ΧΡΩΜΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ - Page 749
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 749 of 2553 FirstFirst ... 24964969973974774874975075175979984912491749 ... LastLast
Results 11,221 to 11,235 of 38289
    Senior Member
    Καλή χρονιά! Επιστρέψαμε στη βάση μας από την επίσκεψη στο "σπίτι που είναι μακρυά", κάναμε και τις καθιερωμένες στάσεις στο Λιτόχωρο και από σήμερα ξανά στη δουλειά - σχολεία μας.

Originally posted by Eli
    Είμαστε νουμεράκια οι Λιτοχωρινοί :lol::lol:
    Και συ Λιτοχωρίτισσα; Το ότι είστε νούμερα, το λέω συνέχεια στον άντρα μου!

Senior Member
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα. ʼννα χρόνια σου πολλά, καλή χρονιά να έχεις με υγεία και ότι εσύ επιθυμείς και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου. Ελπίζω να περάσατε ευχάριστα τις γιορτές. Χαίρομαι που επέστρεψες γιατί μου έλειψες. Φιλάκια.

Senior Member
    Καλώς σας βρήκα ξανά. Έμπαινα κλεφτά κάποιες φορές και σας διάβαζα, αλλά γενικά τρέχαμε. Βλάβες στο κλειστό σπίτι (τόση ανακαίνιση κάναμε για πέντα χρόνια, και απλά κλειδώσαμε και φύγαμε...), βόλτες στην Ονειρούπολη για τα παιδιά (κάθε χρόνο και πιο εμπορική, καλά που τα παιδιά μου έχουν μάθει πως δεν έχουμε λεφτά για να πάμε σε όλα!), επισκέψεις σε γνωστούς και συναδέλφους (δεν έχουν πάρει πρέφα τι γίνεται...) και ξανά στη βάση για νέες δράσεις. Μου έλειψε η Αθήνα, το μποτιλιάρισμα, η ένταση, ατή είναι η ζωή τελικά!

Senior Member
    Εμένα ʼννα μου με κουράζει η Αθήνα, μακάρι να μπορούσα να πάω κάπου ήσυχα στην επαρχία. Τι εννοείς όταν λες ότι οι γνωστοί και οι συνάδελφοί σου δεν έχουν πάρει πρέφα τι γίνεται;

Senior Member
    Οι συνάδελφοι (Περιφερειακή Ενότητα τώρα) θεωρούν ότι ο περιορισμός του Δημοσίου αφορά μόνο τα υπουργεία και τις υπηρεσίες της Αθήνας, και αυτοί θα μείνουν στην πόλη τους και στις θέσεις τους. Οι γνωστοί θεωρούν ότι τα οικονομικά προβλήματα είναι ατομικά και πάντως θα ξεπεραστούν σε κάνα-δυο μήνες. Όλοι έχουν πληρώσει το "χαράτσι" της ΔΕΗ και η μοναδική συζήτηση-ενημέρωση έγινε τις μέρες των γιορτών από το Εργατικό Κέντρο, στην οποία ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους πού θα πάνε να διορθώσουν τα λάθος τετραγωνικά και πού θα κάνουν τις αιτήσεις αν δεν έχουν να το πληρώσουν - πετώντας κυριολεκτικά έξω από τη συζήτηση μια γυναίκα που έλεγε ότι δεν μπορεί να το πληρώσει, καθώς θεώρησαν ότι τα τετραγωνικά του λογαριασμού της παρέπεμπαν σε μεγάλο σπίτι άρα δεν είχε δικαίωμα να αρνηθεί την καταβολή! Οι "αριστεροί" διαμαρτύρονται εγγράφως ότι δεν φτάνει πια ο μισθός για να πληρώσουμε τα φροντιστήρια, και όταν τους επισημαίνω πως η παιδεία έπρεπε να δίνεται εντός του δημόσιου συστήματος, αν και η πλειοψηφία από αυτούς ανήκει στο χώρο της δημόσιας παιδείας μου απάντησαν πως έτσι είναι η πραγματικότητα. Προσπαθούσα να τους μιλήσω για τις δράσεις μου μέσα από τη Συνέλευση της γειτονιάς μου στην Αθήνα, και λες και τους μιλούσα για τον εποικισμό στον ʼρη... Τι ήσυχα, νεκροταφείο είναι!

Senior Member
    Αννα πόσο δίκιο έχεις! Εγώ δεν το πλήρωσα το χαράτσι της Δεη και όταν το είπα στους δικούς μου που μένουν στο χωριό σοκαρίστηκαν! άρχισαν να μου λένε ότι έχω μωρό παιδί και θα μείνω χωρις ρεύμα κλπ και ότι αυτοι τα πλήρωσαν όλα μέσω παγιων εντολών!!!!!( θυματα δυστυχως , εμ βέβαια από τετοιους περιμένουν να τα πάρουν) Μαται προσπαθούσα να τους εξηγήσω ότι όλος ο δήμος δεν πληρωνει και στέλνουμε ομαδικά εξωδικα και δεν έχουν καμια δικαιοδοσια να μας κόψουν το ρευμα αν το έχουμε πληρωσει.... τι να πεις ...

Senior Member
    Το κακό είναι ότι οι Έλληνες είναι τσάμπα μάγκες. Όλο φωνή και ουσία καμία. Αν δεν πλήρωνε ούτε ένας το χαράτσι τι θα έκαναν; Θα έκοβαν σε όλη την Ελλάδα το ρεύμα; Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε όμως μεταξύ μας. Το ίδιο ισχύει και για τα διόδια που είναι πολύ ακριβά. Αν δεν πλήρωνε ούτε ένας θα τα κατέβαζαν στα 0,50 λεπτά. Η αδερφή μου που περνάει συχνά από τα διόδια δεν πληρώνει ποτέ, κοπανάει την μπάρα με το αυτοκίνητο και περνάει. Λέμε για τους Ευρωπαίους ότι είναι ξενέρωτοι όμως αυτοί όταν χρειάζεται συνεννοούνται καλύτερα και καταφέρνουν περισσότερα από εμάς.

Senior Member
    :thumbup::thumbup::thumbup:
    Για αυτό και χαίρομαι που στις πλατείες ξυπνά σιγά σιγά ο κόσμος. Στη γειτονιά έχουμε ήδη καταθέσει 70 προσφυγές μόνοι μας, ενώ ξυπνήσαμε και τη γειτονική Νέα Σμύρνη και με το δήμαρχο μπροστά έχουνε φτάσει πάνω από 700 προσφυγές. Στα διόδια τη σήκωσα τη μπάρα πολλές φορές, αλλά τώρα μετά το Νόμο Ρέππα προσπάθησαν να μου φωνάξουν κάνα-δυο φορές την αστυνομία ("δείχνει το σύστημα ότι έχετε ξαναπεράσει χωρίς να πληρώσετε και πρέπει να σας κάνουμε αγωγή...") και επέλεξα να κάνω παρακάμψεις. Έχουμε κάνει το καλύτερο μποϋκοτάζ σε ολόκληρο τον κόσμο (το μποϋκοτάζ στα ελληνικά προϊόντα) και είναι δύσκολο να αλλάξουμε μυαλά. Τα νέα μυαλά μπορούν να επαναφέρουν τον τόπο σε σωστές βάσεις, αλλά μάλλον πρέπει πρώτα να διαλυθούμε συθέμελα για να το ξαναστήσουμε όπως πρέπει

Senior Member
    ʼννα δεν το γνωρίζω αυτό με το νόμο Ρέππα που λες. Η αδερφή μου στα διόδια πάει από εκεί που περνάς με e-pass, που δεν έχει υπάλληλο που πληρώνεις δηλαδή και χωρίς να βγει από το αυτοκίνητο προχωράει σιγά σιγά και την ώρα που βρίσκει η μπάρα στο αυτοκίνητο σηκώνεται και η αδερφή μου φεύγει ανενόχλητη. Ποτέ κανένας δεν την σταμάτησε γιατί δεν προλαβαίνουν κιόλας. Στη Γερμανία που ζούσε για χρόνια η αδερφή μου κάθε λίγο και λιγάκι έκαναν εμπάργκο και σε κάποιο προϊόν γιατί είτε κάποια εταιρεία μόλυνε το περιβάλλον, είτε ήταν αδικαιολόγητα ακριβό κ.λ.π. Θυμάμαι μία φορά που θέλαμε να βάλουμε βενζίνη και ενώ είχε πρατήριο Shell κοντά στο σπίτι της αδερφής μου, επειδή εκείνη την εποχή έκαναν εμπάργκο στη Shell κάναμε πολλά χιλιόμετρα για να βρούμε πρατήριο άλλης εταιρείας. Αυτοί πως συνεννοούνται και αγωνίζονται όλοι μαζί κι εμείς δεν μπορούμε;

Senior Member
    στη Ν.Ιωνια έχουμε φτάσει τις 2500 χιλιάδες προσφυγες !!!

Senior Member
    Όπου έχει μπει ο Δήμαρχος και έχει βάλει υπαλλήλους να κάνουν τη διεκπεραίωση, έχει μεγάλη συμμετοχή. Εμείς είμαστε μόνοι μας, και βρίσκουμε κάθε μέρα νέα άτομα που μας λένε "πλήρωσα την πρώτη γιατί δεν ήξερα τι να κάνω, τώρα που σας βρήκα δεν θα πληρώσω τη δεύτερη δόση". Σκοπός είναι να συσπειρωθούμε, να "φύγουμε από το εγώ και να πάμε στο εμείς", και είναι ζόρικο γιατί δεν έχουμε σημεία αναφοράς να το πετύχουμε. Αλλά προσπαθούμε, και "μάταιοι είναι μόνο οι αγώνες που δεν δώσαμε". Εμείς που έχουμε δώσει αγώνα με την παχυσαρκία έχουμε μάθει καλά από αγώνες και από την ανάγκη συσπείρωσης!

Senior Member
    Αγωνιστικούς χαιρετισμούς συντρόφισσες! :bigsmile:
    Τι να πω και εγώ τώρα που έχω χάσει την δουλειά μου λόγω κρίσης και δεν μπορώ να βρω και άλλη και δεν παίρνω και ταμείο ανεργίας γιατί το κράτος έχει αφήσει όχι παραθυράκι αλλά μπαλκονόπορτα ορθάνοιχτη ώστε οι τεχνικές εταιρείες να μας προσλαμβάνουν εμάς τους μηχανικούς μόνο με μπλοκάκι και όχι με ΙΚΑ . Καμία προστασία από το κράτος, έρμαια της διάθεσης του κάθε εργοδότη εδώ και χρόνια! Έχω σιχαθεί το συστηματάκι που έχουν στήσει και με τόση προσπάθεια παλεύουν να συντηρήσουν με νύχια και με δόντια. ʼννα μου και εγώ αυτό λέω βρωμάει τόσο πολύ η κατάσταση που μόνο αν καταρρεύσει αυτό το σαθρό οικοδόμημα θα μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε κάτι πιο υγιές και δυνατό αλλά από την αρχή. Σίγουρα όμως μέχρι τότε δεν θα πέσουμε αμαχητή, ότι μπορεί να κάνει ο καθένας για να διεκδικεί τα διακαιώματα του επιβάλλεται να το κάνει.

Καλωσόρισες ʼννα μου χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και δύναμη

Senior Member
    Ακούω στις ειδήσεις ότι το 80% έχουν πληρώσει το χαράτσι και εκνευρίζομαι. Αυτοί που έσπευσαν να πληρώσουν αναγκάζουν τώρα και εμάς να πληρώσουμε. Στα Κάτω Πατήσια που μένω εγώ και στην Πλ.Αμερικής που μένουν οι δικοί μου δεν υπάρχει καμία κινητοποίηση. Η αδερφή μου ήθελε να πληρώσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μόνο το ρεύμα χωρίς το χαράτσι αλλά πρόλαβαν οι εκβιαστές που μας διοικούν και το απαγόρευσαν. Δεν δέχεται πλέον το Ταμ.Παρ. και Δανείων να τους πληρώσεις μόνο το ρεύμα.

Senior Member
    Καλώς την Eli, πως πήγε η πριβέ γυμναστική; Ήταν κούκλος ο γυμναστής;:lol:

Senior Member
    Μόλις άκουσα ότι έκλεψαν από την Εθνική Πινακοθήκη έναν πίνακα του Πάμπλο Πικάσο που τον είχε δωρήσει ο ίδιος ο Πικάσο στην Ελλάδα για να τιμήσει τους ήρωές μας της εθνικής αντίστασης. Θα τρίζουν τα κόκκαλά του!!