Results 1 to 15 of 42
Thread: Γονιμοτητα και εγκυμοσυνη
-
28-01-2009, 11:29 #1
Γονιμοτητα και εγκυμοσυνη
ξεκιναω νεο topic γιατι το θεμα αυτο εχει αναφερθει σε 2-3 ξεχωριστα θεματα, αλλα και γιατι ειναι σοβαρο και μας απασχολει αρκετα απο οτι βλέπω και στο φορουμ. εγω , οπως εχω ξαναγραψει, καταφερα να μεινω εγκυος μετα απο μεγαλη προσπαθεια και μαλλον απο τυχη (εγω το λεω θαυμα) μια που δεν εχω περιοδο χωρις ορμονικη θεραπεια.
Απο αυτα που εχω διαβασει συμπεραινω οτι δυστυχως δεν ειναι καλα τα πράγματα για τις βουλιμικές wannabe μαμαδες.
Οποια ενδιαφερεται υπαρχει μεγαλη βιβλιογραφια στο ιντερνετ.
Εγω εχω ξεχωρισει το παρακατω αρθρο
http://www.healthyplace.com/Communit..._bulimia_2.asp
και κυριως το κομματι που λέει οτι
'' Even after returning to what is considered "ideal" weight, more than half of such women experience reproductive disorder--no menstrual bleeding, or scanty, irregular periods. For them the problem is low levels of luteinizing hormone, a pituitary hormone that controls the cyclic patterns of the secretion of estrogen and progesterone. Even bulimics with regular menstrual bleeding have deficiencies in circulating hormone levels.
In studies conducted at the Western Psychiatric Institute in Pittsburgh, return to normal reproductive function is linked most closely to what the women weighed before they resorted to extreme weight control efforts. The lower their current weight as a percentage of the past body weight, the lower their levels of luteinizing hormone. ''
δεν το μεταφραζω για να μη χασει στη μεταφραση αλλα το νοημα ειναι σαφες νομιζω.
αυτο το αρθρο ειναι λιγο πιο αισιοδοξο
http://www.gurze.com/client/client_p...etteredt20.cfm
το προβλημα, απο οτι εχω καταλαβει, ειναι οτι δεν εχουν γινει εκτεταμενες και εμπεριστατωμενες ερευνες για το θεμα, μονο καποιες σποραδικες, οποτε και τα οποια αποτελεσματα ειναι αμφιβολου ποιοτητας.
αν παντως υπαρχει αναμεσα μας κανενα γιατρος (και δη γυναικολογος) να μας διαφωτισει θα ηταν πολυ χρησιμο.
- 28-01-2009, 18:09 #2
οχι δεν ειμαι τυφλη...λιγο βιαστικη ειμαι...sorry για το θεμα μου με το ιδιο στην ουσια θεμα...αγνοηστε το...καλε μου admin αν θες κλειδωσε το...
και συνεχιζω γραφοντας οτι εγω ειμαι 30 χρονων, απο τα 22 μου εκανα εμετους, εχω 13 μερες αποχη απο αυτο και ελπιζω οτι σε αυτο το κυκλο που το κυνηγησα και λιγο με τον γυναικολογο, ή σε καποιον αλλο μηνα εδω κοντα ελπιζω, θα τα καταφερω να μεινω και γω εγκυος...αυτα...α, να πω οτι αν και εκανα εμετους ειχα κανονικα οωθηλακιορηξια αλλα οχι σταθερο κυκλο και οτι γενικα προσπαθουμε 1,5 χρονο και οι εξετασεις μας ειναι καλες...ανεξηγητη υπογονημοτητα μας ειπαν...αυτα...
29-01-2009, 00:16 #3
gilie,
Μην χανεις το κουραγιο σου καποια στιγμη θα τα καταφερεις. υποθετω οτι 13 μερες αποχης ειναι ελαχιστες για τοσα πολλα χρονια βουλιμιας,ο οργανισμος θελει το χρόνο του για να επανελθει (εαν επανερχεται ποτε πληρως)
εγω ειχα και προβλημα αμηνορροιας (χωρις εμφανη εξηγηση) και παρολα αυτα τα καταφερα αν και μετα απο αρκετο καιρο, περιοριζοντας και παρα πολυ και τα βουλιμικα και τους εμετους και κοβοντας μαχαιρι τα καθαρτικα.
υποθετω επισης οτι αν οι γυναικολογοι μας ηξεραν το προβλημα μας,ενδεχομενως και να μας εκαναν αλλου ειδους αγωγη αλλα εγω δεν εχω τη δυναμη να του το πω, οποτε με βλεπω να προσπαθω ετσι και για το 2οπου το θελω πολύ. Μηπως ομως εσυ εχεις τη δυναμη να του μιλησεις ανοιχτα, μηπως σε βοηθησει καπως;
29-01-2009, 21:22 #4
Δυστηχως δεν εχω την δυναμη αλλα ουτε και την απαραιτητη οικειοτητα αφου δεν ειμαι απο δω και δεν ειχα παντα τον ιδιο γιατρο, τεσπα το θεμα ειναι οτι μπορει να ακουγεται πεισματαρικο και ξεροκεφαλο αλλα ΔΕΝ δεχομαι την απαντηση σου...εννοω οτι αρνουμαι να δεχτω οτι οι 14 μερες μου (2 εβδομαδες...μισο μηνα yes!!!!) ειναι μικρη περιοδος και δεν ειναι τιποτα μπροστα στα πολλα χρονια και οτι ισως να μην επανελθει ο οργανισμος κτλ...
ΑΡΝΟΥΜΑΙ να ξαναπεσω σ'αυτο το τριπακι...στο τριπακι της βουλιμιας που σε σερνει ψυχολογικα και σε κανει οτι θελει...
ΑΡΝΟΥΜΑΙ να σκεφτω οτι δεν θα τα καταφερω...
ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ...
θα ξανακερδισω την ζωη μου...
ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΑΙΔΙ!!!!!!!!!
υγ: δειξε λιγο πεισμα ρε LSD γαμωτο μου!!!!
30-01-2009, 09:00 #5
με παρεξηγησες!!
δεν λέω οτι δεν θα τα καταφερεις γιατι ελπιζω και πιστευω ολοψυχα οτιμπορεις να τα καταφερεις. Λεω απλως οτι χριεαζεται μεγαλο πεισμα και υπομονη για να αντιστρεψουμε το κακο που εχουμε κανει στον οργανισμο μας
ειναι καπως σαν τους καπνιστες, δεν κοβεις το καπνισμα και σε 2 βδομαδες τα πνευμονια σου γινονται σαν καινουρια!
η αληθεια ειναι οτι περναω μια φαση παραιτησης..εχεις δικιο...
30-01-2009, 09:14 #6
Originally posted by LSD
με παρεξηγησες!!
δεν λέω οτι δεν θα τα καταφερεις γιατι ελπιζω και πιστευω ολοψυχα οτιμπορεις να τα καταφερεις. Λεω απλως οτι χριεαζεται μεγαλο πεισμα και υπομονη για να αντιστρεψουμε το κακο που εχουμε κανει στον οργανισμο μας
ειναι καπως σαν τους καπνιστες, δεν κοβεις το καπνισμα και σε 2 βδομαδες τα πνευμονια σου γινονται σαν καινουρια!
η αληθεια ειναι οτι περναω μια φαση παραιτησης..εχεις δικιο...
30-01-2009, 09:28 #7
αυτο ειναι που χρειαζομαστε ολοι: πεισμα !
οπως σου ειπα περναω μια φαση παραιτησης γιατι σχεδον τιποτα δεν μου παει καλα αυτο τον καιρο, εχω πολυ αγχος για ενα σωρο θεματα και καμια διαθεση να προσπαθησω
ελπιζω συντομα να αλλαξει λιγο η ψυχολογια μου γιατι χωρις αισιοδοξια δεν γινεται τιποτα.
χαιρομαι πολυ παντως που εσυ τα καταφερνεις, μου δινεις κουραγιο και ελπιδες.
30-01-2009, 09:36 #8
εδω θα ειμαστε κοριτσακι και θα αλλαξεις διαθεση και ολα θα πανε καλυτερα...ποιο συντομα απ οτι φανταζεσαι...ολα θα πανε καλα...
30-01-2009, 09:40 #9
μακαρι να εχεις δικιο γιατι κουραστηκα και βαρεθηκα ολη αυτη τη μιζερια
θελω να λεω ''ειμαι καλα'' και να το εννοω ρε γαμωτο! !
καλη προσπαθεια σε ολους μας !!
02-02-2009, 14:40 #10
Xτες ξαναέκανα εμμετό επειτα από πολλές μέρες,νιώθω χάλια γιαυτό αλλα ελπίζω και ευχομαι τουλάχιστον να μη ξαναγίνει...Ελπίζω να μην επηρεάσει τη προσπάθεια μου για παιδί...
02-02-2009, 15:15 #11
ετσι ειναι ο πρωταθλητισμος κοριτσακι...εχει και τραυματισμους και αποτυχιες ομως εμεις ξερουμε οτι μπορουμε να το παρουμε το κυπελο ;)
03-02-2009, 10:33 #12
λενακι,
μην απογοητευεσαι
ενας εμετος δεν φερνει και το τελος του κοσμου
το θεμα ειναι να μην ξανακυλησεις...και επειδη ενα παιδακι ειναι μεγαλη υποθεση, νομιζω πως θα τα καταφερεις !
04-02-2009, 14:29 #13
λενακι ελα στην παρεα μου, εβαλα στοχο να κανω παιδι και να εχει μια μανουλα υγειη...εκεινη τη μερα αποφασισα να κανω κατι που να αξιζει φετος...θελω το 2009 να αλλαξει η ζωη μου! θες να μου κανεις παρεουλα, και να συζηταμε τα συναισθηματα που προκειπτουν????σου κανω προταση...
05-02-2009, 22:26 #14
Έλειπα γιαυτό δεν απάντησα.Ευχαριστω κορίστια.Αχ Gilie το θέλω όσο τίποτα άλλο στο κόσμο...Ευτυχώς δε το ξαναέκανα αλλα έφαγα αρκετά αυτές τις μέρες...Είμαι 1,67 και 63 κιλά,λοιπόν βάζω στόχο να φτάσω στα 59,εκεί θα είμαι τέλεια,επειδή εχω μυς δε φαίνομαι πολύ χοντρή,κανένας δε με λέει πάνω από 55 κιλά,αλλά δυστυχώς είμαι...Ανέβηκα Αθήνα και πήγα σε ιριδιολόγο(βλέπει όλη τη κατάσταση του οργανισμού και δίνει συμβουλές) μου είπε οτι γενικά έχω καλό σύστημα ,αλλα είπε οτι έχω τοξίνες και μου σύστησε αποτοξινωτική διατροφή που ξεκινάω από αυριο και εννοείτε αν θέλω να ζήσω όπως μου είπε τέρμα οι εμμετοί.Σκοτώνω από μέσα τον οργανισμό,τον νεκρώνω,έτσι από αυριο ανοίγω νέα σελίδα!ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΕΜΜΕΤΟΙ(Eχω από τη1/2 να ξανακανω και δε θα ξανακάνω!!!Πάνω από όλα αυτό θα με βοηθήσει και στη σύλληψη είπε...Είδομεν...
10-02-2009, 14:28 #15
Λενακι καιρο εχουμε να τα πουμε, αυτες οι μερες ηταν λιγο δυσκολες για μενα επειδη ενω εκανα την σπερματεγχυση με τις καλυτερες προϋποθεσεις και μετα πηρα ενα σωρο ορμονες και ενω σταματησα τους εμετους τελικα δεν ηρθε ουτε αυτη τη φορα το παιδακι...εχω βαλει ομως τον επομενο στοχο μου και διεκδικω ενα καινουργιο μπεμπε συντομα, ευτυχως το στρες της αποτυχιας δε με καταφερε να με γυρισει στα βουλιμικα και τους εμετους και νιωθω απογοητευση μεν αλλα μια τρομερη υπερηφανια και ευεξια! ελπιζω να βαδιζουμε πλεον παραλληλα και να με φτασεις συντομα, ελπιζω να συναντηθουμε συντομα στην εγκυμοσυνη...αντε με το καλο ολα να μας πανε οπως τα θελουμε!!!!
Πώς να είμαι ικανοποιημένη με την έλλειψη ζωής;
04-08-2025, 16:10 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία