Results 8,041 to 8,055 of 38289
Thread: ΧΡΩΜΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ
-
14-08-2011, 03:11 #8041
Μ'ένα ημικύκλιο απ'τον Μικρούτσικο στη Δημητριάδη,που τόσο τον τραγούδησε
κι άλλο ένα από τη Λινάρδου στον Χατζιδάκι,που λίγο παραπάνω ερμήνευσε
ολοκληρώνεται ο κύκλος του Μπρεχτ για μια κιμωλένια αφιέρωση για τη Γλαύκη...
--->ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ : ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΕΓΩ
- 14-08-2011, 10:40 #8042
Λατρεμενη μου καλημερα.Πολυ χαιρομαι που περασες τοσο καλα.Θα ηθελα να ημουν εκει.Θηβαιος,αγαπημενος μου.Εμεις παλι πηγαμε την παραμονη σ'ενα μαγικο χωρο,στο σταδιο της αρχαιας Μεσσηνης να απολαυσουμε την πανσεληνο κ να δουμε την παρασταση του εθνικου"Σκηνοβατες".Ο χωρος,η πανσεληνος,η παρεα ολα καλα.Ηταν τοσο χαλια η παρασταση ομως,ντροπη για το εθνικο!Αλλα απο το Φασουλη τι αλλο περιμεναμε?
Πολυ καλες κ η Φιλλιπιδου κ η Μεντη,απολαυστικη η Τρυπη,αλλα τι να σου κανουν χωρις κειμενο κ σκηνοθεσια.Φανταστικα τα κουστουμια της Βαχλιωτη,εξυπνα,ευρηματικα τα σκηνικα του Παντελιδακη.Απο τις λιγες παραστασεις που εφυγα πριν το τελος.Στηριγμενη στη βωμολοχια κ στη σατυρα κ ιερων κειμενων οπως η Εκαβη.Ιεροσυλια θεωρω αφου ειναι απο τις αγαπημενες μου.Κ δεν ειμαι πουριτανη.Εχουμε στο θεατρικο σχημα που ημουν μελος ανεβασει σχεδον ολο τον Αριστοφανη κ εχω δει απο πολλες φορες ολα τα εργα του.Κ καλα οσοι ηταν λιγο ψαγμενοι κ ηξεραν ποιος ειναι ο Σενεκας κ αυτο το κομματι που βλεπουν ειναι απο τη Λυσιστρατη η απο Βακχες,οι υπολοιποι....Αλλα ας μην γκρινιαξω αλλο!Ηταν ωραια βραδια,συζητησα με τον αδελφο μου που ειχα καιρο να τον δω,(τετοιο Δελφιναριο δεν περιμενα ειπε)περπατησαμε ολο τον αρχαιολογικο χωρο λουσμενο με το φως της πανσεληνου κ μ'ενα απαλο αερακι να μας δροσιζει.....
Θα μου βρεις κ το στρατιωτη μου στον πολεμο σαν πας......Φιλια πολλα.....
14-08-2011, 11:05 #8043
Ναταλακι μου γιατι χαηκες ετσι?Υποπτευομαι κατι αλλα δεν θελω να το πιστεψω!μηπως μου κανεις τη δυσκολη?Μηπως εχει ωριμασει ο ερωτας μεσα σου κ δεν θελεις να ενδωσεις ακομη?Εγω δεν προκειται να τα παρατησω!Θα σε διεκδικω για μια ζωη.....Αντε μεχρι κ εγχειριση αλλαγης φυλου θα κανω αφου το θες!Τωρα για παιδι.....Τον Μαραθο τον κραταω μονο για σενα.Πιστευω τοτε να σε καταφερω....Κ απο εκεινα τα 500 λεπτα που λεγαμε εχουν μεινει τα 493 κ ο μηνας εχει 14.Τσαμπα θα τα πληρωσω?
http://www.youtube.com/watch?v=HHBNH...eature=related..
......θα γινεις δικη μου.....
14-08-2011, 11:26 #8044
Καλημέρα κορίτσια και αγόρι της παρέας....
Πόσο χαίρομαι που απολαύσατε την χθεσινή πανσέληνο... Εγώ ένα βιαστικό "Γεια" της είπα....... Ούτε τον χρόνο είχα να βγω να την απολαύσω όπως της άξιζε, αλλά ούτε και την διάθεση... Αυτές τις μέρες νιώθω πολύ κλισμένη σε μένα....
Οπως λέει και η αγαπημένη μου Χαρούλα....
Έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία
είναι αλλιώτικη η σιωπή χωρίς παρέα.
Δεν νοιώθω θλίψη, μα μου΄χει λείψει
το κοριτσάκι αυτό που αγάπησες τυχαία.
Δεν νιώθω θλίψη, μα μου 'χει λείψει
το λάγνο ψέμα σου, που τα 'κανε όλα ωραία.
http://www.youtube.com/watch?v=MZQfbcWDP2g
Ολο αυτό το τραγούδι έπεζε μέσα στο μυαλό μου χτες καθώς ετοίμαζα το φαγητό για τους καλεσμένους μας.....
Πραγματικά δεν ξέρω τί μου συμβαίνει.... Γιατί νιώθω έτσι.... Αχ μακάρι να μπορέσω να συνέλθω σύντομα.....
14-08-2011, 16:22 #8045
Originally posted by Γλαύκη
http://www.youtube.com/watch?v=HHBNH...eature=related..
......θα γινεις δικη μου.....
...Retrouvés dans la mort
Puisque la vie n'a pas su les comprendre...
Marc Chagall : Les Amants au ciel rouge (1950)
14-08-2011, 16:54 #8046
Originally posted by polinaki1983
Αυτές τις μέρες νιώθω πολύ κλισμένη σε μένα....
Οπως λέει και η αγαπημένη μου Χαρούλα....
Έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία
είναι αλλιώτικη η σιωπή χωρίς παρέα.
Δεν νοιώθω θλίψη, μα μου΄χει λείψει
το κοριτσάκι αυτό που αγάπησες τυχαία.
Δεν νιώθω θλίψη, μα μου 'χει λείψει
το λάγνο ψέμα σου, που τα 'κανε όλα ωραία.
Πραγματικά δεν ξέρω τί μου συμβαίνει.... Γιατί νιώθω έτσι.... Αχ μακάρι να μπορέσω να συνέλθω σύντομα.....
Μη το φοβάσαι.Μην το αρνείσαι.Δεν είναι κάτι από το οποίο καλείσαι να συνέλθεις,
αλλά να διδαχθείς,να κατανοήσεις τις ανάγκες σου,να τους δώσεις χώρο να εξωτερικευτούν,
οξυγόνο ν'αναπνεύσουν ελεύθερες!Είμαι σίγουρη πως ξέρεις τι σου συμβαίνει,απλά διστάζεις
να σκαλίσεις βαθύτερα.Κι αυτό κάτι σου λέει,μην το υποτιμάς.Όσο για το λάγνο ψέμα του,που τα'κανε όλα ωραία...
Τα έκανε πράγματι;Ή εμείς κινούσαμε τα νήματα και του δίναμε ζωή;Νομίζω η αλήθεια είναι εκτυφλωτικά φωτεινή
για να την κρύψει το σκοτάδι ενός ψέματος.Εμείς είμαστε που επιλέγουμε να παίζουμε κρυφτό με το φως της
τρεμοπαίζοντας τα δάχτυλα στα μάτια κατά τις αντοχές και τις ανάγκες...ʼλλοτε περισσότερο,άλλοτε λιγότερο...
Δείχνεις να θέλεις να ελευθερώνεις το βλέμμα από τις σκιές και τα εμπόδια...Αν όντως σε τυφλώνει,στο χέρι σου είναι
να γυρίσεις πίσω.Εσύ άλλαξες δράση κι ανάγκασες σε αλλαγή και του άλλου την αντίδραση.Αν σου λείπει η πρότερη κατάσταση
γυρνάς στην παλιά σου αντίδραση,που δείχνει ν'ανέχεται τη δική του δράση.Όλα είναι επιλογές και τίμημα,το ξέρεις καλά.
Κατά τα άλλα είσαι καλά στην υγεία σου;Εκείνες οι ζαλάδες συνεχίζονται;Έκανες προχθές τις εξετάσεις;Είπαν τίποτα;
14-08-2011, 17:14 #8047
Originally posted by -wow-
Μπραβο Ναταλια και εις ανωτερα!!
Βάρβαρο πράγμα ο πονόδοντος.Απονεύρωση δεν έχω κάνει ποτέ,
ωστόσο μπορώ να φανταστώ πόσο οδυνηρή εμπειρία θα πρέπει να είναι...
Ελπίζω να μη σου χαλάσει τις διακοπούλες σου,να τελειώσει σύντομα η περιπέτεια
και κατά το δυνατόν ανώδυνα!Ακόμα είσαι στα πάτρια εδάφη;Μάζεψες αρκετό ήλιο
πριν αποδημήσεις και πάλι στη χώρα της συννεφιάς;Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!Φιλάκια πολλά!
14-08-2011, 17:23 #8048
Originally posted by Nekky
Ευχομαι σε ολες ηρεμια ψυχης, γαληνη και ισορροπια! Οτι εχει αναγκη η καθεμια να το ζησει!
Και σ'εσάς,Νεκταρίνι μου!Αν και δείχνετε από καιρό να έχετε βρει το φωτεινό σας μονοπάτι!
Χαίρομαι που απολαύσατε τόσο τις διακοπούλες σας!Καλή δύναμη τώρα στους ρυθμούς της πόλης!
Να υποθέσω πως δε θα έρθετε στα μέρη μου,που λέγατε κατά το 15αύγουστο;Τα κεφάλια μέσα;
Φιλάκια πολλά στο Μητσάρα,τις κουκλάρες σου κι εκείνο,που λέγαμε στον καφέ μας στην παραλία...
Ελπίζω όλα να εξελίσσονται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλους τους τομείς!Να μου σας προσέχετε!
14-08-2011, 21:28 #8049
Σεληνιάζομαι...Όσο εκείνο υψώνεται στον ουρανό και γίνεται όλο και πιο λαμπερό τόσο εγώ πέφτω και θολώνω...
Κι είναι και τα τραγούδια από την άλλη με το βαμβάκι της νότας και το μαχαίρι του στίχου...Το ένα μετά το άλλο,ανελέητα...
--->ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ : ΙΣΩΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ
"Ίσως φταίνε τα φεγγάρια που 'μαι τόσο μοναχή
νιώθω πως γερνώ τα βράδια και χρωστάω στη ζωή.
Ίσως φταίνε τα φεγγάρια και πολλοί με λεν τρελή
που όλο ψάχνω στα σκοτάδια μήπως κάτι και συμβεί.
Ίσως φταίνε τα φεγγάρια ίσως πάλι φταις κι εσύ..."
Όπως κι αν είναι,δε φταίω σε καμία περίπτωση εγώ!Τι βολικό!
Λίγα λεπτά νωρίτερα...Το φεγγάρι από το μπαλκόνι μου...Έτσι με κοιτάζει κι άντε να του αντισταθούν οι σκέψεις μου...
Θέλω να βουλιάξω στο μπλε...Τ'ουρανού,της θάλασσας,δε με νοιάζει...Αρκεί να είναι ήσυχα και ζεστά.Αρκεί να μη θυμίζει της ζωής μου...
14-08-2011, 21:59 #8050
--->ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ : ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Μουσική:Σταύρος Κουγιουμτζής
Στίχοι:Τάσος Κόρφης
Μικραίνει ο κόσμος κι η θάλασσα γίνεται κήπος,
στερεύει το φως στις γυμνές αποβάθρες,
μ' ασβέστη σκεπάζουν τα δάκρυα.
Σεντόνι λευκό, χειρουργείου
σκεπάζει τ' ανήσυχα χέρια.
Μα εσύ ματωμένη καρδιά μου
και πάλι μαζί σου με πας
ταξιδιώτη με πας για ναυάγιο.
14-08-2011, 22:16 #8051
Ούτε θυμάμαι πόσες μέρες μουρμουρίζω την πρώτη στροφή...
--->ΤΑΝΙΑ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ : ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΜΕΓΑ ΚΑΚΟ
Του έρωτα μέγα κακό
σπαράζεις τους ανθρώπους
Με ματωμένους κόπους
αυτοί που αγάπησαν ξεχνούν
Με ματωμένους κόπους
αυτοί που αγάπησαν πενθούν
για όλη τους τη ζωή...
Απόδοση στίχων: Γιώργος Χειμωνάς
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
14-08-2011, 22:33 #8052
--->ΤΑΝΙΑ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ : ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΣΟΥ
...Μείνε στην άκρη σου
δεν ήσουν ούτε εσύ
ο ίσκιος σου μονάχα
σ' ό,τι αγαπούσα έμοιαζε
Φυλάξου απ' την αγάπη
μα πιο πολύ απ' το φόβο σου γι' αυτή
μείνε έξω απ' τα όνειρά μου
Στίχοι: Τάνια Τσανακλίδου
Μουσική: Μιχάλης Δέλτα
14-08-2011, 22:40 #8053
Originally posted by NADINE
Για να νιώθεις έτσι υπάρχει κάποιος λόγος και μάλιστα σημαντικός.
Μη το φοβάσαι.Μην το αρνείσαι.Δεν είναι κάτι από το οποίο καλείσαι να συνέλθεις,
αλλά να διδαχθείς,να κατανοήσεις τις ανάγκες σου,να τους δώσεις χώρο να εξωτερικευτούν,
οξυγόνο ν'αναπνεύσουν ελεύθερες!Είμαι σίγουρη πως ξέρεις τι σου συμβαίνει,απλά διστάζεις
να σκαλίσεις βαθύτερα.Κι αυτό κάτι σου λέει,μην το υποτιμάς.Όσο για το λάγνο ψέμα του,που τα'κανε όλα ωραία...
Τα έκανε πράγματι;Ή εμείς κινούσαμε τα νήματα και του δίναμε ζωή;Νομίζω η αλήθεια είναι εκτυφλωτικά φωτεινή
για να την κρύψει το σκοτάδι ενός ψέματος.Εμείς είμαστε που επιλέγουμε να παίζουμε κρυφτό με το φως της
τρεμοπαίζοντας τα δάχτυλα στα μάτια κατά τις αντοχές και τις ανάγκες...ʼλλοτε περισσότερο,άλλοτε λιγότερο...
Δείχνεις να θέλεις να ελευθερώνεις το βλέμμα από τις σκιές και τα εμπόδια...Αν όντως σε τυφλώνει,στο χέρι σου είναι
να γυρίσεις πίσω.Εσύ άλλαξες δράση κι ανάγκασες σε αλλαγή και του άλλου την αντίδραση.Αν σου λείπει η πρότερη κατάσταση
γυρνάς στην παλιά σου αντίδραση,που δείχνει ν'ανέχεται τη δική του δράση.Όλα είναι επιλογές και τίμημα,το ξέρεις καλά.
Κατά τα άλλα είσαι καλά στην υγεία σου;Εκείνες οι ζαλάδες συνεχίζονται;Έκανες προχθές τις εξετάσεις;Είπαν τίποτα;
Επίσεις δεν με νοιάζει για τίποτα το κοινωνικό. Δεν θέλω να έχω κανέναν δίπλα μου. Θέλω να κάνω πράγματα μοναχικά, να διμιουργώ μόνη μου.... Σήμερα έφτιαξα 2 κατασκευές με πάνες έτσι απλά, κέντησα λίγο και τα 2 υπέροχα άλογα μου, πέρασε η μέρα.
Θέλω πολύ να περνάω μόνη μου τις μέρες μου, φτιάχνοντας διάφορα, κάνοντας οτιδήποτε δεν χρειάζετε ομαδική εργασία, ή να βλέπω τον οπιονδήποτε...... Περιμένω πως και πως να περάσουν οι μέρες για να αρχίσω να φτιάχνω ζαχαρένιες νεράιδες.... Τώρα πια νιώθω πως αυτά είναι τα μόνα που με ευχαριστούν. που με κάνουν να νιώθω καλά.... Αν μπορούσα να έβαζα 2 πόρτες στην κουζίνα μου (μια από την μεριά του σαλονιού και μια από την μεριά του διαδρόμου) θα το έκανα, και θα κλειδωνόμουνα εδώ μέσα για μέρες, να δημιουργώ, να κάνω αυτό που πραγματικά με γεμίζει......
Ούτε με τον μικρό δεν έχω όρεξη να ασχολιθώ.... Ευτυχώς γύρισε ο αδελφός μου από τις διακοπές του και παίζουν όλη μέρα μαζί και έτσι δεν ανυσυχώ ούτε για αυτό......
Σχετικά με τις ζαλάδες μου, όσο πάει χειροτερεύουν..... Σήμερα σε μια από τις απογευματινές μου ζαλάδες σκοτίνιασαν όλα γύρω μου.... Πήγα Παρασκευή για τις αναλύσεις, και μου είπαν πως θα τις δει ο γιατρός στον υπολογιστή του. Τους είπα πως θα τις θέλω για τον παθολόγο μου, και πως ο παθολόγος μου δεν είναι του νοσοκομείου, και μου είπαν πως δεν γίνετε να μου τις δώσουν. Θα κάνω μια προσπάθεια την Παρασκευή να πάω να δω αν είναι έτοιμες και να τις ζητήσω με ελπίδα να μου τις δώσουν αλιώς θα περιμένω αναγκαστικά μέχρι να πάω στον γιατρό 21 Σεπτεμβρίου...... Ξέρεις τί είναι το παράξενο? Πως, αν εξερέσεις το ότι θέλω να είμαι μόνη μου και να μην ασχολούμαι με κανέναν, δεν έχω χάσει την ενέργειά μου, απλά έχει μεταφερθεί σε άλλα ενδιαφέροντα. Νιώθω πως αυτές οι ζαλάδες δεν είναι από υπερκόποση, αφού έχω την ενέργεια μου, αλλά από κάτι άλλο. Και εύχομαι οι εξετάσεις να δείξουν κάτι, όχι γιατί θέλω να έχω κάτι, αλλά γιατί θέλω να βρεθεί σε τί οφείλετε αυτή η κατάσταση και να αντιμετοπιστεί....
Αχ σε ζάλισα όμως... Εσύ πως είσαι? Πότε επιστρέφεις Θεσσαλονίκη? Σε φιλώ γλυκά και τρυφερά.
14-08-2011, 23:41 #8054
http://www.youtube.com/watch?v=ZbLyN...eature=related
Φεγγαρενια μου......τι φταιει στο γιασεμοκοσμο.....παρε με....
14-08-2011, 23:47 #8055
Originally posted by Γλαύκη
http://www.youtube.com/watch?v=ZbLyN...eature=related
Φεγγαρενια μου......τι φταιει στο γιασεμοκοσμο.....παρε με....
Στο γιασεμόκοσμο η ζωή είναι πάντα ευωδιαστή.Έξω του είναι το θέμα πώς είναι...Εκεί που κανείς δε φταίει κι όλα δείχνουν λάθος...
Οι δικοί μου έπεσαν για ύπνο(αύριο πρωί έχουμε εκκλησία γαρ)οπότε δε μπορώ να μιλώ στη νεκρική σιγή των τζιτζικιών...
Αν θέλεις,έλα τσατ σε λίγο.Να πω δυό λέξεις στην Πωλίνα πρώτα.Δεν αργώ...Ετοιμάσου και σου'ρχομαι.Φιλάκια!
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....