Results 1 to 15 of 66
Thread: ΣΥΝΤΑΓΕΣ
-
07-03-2009, 06:34 #1
- Join Date
- Mar 2008
- Posts
- 9,648
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Για όσους μαγειρεύουν οι ίδιοι ή όσους ξέρουν άτομα,που μαγειρεύουν,αρκετά καλά,
ώστε μ'όλο το θάρρος να τους παραγγέλνουν τι θέλουν να τους ετοιμάσουν για φαγητό!
(και μόνο που σκέφτηκα τη δεύτερη κατηγορία,αντιλαμβάνεστε πως δε συμφέρει να μου δώσετε το θάρρος αυτό!)
Ας συγκεντρώσουμε όλοι εδώ τις υπέροχες συνταγές μας!Δικές μας ή άλλων,άσημες και διάσημες...
Παράκληση,να παραλείπονται τα σχόλια,ώστε να μένει μόνο...το φαϊ!
- 07-03-2009, 06:36 #2
- Join Date
- Mar 2008
- Posts
- 9,648
Ο σεφ του In Health προτείνει:
Επιλέξτε συνταγές για ένα πλήρες γεύμα, βρείτε τα υλικά που απαιτούνται και ακολουθείστε τις οδηγίες για την παρασκευή τους.
Τέλος, δείτε ποια είναι η θερμιδική και η θρεπτική αξία του πιάτου σας. Τις συνταγές επιμελήθηκε ο ενδοκρινολόγος Α.Μόρτογλου.
--->EΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Σαλάτες
Παντζαροσαλάτα
Χούμους
Σκόρδο ψητό
Μπαλάκια πεπονιού με γαλοπούλα και ζαμπόν
Ντομάτα ψητή
Σαλάτα ταμπουλί
Σπανάκι
Τζατζίκι
Μελιτζανοσαλάτα
Πατατοσαλάτα
Ζεστή σαλάτα με μανιτάρια
Σκορδαλιά
Ντρέσινγκ
Ντρέσινγκ με αγκινάρες
Λάδι και ξίδι (Vinaigrette)
Ντομάτας με λίγες θερμίδες
Ντιπ
Με γιαούρτι και αβοκάντο
Με σπανάκι και αγκινάρες
Με κολοκύθια
Μείγμα μπαχαρικών 1
Μείγμα μπαχαρικών 2
Μείγμα μπαχαρικών 3
Πίτες
Σπιτικό φύλλο ανοιγμένο με το χέρι
Σπανακόπιτα
Τυρόπιτα
Κρεατόπιτα
Πίτα της Ντάνι
Κοτόπιτα
Κοτοπιτάκια
Σούπες
Φασολάδα
Φακές σούπα
Σούπα λαχανικών
Κοτόσουπα με σπανάκι
Φακές σούπα με σπανάκι και μοτσαρέλα
Μινεστρόνε
Ντοματόσουπα
Μαγειρίτσα
Χορτόσουπα
Λαδερά
Ρύζι με αρακά
Αρακάς λαδερός
Πατάτες φούρνου
Φασολάκια λαδερά
Σπανάκι σουφλέ
Μαυρομάτικα φασόλια πικάντικα
Φαλαφέλ
Αγκινάρες με σάλτσα μουστάρδας
Μπάμιες λαδερές
Μανιτάρια γιαχνί
Ψάρια και Θαλασσινά
Μύδια με σπανάκι
Χταπόδι ραγού
Καλαμαράκια κοκκινιστά
Γαρίδες σαγανάκι
Πιλάφι με μύδια
Πιλάφι με γαρίδες
Σάντουιτς με ψάρι τόνο
Μπουγιαμπέσα
Ψάρι μπακαλιάρος με σούπα
Ψάρι φούρνου με σάλτσα σαφράν
Ψάρι γλώσσα με άσπρη σάλτσα
Ψάρι γλώσσα με μανιτάρια
Ψάρι γεμιστό
Μακαρόνια μαρινάρα
Μακαρόνια με ψάρι τόνο
Πουλερικά
Κοτόπουλο της Ρένας
Κοτόπουλο της Λίτας
Κοτόπουλο φούρνου με χορταρικά
Κοτόπουλο κρεόλ
Κοτόπουλο με γιαούρτι στο φούρνο
Κοτόπουλο στη σχάρα οριεντάλ
Γαλοπούλα με κάρι
Κρεατικά
Μουσακάς με κολοκύθια
Μουσακάς με πατάτες
Πικάντικο ρύζι με κιμά
Λαχανοντολμάδες
Κεφτεδάκια
Συκώτι με λαχανικά
Γεμιστά
Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα
Μοσχάρι μπουργκινιόν
Μοσχαρίσιο φιλέτο πιπεράτο
Μοσχαρίσιο φιλέτο Στρογγανόφ
Μοσχαρίσιο σουβλάκι
Μοσχαράκι κατσαρόλας
Μοσχαράκι με κολοκύθια
Μοσχαράκι με αγκινάρες
Μοσχάρι ψητό μαριναρισμένο
Μοσχαράκι με πατάτες
Αρνάκι κοκκινιστό
Μπέργκερ
Παστιτσάδα
Παπουτσάκια
Διάφορα
Ντομάτες με αβγά
Πουρές
Ψωμί σόγιας
Ψητό μήλο
Φρουτοχυμός
Γρανίτα βερίκοκο
Cheese cake
Γιαούρτι με δημητριακά
Γιαούρτι με ανανά
Ρυζόγαλο
Τηγανόψωμο
Κοσάφ
Συνταγές χωρίς αλάτι
Σαλάτα με μακαρονάκι (Μερίδες 4)
Μαγιονέζα(375 ml)
Κοτόπουλο ψητό κρασάτο (Μερίδες 4)
Κοτόπουλο Μαρέγκο (Μερίδες 4)
Μοσχαράκι με μακαρονάκι στην κατσαρόλα(Μερίδες 4)
Συνταγές για διαβητικούς
Αβγοσαλάτα (Μερίδες 2)
Πατατοσαλάτα Γερμανική (Μερίδες 8)
Σαλάτα κριθαράκι με φέτα και ελιές (Μερίδες 8-10)
Σάλτσα με κρέας και κολοκύθια (Μερίδες 1)
Κολοκυθόσουπα (Μερίδες 4)
Κοτόπουλο Ντιζον (Μερίδες 4)
Κοτόπουλο με δενδρολίβανο (Μερίδες 4)
Χοιρινό με μαρσάλα και θυμάρι (Μερίδες 6)
Φρουτοσαλάτα ανάμικτη (Μερίδες 16)
09-03-2009, 15:02 #3
- Join Date
- Jan 2009
- Posts
- 454
Ειναι κανεις/μια χορτοφαγος απο το forum?Aπο μικρη δεν ετρεφα καμια αδυναμια στο κρεας,παντοτε προτιμουσα τα λαχανικα,σαλατες,φρουτα.Το ειχα κοψει για 10 ολοκληρα χρονια,απο τα 10-18 μου(πιστευω στο κινημα του Peta-People for the Ethical Treatment of Animals,και στον ακτιβισμο του pro-animal rights,animal liberation).Εδω και ενα χρονο παλι συνεχιζω,απλα θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει να γραψει καμια σας συνταγες με σογια.Στο σπιτι φυσικα μαγειρευω κρεας για την υπολοιπη οικογενεια,εγω καταναλωνω αβγα,γαλα,γιαουρτι,τυρι,αλλ α απεχω απο κρεας και υποπροιοντα κρεατος(αλλαντικα,κτλ).
09-03-2009, 15:12 #4
- Join Date
- Jan 2009
- Posts
- 454
Σημειωση:πασχιζω να κοψω το ψαρι,ευχομαι να τα καταφερω καποτε,παντως το τρωω σπανια και τωρα,περιπου μια φορα το μηνα.Τα οστρακοειδη,μαλακια,κεφαλο ποδα,(κυδωνια,μυδια,χταποδι ,καλαμαρι),δεν τα κοβω,τα βρισκω απαραιτητα,γιατι ηδη εχω αρκετα χαμηλο σιδηρο,δεν ξερω αν θα με επαιρνε να κοψω και αυτα.Ασε που ειναι κολαση στον πειρασμο για μενα!
09-03-2009, 23:40 #5
- Join Date
- Dec 2008
- Location
- ΑΘΗΝΑ
- Posts
- 129
ΟΥΠΣ! Δεν πιστεύω στα όμορφα πράσινα μάτια μου! SABE μου, εδώ και ένα μήνα έχω κόψει το κρέας και νοιώθω μια χαρά. ΄Οπως έχω γράψει και αλλού εδώ μέσα, πάντα μου φλέρταρα με τη χορτοφαγία, και κάποιες εποχές της ζωής μου την ακολουθούσα κιόλας-και ήταν οι καλύτερες γαμώτο! Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δεν το έκανα κανόνα ζωής αυτό! Τώρα όμως το πήρα απόφαση, vegetarian τέλος! Νοιώθω καλύτερα, δεν πεινάω, μου αρέσει. Λοιπόν για τη σόγια λέγαμε.
Κατ΄αρχάς να θυμάσαι πως είναι σαν φασόλι. Δηλαδή θέλει μούλιασμα. Εγώ τη βάζω στο νερό το πρωί πριν φύγω για το γραφείο, και μόλις γυρίσω τη στραγγίζω στο τρυπητό, την ξεπλένω, τη στίβω και μετα στην κατσαρόλα. Για κιμά, βάζω λίγο λάδι, σωτάρω κρεμμύδι και τον κιμά της σόγιας και μετά προσθέτω ντοματα,αλάτι,πιπέρι,knorr,κα� �έλλα...σαν να κάνεις κανονικό κιμά δηλαδή. ΄Ισως λίγο περισσότερα μυρωδικά γιατί από μόνη της είναι άνοστη. Και βράσιμο σε σιγανή φωτιά για 1,5 ώρα περίπου. Για μπιφτέκια, βάζω λίγο αλεύρι ολικής άλεσης, τριμμένο τυρί,μαιντανό,αλάτι,πιπέρι, ρίγανη, ένα αυγό ,λίγη φρυγανιά...να πλάθονται,γιατί δεν έχει τόση συνοχή το μίγμα. Και στο γκρίλ. Μεγαλύτερα κομμάτια σόγια (κεμπαπ) είχα πάρει παλιά αλλά δεν μου άρεσε, ήταν σαν αφρολέξ,ενώ ο κιμάς τρώγεται!
Ωραιότατες συνταγές μια και το λέμε έχω βρει σε ένα βιβλίο "ΚΑΛΟΓΗΡΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ" που έχει γράψει ο Ηγούμενος της ΙΜ ΤΑΤΑΡΝΑΣ,Αρχιμ.Δοσίθεος στο Καρπενήσι. Το είχα πάρει χρόνια πριν, την πρώτη φορά που πήγα στο Καρπενήσι, το έχω κάνει δώρο πάνω από δέκα φορές και τώρα έχω την τελευταία-δωδέκατη νομίζω έκδοση. Εξαιρετικός ο Ηγούμενος,εύκολες οι συνταγές του και με πολύ απλά υλικά. Επίσης η Βέφα Αλεξιάδου, στο "ΝΗΣΤΊΣΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ" ΄έχει συνταγές για χορτοφάγους. Και ιδέες!
By the way...ο άντρας μου, που μια ζωή σνομπάριζε τις χορτοφαγικές μου τάσεις, τώρα που όλα του(ζωή νάχει) είναι τσιμπιμένα λόγω ηλικίας (ζαχαράκια, χοληστερινούλες κλπ κλπ), μια χαρά την τιμάει τη σόγια μου και πολύ νόστιμη του φαίνεται! Για ξεκίνα σιγά σιγά κι εδώ είμαστε κι εμείς
ΥΓ¨ότι θέλεις, στη διάθεσή σου!
10-03-2009, 00:03 #6
- Join Date
- Jan 2009
- Posts
- 454
Ω,χιλια ευχαριστω κοριτσαρε με τα πρασινοτσακιρικα ματακια!
Χαιρομαι που βρηκα αλλη μια με τα ιδια γουστα,θα δοκιμασω τη συνταγη και θα σου πω!Φιλακια!
11-03-2009, 04:29 #7
- Join Date
- Mar 2008
- Posts
- 9,648
--->ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ :
(Με διατροφικό σχολιασμό κι όλες τις σχετικές οδηγίες παρασκευής.)
* Γλυκό ανανάς
* Δίπλες χωρίς ζάχαρη
* Γλυκά καναπεδάκια
* Μελομακάρονα light
* Επιδόρπιο μήλου και αχλαδιού
* Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με λίγες Θερμίδες
* Κρέπες σοκολάτα-φράουλα
* Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι
* Κέικ ολικής αλέσεως με φρούτα
* Κέικ βατόμουρου
* Επιδόρπιο μήλου
* Muffin μπανάνας
* Γλυκό καρότου
* Γλυκό Δαμάσκηνου
* Πανακότα βανίλιας light
* Παγωτό μπανάνα light
* Κέικ καρότου
* Παγωτό γιαούρτι
* Χαλβάς σιμιγδαλένιος
* Κέικ πιπεράτο
* Κυδώνια στο φούρνο
* Κυδωνόπαστο
* Μαρμελάδα φράουλα
* Μελομακάρονα
* Μπακλαβάς με αραβοσιτέλαιο
* Παξιμαδάκια με γιαούρτι (συνταγή Πηλίου)
* Παστέλι
* Ραβανί από το Γαλαξείδι
* Σκαλτσούνια Καρπάθου
* Τσουρέκι
* Φρούτα με σοκολάτα
* Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι
* Χαλβάς νισεστένιος
* Χαλβάς Σαμιώτικος
* Χαλβάς σιμιγδαλένιος (1, 2, 3, 4)
Κι ένα άρθρο---> Μελομακάρονο ή Κουραμπιές; (πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα)
11-03-2009, 21:26 #8
- Join Date
- Apr 2008
- Posts
- 658
http://xortosyntages.blogspot.com/http http://madseeds.com/forum/forumdisplay.php?f=175 http://www.sintagespareas.gr/simboul...ortofagia.html κατα καιρούς έχω ασχοληθεί με την χορτοφαγία σοβαρα ,ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω λινκ,sabe αν έχεις χαμηλό αιματοκρίτη οπωσδήποτε πρέπει να τρως 10 αμύγδαλα την ημέρα είναι πολύ καλή πηγή πρωτείνης, καθώς επίσης μπορείς να βρείς συνδιασμούς που υποκαθιστούν την πρωτείνη του κρέατος πχ ρεβύθια ή φακές με ρυζότο.
12-03-2009, 04:53 #9
- Join Date
- Mar 2008
- Posts
- 9,648
12-03-2009, 11:46 #10
- Join Date
- Feb 2009
- Posts
- 223
ζηλεψα τη συνταγη ραβδοι με βρωμη και μπανανα αλλά νομιζω ειναι πιο ευκολο να φαω μια ετοιμη μπαρα. κατα προτιμηση απο dia που ειναι και στο 1/3 της τιμης των επωνυμων και ειναι και καλες και σε γευση
07-04-2009, 20:32 #11
- Join Date
- Jan 2009
- Posts
- 36
Λοιπόν πρός γνώση και συμμόρφωση:
1 πακέτο digestive χωρίς ζάχαρη
1 πακέτο ζελέ χωρίς ζάχαρη ανανά
1 κουταλιά βούτυρο becel
2-3 κουταλιές κονιάκ (ανάλογα τα γούστα)
1 κονσέρβα ανανά στον δικό του χυμό (προσοχή όχι την κομπόστα) (ή 1 φρέσκο)
2 γιαούρτια 2%
Αμύγδαλα, κομματάκια σοκολάτας υγείας, σταφίδες (κατά βούληση)
Σπάμε τα μπισκότα στο χέρι ή στο μούλτι και τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ (να κάνουν στρώση ενός δακτύλου (όπως βλέπετε οι συντάγή θα ακολουθήσει μέτρημα και αναλογίες σέφ....)
Λιώνουμε το βούτυρο και το απλώνουμε με ένα κουταλάκι στο μπισκότο. Απλώνουμε και το κονιάκ. Πιέζετε λίγο το μείγμα για να ομογενοποιηθεί. Το βάζουμε για λίγη ώρα στο φούρνο, να πάρει χρώμα και να 'μυρίσει' το βούτυρο
Φτιάχνετε το ζελέ κατά τις οδηγίες και αντί για το κρύο νερό βάζετε τα γιαούρτια και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός ώσπου να γίνουν ένα. Αφήνετε αυτό το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να γίνει σάν κρέμα, μπεσαμέλ όπως θέλετε το λέτε.
Ψιλοκόβω τον ανανά (ή ο,τι άλλο φρούτο θέλω - ανάλογο με αυτό της γέυσης του ζελέ) και το βάζω πάνω στο μπισκότο.
Όταν το μείγμα με το γιαούρτι γίνει κρεμώδες ανακατεύω μέσα τις σταφίδες (προεραιτικές) και το αμυγδαλάκι (καβουρδισμένο κατά προτίμηση αλλά και αυτό προεραιτικό). Ρίχνω πάνω στα μπισκότα με τον ανανά με ένα κουτάλι το μείγμα σιγά σιγά (αυτό το κάνω για να μήν παπαριάσει - μετά συγχωρήσεως - το μπισκότο) και το βάζω στο ψυγείο. Όση ώρα πάρει να παγώσει το ζελέ και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο...με μία μικρή λεπτομέρεια
ΛΙΩΝΩ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ (ένα σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας ΓΙΩΤΙΣ) και περιχύνω το γλυκό μου κάνοντας σχέδια. Η ποσότητα είναι μικρή και δέν επιβαρύνει αλλά όποιος δέν θέλει, δέν το κάνει....
Το ίδιο γλυκό μπορεί να γίνει με ζελέ φράουλα. Μόνο που τις φράουλες δέν τις βάζω μέσα. Τις αφήνω λίγο μέσα σε κονιάκ ή ρούμι με μία κουταλιά ζάχαρη, τις περνάω απο το αντικολλητικό για να σιροπιάσουν και τις περιχύνω όταν είναι να το σερβίρω...
Ακούω ιδέες και παραλλαγές απο φωτεινά μυαλά AVE
08-04-2009, 00:19 #12
- Join Date
- Apr 2008
- Posts
- 658
γουργουρητά ακούς?????? αν ναι να αρχίσω . .
26-01-2011, 13:09 #13
- Join Date
- Mar 2008
- Posts
- 9,648
26-01-2011, 13:15 #14
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Απο που το ξεθαψες αυτο το τοπικ καλέ?
26-01-2011, 13:18 #15
- Join Date
- Mar 2008
- Posts
- 9,648
Έπρεπε να παραμερίσω αρκετές αράχνες,είναι η αλήθεια...Δύο χρόνια στην αφάνεια γαρ!
Νεκρανάστησε το Πωλινάκι κι εσύ κι οι λοιπές μας χρυσοχέρες,όσο εγώ θα το εμπλουτίζω
με σχετικές ιστοσελίδες(το μόνο,που μπορώ να συνεισφέρω καθώς παντελώς άσχετη με κουζίνα!)
Το φόρουμ έχει γεμίσει τρολ
31-10-2024, 17:36 in Με καφέ και συμπάθεια....