ΧΡΩΜΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ - Page 495
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 495 of 2553 FirstFirst ... 3954454854934944954964975055455959951495 ... LastLast
Results 7,411 to 7,425 of 38289
    Senior Member
    Καλημέρα σε όλα τα καλά παιδιά!
    Το Ερατώ είναι υπέροχο όνομα και σπάνιο..
    Συμφωνώ με το Σποτ στο ότι το όνομα, μιας και ακολουθεί τον άνθρωπο σε όλη του τη ζωή, πρέπει να του ταιριάζει. Πόσες και πόσες "Πανωραίες" υπάρχουν, που δε βλέπονται.. Πόσες συνεχίζουν να συστήνονται ως "Μπέμπες" και έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα εβδομήντα.. Είναι και λίγο γελοίο.
    Σκέψου λίγα ονόματα από τώρα και αποφάσισε, όταν δεις την όψη και καταλάβεις λίγα πράγματα για το χαρακτήρα του παιδιού. Για παράδειγμα το Νεφέλη μου κάνει σε ξανθούλα, αιθέρια μικρούλα.
    ʼλλα ονόματα που μου αρέσουν: Ιόλη, Δανάη, Αμαλία, όπου σύμφωνα πάντα με τη δική μου φαντασία, Ιόλη=αιθέριο και "φευγάτο", Δανάη=σταθερό και γήινο, Αμαλία=αρχοντικό και όμορφο. Και φυσικά υπάρχουν και ονόματα - σύμβολα, που παραπέμπουν σε κάποιο σημείο σταθμό στη ζωή του ζευγαριού ή του παιδιού. Για παράδειγμα, σε ένα βιβλίο διάβασα για μία Απρίλια, λόγω του μήνα της γέννησής της. Υπάρχουν πολλά και υπέροχα ονόματα στις εγκυκλοπαίδειες και στα λεξικά. Για ρίξε κι εκεί μια ματιά..

Member
    Απρίλια ε?
    Κολλημένος μηχανόβιος μου φαίνεται ο μπαμπάς ! :P

Τώρα που το σκέφτομαι, στο εξωτερικό βάζουν και ονόματα όπως Mercedes, Porche ... so, why not Aprilia?

Senior Member
    Ή ακόμα από το όνομα της πόλης που συλλήφθηκαν τα παιδιά...
    Βλέπε τη σιχαμένη Hilton που έχει το όνομα του Παρισακίου μου!

Σποτάκο και ʼβα,αναφέρατε ένα από τα αγαπημένα μου:Νεφέλη και Δανάη.
    Όχι απλά αγαπημένα μου...Αυτά προόριζα...τέλος πάντων...Την καλημέρα μου!

Senior Member
    Τέλειο το Ερατώ...... μου αρέσει πολύ !!!!!! Μου αρέσει επίσης και το Θέκλα... και το Φαίδρα (πιο συνηθισμένο) επίσης
    αρκετά συνηθισμένο αλλά μου αρέσει πολύ και το Μελίνα...

Το Ερατώ δεν είναι πολύ συνηθισμένο... οπότε αυτό το κάνει και πιο ελκυστικό...

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    To Νεφέλη είναι τέλειοέτσι λένε την μικρή κόρη της αδελφής μου ή πιο σωστά την λένε Ηλιάννα-Νεφέλη και τον τελευταίο καιρό έχει υιοθετήσει από μόνη της το καλιτεχνικό Νέφι :spin:

ναντινάκι τι ωραία μαγισσούλα είναι αυτή!!!

Senior Member
    Την ξέχασα,αγγελουδάκι μου...Καλά που μου είπες και την έβγαλα...
    Ήταν το παλιό μου τικεράκι,μιά φορά που είχα βάλει...και πριν μέρες την είχα ψάξει πάλι,
    την έβαλα και την ξέχασα,που είχα μέρες να ποστάρω...Δε τη θέλω ακόμα...Δεν είμαι σε φάση...
    Αλλά όντως είναι χαριτωμένη...Βλέπω το δικό σου τικεράκι όλο έρωτα και γλυκιά προσμονή!Με το καλό,μανάρι!

Senior Member
    Originally posted by alalumaki

Μου αρέσει επίσης και το Θέκλα...
    :wow: :shocked2: :wow: :shocked2: Γουάτ;Κι εγώ που νόμισα πως μόνο στη μαμά μου άρεσε!
    Αν είναι ποτέ δυνατόν!Όταν διάλεγε όνομα για μένα,ήταν ανάμεσα στο Θέκλα και στο Ναταλία!
    Ευτυχώς ξέρουμε ποιό επικράτησε!Δε θα άντεχα συν τοις άλλοις να έχω κι ένα όνομα σαν κλανιά...

Senior Member
    εμενα μιας κ λεγατε για ονοματα, μου αρεσει πολυ το Πελαγία, αν και σε πολλους δεν αρεσει :/

Senior Member
    Έλα,να οργανωνόμαστεεεεεεεε

--->Σπάνια γυναικεία ονόματα

Α

Αγαθονίκη, Αγαπία, Αγαπούλα, Αγιούλα, Αγλαΐα, Αγνή, Αίγλη, Αιμιλία, Ακριβή, Αλεξία, Αλίκη, ʼλκηστις, Ανδριάνα, Ανδρονίκη, Ανθή, ʼννα Μαρία, Αντιγόνη Αρετή, Αριστέα, ʼρτεμις, Αρχοντούλα, Αριάδνη, Αρσινόη, Αρτεμησία, Αυγερινή, Αυγή, Αυγούστα, Αύρα, Αφεντούλα, Αφέντρα, Αφθονία, Αφροκόμη, Αγοραστή, Αγόρω, Αδελαϊς, Αδριανή, Αθηναϊς, Αϊντα, Αλκμήνη, Αμαρυλίς, Αμέλια, Αμερίσσα, Ανατολή, Ανδρομάχη, Ανδρούλα, Ανεζούλα, Ανθούσα, Αννέτα, ʼντζελα, Αντζούλα, Αντιόπη, Αντουανέτα, Αποστολία, Αρετούσα

Β

Βάια, Βαλασία, Βαλεντίνα, Βενετία, Βενετσάνα, Βερονίκη, Βέρα, Βηθλεέμ
    Βησσαρία, Βικτωρία, Βιλελμίνη, Βίλμα Βιολέτα, Βιργινία, Βλαδιμηρούλα
    Βλασία

Γ

Γαβριέλα, Γαλάτεια, Γαλήνη, Γαριφαλιά, Γενοβέφα, Γερασιμούλα, Γεσθημανή, Γεωργούλα, Γιαννούλα, Γιασεμή, Γιολάντα, Γκιζέλα, Γκόλφω
    Γλυκερία, Γραμματική, Γρηγορία

Δ

Δαμασκούλα, Δανάη, Δάφνη, Δημοκρατία, Δικαία, Δόμνα, Δοξούλα, Δούκισα, Δροσερή, Δροσούλα, Δωροθέα

Ε

Ελβίρα, Ελεάνα, Ελεονώρα, Ελεούσα, Ελεφάντω, Ελλάς, Ελπίδα, Ελπινίκη, Έλσα, Εμμανουέλα, Επιστήμη, Ερατώ, Εριέττα, Εριφίλη, Ερμιόνη, Ερμοφίλη, Έρρικα, Έρση, Ερωφίλη, Εσθήρ, Ερασμία, Εύα, Ευδοκία, Ευδοξία, Ευθαλία, Ευλαμπία, Ευμορφία, Ευπραξία, Ευπρέπια, Ευριάνθη,
    Ευρυδίκη, Ευρύκλεια, Ευρώπη, Ευσταθία, Ευστρατία, Ευταξία, Ευτέρπη, Έφη, Ευφημία, Εύχαρις

Ζ

Ζαΐρα, Ζάμπια, Ζαχαρούλα, Ζηνοβία, Ζωγραφιά

Η

Ήβη, Ηλέκτρα, Ηλιάνα, Ήρα, Ηρώ, Ηράκλεια, Ηώ

Θ

Θάλεια, Θεανώ, Θέκλα, Θέμις, Θεοδοσία, Θεοδότη, Θεοδούλα, Θεολογία
    Θεολογία, Θεονύμφη, Θεοπίστη, Θεοπούλα, Θεοφανώ, Θεοχάρη, Θέτις, Θεώνη, Θηρεσία, Θωμαΐς, Θωμαή

Ι

Ιακωβίνα, Ίασμη, Ιγνατία, Ιλεάνα, Ιλιάνα, Ιοκάστη, Ιολάνδη, Ίρις, Ισαβέλλα, Ισιδώρα, Ισμήνη, Ιουλιέττα, Ιουστίνη, Ιφιγένεια, Ιωσηφίνα

Κ

Καλή, Καλλιρρόη, Καλλισθένη, Καλομοίρα, Καλυψώ, Κανέλλα Καρολίνα
    Καρυοφιλιά, Κασσάνδρα, Κασσιανή, Κερασιά, Κλεάνθη, Κλειώ,
    Κλεονίκη, Κλεοπάτρα, Κλημεντίνη, Κομνηνή, Κονδυλία, Κοραλία, Κορίνα
    Κορνηλία, Κούλα, Κρινιώ, Κρυσταλλία, Κυβέλη, Κύνθια, Κυπαρίσσω, Κωστούλα

Λ

Λαμπρινή, Λαοκρατία, Λαρίσα, Λαυρεντία, Λελουδιά, Λεμονιά, Λευκή, Λευκοθέα, Λεωνή, Λήδα, Λουΐζα, Λουκία, Λουκρητία, Λουλούδα, Λυγερή
    Λυδία

Μ

Μαλάμα, Μαλαματένια, Μαλαματή, Μαλάμω, Μαλβίνα, Μανταλένα, Μανώλια, Μάρθα, Μαριαλένα, Μαριάνθη, Μαριάννα, Μαριγούλα, Μαριέττα, Μαρίζα, Μαριλένα, Μαρίτα, Μαρκέλλα, Μαρουσώ, Ματθίλδη, Ματθούλα, Ματούλα, Μελαχροινή, Μελετία, Μελίνα, Μελπομένη, Μελωδία, Μερόπη, Μεταμόρφωση, Μεταξία, Μηλιά, Μιράντα, Μιρέλλα, Μίρκα, Μιχαέλα, Μορφούλα, Μόρφω, Μόσχα, Μπεάτα, Μπήλιω, Μπουμπουλίνα, Μυροφόρα, Μυρσίνη, Μυρτώ

Ν

Ναταλία, Ναυσικά, Νεκταρία, Νεφέλη, Νικολέτα, Νάντια, Νεραντζούλα, Νιόβη

Ξ

Ξανθή, Ξανθίππη, Ξένη

Ο

Οδέττη, Ολυμπία, Ολυμπιάς, Ορσαλία, Ούρσουλα

Π

Παγώνα, Παναγούλα, Πανωραία, Πάολα, Παρή, Παρθενόπη, Πασχαλιά, Πατρίτσια, Παυλίνα, Πελαγία, Περσεφόνη, Πολυξένη, Πεντηκοστή, Περή, Περιστέρα, Πετρούλα, Πηγή, Πλουμίνα, Ποθητή, Πολύμνια, Πολυτίμη, Πουλχερία, Πραξιθέα, Προκοπία

Ρ

Ραΐσα, Ραλλού, Ραϋμόνδη, Ραχήλ, Ρέα, Ρεβέκκα, Ρεγγίνα, Ροδάνθη, Ροδιά, Ροδόπη, Ροδούλα, Ρόζα, Ρουμπίνη, Ρωμαλέα, Ρωξάνη

Σ

Σαββίνα, Σαββούλα, Σαλώμη, Σαπφώ, Σβετλάνα, Σεβαστή, Σεβαστιανή, Σελήνη, Σεμέλη, Σεράφω, Σίλβα, Σιμόν, Σμαράγδα, Σμαρώ, Σόνια, Σουζάνα, Σουλτάνα, Στάσα, Στεργιανή, Στεφανία, Στρατονίκη, Σύλβια, Συμέλα, Συμεώνη

Τ

Ταμάρα, Ταξιαρχούλα, Τατιάνα, Τερέζα, Τερψιχόρη, Τιτίκα, Τομαζίνα, Τριάδα, Τριανταφυλλιά, Τρισεύγενη

Υ

Υβόνη

Φ

Φαίδρα, Φανή, Φανουρία, Φεβρωνία, Φερενίκη, Φιλάνθη, Φιλαρέτη, Φιλιππία, Φιλιώ, Φιλομήλα, Φλώρα, Φλωρεντία, Φοίβη, Φραγκίσκη, Φραγκούλα, Φραντζέσκα, Φρειδερίκη, Φρίντα, Φρόσω, Φρύνη, Φυλάνθη

Χ

Χάιδω, Χαραλαμπία, Χαρή, Χαριτίνη, Χαριτούλα, Χαριτωμένη, Χλόη, Χριστοδουλία, Χρυσάνθη, Χρυσαυγή, Χρυσαφένια, Χρυσηίς, Χρυσάνθη, Χρυσή, Χρυσόθεμις, Χρυσοπηγή

Να συμπληρώσω πως,εκτός των άλλων,έχω ξαδέρφες Υβόνη και Λήδα,για κάποια ψυχή,αν διαβάζει...

Senior Member
    Κι επειδή παίρνουμε στα σοβαρά τη δουλειά μας,συνεχίζουμε:

--->ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ

--->Ελληνίδων ονόματα

--->Εορτολόγιο

ώστε εκτός από την ποικιλία ονομάτων,να ξέρουμε αν και πότε γιορτάζει.Μη χάνει δώρα το παιδί!

Senior Member
    Καλημέρα σ'όλους. Σας ευχαριστώ πολύ που μου απαντήσατε ως προς το ονομα. Η αληθεια ειναι οτι ζητάω τη γνωμη σας γιατι και εγω δεν εχω πεισθει. Ανεκαθεν λατρευα το Λυδία, Νεφέλη, Μυρτώ και Δανάη. Τα δύο πρώτα τα αποκλείω γιατί μάλλον εχουν γινει πολυ της μόδας και πλεον δεν ειναι τοσο σπανια.
    Την αφορμή για την Ερατώ μου την εδωσε η μεγάλη μου κορη που μολις το ακουσε ως ονομα το κλειδωσε. Να σημειωσω οτι λογω της ηλικιας της δεν το συνεδεσε με την τηλεοπτικη σειρα.
    Ερατώ ομως υπηρξε και η γιαγια του πατέρα μου εκ Σμύρνης καταγόμενη. ΥΠάρχουν συνταγες μαγειρικης δικές της στα αρχεια της οικογενειας, οι οποίες δοθηκαν κάποτε σε μια φιλη του πατερα μου και συγγραφέα με αγάπη στα μικρασιατικά και εξεδώθηκαν με το τιτλο" Το τετράδιο της Ερατώς" Το βιβλίο αυτό εξεδόθη πριν πολλά χρονια και εξαντληθηκε δυο φορες: αφορουσε στοιχεια της Σμυρνεικης κουζινας και συνταγες μαγειρικής απο τη διςγιαγια μου.
    Σκεφτηκα λοιπον αφου αρεσε τοσο πολυ το Ερατώ στην εφηβη κόρη μου, που δεν γνωριζε και την ιστορία του ονοματος στην οικογένεια, γιατι να μη προτιμησω το Ερατώ.
    Γενικά όμως στους περισσότερους αρέσει. Λιγοι το συνεδεσαν με τη σειρα που ειχε προβληθει και ειχαν καποιες επιφυλάξεις. Ομως μεχρι να μεγαλώσει το μωρο μου η σειρα θα εχει λησμονηθει.
    Σας ευχαριστώ πολύ ολες και το Σποτ για τη γνωμη τους και μαλλον τη μικρουλα θα την λεμε Ερατούλα!!!!

Senior Member
    Όμως δεν ανακοινωνω ακομα τιποτα μεχρι να συνδυασω το μωρο με το ονομα. Τα ονοματα που εχω στο μυαλο μου ειναι: Ερατώ, Θάλεια, Μυρτώ, Δανάη, Αριάδνη και Μυρσίνη. Σας γλυκοφιλώ και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
    Επίσης να σας πω οτι ειμαι στην 20 εβδομαδα κύησης και δεν εχω βαλειι ουτε κιλό!!! Αντίθετα διατηρώ το -1 που ειχα χασει το πρωτο τριμηνο. Υποφέρω απο γαστροοισοφαγική παλινδρομηση οποτε τρωω λιγο και ποιοτικό. Να ναι καλα το μωρο μου, που σημειωτεον ειναι και μεγαλυτερο της ημερολογιακης ηλικίας του, που με νοιαζεται και δεν με αφηνει να παχυνω. Να δειτε βρε κοριτσια, πως αμα συνεχίσω ετσι, θα βγω απο το μαιευτηριο πιο αδυνατη !!!
    Σας φιλώ όλες και όλους, δε σας ξεχνω και σας διαβαζω καθημερινα. Μου λειπετε!

Senior Member
    Εγώ που δεν έχω την ηλικία της κόρης σου και δεν έχω καν ακουστά τη σειρά,ν'ανησυχήσω;
    Τι μπορεί να έκανε η πρωταγωνίστρια ώστε να στιγματίσει ένα τόσο όμορφο όνομα;
    Όποιο όνομα από τα παραπάνω κι αν διαλέξετε(εκτός από το Θάλεια)θα είναι υπέροχο!
    Βαραίνω υπέρ της οικογενειακής προϊστορίας και της προτίμησης της μικρής μαμάς
    για συναισθηματικούς λόγους.Να γεννηθεί με το καλό η πριγκίπισσα μας και βλέπουμε
    και τι της πηγαίνει...Μπράβο το πουλάκι μου που μεγαλώνει διακριτικά χωρίς μάλιστα
    να μεγαλώνει και τη μανούλα του!Από τώρα έχει αρχές και σέβας!Και πού είμαστε ακόμα!
    Να μας λες κι ένα γειά,κοπελιά,εκτός απ'το να μας παίρνεις μάτι!Ρίξε,παρεμπιπτόντως ένα
    ακόμα!Η προγιαγιά σου είναι διάσημη και μάλιστα σε μέσο,που δε μπορούσε να διανοηθεί!
    Συγκινήθηκα...

Λοιπόν βιβλίο με τέτοιες συνταγές σμυρνεικές με ιστορία
    και γραμμένη στη γραφή εκείνων των χρόνων 1867-1919
    είναι το ?τετράδιο της Ερατώς? της Λιζας Μιχελή εκδόσεις Γαλατεια

--->http://despinarion.wordpress.com/2009/02/26/galaktomboureko/

(πρώτο σχόλιο-Penelope-February 27, 2009 12:32 am)

Senior Member
    Χρόνια πολλά στις Κωνσταντίνες,τους Κωνσταντίνους και τις Ελένες μας!Να τους χαιρόμαστε τους πολύτιμους μας!
    Με βαριά δάχτυλα γράφω...Ούτε εγώ έχω ενέργεια θετική ούτε δυστυχώς γύρω μου βλέπω...
    Δεν ξέρω τι πάθαμε όλοι,ο καθένας με τα δικά του...Πότε έφυγαν τ'ανέμελα χρόνια,γιατί δεν τ'αξιοποιήσαμε...
    Νιώθω πολύ στριμωγμένη.Τόσα χρόνια είχα τις ευνοϊκές συνθήκες και για Χ λόγους δεν άνθισα τη ζωή μου.
    Και τώρα που επιτέλους ξεπέρασα κάποια εμπόδια και είμαι κοντύτερα και για τα υπόλοιπα,έρχονται εξωγενείς παράγοντες
    και μου φωνάζουν "πού πας,ρε Καραμήτρο!"Νιώθω την ανάγκη πάλι να αφεθώ.Να βουλιάξω στη γωνιά μου
    και να κουκουλωθώ.Να παγώσει ο χρόνος,όπως στην ωραία κοιμωμένη.Όχι όμως με την ελπίδα του φιλιού
    του πρίγκιππα...Φοβάμαι πως δεν πιστεύω πλέον ούτε σ'αυτά...Μια ευθεία γραμμή,χωρίς διακυμάνσεις ζωής.
    Κι ο τίτλος του τόπικ μ'εκνευρίζει!Δεν τη βλέπω όμορφη τη ζωή κι ούτε ο ευφημισμός την καλοπιάνει...
    Θα βάλω αποσιωποιητικά...Μόνο η Τάνια με νιώθει...θλίψη μου σερβίρει, με μεθάει...τόπος κανείς δεν με χωρά...

--->ΤΑΝΙΑ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ : ΜΟΝΗ ΜΟΥ

Senior Member
    Ναταλάκι μου? Τί συμβαίνει? Γιατί τόση θλύψη? Γιατί τόση απογοήτευση?