Results 91 to 105 of 254
Thread: μια νεα αρχη...η πορεια μου
-
09-02-2009, 16:45 #91
Γειά σου,Ξένια! Πώς τα πέρασες στο Ναύπλιο;
- 09-02-2009, 17:31 #92
Το μόνο φάρμακο που έχει ως ένδειξη bulimia nevrosa είναι το prozac (ακούγεται τρομακτικό το ξέρω αλλά νομίζω έχει παρεξηγηθεί και στιγματιστεί ως φάρμακο!). Ωστόσο πρακτικά χρησιμοποιούνται διάφοροι άλλοι τύποι φαρμάκων ως πρώτη γραμμή θεραπείας. Συνήθως αμιτριπτιλίνη και διάφορες βενζοδιαζεπίνες.
Ελπίζω να βοήθησα!
09-02-2009, 19:11 #93
εγώ έχω πάρει το prozac (ladose στην ευρωπαική του έκδοση) αλλά βελτίωση ,όσον αφορά τη βουλιμία, δεν είδα! Λίγο ίσως στην αρχή, την πρώτη εβδομάδα δηλαδή, δεν πεινούσα τόσο... και λίγο μου είχε φτιάξει τη διάθεση. Δεν κράτησε όμως , αν και συνέχισα τη χρήση για πάνω από δύο μήνες.μπας και δω διαφορά. Τελικά το σταμάτησα, αφέθηκα, έπιασα πάτο και άρχισα ν΄ανεβαίνω ξανά...στη διάθεση, όχι στα κιλά.
...΄Εχω χάσει ήδη 4 και έχω άλλα 20 περίπου... σε δύο μήνες . Με τα Χριστούγεννα, τις Πρωτοχρονιές και τα διαλειμματάκια μου. Χωρίς "διαιτα". Σιγά σιγά. Διάβασα, και μου έκανε φοβερή εντύπωση, πως το σώμα μας, λέει, είναι προγραμματισμένο απ΄το Θεούλη, να αντιστέκεται σε κάθε τι που θεωρεί ότι το βάζει σε κίνδυνο. ΄Οταν λοιπόν του κόβουμε την παροχή ενέργειας, δεν το ταίζουμε δηλαδή, εκείνο το καημένο δεν ξέρει ότι το κάνουμε εξεπιτούτου για να αδυνατίσουμε, ή ότι κινδυνεύει να πεθάνει από πείνα, ας πούμε. Ο πότε, νηστεία εμείς, ρίχνει το μεταβολισμό(τις καύσεις) αυτό. Μόλις λοιπόν βαρεθούμε να ζούμε με μαρουλόφυλλα και να μην χάνουμε γραμμάριο (μη μου πείτε πως δεν το χετε πάθει, εγώ άπειρες φορές!), ξαναπαίρνουμε το ίδιο και περισσότερο βάρος! Η λύση? Να το πάμε τόσο σιγά, που το πάνσοφο σώμα μας, φτιαγμένο για να επιβιώνει εδώ και δεκάδες χιλιάδες χρόνια, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ! ...Να το ξεγελάσουμε! Με φαγάκι που χορταίνει χωρίς να αποθηκεύεται λίπος! Και με λίγο παραπάνω κίνηση....
Τι να σας πω...Καλά να είμαστε, του χρόνου τέτοιον καιρό ίσως τα έχω καταφέρει. Θα τα λέμε σίγουρα μέχρι τότε, δεν χανόμαστε. Υπομονή!...
09-02-2009, 23:01 #94
να μαι κι εγω......
το ladose ειναι αληθεια οτι βοηθαει στην αρχη αλλα μετα το συνηθιζεις
η πρεπει ν αυξηθει η δοση και να γινουμε πρεζονια
γι αυτο κι εγω μετα απο 2 μηνες το σταματησα
τιποτα κι απ αυτο
μηπως το περπατημα με καλη παρεα ειναι καλητερο αγχολητικο?
λεω εγω τωρα.........
10-02-2009, 08:28 #95
καλημερα, τζενη μου συμφωνω χαχα
λοιπον εχω πραγματι 26 μερες αποχη απο εμετους και περιπου 2 εβδομαδες απο υπερφαγιες, με την διαιτα μου λιγο ζοριζομαι αλλα τουλαχιστον δεν εχω παρει κιλα, ελπιζω καποια στιγμη να τα βρω με μενα τοσο ωστε να μπορω να κανω και διαιτα...κατα τ'αλλα χθες εμαθα οτι δεν ειμαι εγκυος και ισως να εχασα 1 κιλο απο το κλαμα :? , μετα πηγαμε με τζενη για περπατημα και ηρεμησα, εθεσα τον επομενο στοχο μου και το θετικο ειναι οτι η ευαισθητη ψυχολογια μου λογο της εγκυμοσηνης δε με εσπρωξε σε βουλιμικο, δε πηγε καθολου το μυαλο μου στο φαγητο, για αρκετη ωρα δε σκεφτομουν καθολου το φαγητο...σκεφτομουν μονο τον επομενο στοχο μου για εγκυμοσυνη...εργοτερα εκλεισα και ταξιδακι να παμε με τον αντρα μου να γιορτασουμε τη μερα των ερωτευμενων εκτος και αμεσως πηρα τα επανω μου...αυτα, φιλακια πολλα
10-02-2009, 15:00 #96
να μην τα βαφουμε μαυρα ρε παιδια
με την πρωτη αναποδια αντε με τη δευτερη
αυτο ειναι το μεγαλο θεμα
αν καταφερουμε να το ξεπερναμε χωρις φαγητο
εχουμε νικησει
καθε μερα ειναι μια νικη
βεβοια εγω δε μετραω γιατι διαλεξα την ευκολη οδο(εγχειρηση)
και κανω τζαμπα το μαγκα
χεχε
αλλα τον εμετο τον ειχα σταματησει νωριτερα
κατι ειναι κι αυτο εεεεε?
10-02-2009, 18:16 #97
Originally posted by τζενη
να μην τα βαφουμε μαυρα ρε παιδια
με την πρωτη αναποδια αντε με τη δευτερη
αυτο ειναι το μεγαλο θεμα
αν καταφερουμε να το ξεπερναμε χωρις φαγητο
εχουμε νικησει
καθε μερα ειναι μια νικη
βεβοια εγω δε μετραω γιατι διαλεξα την ευκολη οδο(εγχειρηση)
και κανω τζαμπα το μαγκα
χεχε
αλλα τον εμετο τον ειχα σταματησει νωριτερα
κατι ειναι κι αυτο εεεεε?
10-02-2009, 18:46 #98
Originally posted by gilie
λοιπον εχω πραγματι 26 μερες αποχη απο εμετους και περιπου 2 εβδομαδες απο υπερφαγιες, με την διαιτα μου λιγο ζοριζομαι αλλα τουλαχιστον δεν εχω παρει κιλα, ελπιζω καποια στιγμη να τα βρω με μενα τοσο ωστε να μπορω να κανω και διαιτα...κατα τ'αλλα χθες εμαθα οτι δεν ειμαι εγκυος και ισως να εχασα 1 κιλο απο το κλαμα :? , μετα πηγαμε με τζενη για περπατημα και ηρεμησα, εθεσα τον επομενο στοχο μου και το θετικο ειναι οτι η ευαισθητη ψυχολογια μου λογο της εγκυμοσηνης δε με εσπρωξε σε βουλιμικο, δε πηγε καθολου το μυαλο μου στο φαγητο, για αρκετη ωρα δε σκεφτομουν καθολου το φαγητο...σκεφτομουν μονο τον επομενο στοχο μου για εγκυμοσυνη...εργοτερα εκλεισα και ταξιδακι να παμε με τον αντρα μου να γιορτασουμε τη μερα των ερωτευμενων εκτος και αμεσως πηρα τα επανω μου...αυτα, φιλακια πολλα
10-02-2009, 20:45 #99
Ναι το ξερουμε ολοι πως το να κρυβομαστε πισω απο το ψυγειο για να φαμε ολα τα λιπαρα,τα γλυκα, τεραστιες ποσοτητες τυπου λιγο απο ολα,κρυβει ενα ειδος ηδονης..... ναι παιδια ηδονη... Το εχουμε αισθανθει ολοι νομιζω οταν καταβροχθιζουμε οτι μπορουμε...ΚΑΙ αφου το στομαχι μας δεν χωραει αλλο αρχιζουν οι τυψεις... ΚΑΙ τρεχουμε στην τουαλετα.... κι απεξω ο αντρας μας ,τα παιδια μας ,μας ακουνε... Μπαινουν στην τουαλετα και καταλαβαινουν απο τις οσμες.......... ΚΑΙ μετα μας λυπουνται,μας συχαινονται!!!! ΝΑΙ !!! ΜΑς ΣΥΧΑΙΝΟΝΤΑΙ!!!! ας μην το λενε.. Το διαβαζεις στα ματια τους..... και καθε φορα που τρωμε,μας στραβοκοιτανε ,γιατι ξερουν τι θα ακολουθησει.......... ΩΣ ΠΟΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ???? τα χρονια περνανε και μεις αγκαλια με το ψυγειο,τη λεκανη.την ζυγαρια καθε πρωι και τον καθρεφτη να μας φωναζει βοηθεια!!!!!!!! φτανει!!! θα ερθει στιγμη που θα θελετε να φατε και δεν θα μπορει το στομαχι σας!!!!!!!!!Παθαινεις γαστροοισοφαγικη παλινδρομηση,οτι φας το στομαχι πρηζεται,ξυπνας το βραδυ απο τις καουρες που καινε τον οισοφαγο σου και τρεχεις να πιεις το φαρμακο σου. κινδυνευεις απο καρκινο!!!!... Μην περιμενετε να φτασετε στο χειλος του γκρεμου. Πειτε θα ΖΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΕΤΕ!!!!Αγαπηστε το σωμα σας πρωτα ,μην κανετε στερητικες διαιτες οδηγουν σε ΒΟΥΛΙΜΙΑ !!!! Ετσι ξεκινησα εγω. Τελειομανια για το σωμα μου και στερητικη διαιτα. Σε λιγες μερες ειναι η γιορτη των ερωτευμενων , ερωτευτειτε τον εαυτο σας... κι οτι θελετε να με ρωτησετε εδω ειμαι!!!!!!
11-02-2009, 13:27 #100
Originally posted by ANAIS-ANAIS
Originally posted by gilie
11-02-2009, 13:40 #101
κατα τ'αλλα σημερα πηγα διαιτολογο και εχω χασει επιτελους 1 κιλο...ειμαι πολυ χαρουμενη και ακομη απεχω απο βουλιμια και εμετους...μου εκανε τεραστιο καλο το οτι το συζητησα out loud με την Τζένη, οταν ανοιγα το θεμα αυτο νομιζα οτι οπως και παλιοτερα θα ειχα και μερες επιστροφης στον εμετο και πολλα να γραφω αλλα το μυαλο μου εχει παρει μια στροφη, και παρολο που φοβαμαι να νιωσω συγουρια, νιωθω οτι κατι εχει αλλαξει!...τι να πω, μακαρι!
11-02-2009, 14:06 #102
χαιρομαι πολυ για σενα gilie!και γω καπως ετσι νιωθω...μου κανατε πολυ καλο τελικα...
μαλλον θα βρω και το θαρρος να ζυγιστω τελικα...αποφευγω την ζυγαρια ,αλλα τωρα νομιζω οτι μπορω να την ν ικησω την ατιμη!
11-02-2009, 14:17 #103
εγω παντως απο τοτε που σταματησα τους παλιοεμετους χανω κανονικα και ας μη κανω κατα γραμμα την διαιτα, βεβαια να πω οτι περπεταω 5 περιπου μερες την εβδομαδα...Ξενια μου μια χαρα θα πας, ειμαι συγουρη! ολα θα μας πανε καλα σου λεω!!!!!!
11-02-2009, 18:12 #104
Αγαπητη gilie η απαντηση μου σ ε σενα ηταν τελειως καλοπροαιρετη και φιλικη,και λυπαμαι που διαστρεβλωσες τα λογια μου. Μπηκα σε αυτο το φορουμ αφου ξεπερασα το προβλημα μου,μονη μου, και εχοντας παθει αρκετες ζημιες απο την βουλιμια μου. Σκοπος μου ειναι να πω τα προβληματα της βουλιμιας και τα επακολουθα της,και να δειξω τα αρνητικα της. Εγω τα αρνητικα της βουλιμιας τα συνειδητοποιησα και ξαναβρηκα τον εαυτο μου.Εσυ που θελεις να ακους μονο θετικα πραγματα για την βουλιμια δεν το εχεις ξεπερασει....... Δεν γνωριζω οτι κανεις σπερματεγχυση, επειδη ομως τυγχανει να ειμαι μητερα εδω και 22 ολοκληρα χρονια γνωριζω οτι η μητροτητα θελει θυσιες και θα σε απορροφησει τοσο που θα αγνοησεις το προβλημα σου. Ειναι δικαιωμα σου να κανεις οτι θελεις δεν σεγνωριζω κι ουτε θα το επεδιωκα να σε γνωρισω γιατι εισαι επιθετικη.. ΕΙΠΑ ΟΤΙ Ο ΕΜΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΝ ΣΥΧΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΛΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ. ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΩ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ!!!!!! iΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ!!! ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΣΥ gilie ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΜΕ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ Η ΒΟΥΛΙΜΙΑ ΤΟΤΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΟΥ.... ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΙΜΙΑ!!!
11-02-2009, 18:56 #105
Originally posted by ANAIS-ANAIS
Αγαπητη gilie η απαντηση μου σ ε σενα ηταν τελειως καλοπροαιρετη και φιλικη,και λυπαμαι που διαστρεβλωσες τα λογια μου. Μπηκα σε αυτο το φορουμ αφου ξεπερασα το προβλημα μου,μονη μου, και εχοντας παθει αρκετες ζημιες απο την βουλιμια μου. Σκοπος μου ειναι να πω τα προβληματα της βουλιμιας και τα επακολουθα της,και να δειξω τα αρνητικα της. Εγω τα αρνητικα της βουλιμιας τα συνειδητοποιησα και ξαναβρηκα τον εαυτο μου.Εσυ που θελεις να ακους μονο θετικα πραγματα για την βουλιμια δεν το εχεις ξεπερασει....... Δεν γνωριζω οτι κανεις σπερματεγχυση, επειδη ομως τυγχανει να ειμαι μητερα εδω και 22 ολοκληρα χρονια γνωριζω οτι η μητροτητα θελει θυσιες και θα σε απορροφησει τοσο που θα αγνοησεις το προβλημα σου. Ειναι δικαιωμα σου να κανεις οτι θελεις δεν σεγνωριζω κι ουτε θα το επεδιωκα να σε γνωρισω γιατι εισαι επιθετικη.. ΕΙΠΑ ΟΤΙ Ο ΕΜΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΝ ΣΥΧΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΛΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ. ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΩ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ!!!!!! iΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ!!! ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΣΥ gilie ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΜΕ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ Η ΒΟΥΛΙΜΙΑ ΤΟΤΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΟΥ.... ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΙΜΙΑ!!!
αρχικα να σου πω πως δε γινεται να διαστρεβλωσω τον γραπτο λογο καποιου...απλα επειδη ειναι γραπτος απο τον ιδιο,ακομη θα χρησιμοποιησω τα λογια σου για να σου πω οτι μαλον επειδη "τυγχανει" να εισαι μανα δεν εχεις καταλαβει οτι εγω το θελω συνηδιτα...λυπαμαι που σε ενοχλησε το οτι δε μου αρεσε ο τροπος σου ή μαλλον το οτι το εξεφρασα, ευτυχως για μενα δε σε χαρακτηρισα...δε ζητησα κανακεμα...το εχω κατανοησει γιαυτο εχω 1 μηνα να κανω εμετο, δε θα το παω παραπερα απλα σε παρακαλω να μη φωναζεις στο θεμα μου και να μη με κρινεις φωναζοντας, ευχαριστω
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....