Γεια χαρα και απο μενα!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Senior Member

Γεια χαρα και απο μενα!

Ειμαι η ιωαννα 28 χρονων και σας εχω ανακαλυψει εδω και λιγο καιρο.Παντα με "αγγιζαν"οι ιστοριες των διατροφικων διαταραχων γιατι εχω υπαρξει βουλιμικη σε ολη μου την εφηβεια.Περασα δυσκολα χρονια τοτε με συνεχη σκαμπανεβασματα βαρους,αλλα και διαθεσης.Επαιρνα και εχανα 5 με 10 κιλα συνεχως.Την τοτε κατασταση μου την καταλογιζω στην οικογενεια μου και στον χαρακτηρα μου.Οι γονεις μου και ιδιαιτερα η μητερα μου δεν χειριστηκαν το θεμα μου οπως θα επρεπε,με αποτελεσμα αντι να με βοηθησουν , να μου συντηρουν το προβλημα.Η μητερα μου ειχε εστιασει στο θεμα της εμφανισης (που νομιζω οτι τα 68 τοτε κιλα μου για το υψος μου 1.69 δεν ηταν και κατι τοσο τραγικο)και μου επεβαλλε υγειινη διατροφη χωρις να μπορει να "δει" οτι το παιδι της με το να τρωει υπερβολικα ουσιαστικα "ουρλιαζει" και το μονο που ζητα ειναι υποστηριξη,αισθημα ασφαλειας,κουβεντα,κατανοη ση,προσοχη.Παντα θα τους το καταλογιζω και ειναι κριμα γιατι τους αγαπω παρα πολυ και παρολη τη μορφωση τους εκει απετυχαν.Στον χαρακτηρα μου χρεωνω επισης πολλα καθοτι τελειομανης και παρορμητικη,ηθελα να ειμαι αψογη σε ολα πριν μαθω τη ζωη,πριν φαω και 5 σφαλιαρες,πριν με αφησω να μεγαλωσω κανοντας και λαθη.Και καπου εκει ειχα χασει την μπαλα.Η δικια μου προσωπικη λυτρωση ηρθε οταν εφυγα απο το σπιτι μου για να σπουδασω.Εκει,μακρια απο την οικογενεια μου,μονη μου εγω και ο εαυτος μου καθησαμε και βρηκαμε τις ισορροπιες.Σταθεροποιηθηκ� � στα 56 κιλα και εζησα μια φυσιολογικη ζωη με ομορφια εξωτερικα και εσωτερικα.Εμαθα να με αγαπω και να με στηριζω.Το τι θα εμπαινε στο ψυγειο μου ηταν αποκλειστικα και μονο δικη μου επιλογη και αυτο μου εδινε την αισθηση της δυναμης και της ανεξαρτησιας.Ετρωγα υγειινα,αλλα γιατι το ειχα επιλεξει εγω και κανενας αλλος!Γυμναζομουν,επετρεπα στον εαυτο μου 1 με 2 φορες την εβδομαδα ενα ωραιο γλυκο και ολα μια χαρα.Στο πατρικο μου δεν ξαναγυρισα,δουλευω μακρια,βλεπω και επικοινωνω πολυ συχνα με την οικογενεια μου,αλλα ειμαι πολυ καλυτερα μονη μου.Το προβλημα μου εχει να κανει με κατι που συνεβη πριν απο 5 μηνες.Λογω καποιου γυναικολογικου προβληματος αναγκαστηκα να παρω μια αγωγη με ορμονες.Η αγωγη θα κρατουσε για 6 μηνες,αλλα στους 4 τη σταματησα γιατι δυστυχως μου ανοιξε απιστευτα η ορεξη και πηρα μεσα σε 4 μηνες 14 ολοκληρα κιλα.Πρωτη φορα μετα απο τοσα χρονια.Δεν ηταν το νουμερο 70 που εδειξε η ζυγαρια τοσο το προβλημα,αλλα ο φοβος μου μη δεν τα καταφερω και ξαναζησω βουλιμικες καταστασεις,οπως τοτε.Αποφασισα να χειριστω το θεμα με λογικη και ψυχραιμια.Εχω ξεκινησει προσπαθεια και ηδη εχω χασει 2.5 κιλα σε 20 μερες.Θελω πολυ να τα χασω τα κιλα που πηρα με αργο και σταθερο ρυθμο,αν και ξερω πως δε θα ειναι και πολυ ευκολο.Ειχα συνηθισει τοσα χρονια στα 56 και μου φαινεται αυτο το σωμα ξενο.Αναγκαστηκα και αγορασα και καποια καινουρια ρουχα γιατι δε θελω να πεσω στο τρυπακι του"μεχρι να χασω τα κιλα δε βγαινω,δε διασκεδαζω,δε ζω".Δε θα θελα να χασω μερα απο τη ζωη μου επειδη μου συνεβη αυτο.(ενα ακομη λαθος που κανουν οι βουλιμικοι).Θα προσπαθησω να καταγραφω στο αντιστοιχο ποστ το τι τρωω καθε μερα,γιατι με βοηθα η αισθηση του να δινω καπου που να εχω εγω επιλεξει αναφορα.Σε διαιτολογο δε θελω να παω,πιστευω μπορω να καθοριζω απο μονη μου τι να τρωω.Συγνωμη αν κουρασα,απλα αυτο που εγω εχω να πω στα ατομα που ταλαιπωρουνται απο διατροφικες διαταραχες ειναι να βρουν τι ειναι αυτο που πυροδοτει την κατασταση τους και να το αλλαξουν παση θυσια.Πιστευω ακραδαντα πως οι αιτιες και οι αφορμες βρισκονται καπου εκει στα παιδικα και εφηβικα χρονια,στο τοτε περιβαλλον και στα προσωπικα "κολληματα"του καθενος.Ποσο ο καθενας "αφηνει"τον εαυτο του να χαρει και να ζησει.Θελω να πω πως ναι,η θεραπεια ειναι εφικτη αρκει να καταφερει καποιος να "μιλησει"στον εαυτο του και να τον αφουγκραστει.Δεν ειναι ευκολο,το ξερω.Επισης,θελω να πω σε εκεινους που νιωθουν πως χασανε το τραινο της ζωης και της ευτυχιας πως κανουν λαθος γιατι ευτυχως η ζωη μας ειναι γεματη τραινα και σταθμους κι αν χασανε καποια παντα υπαρχει ενας σταθμος γι αυτους που τους περιμενει ετοιμους και γελαστους πια,για να τους οδηγησει εκει που λαχταρανε.Καλη δυναμη ευχομαι σε ολους!

Senior Member
    Σορρυ για το διπλο μηνυμα,πατησα 2 φορες enter καταλαθως....

Senior Member
    Ζητω συγνωμη,θα προσανατολιστω,που θα παει?Το ενα το εσβησα,μαλλον σωστα,ελπιζω να εχει δημοσιευθει το μνμ μου και να μην το βλεπω μονο εγω...καπου μπερδευτηκα με τις ρυθμισεις..

Senior Member
    ioanna 28 καλως ηρθες!
    χαιρομαι για σενα που εχεις σκεφτει ολα τα παραπανω και πιστευω οτι θα τα πας μια χαρα!
    συμφωνω απολυτα οτι χρειαζεται πολυ δουλεια με τον ευατο μας στην μαχη εναντιων των κιλων!
    αν ψαξεις εδω θα βρεις πολλα μηνυματα που εχουμε ηδη γραψει και αναλυουμε ακριβως αυτο το πραγμα...
    καλη δυναμη στην προσπαθεια σου!

Senior Member
    Σ ευχαριστω χενια μου για το καλωσορισμα!Καλη προσπαθεια και σε σενα!Ευχομαι να πετυχουμε τους στοχους μας για να ειμαστε καλα και να ειμαστε καλα για να πετυχουμε τους στοχους μας...μαζι πανε αυτα...Αχ τα ατιμα τα κιλα,τι ευκολα μπαινουν και με ποσο κοπο φευγουν.......Δεν μπορουσε να συμβαινει το αντιθετο???

Senior Member
    Καλησπερα Ιωαννα28 και καλως ηρθες!
    Εχεις απολυτο δικιο... τα κιλα μπαινουν ευκολα και μας αποχαιρετουν με κοπο...
    Τωρα, τα δικα σου κιλα, απ οτι γρφεις ειναι λιγο καιρο πανω σου και θα φυγουν λιγακι '' πιο ευκολα''. Επειδη εχει τυχει κι εγω να κανω καποια θεραπεια για καποιο αναλογο προβλημα ξερω τι υπουλο πραγμα ειναι η ορμονοθεραπεια αλλα σε θαυμαζω που δεν το αφησες να χρονισει, οπως εγω.
    Αργα και σταθερα θα τα χασεις τα κιλακια και επειδη φαινεσαι συνηδητοποιημενο ατομο σε σχεση με την διατροφη σου θα εχεις ενα σωστο και μονιμο αποτελεσμα.
    Καλη επιτυχια και καλη συνεχεια σου ευχομαι!

Senior Member
    Βρε Ιωάννα μου,ίσως αν συνέβαινε το αντίστροφο,αν δηλαδή εύκολα χάναμε κιλά και δύσκολα τα παίρναμε,
    όσο δελεαστικό κι αν ακούγεται-ομολογώ-σε πρώτη φάση,ίσως στο τέλος να μας έσβηνε από το χάρτη πριν την ώρα μας...
    Εξάλλου,εμείς είμαστε για τα δύσκολα!Τα εύκολα υποτιμούν τις δυνατότητες μας!Δε θα τα ισοπεδώσουμε όλα τώρα!Όλοι ίσα κι όμοια...
    Μόλις διάβασα την ιστορία σου κι αρχικά αναρρωτιέμαι αν διέκοψες την αγωγή δύο μήνες νωρίτερα ύστερα από συνεννόηση
    με το γυναικολόγο σου ή αυθαίρετα μόνη σου...Το προβληματάκι,που είχαμε,τακτοποιήθηκε απόλυτα;Η υγεία μας πάνω απ'όλα,Ιωάννα μου!
    Όσο για τα κιλά,που τώρα έχεις να χάσεις,καθόλου δεν ανησυχώ πως θα δυσκολευτείς να τα καταφέρεις!Κι όχι γιατί το έχεις στο παρελθόν
    ξανακάνει για ισόποση απώλεια βάρους,αλλά γιατί ο τρόπος που το πέτυχες καταδεικνύει πως νωρίτερα είχες θέσει τα σωστά θεμέλια,
    ώστε το οικοδόμημα να παραμείνει στέρεο...Και τα θεμέλια αυτά είναι ακόμα κάπου εκεί κάτω...ίσως έναν όροφο πιο κάτω
    απ'όσο τελευταία είχες συνηθίσει,ωστόσο βρίσκονται εκεί να σε στηρίξουν με ασφάλεια και σ'αυτό σου το εγχείρημα!
    Είπες πως έμαθες να σ'αγαπάς και να σε στηρίζεις!Αν το έχεις κατακτήσει αυτό όχι μόνο 10 κιλάκια,αλλά τα βάρη κάθε πρόκλησης,
    που τυχόν βρεθεί στο δρόμο σου θα διεκπεραιώσεις!Καλώς μας ήρθες και πάλι!Καλή συνέχεια και να σε προσέχεις!Φιλάκια!

Senior Member
    Κοριτσια σας ευχαριστω για το καλωσορισμα!Μαρικακι οπως το πες για την ορμονοθεραπεια,υπουλο πραγμα.Σου τη φερνει και σε πιανει αδιαβαστο.Καλο και ανωδυνο κατευοδιο ευχομαι και σε σενα!NADINE βαζω στοιχημα οτι εισαι ατομο με μεγαλο ψυχικο πλουτο.Ειναι σπανια αρετη να εχεις παντα ενα καλο λογο να πεις σε αγνωστους,ασχετα με το αν εσυ εισαι σημερα καλα η οχι,εχεις διαθεση η οχι.Σου ευχομαι ολοψυχα καθε καλο.Οσον αφορα το προβλημα μου,φυσικα και δε λυθηκε,συνεχιζω με απλα αντισσυληπτικα τη θεραπεια και ειδομεν!Και αυτα μου δημιουργουν ενα φουσκωμα,ενα κατι τελοσπαντων,αλλα κανω τα στραβα ματια......Φιλακια σε ολες!

Senior Member
    welcome IOANNA28 δεν φαντάζεσαι πόσο μα πόσο σε νιώθω . . καλή επιτυχία στη νέα σου προσπάθεια.Σε θαυμάζω που θες να αδυνατίσεις αργά και δεν θες να χάσεις ούτε μια μέρα απ΄τη ζωή σου . . εγώ μετα απο 17 χρόνια βουλιμίας πέφτω συνεχώς σάυτή την παγίδα :( και να φανταστείς 'οτι είμαστε συνομήλικες . . καλή διαμονή, θα τα λέμε :)

Senior Member
    Καλωσηρθες Ioanna28,καλα αποτελεσματα να εχεις στον αγωνα σου!:)

Καλωσηρθες Ioanna28,
    μακαρι να τα καταφερεις οσο πιο ανωδυνα γινεται
    και κυριως να μην ξανακυλησεις στον βουρκο της βουλιμιας...

οποτε αισθανεσαι αδυναμη, να μπαινεις εδω να παιρνεις δυναμη απο τις ''δυνατες'' της παρεας!

Senior Member
    Kαλως ηρθες κι απο μενα Ioanna!. Εχεις ηδη χτισει τις σωστες βασεις! Κρατησου πανω σε αυτες γερα και σε καθε πιθανο σου γλιστρημα, να ξερεις οτι εδω υπαρχουν πολλα καλα κοριτσια που θα σε βοηθησουν! Παντα δυνατη και γερη σου ευχομαι!

Senior Member
    Κοριτσα να ειστε καλα ολες σας,υγιεις και μαχομενες παντα.......Και μονο που προσπαθει καποιος να αλλαξει κατι νομιζω ειναι αξιεπαινος...Ηopa τρομαχτικο πραγμα η βουλιμια,μπορω να σε καταλαβω...Μην κοιτας πισω τι εκανες,τι οχι,τι κερδισες,τι εχασες.Αστα αυτα πανε και για κανεναν μας το παρελθον δε γυρνα,αστο να παει στην ευχη.Μην κοιτας πισω τι εφυγε κοιτα μονο μπροστα τι ερχεται....Το κεφαλι πισω ουτε μια στιγμη,πατα ενα Χ σε ολα τα ασχημα και τα δυσκολα και ξεκινα σαν να ηρθες στη γη τωρα απο εναν αλλο πλανητη,καινουρια,φρεσκια,� �θωα...και ξεκινα απο το μηδεν ευχαριστοντας για την υπαρξη σου..Πατα ενα delete στο σκληρο σου και παρε τη μικρη Ηοpa απον το χερι και αρχισε τα ολα ξανα.Δωσε στον εαυτο σου αυτην την ευκαιρια,υπαρχει αφθονος χρονος....καλη δυναμη να εχουμε,πολλα φιλια σε ολες

Junior Member
    Originally posted by IOANNA28
    Κοριτσα να ειστε καλα ολες σας,υγιεις και μαχομενες παντα.......Και μονο που προσπαθει καποιος να αλλαξει κατι νομιζω ειναι αξιεπαινος...Ηopa τρομαχτικο πραγμα η βουλιμια,μπορω να σε καταλαβω...Μην κοιτας πισω τι εκανες,τι οχι,τι κερδισες,τι εχασες.Αστα αυτα πανε και για κανεναν μας το παρελθον δε γυρνα,αστο να παει στην ευχη.Μην κοιτας πισω τι εφυγε κοιτα μονο μπροστα τι ερχεται....Το κεφαλι πισω ουτε μια στιγμη,πατα ενα Χ σε ολα τα ασχημα και τα δυσκολα και ξεκινα σαν να ηρθες στη γη τωρα απο εναν αλλο πλανητη,καινουρια,φρεσκια,� �θωα...και ξεκινα απο το μηδεν ευχαριστοντας για την υπαρξη σου..Πατα ενα delete στο σκληρο σου και παρε τη μικρη Ηοpa απον το χερι και αρχισε τα ολα ξανα.Δωσε στον εαυτο σου αυτην την ευκαιρια,υπαρχει αφθονος χρονος....καλη δυναμη να εχουμε,πολλα φιλια σε ολες

πωπω ποσο δικιο εχεις.. νομιζω απλα οτι αυτο τα λεει ολα.. αυτο μας τρωει το πως ημασταν και ''πως τα καταφεραμε ετσι'' αντι να κοιταμε το μελλον και να πηγαινουμε παρακατω βασανιζομαστε ακομη περισσοτερο με το να σκεφτομαστε ολα αυτα... και καταληγουμε στα ιδια... αυτο πρεπει να καταλαβουμε.. πως να παμε παρακατω!