Hello!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12

Thread: Hello!

Junior Member

Hello!

Γεια σας, είμαι γραμμένη απο παλιά στο φόρουμ αλλά συνήθως όταν φτάνω στα άκρα μου και απογοητέυομαι μπαίνω μπας και πάρω λίγο κουράγιο, λίγη υποστήριξη. Είμαι 1.70, 95 κιλά 23 ετών. Εδώ και χρόνια προσπαθώ να χάσω κιλά. όταν ήμουν μικρότερη από τα 100 είχα φτάσει στα 65 μέ την βοηθεια ενός ινστιτούτου μέσα σε 3,5 μήνες. Και εκεί ήρθα και έδεσα και καταστράφηκε ο οργανισμός μου. Βιταμίνες, σίδηρος, Β12, περίοδος.. όλα χάλια. Πήρα τα κιλά, αλλα τα προβλήματα παραμένουν. Και δεν τα πήρα απλά... Πήρα τα περισσότερα στα πόδια μου και ακόμη περισσότερα στα οπίστια μου. Εχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα, αλλά συνεχώς τα παρατάω και απογοητεύομαι. Τελευταία σκέφτομαι την λιποαναρόφηση, αλλά δε πρεπει να είναι αυτή η λύση. Σίγουρα θα υπάρχει και κάτι άλλο. Δεν ξέρω.. Λόγω του χαμηλού αιματοκρίτη, βιταμινών Β12 κλπ με το που κάνω λίγο πιο εντατικά γυμναστική εξουθενώνομαι. Απο την άλλη φταίω και εγώ γιατί υποκύπτω συνέχεια σε γλυκά και καλά να πάθω. Αλλα είνα ώρες που βλέπω όλη την ζωή μου χάλια λόγω αυτού. Είναι ώρεσ που απογοητεύομαι πραγματικά και αρχίζει να μου σαλέυει. Δεν ξέρω. Χρειαζόμαστε μια υποστήριξη από κάπου γενικά όλα τα άτομα που μπαίνουμε σε αυτήν την προσπάθεια. Εγω ας πούμε ότι ήρθα να την βρω εδώ..

Ακούω προτάσεις.

Senior Member
    Καλησπέρα Creep και χρόνια πολλά!

Έχεις δοκιμάσει να κάνεις από μόνη σου μια πιο υγιεινή διατροφή παράλληλα με τη γυμναστική σου? Δυστυχώς, μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν, το ξέρεις. Πόσο συχνά τρως γλυκά? Θα μπορούσες, ας πούμε, να περιοριστείς σε ένα την εβδομάδα? Έχεις κάνει εξετάσεις θυρεοειδούς?

Junior Member
    nai exw kanei eksetaseis gia ta panta. de exw thiroeidi. to mono pou exw einai elipseis vitaminwn b12 sidirou klp klp klp... to thema einai oti prospathw na ta periorisw alla de mporw. sinexws ipokiptw k meta niwthw xalia. exw dokimasei ta panta mexri k velonismo-megali apati-. ti na leme twra. o metavolismos mou exei ginei xalia me oles autes tis diaites. k i douleia mou.. ousiastika trww mesimeriano stis 6 to apogeuma k mou vgenei oli i peina. exw 12% miiko isto, kapou sto 30 lipos... k mporw na kapsw girw stis 1100 thermides. (liges ap oti mou eipane) gia ton miiko isto mou eipane oti einai sxetika anevasmenos-san na gimnazomoun- pou panta gimnazomoun estw k peristasiaka.. eimai auto pou lene varia ek fisews. otan eixa ftasei 64 apla den zousa. nomizw oti sta 70... 75 einai to katalilo varos gia mena. aplws de kserw. niwthw kapws psixologika dixasmeni as to pw. apo tin mia de mporw na niwthw fouskwmeni k apo tin alli panta ipokiptw se xilia dio glika. ena de tha peiraksei.. k to ena ginonta 10.

Senior Member
    επειδη τα γλυκα δεν κοβονται, προσπαθησε να τα περιορισεις. αλλιως τζαμπα ο χρονος που ξοδευεις στην γυμναστικη.
    αν μπορεις να εχεις μια συγκεκριμενη μερα την βδομαδα που θα τρως απο ενα γλυκακι.
    καλη δυναμη.

Junior Member
    diskolo. giati to ena de tha einai ena. de kserw. katholou kouragio. dinami miden.

Senior Member
    creep καλως σε
    δυστυχως αποτελεσμα σε χασιμο βαρους δεν γινεται χωρις περιορισμο των γλυκων.
    τα γλυκα ειναι τομονο τροφιμο που δεν παλευεται ουτε καν με καποιες απο τις επεμβασεις για την παχυσαρκια. ο δακτυλιος για παραδειγμα "κλεβεται" ανετα και δεν βοηθαει καθολου αν δεν καταφερεις να κοψεις τα γλυκα.\αν δεν νοιωθεις ετοιμη για κατι τετοιο,προτιμοτερο ειναι να απενοχοποιηθεις και να περιμενεις καλυτερους καιρους για την προσπαθεια σου,παρα να ταλαιπωρεισαι και να νοιωθεις και ενοχες...
    προσπαθησε να κανεις οτι καλυτερο και υγειινοτερο μπορεις για τον εαυτο σου, ειτε σε διατροφη ειτε σε κινηση και ασε το χασιμο βαρους για οταν θα εχεις την διαθεση να περιορισεις τα γλυκα.
    αν αυτο σεανακουφιζει, τα γλυκα ειναι εθιστικα...κι οσο περισσοτερα τρως τοσο πιο δυσκολο φαινεται να τα κοψεις. αν το κατορθωσεις ομως για ενα διαστημα, θα δεις οτι θα αποζητας την ζαχαρη ελαχιστα εως καθολου, αν εχεις βαλει στην διατροφη σου αρκετα φρουτα και λιγο μελι.

Senior Member
    Γι' αρχή μπορείς να ξεγελάς τη <<λιγούρα>> με γλυκίσματα - αρτοπαρασκευάσματα που έχουν λιγότερες θερμίδες.Για παράδειγμα: παστέλια,μερικούς ξηρούς καρπούς,μικρά κομμάτια σοκολάτας υγείας,μουστοκούλουρα,κριτ σίνια με ηλιόσπορους,φρουτοσαλάτες, ρυζογκοφρέτες κά.

Καλή επιτυχία και καλώς ήλθες.

Senior Member
    Μπορείς να παίρνεις μαζί σου στη δουλειά ένα φρούτο κι ένα γιαούρτι ή και φρυγανιές να τρως ώστε να μη μένεις μέχρι τις 18.00 νηστική? Εγώ π.χ. παίρνω ένα φρούτο κι ένα κουλουράκι ολικής αλέσεως ή 2 φρυγανιές με φρούτο ή καμιά φορά αμύγδαλα ωμά με φρούτο και τα τρώω γύρω στις 11.00. Και μετά στις 14.00 τρώω μεσημεριανό. Στις 18.00 περίπου τρώω ένα γιαούρτι 2% με φρούτο.
    Όσο για το γλυκό τώρα, μερικά βράδια, πριν κοιμηθώ έχω δοκιμάσει να πίνω γάλα με μέλι. Μπουκώνομαι ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού μέλι, πίνω μονορούφι και το γάλα και νιώθω πλήρης. Αμέσως μετά βέβαια πέφτω για ύπνο, διαφορετικά δε θα με κράταγε ένα τόσο ελαφρύ βραδινό. Με το μέλι ικανοποιείται η επιθυμία για γλυκό και σου στοιχίζει μόνο 30-40 θερμίδες (το κουταλάκι του γλυκού).

Senior Member
    γεια κι απο μενα και καλως την
    δεν ειμαι πολυ φαν των γλυκων αλλα δεν ειναι κι απαραιτητα στη διατροφη
    οποτε δεν ειναι πιο ευκολο να τα κοψεις εντελως
    για να ξεχασεις την γευση τους και να μην σε απασχολουν?
    λεω εγω τωρα!!!!!!
    δεν ξερω
    μια προταση εκανα

Senior Member
    Ούτε εγώ τρελλαίνομαι για γλυκά, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. ..(βλ. μηλόπιτα, τάρτα φράουλα, σαραγλί)Νομίζω όμως ότι ένα γλυκάκι την εβδομάδα το έχει ανάγκη ο οργανισμός. ʼσε που η ζάχαρη είναι το καύσιμο του εγκεφάλου.

Junior Member
    Δεν ξέρω δυστυχώς είμαι ή του ύψους ή του βάθους οπότε ή θα τα κόψω τελείως ή δε θα κάνω τίποτα. Όσο για τα παστέλια, μουστοκούλουρα κλπ.. Νομίζω οτί για να ικανοποιήσω την γλύκα μου θα φάω αρκετά. Σοκολάτες τρώω. Μου δίνουν απίστευτη ενέργεια. όταν δεν τρώω σοκολάτα νίωθω πολύ αδύναμη. Ίσως κ μαζί με την αναιμία και την ελειψη βιταμινών να με ανεβάζει τόσο και γιαυτό να θέλω να φάω τόσο πολύ. Ίσως να λέω και δικαιολογίες.. Αλλά πραγματικά τόσο καιρο που παίρνω βιταμίνες, σίδηρο, β12, σπιρουλίνα κ οτιδήποτε... Δεν έχω δεί καμια διαφορά. Μερικές φορές ευχομαι να μην έκανα ποτέ δίαιτα τότε που ήμουν μικρή. Καταστράγηκε ο οργανισμός μου. Παρόλα αυτά περνάει από το μυαλό μου να κάνω λιποαναρόφηση στα 'οπίσθια' και λίγο στα πόδια.. Αφου όλα εκεί είναι μαζεμένα. Ξέρει κανείς να μου πει αν λέει η όχι? Αν έχει επιπτώσεις? Γινεται με ολική ή τοπική νάρκωση? Βρήκα και στο νετ διάφορα και διάβασα.. Έχει κάνει κανέις σας για να μου πεί? Ήδη αρχισα να σκέφτομαι για Απρίλιο.. Μέσα στο πάσχα. Αλλα, δεν ξέρω ακόμη. Ας μου πεί όποιος ξέρει κάτι, και εγώ φυσικά θα πάω να ρωτήσω και γιατρό. Όλα τα κιλά μου είναι καταβάση από μέση και κάτω. Δε ξέρω.. Και πάντα χάνω από εκεί που δέν πρέπει, και το πρόσωπο μου γίνεται χάλια.. Αδυνατίζει. 'Μασάζ', 'σάουνα μπέλτ και καλα', 'φόρμες αδυνατίσματος', 'γυμναστική' δέν ξέρω αν βοηθάνε για το τοπικό. Προς το παρόν δε βοηθήσανε.. Και είναι κρίμα να βγαίνω να ψωνίζω ότι μπλουζάκι θέλω από το ΖΑRA και τα παντελόνια σύνηθως να τα ράβω και να είναι όλα μαυρα. Δεν ξέρω. Δεν είναι μόνο τα ρούχα. Είναι κ η ψυχολογία μου που γίνεται χάλια. Το καλό είναι οτί, παρόλο που είμαι 95 κιλά, είμαι σε αυτά εδώ και χρόνια.. Από τα 16 εώς τα 23 μου κυμαίνομαι μεταξύ 92 και 95. wow νά και ένα θετικό

Senior Member
    Για τη λιποαναρρόφηση έχω ακούσει μόνο ότι μπορεί να αποβεί επικίνδυνη αλλά δεν το έχω ψάξει καθόλου. Ο σωματότυπός μας δεν αλλάζει επομένως πάντα, όσα κιλά κι αν χάσουμε κάποια σημεία του σώματος δε θα μας αρέσουν. Κι εμένα για παράδειγμα το πρόσωπό μου φαίνεται πολύ αδύνατο κι έχω μικρό στήθος. Αν πάρω κιλά, τα παίρνω κατευθείαν στην ευρύτερη περιοχή της κοιλιάς, κάνω σωσιβιάκια, μπουτάκια κτλ. Τι να κάνουμε? Σε όποιον αρέσουμε στην τελική. Κανένας δεν είναι τέλειος κι ίσως αυτές μας οι ατέλειες είναι που μας κάνουν ξεχωριστούς κι ελκυστικούς σε κάποιους άλλους.