Results 211 to 225 of 391
-
27-12-2013, 11:15 #211
Originally posted by sweetOctober
οχι ρε χαχαχαχα ψαχνω να βαλω στο προγραμμα βρωμικο φαγητο να υπαρχει ετοιμο με θερμιδες, να τρωω που και που αλλα με ελεγχο. Ξερεις να μη λεω τα χαλασα κτλ. Μαλλον η καλυτερη φαση ειναι χωρις πατατες και σως, μαλλον ομως θα το τρωω με απο ολα χωρις σως, με τζατζικι. Χθες βραδυ εφαγα και 1 πατατες τηγανιτες. Απορω πραγματικα που τα εβαλα ολα αυτα ολη μερα :shocked2:
- 27-12-2013, 23:44 #212
δεν ειναι! Δες το λινκ αποπανω, το εκαναν διαιτολογοι για εμας. Το ειχα κανει κι γω παλια φτιαχνοντας μονη πιτογυρο με υλικα γυραδικου! (πηρα μεριδα γυρο και το εκανα) Αμα παρεις πιτα αλαδωτη και μπιφτεκι ειναι ψιλοστανταρ τα μεγεθη λαδιου και κρεατος/λαχανικων. Αρα μενει το τζατζικι, ε ενταξει! Λιγο πανω λιγο κατω. Στη σως ειναι τεραστια η αποκλιση οποτε δεν την προτιμας και εισαι καλυμμενη. Οσο για τις πατατες, παλι το ιδιο.
Δεν ειπαμε να τα τρωμε καθε μερα, αλλα ειναι ωραια να εισαι στη δουλεια και να εχεις κατι να φας ενω ξεχασες να προετοιμασεις......, κι ας ειναι σκετη πιτα με λαχανικα κι ενα κομματι φετα, τι ωραιοτερο!
28-12-2013, 08:45 #213
Για να φτιαξεις εσυ ελεγες?νομιζα το ετοιμο απο σουβλατζιδικο,αν φτιαξεις εσυ γραφει απανω στη συσκευασια στις πιτες θερμιδες και μπορεις να υπολογισεις και το κρεας ευκολα,το τζατζικι αν δεν βαλεις λαδι δεν εχει καθολου θερμιδες με απαχο γιαουρτι στραγγιστο
28-12-2013, 15:53 #214
ειχα φτιαξει εγω με υλικα απο το σουβλατζιδικο, δηλ ειχα παρει μεριδα γυρο και το εφτιαξα μονη. Πιτογυρα λαχανικων φτιαψνω μονη πολυ συχνα, αν και προτιμω τις πιτσες τις ατομικες. Τις ειχα παραφαει ομως και τις βαρεθηκα :crazy:
07-01-2014, 19:36 #215
απιστευτο λινκ Τασο! Ευχαριστω! Το διαβαζω λιγο λιγο
(εχει σχεση με οσα συζητουσαμε στο αλλο θεμα, μακαρι να δουν ολοι οι ενδιαφερομενοι το link σου!
"
Το κλειδί για το χάσιμο λίπους δεν είναι θέμα περικοπής των θερμίδων, είναι θέμα επιλογής μιάς σωστής ισορροπημένης αναλογίας των μακροθρεπτικών και ενός μέτριου γλυκαιμικού φορτίου των γεύμάτων μας, διότι το σωματικό λίπος επηρεάζεται από τα μακροθρεπτικά περιεχόμενα των φαγητών που τρώμε και το γλυκαιμικό φορτίο τους.
=>Κάθε φορά που τρώτε αυτά τα μακροθρεπτικά, γεννούν πολύπλοκες ορμονικές αντιδράσεις στο σώμα σας. Αυτές οι αντιδράσεις αυτομάτως καθορίζουν πόσο σωματικό λίπος θα κάψετε ή θα αποθηκεύσετε.
=>Κάθε γεύμα προκαλεί μέσα σας μια ορμονική καταιγίδα που επηρεάζει το σώμα, την ψυχή, και το νου για τις επόμενες 4-6 ώρες.
=>Από την αναλογία πρωτεινών, λιπαρών και υδατανθράκων του γεύματος εξαρτάται τι είδους καύσιμο θα χρησιμοποιείτε, η ισορροπία των ορμονών σας, η διανοητική σας κατάσταση, τα επίπεδα ενέργειάς σας και το αν θα έχετε ορμονική ή φυσιολογική πείνα.
=>Το πρώτο που συμβαίνει μετά από ένα γεύμα κακών θερμίδων που αποδίδουν υψηλά φορτία γλυκόζης είναι ότι μέσα στην πρώτη ώρα εκτοξεύονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας. Αυτό προκαλεί εξαιρετικά μεγάλη παραγωγή ελεύθερων ριζών· και υπερβολικά πολλές ελεύθερες ρίζες σημαίνουν και υπερβολική φθορά για το σώμα μας.
=>Όταν η γλυκόζη είναι πάρα πολύ ψηλά στο αίμα, πηγαίνει και προσκολλάται καραμελοποιώντας τα πάντα μέσα μας : τα αγγεία, τα όργανα, τα μάτια, το δέρμα μας. Όταν αυτά καραμελοποιηθούν, αχρηστεύονται! Καταλαβαίνετε τώρα γιατί οι διαβητικοί και οι πρόδιαβητικοί είναι τόσο εκτεθειμένοι σε μεγάλους κινδύνους για όλες τις εκφυλιστικές ασθένειες.
=>Μετά από την άνοδο έρχεται η πτώση : Μέσα σε 2-3 ώρες αφού φάμε, τα επίπεδα σακχάρου πέφτουν απότομα και νιώθουμε υπογλυκαιμία. Τότε θέλουμε απελπισμένοι να ξαναφάμε τροφές που θα μας δώσουν γλυκόζη και έτσι να ξαναπάθουμε όλη αυτή τη φθορά.
=>Η ορμονική συσσώρευση λίπους είναι η 2η φθορά από τις κακές θερμίδες· διότι τρώγοντας γεύματα που προσφέρουν γρήγορα και σε μεγάλες ποσότητες σάκχαρο (γλυκόζη) στο αίμα μας -αυτό που ιατρικά λέμε γλυκαιμικά φορτία- το σώμα μας θα επιλέγει να καίει γλυκόζη για καύσιμο και όχι λίπος, ενώ θα φθειρόμαστε με δύο τρόπους καθώς τα επίπεδά του σακχάρου αρχικά θα ανεβαίνουν και κατόπιν θα πέφτουν απότομα μέσα στο πρώτο δίωρο αφού φάμε.
=>Για να συσσωρεύσουμε σωματικό λίπος χρειάζεται απαραιτήτως να μεσολαβήσει μια εξαιρετικά σημαντική ορμονική δύναμη, η ινσουλίνη. Χωρίς ινσουλίνη δεν παράγεται λίπος στο σώμα μας και δεν μπαίνει το διατροφικό λίπος μέσα στα κύτταρά μας.
=>Με πολλή ινσουλίνη να κυκλοφορεί στο αίμα θα συσσωρεύουμε σωματικό λίπος ακόμα κι αν ελαττώνουμε ποσότητες, θερμίδες ή λιπαρά! Επίσης η ινσουλίνη θα φτιάχνει λίπος μέσα μας από γλυκόζη ακόμα κι αν δεν τρώμε λιπαρά.
=>Τι προκαλεί την έκκριση πολλής ινσουλίνης; Οι τροφές που δίνουν γρήγορα και πολύ σάκχαρο (γλυκόζη) στο αίμα μας.
=>Η έκρισση πολλής ινσουλίνης είναι το ορμονικό λάθος και όχι ότι ο άνθρωπος παχαίνει επειδή τρώει πολλές θερμίδες ή λιπαρά ή επειδή δεν ασκείται, όπως λανθασμένα υποθέτει η συμβατική διαιτολογία.
=>Οποιαδήποτε δίαιτα παραμελεί τις ορμόνες σας και σας βάζει να μετράτε θερμίδες, να πεινάτε ή να περιορίζετε τα λιπαρά είναι μια μάταιη τιμωρία που θα υποσκάψει την υγεία σας προκαλώντας κόπωση, νεύρα, άγχος, κατάθλιψη και αυξημένη πείνα."
Καταιγιστικο και αφυπνιστικο αποσπασμα!!!
Τασο, η οποιος αλλος ξερει, μπορειτε να μου πειτε παρακαλω ποια ειναι η ενδεδειγμενη αναλογια λιπων/υδατανθρακων/πρωτεινων? (σε ποσοστα, για ενα μεσο ανθρωπο, οχι σε καθε γευμα αλλα ολη την ημερα κι οχι απο το λινκ αυτο, απο αλλες ισως πηγες να ενημερωθω?) ???
Μεχρι τωρα εμαθα να τα μετραω μεν, ναμην ξερω ποσα πρεπει να ειναι, δε.
Αυτο που αποφασισα μετα απο το "κερασακι" που εβαλε αυτο το αρθρο στην τουρτα της διατροφης μου, ειναι να προτιμω προιοντα πληρων λιπαρων οπου μπορω, πχ γιαουρτι και γαλα. Οντως χορταινουν περισσοτερο, αλλωστε δεν τρωω κρεας για αν φοβαμαι την υπερβολικη προσληψη λιπους...Τελος θα προσθεσω στη διατροφη μου αβοκαντο αμεσα. Πολλα και καλα λιπαρα, + τοσα αλλα υπεροχα θρεπτικα που εχει.
07-01-2014, 20:54 #216
http://diatrofika.blogspot.gr/2013/06/blog-post_5.html απιθανο Τασο, απλα απιθανο! Να εισαι καλα!
14-01-2014, 10:59 #217
δεν ξέρω για σας αλλά αυτό το άρθρο περιγράφει ακριβώς τις τελευταίες 10 μέρες μου....
http://www.diatrofi.gr/index.php/dia...ONYPE.facebook
16-01-2014, 15:10 #218
Παιδια τι γινεται τελικα με την πρωτεινη? Ποση πρεπει να ειναι?
Τασο Φιλιππα? Κι οσοι ασχολειστε με τη συσταση της διατροφης σας?
"Πολλοί οργανισμοί υγείας, συμπεριλαμβανομένου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organization) συστήνουν ότι η ημερήσια ανάγκη μας για πρωτεΐνη θα πρέπει να κυμαίνεται από 5%-15% του συνόλου των προσλαμβανόμενων θερμίδων, με βέλτιστο ποσοστό το 10%. Και για να γίνει πιο κατανοητό αυτό, ένα άτομο που η ημερήσια πρόσληψή του σε θερμίδες έχει υπολογιστεί σε 2.000, συνεπάγεται ότι η ημερήσια ανάγκη του σε πρωτεΐνες είναι το 10% αυτών, ήτοι 200 θερμίδες. Κι επειδή κάθε γραμμάριο πρωτεΐνης αποδίδει 4 θερμίδες, αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει ανάγκη από 50 γρ πρωτεΐνης (25 γρ αν υπολογίσουμε το κατώτερο φυσιολογικό ποσοστό του 5%). Με αυτόν το απλό τρόπο, μπορεί ο καθένας από εμάς να υπολογίσει πόση πραγματική ανάγκη σε πρωτεΐνες έχει, αρκεί να ξέρει πόσες θερμίδες χρειάζεται σύμφωνα με το ύψος και το ιδανικό του βάρος."
απο εδω http://www.mylifeontheraw.com/%CF%86...%CE%AE-%CE%BA/
τυγχανει να παιρνω ακριβως τοσες θερμιδες κι επισης λιγες μερες που υπολογιζω το ποσοστο πρωτεινης κι οχι μονο τα γραμμαρια μου βγαινει αβιαστα εκει περιπου που λεει το αρθρο.
16-01-2014, 20:31 #219
Μακαρι Τασο μου, οχι δεν τα ξερω πολλα χρονια πριν, κι αυτο το Χ πολυ με προβληματιζει! Δεν ειχα ασχοληθει ποτε με την πρωτεινη, με τα γραμμαρια της, με τις αναλογιες. Με τιποτε απο αυτα. Κατι ταπεινες θερμιδουλες μετρουσα. Τωρα λογω χορτοφαγιας ειχα νεες ανησυχιες. Θα με βοηθησουν ολα αυτα του χρονου με το γυμναστηριο, γιατι φετος δεν εχω κουνησει καθολου τον πωπω μου
Περυσι κατι εκανα απο αεροβια στο γυμναστηριο αλλα και παλι για λιγο. Δεν κοιταω πισω, σημασια εχει τωρα τι κανω, τωρα πρεπει να παιρνω επαρκη πρωτεινη, τωρα κανω διατροφη, τωρα πρεπει να εχω γερο οργανισμο για να ανταποκριθω στι αυξημενες απαιτησεις της ζωης μου. Τωρα παιζονται ολα. Και να θελει η θεωρια να μεινει καποια στιγμη θα την αφησω γιατι απλα δε θα ειναι first second priority...
07-03-2014, 10:46 #220
Σοκαριστικό......:Ο
26-05-2014, 17:15 #221
Νομίζω έχει ενδιαφέρον.
http://ipyxida.weebly.com/iotadeltae...hoalphaxieta/1
26-05-2014, 19:37 #222
πολύ ενδιαφέρον άρθρο Mak.η πιο πετυχημένη δίατα είναι σίγουρα του νταμπλντορ πείτε μου αν επισκέπτεται το φόρουμ κ με πιο νικ να του στείλω αμέσως πμ.:yes:
είδα κ το πιο πάνω βιντεάκι του Tassos. ανατριχιαστικό.
30-05-2014, 20:59 #223
"Δίπλα σε ένα σφαγείο ανθρωπιάς".
http://www.lifo.gr/lifoland/you-send-it/48002
01-06-2014, 00:09 #224
01-06-2014, 10:07 #225
Originally posted by dora_th
https://gr.news.yahoo.com/%CF%80%CF%...091512077.html
Μια κοπέλα που αγαπάει το σώμα της όπως είναι γιατί απλά κέρδισε την υγεία της πίσω που είναι το καλύτερο και σημαντικότερο δώρο σε μια μεγάλη προσπάθεια απώλειας βάρους. :thumbup:
Και στην τελική ...κανείς δεν είναι τέλειος! :smilegrin:
Νιώθω πως πιέζομαι.
04-08-2025, 22:05 in Σχέσεις και Επικοινωνία