Results 1 to 10 of 10
-
03-12-2008, 15:06 #1
διαμερισματοποιηση (να την κανω;)
Καλησπερα...
Ειμαι 1´78 και 140 κιλα. Προσφατα 2 φιλοι μου εκαναν γαστροπλαστικη διαμερισματοποιηση και εχασαν τρελα κιλα. Εκλεισα και εγω χειρουργειο αλλα τελικα βλεπω πως οι περισσοτεροι κανουν το μπαι-πας. Φοβαμαι παρα πολυ να προχωρισω μηπως ειναι ξεπερασμενη μεθοδος? Την εχει κανει καποιος απο εσας? Ειμαι παντρεμενη και εχω ενα παιδακι 22 μηνων. Α και τρεμω τα χειρουργεια. Πειτε μου τι να κανω;
- 03-12-2008, 21:24 #2
οχι ρε κουκλα
γιατι δεν κανεις sleeve
ειναι οτι ποιο σιγουρο
αλλα σκεψου και την πτυχωση
κοιτα εδω
http://www.promedica.com.gr/erevna.htm
03-12-2008, 21:28 #3
οκ θα το κοιταξω ευχαριστω. Απλα μωρε ξερεις επειδη το κανανε και πετυχε και ειναι και δοκιμασμενος ο γιατρος, γιατι οπως σου ειπα φοβαμαι πααααρα πολυ. Ειμαι 28 χρονων και εχω μωρο παιδι.
03-12-2008, 21:34 #4
ειναι πολυ περιπλοκη η διαμερισματοποιηση
γινοταν παλια αλλα τωρα υπαρχουν πολυ πιο απλες και ακινδυνες μεθοδοι εξ ισου αποτελεσματικες
εισαι νεα κοπελα με μικρο παιδι που σε χρειαζεται
και η διαμερισματοποιηση εχει υψιλο σχετικα ρισκο
ρωτα κι αλλου
ψαξε στο ιντερνετ
καλα αποτελεσματα
03-12-2008, 21:37 #5
κοιτα κι εδω
http://www.gomedica.org/obesity_magenstrasse.htm#mm
03-12-2008, 21:41 #6
07-12-2008, 03:57 #7
misspiggy,
κι εγώ είμαι εδώ και καιρό σε παρόμοιο προβληματισμό και ομολογώ πως είχα καταλήξει
ότι κανένα από αυτά τα χειρουργεία δε μπορώ να αποφασίσω
μέχρι που έμαθα από τη Τζένη για την ολική γαστρική πτύχωση,
που είναι η μόνη που σκέφτομαι πλέον σοβαρά...Θα προσπαθήσω να μάθω περισσότερα...
Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο δεν είναι τα εντυπωσιακά αποτελέσματα απώλειας,
όπως στις περιπτώσεις των γνωστών σου,αλλά τις πιθανές παρενέργειες στην υγεία ακόμα και μακρυπρόθεσμα...
Παρεπειπτόντως,να σου ζήσει το μωράκι σου και με το καλό να έρθουν σιγά σιγά και τα επόμενα!
Αν μου επιτρέπεις,πόσα κιλά ήσουν όταν έμεινες έγκυος,πώς εξελίχτηκε η εγκυμοσύνη και στα πόσα κιλά γέννησες;
Σε ρωτώ από προσωπικό ενδιαφέρον...Να'σαι πάντα καλά!Φιλιά...
07-12-2008, 22:56 #8
Originally posted by misspiggy
Καλησπερα...
Ειμαι 1´78 και 140 κιλα. Προσφατα 2 φιλοι μου εκαναν γαστροπλαστικη διαμερισματοποιηση και εχασαν τρελα κιλα. Εκλεισα και εγω χειρουργειο αλλα τελικα βλεπω πως οι περισσοτεροι κανουν το μπαι-πας. Φοβαμαι παρα πολυ να προχωρισω μηπως ειναι ξεπερασμενη μεθοδος? Την εχει κανει καποιος απο εσας? Ειμαι παντρεμενη και εχω ενα παιδακι 22 μηνων. Α και τρεμω τα χειρουργεια. Πειτε μου τι να κανω;
152 κιλά,ύψος 1,72(μάλλον κόντυνα!)δμσ καμμιά 50αριά...Δεν δυσκολευόμουν σε κάτι,κάνω ότι έκανα και πριν χειρουργηθώ,δούλευα πολλές ώρες,παραλία πήγαινα,δεν με ένοιαζε τίποτα.Κάτι τα χαπάκια που άρχισαν να με φορτώνουν,κάτι ένας συνάδελφος που αποφάσισε να κάνει δακτύλιο,άρχισα να ψάχνομαι.Είδα κάποιους γιατρούς για δακτύλιο και μπαλόνι,δεν μου άρεσε το όλο αλισβερίσι με τις ιδιωτικές κλινικές και άρχισα να ψάχνω τα δημόσια νοσοκομεία.Νόμιζα ότι το μαγικό χαρτί που θα έλεγε ΄για λόγους υγείας και όχι αισθητικής΄θα συντόμευε το χρόνο προς το δακτύλιο αφού είχα ακούσει για εξάμηνη αναμονή έγκρισης.Έτσι-για καλή μου τύχη-έπεσα σε χειρουργό του ΙΚΑ που χειρουργήθηκε η γυναίκα του στο Ρίο.Εκεί άκουσα πρώτη φορά γia το συγκεκριμένο χειρουργό που με την επέμβαση αυτή δίνει τα πιο καλά μακροχρόνια αποτελέσματα και ότι δακτύλιος και μπαλόνι είναι τρόπον τινά ημίμετρα.Αφού είχα δοκιμάσει διάφορα κατά το παρελθόν,τι έχανα να πάω και στην Πάτρα.3μηνη αναμονή για το ραντεβού ενημέρωσης και από την στιγμή που θα στείλεις τις εξετάσεις,7 μήνες αναμονή για το χειρουργείο.Έγκριση μέσα σε 1 εβδομάδα από το ΙΚΑ.Δεν πίστεψα σχεδόν ποτέ ότι θα έκανα επέμβαση,εγώ ο φοβιτσιάρης που ούτε ράμματα δεν είχα κάνει.Πέρασε ο καιρός,μου έδωσε ημερομηνία χειρουργείου,όταν καμμιά 20αριά μέρες πριν άρχισα να συνηδειτοποιώ τι θα κάνω.1% θνησιμότητα και 5% επιπλοκές ήταν τα προγνωστικά.1 ημέρα πριν σε ετοιμάζουν,τελευταίες εξετάσεις,μιλάς με το γιατρό και το βράδυ τα είδα όλα σαν ταινία από το φόβο μου.Δεν έκλεισα μάτι όλη νύχτα από το φόβο μην πονέσω ή πεθάνω.Το πρωί στις 07.00 σιγά σιγά ξεκινάνε όλα,μεταφορά στο χειρουργείο,επισκληρίδιος και αναισθησία.Ήταν 07.55.Ξύπνησα στην ανάνηψη στις 14.45,το χειρουργείο είχε τελειώσει στις 12.45 Πρώτη μου ερώτηση στην αναισθησιολόγο:Ζω;Μια χαρά είσαι μου λέει,νωρίς ξύπνησες,άντε στο κρεββάτι σου τώρα,καλή συνέχεια.Σωληνάκι στη μύτη,στο λαιμό,παροχέτευση στο στομάχι,ορό,επισκληρίδιο,κ� �θετήρα.Παντελής παρουσία δυνάμεων,ασκήσεις πνευμονικές με το φυσητήρι,αποβολή εκρίσσεων.Δύσκολη νύχτα,λίγος πυρετός.Την επόμενη κάθεσαι στην καρέκλα και μέρα με τη μέρα αφαιρούνται σωληνάκια.Λίγος πόνος μόνο την ώρα που μου αφαίρεσαν την επισκληρίδιο και μου έκαναν παυσίπονη. Την 4η μέρα πίνεις 1 υγρό και κάνεις ακτινογραφία να δουν αν όλα είναι όπως πρέπει,πίνεις γουλιά γουλιά για 1η φορά νερό,περπάτημα,ζωμός,γιαού� �τι,πρωτεϊνούχο ρόφημα.Την έβδομη μέρα φεύγεις αν όλα είναι όπως πρέπει.Σε 23 μέρες επανέλεγχος,τρως το ρόφημα,γιαούρτι 0-2% λιπαρά,αλεσμένο κρέας,ψάρι,νερό,βιταμίνη και παστίλιες ασβεστίου εφ όρου ζωής.Από τον 1ο μήνα αρχίζεις να μασάς πολύ καλά,αργά και λίγο.Αποφυγή ζάχαρης,λιπαρών,τηγανητών και αλκοόλ μέχρι το εξάμηνο.Στο τρίμηνο επανέλεγχος και προσθήκη φύλλων σαλάτας,όσπρια.Πρακτικά εγώ μόνο το αλκοόλ τήρησα,κακώς, αλλά έχασα καλό βάρος.Είπαμε,η εγχείρηση έγινε στο στομάχι,στο μυαλό είσαι ίδιος....Εμετοί της τελευταίας μπουκιάς ελάχιστοι,κόμπιασμα με κάτι αμάσητο.Τώρα πλέον σχεδόν έχουν εξαφανιστεί αυτά,μειωμένη όρεξη,καλό μάσημα,τα χάπια και όλα καλά.Και όρεξη να έχω,ας είναι καλά ο δόκτωρ που τα στέλνει στην παράκαμψη και δεν γίνονται θερμίδες.ʼλλαξαν λίγο οι συνήθειες,σου δείχνει ο οργανισμός τι χρειάζεται και τι δεν θέλει.Ελπίζω να χάσω και το υπόλοιπο βάρος,πρώτα ο Θεός μέχρι του χρόνου τέτοιο καιρό και να πάνε όλα καλά για όλους.Στις 14.05.2008 ήρθε το πλήρωμα του χρόνου,1 χρόνος (πότε πέρασε κιόλας
Από τα 152 κιλά έφτασα στα 99,με σχεδόν καθόλου προσοχή είναι η αλήθεια.Στις προηγούμενες εξετάσεις είχα καλύτερη απώλεια βάρους,μετά το 6άμηνο όμως ο ρυθμός πέφτει μας είχε πει ο γιατρός.Έτσι στο τελευταίο 6άμηνο έχασα 5 κιλά,όχι άσχημα,αλλά θα ήθελε να είχα χάσει 8-10.Φυσικά το έβλεπα να έρχεται,αφού τα γλυκά είχαν γίνει καθημερινά.Μου συνέστησε περπάτημα και προσπάθεια μη κατανάλωσης ζάχαρης ώστε να εκμεταλλευτώ καλύτερα το ερχόμενο εξάμηνο,απ'ότι το προηγούμενο.Με υπολογίζει να φτάσω περίπου στα 90 κιλά.
Πλέον μετά από 14 μήνες,έχει επανέρθει ένα μέρος της όρεξης,όχι όμως όπως πριν το χειρουργείο,τρώω ευκολότερα αφού όλα έχουν πάρει τη φόρμα τους και δεν είναι πλέον τόσο στενά.Στην αρχή σκέφτομουν αν θα περάσει προς τα κάτω η βιταμίνη και το νερό μαζί.Τρώω τα πάντα,αργά όσο μπορώ,διάρροια έρχεται μόνο με την υπερβολική κατανάλωση λιπαρών και πάλι όχι πάντα,λάιτ αναψυκτικά πίνω 4-5 την ημέρα,γλυκάκια σχεδόν κάθε μέρα,έχασα και 2 κιλά από την προηγούμενη επίσκεψη.Έχω μια μικρή κήλη,η οποία αφού περάσει 1,5 χρόνος από την επέμβαση,θα σκεφτώ για επέμβαση και μαζί θα πεταχτεί και ότι περισσεύει.Οι εξετάσεις ήταν όλες οκ.Πάντως είναι αξιοσημείωτο,ότι παρά τη βοήθεια του χειρουργείου και τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί και μας κάνει να το σκεφτόμαστε αν θα κάνουμε επέμβαση,το μυαλό πάλι στρυφογυρνάει στο μασούλημα.Τι σου είναι ο άνθρωπος...
Το θεωρητικά ιδανικό βάρος σύμφωνα με το βιβλιαράκι του γιατρού είναι για το ύψος μου 67.500 γρ,θεωρώ απίθανο να τα φτάσω γιατί είμαι επιρρεπής στα γλυκα.Ένα άλλο παιδί που μίλησα και τα είχε φτάσει(συντροφιά με τις γαστρεντερίτιδες)μου είπε ότι είχε γίνει σαν τα παιδιά της μπιάφρα.Πιστεύω ότι αν καταφέρω να περιορίσω τη ζάχαρη,θα φτάσω γύρω στα 85.Το περίεργο είναι ότι μέχρι το 6άμηνο έβλεπα γλυκό και μιου γυρνούσαν τα έντερα,τώρα τα μασουλάω,λιγότερα από παλιά αλλά τα ζητάω.
Πλεονεκτήματα :Ο κορεσμός έρχεται αρκετά γρήγορα λόγω του περιορισμένου σε όγκο στομαχιού και της στενής εισόδου του εντέρου,αργότερα όμως εν σχέση με τους πρώτους μήνες.Παίρνεις λιγότερες θερμίδες απ'ότι πριν λόγω της παράκαμψης(αλλιώς θα έπρεπε να κάνουμε δίαιατα με 500 θερμίδες).Από την ίδια τομή έχει βγει η χολή για αποφυγή μελλοντικού χειρουργείου και για λόγους ασφαλείας η σκωληκοειδήτης.Λόγω της στενότητας και της έλλειψης γαστρικών υγρών για τη διάλυση της τροφής,μαθαίνεις πλέον να μασάς κι όχι όπως πριν που τα κατάπινα αμάσητα σαν το γλάρο.Τώρα το μπλέντερ το κάνω εγώ.Έρχεται πλέον η στιγμή που κοιτάω το φαγητό και δεν το αγγίζω αφού νιώθω πως είναι να έχεις χορτάσει,ουσιαστικά σε σταματάει η επέμβαση με το μηχανισμό της να καταναλώσεις κι άλλο κι αν το φας το στέλνει υπερ πίστεως.Αυτά που μπορούν να σου προσθέσουν βάρος είναι η ζάχαρη και το αλκοόλ,(συνηθίζει κι ο οργανισμός στην κατανάλωση τους)αφού ακόμη και αυτή η επέμβαση δεν προλαβαίνει να στείλει όλη την ποσότητα στην παράκαμψη από τα συγκεκριμένα,γιατί σαν αυτούσιος υδατάνθρακας προλαβαίνει και μεταμβολίζεται σε θερμίδες.Λόγω της δυσαπορρόφησης θερμίδων και συστατικών,δεν πρόκειται ποτέ να ανέβουν οι τιμές ζαχάρου,χοληστερίνης κτλ που ταλαιπωρούν τους παχύσαρκους.Διατήρηση του 80-90% αν θυμάμαι καλά της απώλειας βάρους
Παραχωρήσεις και μειονεκτήματα: περπάτημα και καλό μάσημα(αν και αυτά και στους υγειείς τα προτείνουν).Από τα λιπαρά που τρως κάθε φορά,10% αν θυμάμαι καλά μένει στον οργανισμό για ενέργεια κτλ,τα υπόλοιπα είπαμε που πένε,όμως αν φας πολλά στην ίδια μέρα(πχ πατάτες τηγανιτές ,σνίτσελ,κρέμα γάλακτος,σωταρισμένα κτλ,μαζεύτηκε 40%,για τον οργανισμό και 160% για την παράκαμψη) αυτά αποβάλλονται μεν,αλλά με δύσοσμα και πολτώδη κόπρανα.Αν αυτό γίνεται καθημερινά και πας διάρροια 10 φορές την ημέρα,αποβάλεις και θρεπτικά συστατικά και το υπερβάλον λίπος μπορεί να σου προσθέσει κάτι σε βάρος.
Προτεραιότητα στην τροφή έχουν οι πρωτεϊνες(οποιοδήποτε είδος κρέατος τουλάχιστον 250 γρ τη μέρα συν γάλα,γιαούρτι,αυγά(και 1 καρτέλα καλό κάνει πλέον)τυρί.Μην φας δηλαδή πρώτα το ψωμί,χορτάσεις,που δεν σου προσφέρει κάτι και μετά δεν χωράει το κρέας.Πρακτικά,εγώ αν και μου αρέσει το ψωμί,μόλις δω κρεατάκι ,κάτι με σπρώχνει πρώτα εκεί.
Λήψη συμπληρωμάτων εφ'όρου ζωής 1 βιταμίνη και 4 καραμέλες ασβεστίου την ημέρα(καλύτερα τα συμπληρώματα παρά τα αντιδιαβητικά και τα
αντιυπερτσικά).Οι γυναίκες κάποιες παίρνουν και σίδηρο,όλα αυτά όμως μπορεί και υγιής να τα παίρνεις.Στο τρίμηνο περίπου εμφανίστηκε μικρή τριχόπτωση για 1 εβδομάδα από το σοκ που έχει υποστεί ο οργανισμός,η οποία δεν εμφανίζεται ξανά και είναι φυσιολογική.
Στα θετικά του Πανεπιστημιακού Πατρών,η μεγάλη εμπειρία στις βαριατρικές επεμβάσεις παχυσαρκίας(αν δεν κάνω λάθος,ο χειρουργός αυτός τις έφερε στην Ελλάδα)η εφ'όρου ζωής παρακολούθηση με προκαθορισμένα ραντεβού,κάλυψη του κόστους εξ ολοκλήρου από το ταμείο σου(εφόσον πληρής τις προϋποθέσεις)
Ραντεβού επανεξέτασης ορίζονται κάθε φορά που πας για την επόμενη και γίνονται στο μήνα,τρίμηνο,εξάμηνο,έτος,18 μήνες,2 χρόνια και μετά κάθε χρόνο 1 φορά.Βλέπεις τη διαιτολόγο και το χειρουργό και κάνεις εξετάσεις.
Πέρα από τον Καθηγητή που τον χαρακτηρίζω ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ,μεγάλη ελπίδα αποτελούν οι ειδικευόμενοι γιατροί που είναι εκεί και εξασκούνται μαζί του,καθώς το πρόβλημα δεν σταματάει σε εμάς(είναι πολλοί ακόμη με το πρόβλημα μας)και ο γιατρός μια μέρα θα αποσυρθεί δυστυχώς.
Στα αρνητικά του Νοσοκομείου η μεγάλη λίστα αναμονής(μάλλον λόγω έλλειψης χειρουργεικών αιθουσών).
Τις πρώτες ημέρες δεν είχα κουράγιο για τίποτα,την 7η μέρα που έφυγα οδήγησα μέχρι την Κόρινθο οπότε και δεν άντεξα άλλο.Τον 1ο μήνα έκανα δουλειές αλλά το μεσημέρι τέζα,μετά το μήνα όλα όπως πριν καλύτερα.
Βάρη πρέπει να αποφεύγονται για 6 μήνες για αποφυγή κήλης(εγώ έχω 1 μικρή)που κατά κανόνα εμφανίζεται μετά από χειρουργείο στομάχου.Η κόρη μου ήτα 10 κιλά και μου είπε να θέλω να τη σηκώνω,αλλά όχι από κάτω,να μου τη δίνουν στα χέρια.ʼδεια σου δίνει ο Καθηγητής 1 μήνα αν θυμάμαι καλά και μετά άμα θες κι άλλη περνάς επιτροπή στο φορέα σου,εγώ κατάφερα και πήρα 3 μήνες (όχι επειδή είχα κάτι),περίμενα να διοριστώ κιόλας,οπότε βόλεψε.Με ένα παληκάρι που είχα μιλήσει,σε μία εβδομάδα πήγε στο γραφείο του.
Αυτά θυμάμαι για την ώρα.
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών 11.05.2007
Χειρουργική Ομάδα Κλινικά σοβαρής Παχυσαρκίας ΠΝΠ
Χειρουργός : Καθηγητής Χειρουργικής Κος Φώτης Καλφαρέντζος
Μη μιλάς ποτέ για τον ευατό σου,άσε τους άλλους να χτίζουν το μύθο σου....
Αριστοτέλης Ωνάσης
Χολοπαγκρεατική εκτροπή Roux n Y 11.05.07
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών
Χειρουργική ομάδα κλινικά σοβαρής παχυσαρκίας & τεχνητής διατροφής
Χειρουργός:Καθηγητής χειρουργικής Κος Φώτης Καλφαρέντζος
11-04-2010, 10:52 #9
διαμερισματοποιηση στομαχου
καλημερα γλυκια μ
εαν θελεις στειλε μου εμαιλ στο [email protected] να σου λυσω τις αποριες σου.
εδω και 6 χρονια εχω προβει σε δυο επεμβασεις
φιλακια
λ
11-04-2010, 10:57 #10
Λένα , έχουν περάσει 2 χρόνια από τότε, προφανώς η κοπέλα έχει τελειώσει με το θεματάκι της.
Ακουστική θεραπεια για εμβοές
21-06-2025, 15:28 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή