τον νικήσεις, δωσε χρόνο στον εαυτό σου κ θα βρείς ξανά τους ρυθμούς στην ζωή σου!

Senior Member
    καλό σου βράδυ CHRPAP κ η ζωή είναι μπροστά!
    θα περιμένω νεότερα κ ευχάριστα..

Senior Member
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΟΟΟΟΟΟΣΟ ΠΟΛΥ!
    ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΗΣΥΧΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ..
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΕΥΧΑΙΣΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ...
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

Senior Member
    Μικρή μου CHRPAP,

έχεις κυριευθεί άπό το άγχος σου και είναι λογικό! Όλες μας λίγο-πολύ αντιμετωπίσαμε γυναικολογικά προβλήματα και μπορούμε να καταλάβουμε πως νιώθεις! Κι εγώ πριν από ένα χρόνο είχα κάποια συμπτώματα και φοβόμουν πως έχω κονδυλώματα και είχα πανικοβληθεί. Ευτυχως έκανα το παπ και γυναικολογική εξέταση και δεν έδειξε κονδυλώματα, παρά μόνο μια έντονη τραχηλίτιδα, για την οποία έκανα κάποιες κρυοπηξίες. Κι επειδή μου βρήκε και ένα μικρόβιο το οποίο την είχε προκαλέσει και το οποίο ευθύνεται για αποβολές, είχα τρομοκρατηθεί! Με το που γύρισα σπίτι κουκουλώθηκα στο κρεβάτι και έκλαιγα. Την πρώτη εβδομάδα είχα και εγώ κατακυριευθεί από απαισιόδοξες σκέψεις. Δε θα καταφέρω να κάνω παιδί, θα αποβάλλω συνέχεια, πρέπει να αρχίσω προσπάθειες όσο πιο γρήγορα γίνεται κλπ κλπ.
    Μετά από καιρό και αφού έκανα τις θεραπείες μου, όλα αυτά μου είχαν φύγει από το μυαλό! Φυσικά και καλό είναι για μια γυναίκα να μην καθυστερήσει πολύ να κάνει παιδιά, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο να συμβεί. Οι ρυθμοί και οι καταστάσεις τη σήμερον ημέρα δρουν ανασταλτικά επ\' αυτού.
    Έχω φίλη με HPV, στην αρχή σοκαρίστηκε και αυτή, τώρα πλέον το έχει ξεπεράσει. Είναι άκρως φυσιο-λογική η φοβία σου, να ξέρεις πως με τον καιρό θα το ξεπεράσεις. Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου, κάνε τις θεραπείες σου και πρόσεχε γενικότερα και θα δείς πως όλα θα πάνε καλά. Είναι πάρα πολύ κοινό γυναικολογικό πρόβλημα, μην σε τρομοκρατεί τόσο, ξεπερνιέται. Και μην σκέφτεσαι για καρκίνους και άλλες αηδίες... κι εγώ έχω κάποια δερματικά προβλήματα και με φοβίζει αυτή η σκέψη, αλλά σκέφτομαι και λίγο ζαμανφού! Απόλαυσε την ζωή σου και άμα συμβεί κάτι, θα το αντιμετωπίσω εκείνη την ώρα! Αυτό λέω στον εαυτό μου! Θα μας βρούν πολλά στη ζωή μας, ευχάριστα και δυσάρεστα, το κάθε πράγμα ας το ζήσουμε στην ώρα του τουλάχιστον...!

Senior Member
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ..ΗΤΑΝ ΒΑΛΣΑΜΟ.. ΕΠΕΙΔΗ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΕΤΑ (ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, ΔΟΥΛΕΙΑ??) ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΚΑΠΩΣ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΣΥΝΕΠΕΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ..
    ΞΕΡΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΑΝ Η ΦΙΛΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ hPV ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ?ΜΕΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ?
    ΑΠΟ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΓΧΩΔΕΣ ΑΤΟΜΟ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ...ΟΣΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΠΑΠ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ,ΚΛΑΙΩ ΑΠΟ ΦΟΒΟ, ΣΑΝ ΑΝΗΜΠΟΡΗ..

Senior Member
    CHRPAP καλημέρα..
    οι αλλαγές στην ζωή μας, ειναι ενα μεταβατικό στάδιο που συνήθως είναι για το καλό μας.
    με την υγεία σου, ολα καλά θα πάνε κ θα δεις οτι τελειώνοντας τις σπουδες κ πιανοντας δουλεια οτι η ζωή σου θα γινει διαφορετική. θα την πάρεις στα χέρια σου κ οσο οι υποχρεώσεις σου κ αν μεγαλώσουν θα νιώθεις ικανοποίηση που τα βγάζεις περα.

Member
    Φίλη μου...απόλυτα λογικό να έχεις μια ψυχολογική αντίδραση αρχικά αιφνιδιασμού (όταν σου πρωτοανακοινώθηκε η παρουσία του HPV-16) και αργότερα φόβου ή και πανικού όταν θα έψαξες μόνη σου και θα βρήκες κάποιες πληροφορίες για τον HPV-16.Στην ιατρική όμως ποτέ 1+1=2 ,πολύ περισσότερο δε όταν δεν υπάρχει κλινική εμπειρία και όταν απλώς διαβάζουμε κάποια πράγματα εγκυκλοπαιδικά (που συνήθως εστιαζόμαστε στα χειρότερα.....).

Ναι,τα όσα διάβασες για τον HPV-16 (ιός ανθρώπινων θηλωμάτων) ισχύουν,όπως ισχύουν τα όσα μπορεί να έχεις διαβάσει για τις συνέπειες του καπνίσματος ,όπως ισχύουν τα όσα θα διαβάσεις ανοίγοντας ένα κουτάκι ασπιρίνες και κοιτώντας τις ανεπιθύμητες ενέργειες ,όπως ισχύει ότι ακόμα και η υπερβολική πόση νερού μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη εώς και θανατηφόρα.Οι περισσότεροι μας καπνίζουμε και σίγουρα έχουμε πάρει ασπιρίνες.......

Μεγάλη σημασία έχει και η κυτταρολογική εξέταση.Εσύ βρίσκεσαι μεταξύ CIN-I και CIN-II που σημαίνει μια ανεπαίσθητη ώς μέτρια δυσπλασία κυττάρων σε κάποια περιοχή του τραχήλου.Υπάρχει βέβαια ακόμα ένας βαθμός το CIN-III που είναι η βαρύτερη δυσπλασία και αυτός σε ένα ποσοστό του μπορεί να εξελιχθεί σε προκαρκινική κατάσταση.Η απόσταση σου λοιπόν απ τον καρκίνο είναι μεγάλη και πάρα πολύ ασφαλής.Ακόμα και σε ένα στάδιο προκαρκινικό να βρίσκεται κάποιος δίνει στον γιατρό του μια μεγάλη ευχέρεια στο να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο του καρκίνου με μεγάλη επιτυχία. Εσύ δεν είσαι ούτε καν CIN-III ,άρα η θέση σου είναι πολύ πιο ιδανική για πολλές προοληπτικές (ούτε καν θεραπευτικές) ενέργειες απο πλευράς του γιατρού σου.Θα μπορούσα λοιπόν να σου πώ ότι όχι μόνο δεν χρειάζεται άγχος και πανικός αλλά απεναντίας θα πρέπει να χαμογελάς που τόσο έγκαιρα και τόσο πρώιμα ανακάλυψες μια κατάσταση ένα ενδεχόμενο της οποίας είναι να εξελιχθεί σε CIN-III και ακολούθως ένα ενδεχόμενο εξέλιξης της CIN-III είναι να εξελιχθεί σε προκαρκινική κατάσταση και ακολούθως ένα ενδεχόμενο της προκαρκινικής κατάστασης είναι να εξελιχθεί σε καρκίνο (που ακόμα και αυτός όταν ανιχνεύεται στα αρχικά του στάδια δίνει πολλές θεραπευτικές ευκαιρίες).

Συγχαρητήρια λοιπόν όχι μόνο για την επιμέλεια που δείχνεις στις γυναικολογικές εξετάσεις...αλλά και για το ότι δημοσιοποίησες την περίπτωση σου περνώντας το μήνυμα ότι οι γυναίκες (ειδικά απ τα 18 και άνω) θα πρέπει τουλάχιστον μια φορά το χρόνο να κάνουν ΤΕΣΤ-ΠΑΠ.Ουσιαστικά λειτούργησες ήδη σαν ένα καλό πρότυπο για πολλές εδώ μέσα.Προσωπικά, σε όσες σχέσεις είχα δεν σταματούσα να επιμένω να πηγαίνουν στον γυναικολόγο τους ...αλλά σε γενικές γραμμές υπήρχε μια αδιαφορία απο πλεύρας τους.

Τέλος αυτό που έχω να σου πώ είναι ότι αν θέλεις πραγματικά να προστατεύσεις τον εαυτό σου απ το χ ενδεχόμενο να πάρει μια σοβαρότερη εξέλιξη η κατάσταση σου ,αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ενισχύσεις την άμυνα σου.Τόσο το άγχος όσο και η μελαγχολική διάθεση που σε καταβάλουν λειτουργούν σαν φρένο στην άμυνα του οργανισμού σου.Αυτά λοιπόν τα συναισθήματα οφείλεις να διαχειριστείς. Ο HPV-16 μόλις και έκανε την εμφάνιση του στον οργανισμό σου άρα.....ο γιατρός σου θα είναι πολύ χαρούμενος που του δίνεις την ευκαιρία να τον πολεμήσει άνετα.Σε τέτοιες περιπτώσεις ο καλύτερος γιατρός είναι η πρόοληψη (πράγμα στο οποίο παίρνεις άριστα) και πίστεψε με πολλοί γιατροί θα ήθελαν ασθενείς στο στάδιο καθαρά της πρόοληψης,ώστε να νιώθουν κι αυτοί ότι κάνουν επιτυχημένα την δουλειά τους.

Όλα καλά λοιπόν.....και γαρνίρισε τα με ένα μεγάλο χαμόγελο ώστε να δώσεις την χαριστική βολή στον HPV-16.

Senior Member
    ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ..ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΓΑΜΙΚΟΙ...
    ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΜΟΛΥΝΘΕΙΣ..
    ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ??ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΙΚΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ..

Senior Member
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ hPV 16 ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΛΑΡΥΓΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ..ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΠΙΑ! Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ, ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΩΡΛ? Η ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ???

Page 2 of 12 FirstFirst 1234 ... LastLast