οργανωση προτεραιοτητων και πειθαρχια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
    Junior Member

οργανωση προτεραιοτητων και πειθαρχια

καλησπερα,

Χτες βραδυ συζητωντας ειλικρινα με καποιον δικο μου ανθρωπο καταλαβαμε,η καλυτερα παραδεχτηκαμε πως ο λογος που δεν εχουμε προχωρησει στην επιτευξη κανενος στοχου μας ως τωρα ειναι η ελλειψη οργανωσης και πειθαρχιας (κυριως).Κατανοω πως το να πειθαρχουμε στον εαυτο μας ειναι κατι που μαθαινεται απο τους γονεις και το σχολειο υποθετω.Θα ηθελα ομως να μαθω πως μπορει καποιος ενηλικος να εκπαιδευσει απ την αρχη τον εαυτο του σε κατι τετοιο.Υπαρχει καποιο σχετικο αρθρο,βιβλιο που θα μπορουσα να συμβουλευτω?

Senior Member
    Καλησπέρα,
    και μόνο το γεγονός ότι το αναγνωρίζεις είναι ένα σημαντικό βήμα προς τον στόχο σου δηλ την οργάνωση και την πειθαρχία.
    Αν είσαι εργένης, πιστεύω πως τα πράγματα είναι ευκολότερα. Αν μένεις με τον/την σύντροφό σου ή υπάρχουν και παιδιά, εκεί είναι κομμάτι δύσκολο, γιατί θα πρεπει να συμφωνούν και οι υπόλοιποι για να πειθαρχήσουν στις νέες απόφάσεις σου. Αυτά από τη δική μου εμπειρία.
    Εχω πολλές φορές θελήσει με αισιοδοξία να φτιαξω καλύτερα το ημερήσιο πρόγραμμά μου και ο άντρας μου, με αρκετά διαφορετικό ωράριο και συνθήκες εργασίας ...με παρασύρει στο δικό του.

Junior Member
    Δεν ειμαι παντρεμενη οποτε ναι τα πραγματα ειναι πιο ευκολα,απλα μου ειναι δυσκολο να τηρησω καποιο προγραμμα,εως ακατορθωτο.Εχεις μιλησει για αυτο το θεμα στον αντρα σου?

Senior Member
    Στη περίπτωσή μας δεν βλέπω φως στο θέμα αυτό. Εχω προσπαθήσει αλλά δεν γίνεται εκ των πραγμάτων. Είναι τέτοια η δουλειά του που του δίνει το δικαίωμα να ξυπναει ότι ώρα θέλει. Από την άλλη είναι πολύ αγχωτική. Δεν μπορω να απαιτήσω να έχει ωράριο σχολείου παιδιών και δημοσίου υπαλλήλου (ως προς το πρωινό ξύπνημα). Δεν πειράζει και πολύ. Τα βρίσκουμε στα υπόλοιπα.
    Ομως μιας και είσαι ακόμα εργένης, πίστεψέ με. τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Φαντάσου να έπρεπε να ξυπνήσεις και ο άντρας σου να κοιμόταν ήσυχα και βαθειά...
    Φαντάσου να νύσταζες και τα παιδιά σου να τσακωνονταν. Φαντάσου να θέλεις να δουλέψεις και να σε παίρνουν τηλέφωνο στη δουλειά για βλακείες... Φαντάσου να διαβάζεις και να σε διακόπτουν.
    Επωφελήσου από την εργένικη ζωή όσο ακόμα την έχεις. Προσπάθησε να υλοποιήσεις πολλούς από τους στόχους σου τώρα, γιατί μετά θα είναι 10 φορές πιο δύσκολο. :)