Results 7,396 to 7,410 of 38289
Thread: ΧΡΩΜΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ
-
10-05-2011, 00:25 #7396
Χίλιες και μία (μη σου πω και δύο!) συγχωρεμένος,Αμντουλάχ αχ βαχχχχχχχ μου!
Το φτωχικό μας είναι ανοιχτό και σε περιμένει...Σαλαμάγια σαλαμά!
- 10-05-2011, 16:27 #7397
τρελοκόριτσο, ναι, ναι, καλά λέω, τα έχεις χάσει εντελώς!!!!!!!!!!!
και δεν είμαι ανωρθώγραφει εντάξει.... ένα λαθάκι έκανα, tide ευχαριστώ γλυκιά μου για την υποστήριξη !!!!!!!!!!
ματς, μουτς.........:fake sniffle:
10-05-2011, 18:23 #7398
Mουά,τρελοκόριτσο;Με σοκάρεις!:shocked2::shocked2::shocked2:
ʼλλος για τη βάαααρκαααα μαααααας!!!
11-05-2011, 10:14 #7399
Καλημερούδια Βιταμπελόκοσμε!Μόλις πέτυχα το τραγούδι και σε ελληνικό στίχο.
Όχι πως το προτιμώ απ'το αυθεντικό,αλλά,αν μη τι άλλο,το χρωστάμε στον τίτλο μας...
--->ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΑ : Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ
Στίχοι: Κώστας Φασουλάς
Μουσική: Nicola Piovanni
Δες πιο πέρα κι απ' το φως.
Δες, δεν είσαι μοναχός.
Δες πιο πέρα κι απ' τον πόνο,
τη νύχτα που περνά,
σα γέλιο μάνας, μάνας που γεννά.
Δες στου χρόνου τη φωτιά.
Δες, πώς άντεξε η καρδιά.
Δες το ξάφνιασμα της λύπης,
σα χαίρεται η ψυχή και βγαίνει
βόλτα, βόλτα στη βροχή.
Δες μ'ένα βλέμμα πόσα λες.
Δεν ξοφλήσαμε, μη κλαίς
και πιάσε πάλι το χορό.
Δες με τι πάθος τραγουδώ,
όσο πιο ψηλά πετώ,μου φτάνει
μόνο να είσαι εδώ.
Δες του ανέμου την οργή.
Δες πώς παίζει σαν παιδί.
Δες το λίκνισμα της μέρας,
σα χαίρεται η καρδιά κι αλλάζει
χρώμα, χρώμα και τροχιά.
11-05-2011, 11:24 #7400
τέλεια καρτούλα.....
12-05-2011, 22:50 #7401
Δεν ξεχνω...μη βιαστειτε να κατηγορήσετε...
1.πολλά, πολλα, πολλά μαθηματα...με το ματι στο ρολοι να περιμενω τα παιδια μου των Πανελλαδικων, να βουρκωσω, να τα χαιδεψω, να τα παρηγορησω, να τα παρω αγκαλιτσα, αν χρειαστει, να τους ουρλιαξω(οποια ξερω οτι το αντεχουν και το επιζητουν), να δω παλι αυτο το κιτρινο χρωμα στα νεανικα τους προσωπα απο το αγχος και τη μυθοποιηση των εξετασεων, να τους θυμισω οτι δεν ειναι αυτες οι πραγματικες εξετασεις και οτι οι πραγματικες εξετασεις βρισκονται μπροστα, οπως η ζωη τους...20 χρονια ζω το ιδιο και τελικα καθε χρονια γινομαι ακομη πιο ευαισθητη, πιο μανουλα...δε σας ξεχασα, λοιπον, απλως με καλουν τα παιδια μου και
2.μου την εχει δωσει το πληκτρο της οξειας που χαλασε, το εχω ξαναπει...
Σας σκεφτομαι, ομως και ευχομαι να ειστε καλα και καλυτερα....
πολλα φιλια
13-05-2011, 09:04 #7402
Καλημέρα φιλενάδες αγαπημένες.
Δε σας ξεχνώ, σας διαβάζω συχνότατα.
Αχ tidekpe τι κακό και αυτό με τις εξετάσεις. Δινουν και μενα φετος 2 ανηψιες μου και δε σου κρυβω οτι ενα κομπο στο στομαχι τον εχω... Ασε δε θελω να σκεφτομαι οταν θα δινει το κοριτσακι μου.
Ναταλίτσα μου γλυκια σου εχω νεα φοβερα: απο την αμνιοπαρακέντηση προεκυψε οτι το μικρό μου παιδακι θα ειναι κοριτσάκι.!!!!!!!
Και τωρα τη γνωμη σας: Ψαχνω ενα σπανιο ονομα για το μικρό μου...πως σας φαινεται το Ερατώ; Να σημειώσω οτι στο βαθος του οικογενειακου δεντρου υπηρχε το ονομα αυτό και η επιλογή του σιγουρα θα προκαλεσει μεγαλη συγκινηση στο πατερα μου. Πειτε μου ομως τη γνωμη σας για το ονομα.
Σας φιλώ αγαπημενες μου και περιμενω τη γνωμη σας
13-05-2011, 09:15 #7403
Καλημέρα ΚΛΜ! Συγχαρητήρια για το κοριτσάκι σου! Εμένα πάντως μ' αρέσει το "Ερατώ"!:bouncing:
13-05-2011, 09:19 #7404
Αχ κοριτσάκι..... Τί ωραία!!!!!!!
Το Ερατώ είναι πολύ ωραίο όνομα.
Μπορείς να επιλέξεις και κάτι σε
Πολυμνία
Ερασμία
Μεταξένια
Αριάδνη
Χαριτίνη
(είναι απο τα αγαπημένα μου ονόματα τα πιο πάνω)
Η μπορείς να κάνεις συνδιασμό 2 ονομάτων όπως
Αιμιλένια (Αιμιλία + Ελενη)
Γιολένα (Γεωργία + Ελένη)
Ντιλένα (Δήμητρα + Ελένη)
Μαριάντρεα (Μαρία + Ανδρέας)
Χρυσελίνα (Χρυσάνθη + Ελένη)
Εγώ πάντος αν κάνω κοριτσάκι θα την βγάλω Μαριτίκα (Μαρία + Σατίκα)!!!
13-05-2011, 13:40 #7405
Ώστε η πριγκίπισσα μας κυοφορεί μια τοσοδούλα πριγκίπισσα;Τι ευχάριστα νέα!Με το καλό,χαρά μου!
Το όνομα είναι πανέμορφο και φέρει σπουδαίους συμβολισμούς.Παραθέτω ενδεικτικά τα παρακάτω από τη Βικιπαίδεια
Η Ερατώ ήταν μία από τις Εννέα Μούσες της ελληνικής μυθολογίας. Ήταν η Μούσα της λυρικής ποίησης και των ύμνων. Απεικονίζεται με μία λύρα. Κατά τον Ησίοδο είναι κόρη του Διός και της Τιτανίδος Μνημοσύνης. Εθεωρείτο προστάτιδα του γάμου και του έρωτα. Ακόμα θεωρείται εφευρέτης του χορού, των προς τους θεούς ύμνων και γενικότερα προστάτρια της Ποίησης. Κύριο σύμβολό της ήταν η λύρα, αλλά και η κιθάρα, η φόρμιγξ και η βάρβιτος.Απεικονίζεται πάντοτε όρθια και ενίοτε σχεδόν τελείως γυμνή.
Η Μούσα Ερατώ είναι αυτή που επινόησε τα ερωτικά ποιήματα, το γάμο, την ποίηση, την μουσική και την διαλεκτική.
Το όνομα Ερατώ προέρχεται από το ρήμα έρεσθαι και από τη λέξη έρως και εραστής. Τη ζωγράφιζαν καθιστή, να φορά στεφάνι από τριαντάφυλλα, με τη λύρα και το τόξο του έρωτος στα χέρια και την επιγραφή "Έρατώ Ψάλτριαν". Ο Απολλώνιος ο Ρόδιος ξεκινά το τρίτο κεφάλαιο του τέταρτου μέρους στα Αργοναυτικά με τους στίχους:
...«Και τώρα Μούσα Ερατώ, έλα κοντά μας και πες μας πώς ο Ιάσονας ...έφερε το χρυσόμαλλο Δέρας... από τον ερωτά του στη Μήδεια ... γιατί έχεις τις χάρες της Κύπριδας Αφροδίτης... και φέρνεις τη μαγεία στα ανύπαντρα κορίτσια...».
Δε νομίζω να χρειάζεται να προσθέσω κάποιο σχόλιο...Πετύχαμε διάνα!Με το καλό να μας έρθει η Ερατώ μας να κάνει τον κόσμο πλουσιότερο!
Ερατώ. Πίνακας του Simon Vouet (Εννοείται η δικιά μας θα είναι κατά πολύ ομορφότερη!)
13-05-2011, 14:15 #7406
Τροφαντή η Ερατώ του Vouet :spin:
13-05-2011, 14:28 #7407
Αχ!puzzle μου!
Λάθος εποχή είναι αυτή,που ζούμε!
13-05-2011, 16:36 #7408
:thumbup::thumbup::thumbup:
16-05-2011, 13:38 #7409
Καλημέρα,καλή μας εβδομάδα,καλώς να έρθει ό,τι είναι να'ρθει!
Συννεφιασμένη η διάθεση,οπότε ένα γαλλικουλάκι είναι ό,τι πρέπει
να πάρω λίγο τα πάνω μου...Σας φιλώ γλυκά όπου κι αν μου είστε!
--->Rupa & The April Fishes : Maintenant
19-05-2011, 09:33 #7410
Originally posted by klm
Και τωρα τη γνωμη σας: Ψαχνω ενα σπανιο ονομα για το μικρό μου...πως σας φαινεται το Ερατώ;
Ερατώ ε? Δεν είναι και από τα καλύτερα μου ... ίσως φταίει και η σύνδεση με τηλεοπτική σειρά της προηγούμενης δεκαετίας.
Οι δικές μου προτάσεις (και είμαι σίγουρος οτι και η nekky συμφωνεί, επειδή αυτά τα ονόματα ήταν στις επιλογές μας για τις κόρες μας):
1. Νεφέλη
2. Γαλήνη
3. Χαρά
Καλό είναι να έχεις 4-5 ονόματα στο μυαλό σου, και να αποφασίσεις όταν η μπεμπούλα θα είναι 4-5 μηνών. Εκεί θα έχεις καταλάβει και ποιο από τα ονόματα της ταιρίαζει.
Η μικρή μας κόρη ας πούμε, δεν ήταν με τίποτα "Γαλήνη"
Η μεγάλη μας κόρη ήταν -και παραμένει- "Χαρά", αλλά για λόγους ελληνικών παραδόσεων της δώσαμε όνομα γιαγιάς. Ωστόσο, στο σπίτι την φωνάζουμε Joy, oπότε ας πούμε οτι είμαστε ΟΚ.
Γενικά, έχω την εντύπωση οτι το όνομα επιδρά με κάποιο τρόπο στον χαρακτήρα του ανθρώπου. Με αυτό το σκεπτικό, όμορφα ονόματα είναι και το Καλομοίρα, Ευτυχία, Ελευθερία.
Την καλημέρα μου σε όλη την παρέα !
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....