ΧΡΩΜΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ - Page 548
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 548 of 2553 FirstFirst ... 4844849853854654754854955055859864810481548 ... LastLast
Results 8,206 to 8,220 of 38289
    Senior Member
    Τελευταία δε μου μυρίζει γιασεμί...
    Το μυαλό μου πλημμυρίζει φθινόπωρο,αλλά δε θα'θελα να επιτρέψω στην υγρασία του να μας νωτίσει διάθεση κι ενέργεια.
    Περιτριγυρίζομαι από ανθισμένες μανόλιες.Και μάλιστα τώρα που πέρασε η εποχή τους.Κρατώ εικόνα τους απ'τους δρόμους
    της Φρανκφούρτης,λευκόροζα άνθη ν'ανοίγονται στον ελάχιστο ήλιο γεμάτα προσμονή!Θυμάμαι μια παλιά ταινία με σπουδαίες
    ερμηνείες γυναικών,ενωμένων μέσα από τη διαφορετικότητα τους με δεσμά φιλίας κι αγάπης,απ'τα γιορτινά της ζωής που γεννιέται
    μέχρι τα δυσβάσταχτα εκείνης που φεύγει...Η βαθειά πίστη πως το καλό θ'ανθίσει! Αλλαγή τίτλου νούμερο 2772!Για πόσο;ʼγνωστο...

ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΜΑΝΟΛΙΕΣ

Senior Member
    Μήπως φταίω εγώ που βρώμισα κατ' εξακολούθησιν το Γιασεμόκοσμο με μπουρλότα, κόφτες και συναφή ευγενή ακούσματα?
    Μου άρεσε το Γιασεμί, κρίμα... Η μανώλια μου φαίνεται κάπως ξένο λουλούδι, ενώ το γιασεμί το έχω συνηθίσει.
    Αλλά εδώ δεν πρόκειται για μένα. Ας κάνουμε δημοψήφισμα! Συμφωνείτε με τις "ανθισμένες μανώλιες" ή εγώ είμαι το λοξό της παρέας?

Senior Member
    Ορίστε, τόσο ξένο μου φαίνεται, ώστε το γράφω και ανορθόγραφα.. Φτου, κακά! Μανόλια, κορίτσι μου, μανόλια, όχι μανώλια, όπως Μανώλης!

Senior Member
    Εμ βρώμισες τον γιασεμόκοσμο εμ έχεις κι απαιτήσεις!Σαν πολλά δεν τα θέλεις,κοπελιά,
    που μου ξεσηκώνεις και δημοψήφισμα,τρομάρα σου!Σε τι καθεστώς νομίζεις πως βρίσκεσαι;

Μήπως θα προτιμούσες να το ονόμαζα ΜΑΡΙΝΑ,που μυρίζει Ελύτη κι Ελλάδα,δυόσμο,λουίζα και βασιλικό;
    (Πόσο πολύ το αγαπώ το τραγούδι αυτό!Γεμάτο ήλιο,ευωδιές,ολοζώντανες εικόνες...)

--->ΝΤΟΡΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ : ΜΑΡΙΝΑ

Στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης
    Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Δώσε μου δυόσμο να μυρίσω,
    Λουίζα και βασιλικό
    Μαζί μ'αυτά να σε φιλήσω,
    και τι να πρωτοθυμηθώ

Τη βρύση με τα περιστέρια,
    των αρχαγγέλων το σπαθί
    Το περιβόλι με τ' αστέρια,
    και το πηγάδι το βαθύ

Τις νύχτες που σε σεργιανούσα,
    στην άλλη άκρη τ' ουρανού
    Και ν' ανεβαίνεις σε θωρούσα,
    σαν αδελφή του αυγερινού

Μαρίνα πράσινο μου αστέρι
    Μαρίνα φως του αυγερινού
    Μαρίνα μου άγριο περιστέρι
    Και κρίνο του καλοκαιριού

Senior Member
    Καληνύχτα κορίτσια , μια βαρύτητα φλερτάρει τα ματόκλαδά μου... Οι γλαστρούλες για σας από ένα σοκάκι της καλοκαιρινής Τζιας..

Senior Member
    Δικτατορία έχουμε, κοπελιά και δεν το κατάλαβα?
    Όχι ΜΑΡΙΝΑ, γιατί παραπέμπει και σε γυναικείο όνομα, πού να καταλάβουν οι επισκέπτες μας..
    Τέλος πάντων, κράτα τις μανόλιες, θα πορευτούμε και μ' αυτές...
    Πάντως, έχω μια πολύ ζωντανή μνήμη από το καλοκαίρι. Περπατούσα σε πέτρινο στενοσόκακο, στον αέρα οσφρίζομαι καθαρά ψητή σαρδέλα και κάτι άλλο, πιο λεπτό, πιο ντελικάτο, κάτι που με έκανε να χαμογελάσω και να ψάξω γύρω μου. Και τι νομίζεις πως είδα? Πάνω από το κεφάλι μου αιωρούνταν ένα ολάνθιστο γιασεμί, με τεράστια για τα δεδομένα του λουλούδια! Ψήλωσα όσο μπορούσα και ακούμπησα το πρόσωπό μου στα άνθη του. Αααχ, ευωδιά!

Senior Member
    Καλή προσπάθεια...Το γιασεμί δεν επανέρχεται και δη το ψαρικομπασταρδεμένο!
    Ασφαλώς κι έχουμε δικτατορία!Τι νόμισες;Ο Χίτλερ ζει και φοράει φουστάνια!

Καληνύχτα,Γιωτουλίνι μου,με τις ομορφιές σου!Ελπίζω τα ματόκλαδα να τα φλερτάρει
    μόνο η νύχτα κι όχι έγνοια καμιά...Όντως για τα δεδομένα σου έχεις πολύ ξεφύγει!
    Γρήγορα στο κρεβατάκι σου!Όνειρα ολάνθιστα μανόλιες κι όχι σαρδελογιασεμί!

Senior Member
    Καλά, κοπελιά, εσύ το διάλεξες!
    Από δω και πέρα θα σε αποκαλώ Μανώλη!

Senior Member
    Στις υπηρεσίες σας!

Με αποτελεσματικότητα!

Με αποφασιστικότητα!

Με ευθύτητα!

& Με έργα!

Και να που επανερχόμαστε στη Μαρίνα και τις Μικρές Κυκλάδες του Ελύτη!

ʼλλος ένας κύκλος έκλεισε!

Καληνύχτα!

Senior Member
    Είχες δεν είχες, μικρό, γλυκό Χιτλεράκι, έκανες το δικό σου!
    Ωραία, λοιπόν, μανόλιες, και μάλιστα ανθισμένες!
    Καληνύχτα!

Senior Member
    Tι εγινε ρε παιδια?Αποφασιζομαι κ διαταζομαι κυρια προεδρε?Μια ωρα ελειψα κ αλλαξε το ονομα!δεν επρεπε να γινει συμβουλιο,με ολομελεια μαλιστα,για ενα τοσο σοβαρο ζητημα?Κι εμενα μου αρεσε το λευκο γιασεμι γιασεμενια μου....Τωρα πως θα σε λεω?Μανωλη που λεει κ η χαρα μου?Πως να πορευτεις μς τετοιο ονομα?Που να σου βγει ο ρομαντισμος σου?κι εχει κ ενα πορτοκαλι φεγγαρι αποψε.....

Senior Member
    Τώρα μου ρχεται να βρωμίσω και τον Μανολόκοσμο!
    Παλιά μου τέχνη κόσκινο!!
    Και να με φοβάστε ως προς αυτό το κομμάτι! Έχω πολλές βλακείες στο οπλοστάσιό μου! :regan:

Senior Member
    Πάρτε αυτό για αρχή της τιμωρίας:
    http://www.youtube.com/watch?v=GFJi5qUxbZ4
    Έχετε ακούσει ποτέ κάτι τόσο "γύφτικο"?
    Και έχω και χειρότερο, και χειρότερο, βεβαίως, βεβαίως.... Ακούστε κι αυτό! (Όσο μπορείτε τουλάχιστον, γιατί είναι πραγματικά ό,τι χειρότερο έχω):
    http://www.youtube.com/watch?v=JqaCnfxdeL0
    Χα! Ναταλία μας, που θα μας πεις για Ελύτη, για λουίζες και βασιλικούς! Λειτουργείς αυθαίρετα? Ε, θα υποστείς τις συνέπειες!

Πείτε με ανώριμη, αλλά λατρεύω να το κάνω αυτό, πολύ το διασκεδάζω!!!

Senior Member
    Κ αυτο απο μενα για την ανθισμενη μανολια.
    Μανωλια,Στελιος Καζατζιδης
    http://www.youtube.com/watch?v=EFQL8...eature=related

για να μην το βαλω απο το Μανωλη Αγγελοπουλο κ μαλιστα λαιβ η στα τουρκικα........

Senior Member
    Πωπωωω!Ισχύς εν τη ενώσει!Αν δεν ταιριάζατε,δε θα συμπεθεριάζατε...
    Αν το πάτε εκβιαστικά,να έχετε υπόψιν σας πως ανά πάσα στιγμή μπορώ να σας δώσω στους Νικοκουλτουριάρηδες
    τι άσματα σας εκφράζουν!Κατά τα άλλα,ποιός σας είπε πως ο κόσμος είναι δίκαιος και κατά την αρεσκεία σας;
    Κι άντε η Γλαύκη,το χθεσινό σκατό,εσύ,τέκνον ʼβα,δεν έχεις πάρει πρέφα τι γίνεται χρόνια τώρα με τον τίτλο αυτού του τόπικ;
    Συζήτηση κομμένη!Ο τίτλος μένει κι ας μη με εκφράζει απόλυτα.Είμαι μια Ματισσένια οδαλίσκη ανάμεσα στις μανόλιες της...
    Όσο κι αν βαράνε τα κλαρίνα και τα ντέφια σας,δε διαταράσσουν στο ελάχιστο την χαλαρή μου διάθεση...Λα...Λα...Λα...