Results 1 to 15 of 27
Thread: ΜΟΔΑ ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ
-
09-02-2009, 11:16 #1
ΜΟΔΑ ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ
Ο ρατσισμος απεναντι στα υπερβαρα-παχυσαρκα ατομα,καμια φορα,παιρνει εναλλακτικες μορφες.Δεν ειναι μονο τα βλεμματα,οι μπηχτες και γενικα ο τροπος που σε αντιμετωπιζουνε στις διαπροσωπικες σχεσεις τα ατομα γυρω σου.Ειναι και με τη μορφη,της επιφανειακης,υλικης και οχι ηθικης αντιμετωπισης,που ειναι διαφορετικη απεναντι στο προσωπο του υπερβαρου-παχυσαρκου ανθρωπου.Ολα ειναι φτιαγμενα λες για τους αδυνατους,τα θελκτικα σχεδια,τα ομορφα υφασματα,τα υλικα που χαιδευουν το βλεμμα και τη σαρκα.Ο κοσμος της μοδας,πεταει στην ακρη το ατομο που κουβαλαει παραπανω κιλα,με τον τροπο του το περιθωριοποιει σε μια ειδικη κατηγορια που δεν περιλαμβανεται στον σχεδιασμο και το σκεπτικο μιας "βιομηχανιας".Υλικα διχως εμπνευση,σκουρα υφασματα,αχαρα σχεδια,ακομψα,διχως κολακεια,διχως χαρα.Το βλεπουμε,το οσμιζομαστε,οτι κι εκει,ειμαστε εκτος,ειμαστε καταδικασμενοι να ψωνιζουμε ο,τι βρουμε,αρκει να μας χωραει,ειμαστε στο περιθωριο,παλι μας σπρωχνουνε συνειδητα η μη,σε μια θλιψη,στην καταρα του να εισαι υποχρεωμενος,λογω ελλειψης επιλογων,να φορας ρουχα του συρμου,προχειρα σχεδιασμενα,βιαστικα φτιαγμενα λες,που τους λειπει ο χαρακτηρας.Δεν αφορα κανεναν το υπερβαρο ατομο;Δεν αξιζει το ομορφο σχεδιο;To χαρουμενο χρωμα,την ποικιλια για να διαλεξει,την υπαρξη επιλογων;Oμως,το ποσοστο των υπερβαρων ατομων εχει αυξηθει,ο τροπος ζωης,διατροφης,εχει αλλαξει.Θα ληφθει ποτε υποψιν των δημιουργων αυτο το γεγονος;Θα παψουν να δημιουργουν ρουχα και αξεσουαρ,που να απευθυνονται μονο σε ενα ευνοημενο ποσοστο του πληθυσμου,σε αυτους που εχουν φυσιολογικο βαρος;Υπαρχουμε κι εμεις ξερετε,θελουμε κι εμεις να εχουμε επιλογες,να βρισκουμε ρουχα να φοραμε που να μας ταιριαζουν,να μη μας κανουν να νιωθουμε εκατο χρονων,που να μη μας υποχρεωνουν να φαινομαστε θλιμμενοι και αποξενωμενοι απο την κοινωνια.
Θελουμε να ειμαστε ζωντανοι,θελουμε και τα ρουχα μας να ειναι για ζωντανους,οχι αυτα τα σκουρα σακια και τις φορμες,τις κελεμπιες και τα απιστευτης κακογουστιας σχεδια και υλικα.Γιατι υπαρχουμε κι εμεις οι "αλλοι".Η ΜΗΠΩΣ ΔΕ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝΕ;
- 09-02-2009, 12:15 #2
sabe υπάρχει εταιρεία που σχεδιάζει όμορφα κομμάτια για μας τις παχουλές, μιας και η σχεδιάστρια υπήρξε παχουλή. Dina λέγεται η φίρμα και πραγματικά με έχει σώσει. Μπορείς να ντυθείς όμορφα και όπως θες και σε όποια απόχρωση θες. Και δεν είναι η μόνη. Υπάρχουν σχεδιαστές που φτιάχνουν ρούχα για παχουλούς το θέμα είναι εμείς να το ψάξουμε κάπως παραπάνω. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια είχα σοβαρό πρόβλημα με το πως να ντυθώ γιατί δεν έβρισκα τίποτε, τώρα όμως δεν μπορώ να πω το ίδιο. Αν μάθεις ποια μαγαζιά έχουν ρούχα για παχουλούς από κει και πέρα δεν αλλάζεις να πας αλλού γιατί ξέρεις τι θα βρεις!
Η ουσία είναι ότι έχει μπει το κινέζικο ρούχο στην ζωή μας και το xxl για τον κινέζο σχεδιαστή είναι το small για τον ευρωπαίο. Εκεί είναι η τρέλα. Να θες να αγοράσεις κάτι οικονομικό και να βλέπεις στην ετικέτα το μέγεθος και να κρατάς την κοιλιά σου απ'τα γέλια!
09-02-2009, 13:54 #3
Εχετε πάει ποτέ στο κατάστημα just perfect, έχει ρούχα για παχουλές. Λοιπόν όλα τα ρούχα είναι στενά, δηλαδή θα τα φορούσα όταν ήμουν 64 που ήμουν κανονική όχι όμως πολύ αδύνατη.... Που σημαίνει ότι μία γυναίκα 64 κιλών μάλλον είναι χοντρή.....και χρειάζεται ειδική σειρά ρούχων. Τα υπόλοιπα είναι για 59 κιλά και κάτω............
09-02-2009, 16:00 #4
sabe μου,το θέμα της ένδυσης σε μεγάλα μεγέθη έχει και στο παρελθόν τεθεί κι έχουν αναφερθεί αρκετές εταιρίες.
Ίσως εκεί βρεις κάτι να σε βολέψει περισσότερο,αν κι απ'όσο κατάλαβα τίποτα δε θ'αναπληρώσει το ξεβαμμένο σου τζηνάκι...
Αν θέλεις πάντως ρίξε μια ματιά:--->ΡΟΥΧΑ!!!
09-02-2009, 16:02 #5
Εγώ πάντως πήρα ένα παντελόνι από τα just perfect πριν τα Xριστούγεννα και είναι μια χαρά
09-02-2009, 18:01 #6
Εγώ δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική...Ελπίζω η ερώτηαση για τα ρούχα sabe μου να ήταν ερώτηση ώστε να πάρεις μια απάντηση σχετικά με το που θα βολευτείς προσωρινά, μέχρι δηλαδή να χάσσεις τα παραπάνω κιλά σου...Αν δυσκολεύεσαι ή αισθάνεσαι άσχημα με το βάρος σου, απλώς κάνε δίαιτα...Χάσε τα καιλά και όχι τη διάθεσή σου...Προσωρινά πάντως, ελπίζω να βοηθήθηκες από τις προτάσεις για διάφορα μαγαζιά που σου έγιναν, αν και νομίζω ότι καλύτερα να κάνεις λίγη υπομονή με τα ρούχα που ήδη έχεις, ώστε να τα φοράς και να βλέπεις και το πόσο μεγάλα σου έρχονται πια...Και κράτα τα λεφτά σου για να αγοράσεις ρούχα από κανονικό κατάστημα που βγάζει μέχρι xl...Τότε θα το χαρείς τετραπλά...!!!!
09-02-2009, 22:45 #7
Αστεροσκονη,ασε δεν εχει καμια λογικη,νευρα εχει,οχι δεν ειναι βασικα ερωτηση για το που θα παω να ψωνισω,στο σημειο που ειμαι μαλλον τρικλοποδια θα μου εβαζα,παρα καλο στην ψυχολογια μου θα επεφερε.Ενα βιδωμα ειναι,που εχω καιρο τωρα,εναντιον της βιομηχανιας της μοδας,που την θεωρω να εχει αρκετα μεγαλο μεριδιο ευθυνης για τον ρατσισμο που συζηταγαμε σε αλλο σημειο εδω,οπως και συνολικα σχεδον ο χωρος των media για τις βλακειες που πλασαρε και πλασαρει.Θυμωνω με τις διακρισεις,την μονομερη θεωρηση της ομορφιας που διαφημιζουν,την αλληθωρη ματια τους στην κοινωνια,να αναφερω οτι μου τη βιδωνε ανεκαθεν και λεπτη που ημουνα,ο προσηλυτισμος τους στο προτυπο του μοντελου κρεμαστρα,με το μοντελα με τους μαυρους κυκλους κατω απο τα ματια,τα εξουθενωμενα κοριτσια που εκμεταλλευτηκαν για να περασουν μοδες στο αγοραστικο κοινο,προς ευκολη τερψη και καταναλωση.Αυτοι φταινε που χιλιαδες κοριτσια εγιναν ομηροι της ανορεξιας!Και η βιομηχανια του hollywood,επισης,εχετε διαβασει ποτε τι εχει πει η jane fonda για την περιπετεια της με τα διουρητικα,πισω ακομη στη δεκαετια των 70's;Πως σπρωχτηκε να γινει η barbarella;Η barbie που ολα τα κοριτσακια εκαναν ειδωλο,ποσες εσπρωξαν να υιοθετησουν την ψευτικη ομορφια;Mεγαλη συζητηση,μια εταιρια πριν καναδυο χρονια,αποφασισε να διαφημισει την ομορφια την πραγματικη,την ομορφια της διπλανης πορτας που λεμε,βαζοντας πραγματικες γυναικες να διαφημισουν τα προιοντα της.Kαποιοι ειδανε που οδηγησε ο παραλογισμος αυτος,τουλαχιστον αυτοι κατι εκαναν για να αλλαξει λιγο η νοοτροπια προς το καλο.Τελοσπαντων,ισως και να τους αξιζει να φανε μια γερη μπουφλα απο τον κοσμο,αν αυτος μαθει να ξεχωριζει ποιοι τον κατευθυνουν με τον τροπο τους σε λαθος επιλογες.
Αλλα να εχουν διαφορες εταιριες τελευταιο νουμερο(το μεγαλυτερο!!!) το 46,ε ναι ρε παιδια,κατι δεν παει καλα.Το λεω με γνωση,καθως συγγενικο μου ατομο ειναι στο χωρο της ενδυσης επαγγελματικα,ουτε η ιδια,που εχει φυσιολογικοτατο βαρος δεν χωραγε στα ρουχα που πουλαγε!!!Οταν μου το ειπε και κοιταξα τα ρουχα,ειπα μεσα μου,αμαν,σε λιγο για να ντυθεις θα πρεπει να εισαι μοντελο!Οχι μια και δυο εταιριες,αρκετες το κανουν.Και αυτο καπου οδηγει,ετσι δεν ειναι;Η μηπως δεν εχουν στις χωρες τους οι σχεδιαστες αυτοι ατομα που να ζυγιζουν πανω απο 53 κιλα;Δε νομιζω να συμβαινει κατι τετοιο.Κοπελλα 1,70 και 60 κιλα,δεν εβρισκε ρουχα εταιριων που να της χωρανε...Ημαρτον!
Αχ,χαρηκα που τα εχωσα λιγο,lol,εγω παντως και τα κιλα να χασω,δεν θα ψωνισω απο εταιρια τετοια,τους θεωρω κοπανους!
Μαρια,μπραβο στη Dina,αλλα δεν το βλεπω συχνα αυτο,πειραζει που θα ηθελα να βρισκουν και οι υπερβαροι ρουχα σε ολα τα μαγαζια και οχι να ξενιτευονται για να ψωνισουν;Πχ ενας αδυνατος χρειαζεται να μεταναστευσει για να βρει ενα ρουχαλακι;Oχι.Ε,το ιδιο θα επρεπε να ισχυει και για τους υπερβαρους,δεν ειμαστε δα και κανα μικρο πληθυσμιακο κομματι,ουτε ενα αγνωστο ειδος.
10-02-2009, 01:14 #8
Προσωπικά έκλεισα την τηλεόραση και δεν βλέπω όλα αυτά που μοστράρουν όλο το 24ωρο λες κι ο κόσμος είναι φτιαγμένος μόνο για τους αδύνατους. Γιατί κι εγώ είχα αυτή την αγάνακτιση. Όχι γιατί δεν έβρισκα ρούχα, αλλά για τον τρόπο που παραγκωνίζουν καθημερινά τους εύσωμους. Τον ρατσιμό πίστεψέ με δεν τον έχω ζήσει απ'τα ρούχα και την μόδα, αλλά απ'τον περίγυρό μου. Να βγαίνεις βόλτα και να σε κοιτάνε στο στόμα μετρώντας τις μπουκιές σου, να κοιτάνε και να συζητάνε για τις "κορμάρες" επιδεικτικά για να σε κάνουν να αισθανθείς μειονεκτικά, να σε συγκρίνουν με άτυχα παραδείγματα που αντί να ενισχύουν την αυτοπεποίθηση να σου προκαλούν ντροπή γι'αυτό που είσαι και που στον κόσμο έτσι ήρθες. Προσωπικά δεν υπήρξα αδύνατη. Παχουλή γεννήθηκα. Ρούχα όταν ήμουν στα 11, 12, 13 και πάει λέγοντας, δεν έβρισκα και κατέληγα να μου αγοράζει η μάνα μου από μαγαζιά που πουλούσαν ρούχα για γυναίκες ...τρίτης ηλικίας. Ναι! Κατέληγα να φοράω ρομπάκια που με μια μικρή μεταποίηση τα μεταμόρφωνε η μάνα μου σε φορέματα. Ή κατέληγα να πηγαίνω σε μοδίστρα για να φτιάξω τα δικά μου και στα μέτρα μου φορέματα. Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν γιατί τελικά σιγά-σιγά η μόδα έφερε και ρούχα άνετα για τις πιο εύσωμες.
Μην περιμένεις να ασχοληθούν με τις παχουλές ηχηρά ονόματα. Κι εγώ την Dina δεν την ήξερα. Αλλά έτυχε μια φίλη που δούλευε σε κατάστημα ρούχων με γυναικεία κι ανδρικά και μου έφερε στην γιορτή δώρο ένα μπλουζάκι αυτής της εταιρείας. Ε! Από τότε κόλλησα. Την εταιρεία που δεν πάω με τίποτε είναι η Ούλα Πόπκεν. Ναι διαθέτει τεράστια νούμερα, αλλά έτσι τεράστια -για μένα- είναι και η κακογουστιά. Χειμώνα-καλοκαίρι σκούρα ρούχα πλασάρει που κάθε άλλο δεν κολακεύουν μια εύσωμη.
Κλείσε αυτιά και μάτια και κυρίως την τηλεόραση και μην αγοράζεις και περιοδικά και προσπάθησε να εξοικοιωθείς με την αγορά. Ψάχ'την! Θα βρεις θαυμάσια πράγματα εκεί που δεν το περιμένεις!
Kαλά έκανες και ξέσπασες. Κάτι τέτοιες αναλαμπές τρώω κι εγώ, όταν βλέπω μου πετάνε στην μούρη μια Πετρούλα, αλλά βαριέμαι να κάτσω να τα γράψω όλα!
26-02-2009, 03:07 #9
re esis exete dikeo ..otan vgenume exo vlepume adinata koritsia/agoria ..ok zileuoume ..alla min mas koroideuoun k olas epidi eimaste pio paxisarki apo autous ... eleos.. san na min iparxume ...se vizun se lene re xontri pos eise etsi ... mou prokalesan katathli4i ...eleos...eime down..
26-02-2009, 03:40 #10
toso kairo apotelesma 0
gia sas..
eime neo melos kai prospatho na katalavo pos mporite oloi na xanete kila kai ego na meno xontri...
den to antexo olo auto mou prokalese katathlipsi ti na kanw???
... eime 1:70 ipsos kai 67 kg... kanonika eprepe na eimun 52kg edo kai ena xrono prospato na ta xaso alla den lene na feugoune...exo kai tous trigiro na me sxoliazoun...pos tha vro tharos na 3ekiniso?? tha adinatiso pote??.. to varethika to soma mou to vlepo sto kathrefti k eine sketi aidia...
26-02-2009, 09:28 #11
pattixua, μακαρι να ημασταν ολες 1.70 και 67 κιλα. μη μας λες τετοια και μας τρελαινεις. αν νιωθεις σκετη αηδια εσυ, εμεις τι να πουμε? μαλλον δεν εχεις ιδεα τι θα πει χοντρος. εγω ειμαι 1.60 και 93 κιλα και καπως ετσι ειναι πολλες αλλες εδω στο φορουμ. δεν χανεις κιλα γιατι δεν χρειαζεται να χασεις. που ειδες οτι το ιδανικο σου βαρος ειναι 52 κιλα? Μονο αν θελεις να γινεις μοντελο να φτασεις τα 52. διαβασε τις ιστοριες εδω στο φορουμ και αν ακομη νιωθεις χοντρη, μαλλον ψυχολογο χρειαζεσαι και οχι διαιτα.
03-03-2009, 04:58 #12
pattixua,το να σε βλέπεις χοντρή στα 67 σου κιλά με ύψος 1,70 και να θεωρείς πως "θα έπρεπε κανονικά να ήσουν 52"
είναι ίσως οπτική των 16,5 σου χρόνων και της επιρρέπειας σου στα βομβαρδιστικά μηνύματα κι επιταγές των καιρών μας...
Φοβάμαι πως αν δεν προσπαθήσεις να το δεις από μια άλλη οπτική,ίσως να συνεργήσεις στη δημιουργία μιας αληθινής διατροφικής διαταραχής
ή σε πραγματική παχυσαρκία ως αποτέλεσμα απαράδεκτων δίαιτων και παράλογων πιέσεων και προσδοκιών...Θα ήταν τόσο κρίμα!
Δεν ξέρω τι κάνεις στην προσπάθεια σου να χάσεις βάρος...πάντως δεν είναι καθόλου ακριβές πως όλοι εμείς εδώ αδυνατίζουμε
και μόνο εσύ δεν τα καταφέρνεις!Σκέφτηκες μήπως το σώμα σου είναι στα ιδανικά γι'αυτό κιλά;Για ρίξε μια ματιά στον παρακάτω πίνακα:
--->ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΔΑΝΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Θα δεις πως αν η σωματική σου διάπλαση έιναι μεγάλη είσαι στα ανώτερα μεν πλαίσια του φυσιολογικού ωστόσο για το ύψος σου βάρους.
Ξέρω πως μόνο αυτά δε θέλεις ν'ακούσεις,αλλά θα σε παρακαλέσω να σταθείς για μια στιγμή και ν'αναλογιστείς τι πραγματικά σου ζητάς!
05-03-2009, 05:06 #13
Apisteuth pikra me to pou anoigeis thn porta na mpeis se katasthma rouxwn na se koita h pwlhtria me miso mati les kai exeis lepra, na 3inizei thn fatsa ths kai prin prolabeis na mpeis sou leei kakiwmenh "den exoume tipota gia sas, tipota sto noumero sas, antio" xwris na prolabeis na peis ti akribws 8eleis, 8ewrei dedomeno pws 8eleis kati gia sena kai oxi na pareis ena dwro px kai se stelnei me thn mia. Tragiko
05-03-2009, 08:42 #14
πωπω συμφωνα με αυτο τον χαρτη πρεπει να παω 60 κιλα και λιγοτερο...πανικος θα με επιανε...δε βαριεσαι ας φτασω εγω στα 75 και βλεπουμε
05-03-2009, 09:21 #15
Kι εμενα εδειξε οτι η κατασκευη μου ειναι στο μικρο,αρα πρεπει να ειμαι αναμεσα στα 50-54 κιλα,κατι τετοιο.Δε με νοιαζει ομως,γιατι ξερω οτι δε μου αρεσω τοσο αδυνατη,θα μεινω στο στοχο μου των 58.Κατω απο τα 55 κοβω στο προσωπο εξαλλου και χανω ενα απο τα προσοντα μου,το στρογγυλομπαρμπουνομουτρο ,χαχα!
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....