Results 1 to 8 of 8
-
17-12-2008, 12:29 #1
Καλημερα!!!μπορει κανεις να βοηθησει???(νεα στο forum)
Πριν λιγο σας ανακαλυψα κ μπορω να πω οτι εχει πολλα ενδιαφερον θεματα εδω μεσα οποτε εκανα εγγραφη αμεσως ωστε να παραθεσω κ το δικο μου θεμα μηπως μπορει καποιος να βοηθησει!
εχω υψος 1,65 κ ειμαι 66,5 kg κ 22 χρονων
δεν ειμαι χοντρη ουτε παχυσαρκη κ το γνωριζω αυτο, το θεμα μου ειναι οτι το καλοκαιρι ημουν 56 kg κ ημουν μια χαρα!Μπορουσα να φοραω οτι θελω κ ημουν ικανοποιημενη με το σωμα μου!λογω ψυχολογικων κυριως προβληματων μεσα σε 2 μηνες πηρα 10 κιλα!Αλλα αυτο το χω ξαναπαθει!εδω κ 4 σχεδον χρονια δεν μπορω να σταθεροποιησω το βαρος μου!με το που πεσω ψυχολογικα το ριχνω στο φαι κ ο δεικτης της ζυγαριας μου ανεβοκατεβαινει 10 κ 12 κιλα!
Ξερω οτι αυτο ειναι πολυ καταστροφικο για τον οργανισμο μου κ καποια στιγμη ο μεταβολισμος μου θα χαλασει(αν αυτο δεν εχει γινει ηδη)
Εχω απογοητευτει παρα πολυ!
Σας παρακαλω εχει αντιμετωπισει κανεις παρομοιο προβλημα?
Τι να κανω για να φτασω παλι στα κιλα που θελω αλλα να μην τα ξαναπαρω?
- 17-12-2008, 12:37 #2
Καλημέρα!!! Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί και εγώ περίπου το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω. Τώρα είμαι στη φάση που χάνω κιλά και είμαι πολύ αισιόδοξη. Μετά τα παρατάω και σιγά-σιγά γυρίζω εκεί που ήμουν πριν +2 κιλά. Και αυτό σε ετήσια βάση. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν μαγικά τρικς, για να μην τα ξαναπάρεις. Νομίζω όμως ότι δεν πρέπει με τίποτα να πεις "θα χάσω γρήγορα-γρήγορα τα 5 κιλά και μετά θα κάνω σωστή διατροφή". Θα πρέπει το χάσιμο των κιλών να γίνει όσο πιο σταδιακά γίνεται. Εγώ στοχεύω πλέον στο 1-1.5 κιλό το μήνα. Γίνεται πολύ εύκολα χωρίς θυσίες και στερήσεις και το κυριότερο: το καλοκαίρι θα είσαι ΘΕΑ!!!! (7 μήνες μέχρι τον Ιούλη Χ 1.5 κιλα/μήνα = 10,5 κιλά) Απλά μαθηματικά.
17-12-2008, 13:59 #3
Καλημέρα και καλώς ήρθες στο forum!
Όλοι λίγο-πολύ ξεσπάμε στο φαγητό όταν περνάμε δύσκολες περιόδους. Το θέμα είναι να μπορούμε να βρίσκουμε αλλού διεξόδους. Σε αυτό πιστεύω θα σε βοηθήσει πολύ μια ψυχολόγος. Όσον αφορά το μεταβολισμό σου, καλό θα ήταν να επισκεφθείς διατροφολόγο κι ενδοκρινολόγο να σου δώσουν να κάνεις εξετάσεις αίματος και θυρεοειδούς και μετά να σου δώσουν κάποιο διατροφικό πλάνο.
17-12-2008, 15:26 #4
Καλώς ήλθες.
Δε μπορεί, κάποιος, εδώ μέσα, να σου πει με απόλυτη βεβαιότητα, αν οι διατροφικές σου πρακτικές κινούνται στα πλαίσια μιας υγιούς συμπεριφοράς ( ενδεχομένως κάπως ασυνήθιστης από το μέσο όρο ) ή αν αγγίζουν τα όρια μιας διαταραχής πρόσληψης τροφής ( συναισθηματική υπερφαγία κτλ ).
Το βέβαιο είναι πως αν κάνεις πολλές αλχημείες και αυτοσχέδια διατροφικά προγράμματα, θα οδεύσεις ολοταχώς προς καταστάσεις βουλιμίας και ότι άλλο ψυχοφθόρο διαβάζεις μέσα, εδώ.
Αν επιθυμείς να χάσεις ή να σταθεροποιήσεις το βάρος σου, ξέρεις ποιος είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος.
Καλή επιτυχία,υπομονή και σύνεση.
Φιλικά.
17-12-2008, 20:44 #5
καλως ηρθες κι απο μενα
αυτα που μας γραφεις οπως καταλαβαινεις δεν ειναι και πολυ προτοτυπα
ειναι και για τους περισσοτερους εδω μεσα τροπος ζωης δυστυχως
μην σε πιανει αγχος
το χειροτερο ειναι αυτο
μην σου γινει εμονη
αν μπορεις ριξτο στα υγειηνα καλητερα
κοψε τα πολλα ψωμια πιτες και γλυκα
και θα ρθει μονο του
17-12-2008, 21:35 #6
δασκαλε που διδασκες!!!!!!!!!
19-12-2008, 11:31 #7
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!
Εχετε δικιο στ οτι δεν πρεπει ν αγχωνομαι κ ν ακολουθησω εναν σωστο κ υγιη τροπο
για να χασω οριστικα αυτα τα 10 κιλα που με βασανιζουν χρονια...
Επισης εχω σκεφτει σοβαρα το ενδεχομενο να δω εναν ψυχολογο(οχι μονο για τον λογο που λεω εδω...)
αλλα μ απασχολει καπως το οικονομικο!Εχω ακουσει οτι περνουν πολλα...
αν μπορουσατε να μου δωσετε καποιες πληροφοριες κ επι αυτου θα μουν ευγνωμων!
Γνωριζει κανεις περιπου ποσο περνουν ανα επισκεψη?
Α!κ ποσες επισκεψεις <πρεπει> να γινονται τον μηνα για να υπαρξει ενα καλο αποτελεσμα?
Ευχαριστω εκ των προτερων!
19-12-2008, 12:09 #8
εγω εχω επισκεφτει ψυχίατρο στο παρελθόν, διέγνωσε κατάθλιψη αλλα δε νομίζω ότι με βοήθησε ιδιαιτερα. Και μόνο ότι έκανα τον κόπο να τον δω σημαίνει ότι είχα αρχίσει να ξεπερνω το πρόβλημα ενώ εχω την εντύπωση ότι εκείνος απλά το περιεγραφε. Δεν ξέρω τι πρόβλημα έχεις, εγώ τώρα εικάζω ότι είχα αυτοκτονικό ιδεασμό. Συνήθως αυτό που με ξαβαλτώνει είναι να αρχίσω κάτι καινούριο και να θέσω νέους στόχους (πραγματικά νέους -όχι μείωση βάρους που έχω προσπαθήσει πολλές φορές) π.χ. λογοτεχνία-λέσχη ανάγνωσης, να τερματίσω σε μαραθώνιο (με ενδιάμεσους στόχους αγώμες 5, 10 και 20 χιλιιμέτρων) κλπ. Αν θες πες αυτό που σε απασχολεί και οι πιθανότητες να βρεις ομοιοπαθείς είναι μεγάλες.
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή