Results 7,636 to 7,650 of 38289
Thread: ΧΡΩΜΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ
-
03-07-2011, 06:28 #7636
Το Παρίσι είναι το μόνο που σίγουρα δεν είναι άσχετο εδώ μέσα!Ατύχησες...
--->ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ : ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΔΩ
Μαρία Πολυδούρη,Παρίσι,1927.
Ούτε κι εδώ στην ξενιτιά που μ'έχει ρίξει,
καθώς με συγκυλά της δυστυχίας το κύμα,
βρήκα την ταφική του ναυγίου γαλήνη.
Τα σωθηκά μου αν τα'χει η μαύρη δίψα φρίξει
κι αν η φωνή μου απ'την κραυγή του πόνου σβήνει,
μα πάντα θα'μαι του ονείρου τ'αστείο θύμα.
Καθώς φωτίζαν πάνω μου τα δυο σου μάτια,
των λογισμών μου σκίζοντας το μαύρο βύθος,
το δρόμο προς τα χείλη σου βρήκα άθελά μου.
Κείτομαι εμπρός σου κι ονειρεύομαι παλάτια νεραιδικά,
σαν απ'αυτά που θέλει ο μύθος
και δεν κοιτάζω πως θεός στη ζωή μπαίνεις
Εσύ, και μένα πόσο ανάξιο το ένδυμά μου....
- 03-07-2011, 06:52 #7637
Απόψε όλα μυρίζουν γιασεμί.Λευκό γιασεμί ζαλίζει τις αισθήσεις...Από την παράκληση της Έλλης να μη νυχτώσει,
τη θλιβερή διαπίστωση του Λουκιανού για τα καλύτερα χρόνια που φεύγουν μέχρι τις γεμάτες νοσταλγία λέξεις του Μάνου...
("Απλά πράγματα, ένα ποτήρι κρύο νερό, μια δροσερή αυλή και γύρω ένα κλωνάρι γιασεμί,μια γλάστρα βασιλικός!?")
Ποτέ δε μου ταίριαξε αυτός ο τίτλος...Ανόητος κι επιφανειακός,κουβαλούσε μόνο μια ελπίδα ένωσης και ξεσηκωμού.
Η νύχτα αυτή γέννησε ακόμα έναν.Αυτό το τραγούδι μουρμούριζε ο λυγμός μου τη νύχτα που έμαθα για τη μαμά...
Απόψε μου φέρνει καλοκαίρι και φως ελπίδας!Για όσα μας έκαναν κάποτε νόημα και στην πορεία χάσαμε...
Με την ευχή να σκαλίσουμε αισθήσεις,να τα βρούμε μέσα μας,να τινάξουμε τη σκόνη που θαμπώνει
και να λουστούμε άρωμα και φως!Ξημέρωσε για τα καλά...Να έχουμε μια ηλιόλουστη Κυριακή!Καλημέρα!
--->ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ : ΛΕΥΚΟ ΜΟΥ ΓΙΑΣΕΜΙ
Στίχοι: Μιχάλης Γκανάς
Μουσική: Παναγιώτης Καλαντζόπουλος
Είναι φορές που χωρίς αφορμή,
κάτι γιορτάζει βαθιά στο κορμί,
και ξαναβλέπεις το φως,
σαν να 'σουν χρόνια τυφλός.
Κι ένας αέρας ζεστός
γιασεμιά φορτωμένος, φυσάει βουρκωμένος.
Είναι φορές που δεν ξέρω γιατί
κάτι νυχτώνει βαθιά και πενθεί
και δε σου κάνει κανείς
κι όπως γυρεύεις να βρεις
λίγο λευκό να πιαστείς
γιασεμί στο σκοτάδι
σαν άστρο ανάβει.
Λευκό μου γιασεμί
μη νυχτώσεις.
Είναι φορές που χωρίς αφορμή,
μέσα μου τρέμει μια ξένη φωνή,
που μου θυμίζει στιγμές
από παλιές μου ζωές
και ένας αέρας ζεστός
γιασεμιά φορτωμένος, φυσάει βουρκωμένος.
Λευκό μου γιασεμί, μη νυχτώσεις.
03-07-2011, 07:28 #7638
Δηλαδη Nadine, πρεπει να διαβασω ΟΟΟΛΕΕΕς τις σελιδες για να συμμετεχωωωωω??? Ακαρδη!!!! lol
:sniff::sniff::sniff::barfy:
03-07-2011, 07:34 #7639
Δε χρειάζεται να διαβάσεις λέξη!Απλά να είσαι ο εαυτός σου...Καλημέρα!
03-07-2011, 07:41 #7640
Originally posted by NADINE
Δε χρειάζεται να διαβάσεις λέξη!Απλά να είσαι ο εαυτός σου...Καλημέρα!
03-07-2011, 07:54 #7641
Kαλε.... Κυριακη ειναι σημερα? Δεν προλαβαινω!!!! Καληνυχτα! Ναι και παλι στις 554 θα κοιμηθω! Και εχει βγει ο ηλιος εδω και 2 ωρες!!!! πφφφφφφφφ :borg::borg::borg::no:
03-07-2011, 08:17 #7642
Καληνύχτα στην παρασυρμένη wonderland,με όνειρα συναρπαστικά περιπετειώδη!
Καλημέρα στην υπόλοιπη γη,όπου τινάζουν σκεπάσματα οι ελπίδες για μια ζωντανή ημέρα!
03-07-2011, 08:49 #7643
Nadine!
1oν: Εχω αποθηκευσει σχεδον ολες τις φοτο που βαζεις, ειναι ΤΕΛΕΙΕΣ!!
και
2ον: Aυτα που γραφεις, αν δεν τα παιρνεις απο καπου, γραφετα και σε ενα βιβλιο, κατι τετοιο, να τα εκδωσεις! Ποιητρια μου εσυ!
Αν τα παιρνεις απο καπου, θελω link!
03-07-2011, 08:51 #7644
Αχ, αυτό το το λευκό γιασεμί, η μυρωδιά του τα ζεστά καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας από την αυλή μας στην πόλη, το άκουσμά του στο κασετόφωνο του αυτοκινήτου μου 13 χρόνια πριν, από τη φωνή της Έλλης, αγκαλιάζοντας εκείνον που τότε νόμιζα για αγάπη..
03-07-2011, 08:51 #7645
Ακόμα να κοιμηθείς εσύ;Γρήγορα στο κρεβάτι σου!ʼσε εικόνες και λέξεις και πιάσε όνειρα!Eλα μου να σε σκεπάσω.
03-07-2011, 08:53 #7646
Καλημέρα,μονάχους μου!Έλα να τσατιαστούμε,darling! :love:
03-07-2011, 11:01 #7647
Καλημέρα ξενύχτηδες!
Σήμερα σηκώθηκα από τις 8.00 και αυτό γιατί δεν είχα υποχρεώσεις. Όταν έχω, θέλω να κοιμάμαι μέχρι το μεσημέρι. Πού θα μου πάει, θα το ξεπεράσω κι αυτό.
Αποφάσισα να κάνω μαρμελάδα ροδάκινο. Έχω κάνει μέχρι στιγμής μαρμελάδα δύο φορές, που έγιναν κατά κοινή ομολογία τέλειες! Βασιζόμουν βέβαια στο έντσικτό μου (αλάνθαστο σε ό,τι αφορά τη γεύση) και σε αυτό που λένε οι μαγείρισσες "στο μάτι" και δεν ακολουθούσα καμία συνταγή. Σήμερα είπα να ακολουθήσω μία συνταγή κατά γράμμα. Φόρεσα την ποδίτσα μου (καλά, πολύ με φτιάχνει αυτό με την ποδιά, εννοείται λευκή και καλοσιδερωμένη, με κάνει να νιώθω νοικοκυρεμένη και οργανωμένη) και στρώθηκα στη δουλειά. Η προσπάθειά μου στέφτηκε με απόλυτη αποτυχία! Γλυκό του κουταλιού έκανα, κομπόστα έκανα, σκατούλια έκανα, πάντως μαρμελάδα δεν είναι αυτό το πράγμα που προέκυψε. Λυπάμαι που λέρωσα τόσα σκεύη και που ξερογλυφόμουν άδικα πάνω από την κατσαρόλα με τους αρωματικούς αχνούς.
Συνεχίζω με το περί φιλίας ανάγνωσμα. Η καλύτερή μου φίλη εδώ και καιρό δεν είναι καλά ψυχολογικά. Μία από τις επιπτώσεις αυτού είναι ότι πάχυνε πάρα πολύ και μέχρι τώρα η κατρακύλα της δεν είχε σταματημό. Κάθε προσπάθειά μου να της μιλήσω σχετικά έπεφτε στο κενό. ʼλλαζε θέμα και εγώ με τη σειρά μου σεβόμουν την επιθυμία της και διέκοπτα τη συζήτηση. Στο σημείο αυτό συνιστώ προσοχή σε όσα υποσχόμαστε στους άλλους. :exclamation: Οφείλουμε να τα τηρήσουμε στη συνέχεια. Της είχα υποσχεθεί, λοιπόν, να την ακολουθήσω για συμπαράσταση, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της πρώτης εβδομάδας, σε όποια διατροφή αποφασίσει να ακολουθήσει.
Τι καλούμαι, λοιπόν, να κάνω από την Τρίτη? Το χειρότερο! Τη δίαιτα της λαχανόσουπας! Χθες μου ανακοίνωσε την απόφασή της να ξεκινήσει αυτό το σίχαμα και ανακάλεσε την υπόσχεση που της είχα δώσει κάποτε. Αύριο αγοράζουμε τα υλικά, το βράδυ μαγειρεύουμε το εμετικό παρασκεύασμα και την Τρίτη ξεκινάμε. Ευτυχώς υποσχέθηκα μόνο μία εβδομάδα, αλλά και αυτό μου φαίνεται βουνό. Δε συμφωνώ με τέτοια τολμήματα, αλλά αν είναι να χάσει, έστω και για λίγο, κάποια κιλά και να ανέβει ψυχολογικά, θα την ακολουθήσω. Εδώ που τα λέμε κι εμένα δε με χαλάει να χάσω 4-5 κιλά. Εννοείται ότι προσπάθησα να την αποτρέψω από τη συγκεκριμένη δίαιτα, ότι της είπα ότι δεν χάνεται έτσι το λίπος που μας ενδιαφέρει, ότι της μίλησα για διατροφολόγους και χειρουργούς παχυσαρκίας, ότι της τόνισα πως το αποτέλεσμα έρχεται μεν, αλλά δεν είναι μόνιμο. Παρόλα αυτά είναι αμετακίνητη στην απόφασή της.
Έτσι, από την Τρίτη, εγώ θα συμπαραστέκομαι στη φίλη μου κι εσείς σε μένα. Σας προειδοποιώ: Θα ταλαιπωρούμαι, θα κλαίγομαι, αλλά θα σας λέω τις προόδους μου και από σας θέλω να λέτε "μπράααβο, μπράααβο καλό παιδί" Για να δούμε τι θα κάνουμε!
03-07-2011, 11:09 #7648
Εγώ πάντως δε σου επιτρέπω!Κι αν η φίλη σου δεν πείθεται από την επιχειρηματολογία σου,
εσύ έχεις έναν εκβιασμό να πάρεις θέση.Μπορεί ο παλιός να είναι αλλιώς,αλλά ο νέος είναι ωραίος!
03-07-2011, 11:12 #7649
Ελπίζω να μην τρώτε πρωινό αυτή τη στιγμή. Όσοι το κάνετε, μη διαβάζετε παρακάτω ή αφήστε το πηρούνι, κουτάλι, ποτήρι, πιάτο κάτω. Αυτό το μαρμελαδοπαρασκεύασμα το έστειλα εκεί που του έπρεπε: στη λεκάνη της τουαλέτας. Τράβηξα το καζανάκι, αλλά.. δε φεύγει! Έριξα καυτά νερά, έριξα χλωρίνη, εκεί αυτό. Είναι μια συμπαγής μάζα. Καταλαβαίνετε τώρα τι πρέπει να κάνω??? Ούτε να το σκεφτώ δε θέλω! Βοήθειααα!!!!
03-07-2011, 11:17 #7650
Ναταλάκι μου γλυκό, μετά από αυτό που θα κάνω, μόλις το αποφασίσω, όλα τα άλλα θα μου φαίνονται παιχνιδάκια!!
Μήπως να ερχόσουν, να σου έδινα ένα μακρύ γαντάκι και να βοηθούσες την κατάσταση? Τι τα θελα τα μπικουτί!!!
Μήπως να φώναζα τη φίλη μου να "καθαρίσει"? Τι στο καλό! Εγώ για χάρη της θα ταλαιπωρηθώ μία ολόκληρη εβδομάδα, αν μη τι άλλο!
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή