ΣΥΝΤΑΓΕΣ - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 66
  1. #31
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    9,648
    Originally posted by ria

    ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ (ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ :yawn: )

    ΥΛΙΚΑ
    250 γρ. Βούτυρο
    250 γρ. Ζάχαρη άχνη
    125 γρ. Αμύγδαλο αποφλοιωμένο αλεσμένο στο μπλέντερ σε σκόνη
    125 γρ. Φιστίκι αιγίνης αποφλοιωμένο αλεσμένο στο μπλέντερ σε σκόνη
    6 μεγάλα Αυγά
    250 γρ. Αλεύρι
    1 κουταλάκι Baking powder
    300 γρ. Ξερά φρούτα ψιλοκομμένα
    200γρ. Amaretto

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
    Μουσκεύουμε τα ξερά φρούτα μέσα στο amaretto.Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και τις δύο σκόνες -αμυγδάλου φιστικιού- μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει μια λευκή κρέμα. Πολτοποιούμε στο blender τα ξερά φρούτα μαζί με το amaretto και το ρίχνουμε στο πρώτο μίγμα συνεχίζοντας για λίγο το χτύπημα. Ρίχνουμε σταδιακά και τα αυγά. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα μαζί με το baking powder. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. τοποθετούμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα

    http://www.megatv.com/glykesalximies...&pubid=1220130

  2. #32
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    9,648
    Originally posted by polinaki1983


    Χοιρινά φιλετίνια με σάλτσα μανιταριών

    ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)

    600 γρ ψαρονέφρι
    150 γρ μανιτάρια με μικρό καπέλο
    150 γρ μανιτάρια πλευρότους
    150 γρ μανιτάρια πόρτο μπέλο
    1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
    1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
    1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
    1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος
    αλάτι, πιπέρι

    Σκουπίστε όλα τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα, κόψτε τα σε μικρά κομμάτια μεγέθους περίπου 2 εκατοστών και βάλτε μέσα σε ένα μπόλ και αφηστε τα για λίγο στην άκρη.


    Κόψτε το ψαρονέφρι σε χοντρές ροδέλλες πάχους 2 εκατοστών και αλατοπιπερώστε το. Ρίξτε το λάδι σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το και προσθέστε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι να σοταριστούν καλά και ροδοκοκκινήσουν περίπου 7 - 8 λεπτά. Βγάλτε τα και ακουμπήστε τα επάνω σε μια πιατέλα.


    Μέσα στο ίδιο τηγάνι ρίξτε τα μανιτάρια και αρχίστε να ανακατεύετε, μέχρι να αρχίσουν να μαγειρεύονται. Θα κατευάσουν υγρά και θα πρέπει να περιμένετε υπομονετικά να εξατμιστούν. Μόλις αρχίσουν να τσιτσιρίζουν σβήσε να με το κρασί, προσθέστε τη ρίγανη, λιγο αλάτι και πιπέρι, και ξαναρίξτε τα ψαρονέφρια μέσα στο τηγάνι. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα να μαγειρευτούν για περίπου 10-15 λεπτά στεπασμένα με το καπάκι της κατσαρόλας.


    Τέλος, ξεσκεπάστε το καπάκι, δυναμώστε τη φωτιά, αφήστε να πήξει η σάτσα και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε και σερβίρετε.

    Κ Α Λ Η Ο Ρ Ε Ξ Η ! ! !


    Μπορείτε να το σερβίρετε με λευκό ρίζι ή πατάτα πουρέ.

  3. #33
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    9,648
    Originally posted by polinaki1983


    ΠΙΤΟΥΛΕΣ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

    ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)

    4-5 ντομάτες μικρές προς μεσαίες
    2 κομμάτια μοτσαρέλα
    200 γρ ζύμη για πίτσα
    1 ματσάκι βασιλικό
    ρίγανη
    ελαιόλαδο
    καυτερή πιπεριά σε σκόνη (τσίλι)
    αλάτι


    ΕΚΤΕΛΕΣΗ


    Καθαρίζετε και πλένετε το βασιλικό. Καθαρίζετε τις ντομάτες από το κοτσάνι, τις πλένετε και τις κόβετε οριζόντια σε φέτες. Χρειαζόμαστε 16 φετούλες.


    Απλώνετε τις φετούλες τις ντομάτας σε μια πιατέλα, και τις αροματίζετε με λίγο αλάτι, λίγο τσίλι, μια πρέζα ρίγανη, λίγα φυλλα βασιλικού και 3 κουταλιές την σούπας ελαιόλαδο. Τις αφήνετε στην άκρη.


    Κόβετε τη ζύμη σε κομματάκια και φτιάχνετε 20 δισκάκια λίγο μεγαλύτερα από τις φέτες της ντομάτας. Απλώνετε τους δίσκους της ζύμης σε ένα ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί, τους λαδώνετε, τους αλατίζετε, πασπαλίζετε με ελάχιστη ρίγανη και ψήνετε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 7 - 8 λεπτά. Κόβετε τις μοτσαρέλες σε 8 φέτες την κάθε μιά. Σύνολο 16 φετούλες.


    Τοποθετείτε μια πιτούλα σε ένα πιάτο, βάζετε από πάνς μιά φέτα ντομάτα, μια φέτα μοτσαρέλα και αλατίζετε. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να φτιάξετε ένα πυργάκι από 5 πιτούλες (4 φέτες ντομάτα και 4 μοτσαρέλα)

    Τρυπάτε το πυργάκι με ξύλινα σουβλάκια και ετοιμάζετε με τον ίδιο τρόπο άλλα 3. μεταφέρετε τα ορεκτικά σε μια πιατέλα, τα λαδώνετε, τα γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού και τα σερβίρετε.


    Κ Α Λ Η Ο Ρ Ε Ξ Η !!!!!

  4. #34
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    9,648
    Originally posted by lessing

    Ξερετε καμμια ελαφρια σως για τη σαλατα; Που να μην εχει κρεμα γαλακτος(μπλιαχ) η μαγιονεζα(μπλιαχ).Εκτος απο το κλασσικο λεμονι λαδι μπαλσαμικο:eureka:;;;;;;;;;;

    Originally posted by polinaki1983

    Μουστάρδα - μέλι? Τί σου λέει?

    3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ελαφριάς γεύσης
    2 κουταλιές της σούπας μέλι
    1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
    1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
    μερικές σταγόνες κετσαπ
    αλάτι, πιπέρι

    Ανακατευεις όλα τα υλικά μαζί και τα βάζεις για λίγο στο ψυγείο.
    Originally posted by click

    επιλογη ναμπερ 1

    2 κουταλιες σουπας ελαιολαδο
    1 κουταλια σουπας μουσταρδα mild
    1 κουταλια σουπας μηλοξυδο ή λεμονι
    1 κουταλακι γλυκου μελι
    λιγο ανιθο
    1/4 κουταλακι γλυκου σκορδολαδο
    αλατι
    πιπερι

    ~~~~~~

    επιλογη ναμπερ 2

    2 κουταλιες σουπας ελαιολαδο
    1 κουταλια(οχι παραγεμισμενη) σουπας γιαουρτι
    1 κουταλια κοφτη μουσταρδα
    λιγο ανιθο
    λιγο λεμονι

  5. #35
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    9,648
    Originally posted by polinaki1983

    ΡΙΖΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΞΥΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

    Υλικά:
    1 ποτήρι ρίζι μπασμάτι φουσκομένο σε νερό για μια ώρα
    1 ζωμό λαχανικών

    500 γρ κιμά μοσχαρίσιο ή κοτόπουλο
    1.5 κουταλιά βούτηρο ή βιτάμ
    5 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
    5 κουταλιές την σούπας φυστίκι αιγίνης ανάλατο (καθαρισμένο από το τσόφλι εννοείτε)
    5 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα ψυλοκομμένα
    αλάτι, πιπέρι, κίμινο, κανέλα


    Σε ένα κασαρολάκι ψήνουμε το ρίζι σε χαμηλή φωτιά (1 ποτήτι ρίζι 2 και κάτι ποτήρια νερό).

    Σε ένα τηγάνι βάζουμε την μια κουταλιά της σούπας βούτηρο, και μόλις λιώσει προσθέτουμε τον κιμά. χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε στην αρχή με σκεπασμένο το τηγάνι να κατεβάσει τα υγρά του, και μετά ξεσκεπάζουμε για να τα τραβήξει. Πρέπει να ψηθεί καλά ο κιμάς.
    Εν το μεταξύ, όσο ψήνετε ο κιμάς, σε ένα άλλο μικρό τηγανάκι βάζουμε την μισή κουταλιά βότυρο και τους ξυρούς καρπούς. ανακατέβουμε καλά μέχρι να ροδίσουν αρκετά.
    Οταν είναι έτοιμος ο κιμάς, προσθέτουμε τους ξυρούς καρπούς μαζί με το βότυρό τους, αλάτι, πιπέρι λίγο κίμινο και λίγη κανέλα. Ανακατέβουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.
    Σε μια πιατέλα βάζουμε το ρίζι, κάι από πάνω βάζουμε το μίγμα του κιμά μαζί με οτιδήποτέ υγρό έχει μίνει μέσα στο τηγάνι. Σερβίρουμε αμέσως.

    ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

  6. #36
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    9,648
    Originally posted by ria

    ΣΚΟΝΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΑΣ!!!! :love::love::love:

    http://www.olafree.com/recipes/view.php?scid=20&rid=59


    ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΡΙΟΥΣ
    ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ(8 μερίδες)

    ΣΥΝΤΑΓΗ: ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ με ανανά και αρωματική σάλτσα



    ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑΥΡΟΥΣ
    ΣΥΝΤΑΓΗ: Γλυκιά ΟΜΕΛΕΤΑ με ΣΤΑΦΙΔΕΣ

    ΣΥΝΤΑΓΗ: ΜΠΑΝΑΝΕΣ με ΣΤΑΦΙΔΕΣ και ΣΟΚΟΛΑΤΑ



    ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΔΙΔΥΜΟΥΣ
    ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΙΑΙΤΑΣ: ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ(6 μερίδες)-ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ:235

    ΣΥΝΤΑΓΗ: Κόκκινες ΠΙΠΕΡΙΕΣ με ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ



    ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ
    ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΙΑΙΤΑΣ: ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ(6 μερίδες)-ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ:240

    ΣΥΝΤΑΓΗ: ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ με ΜΕΛΙ και ΣΟΥΣΑΜΙ



    ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΛΕΟΝΤΕΣ
    ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ(6 μερίδες)

    ΣΥΝΤΑΓΗ: ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ



    ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΘΕΝΟΥΣ
    ΣΥΝΤΑΓΗ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

    ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΙΑΙΤΑΣ: ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ light με ΚΑΡΟΤΟ (για 6 μπιφτέκια)



    ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΖΥΓΟΥΣ
    ΣΥΝΤΑΓΗ: ΚΡΑΣΑΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ

    ΣΥΝΤΑΓΗ: ΣΑΛΑΤΑ με ΡΟΚΑ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ και ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ



    ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΣΚΟΡΠΙΟΥΣ
    ΣΥΝΤΑΓΗ: ΚΑΤΣΙΚΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ(6 μερίδες)

    ΣΥΝΤΑΓΗ: ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ με ΚΑΒΟΥΡΙ και ΓΑΡΙΔΕΣ



    ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΞΟΤΕΣ
    ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΙΑΙΤΑΣ: ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΑΛΑΤΑ(6 μερίδες)-ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ:125

    ΣΥΝΤΑΓΗ: ΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ



    ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΙΓΟΚΕΡΟΥΣ
    ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΙΑΙΤΑΣ: ΜΠΡΙΑΜ ΦΟΥΡΝΟΥ ΔΙΑΙΤΗΣ(6 μερίδες)-ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ:80

    ΣΥΝΤΑΓΗ: ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΜΕ ΡΥΖΙ(6 μερίδες)



    ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΥΔΡΟΧΟΟΥΣ
    ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΙΑΙΤΑΣ: ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥ(6 ΜΕΡΙΔΕΣ)-ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ:300 ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

    ΣΥΝΤΑΓΗ: ΠΙΤΣΑ με ΤΟΡΤΙΓΙΑ

  7. #37
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    9,648
    Originally posted by polinaki1983

    ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΛΑΦΡΥ ΜΕ ΛΕΥΚΉ ΣΑΛΤΣΑ

    ΥΛΙΚΑ:

    Κοτόπουλο στήθος
    2 κουταλιές ελαιόλαδο
    1 κρεμμυδάκι
    μανιταράκια κομμένα σε φεττούλες
    Μαιντανό
    1.5 ποτήρι γάλα
    2 κουταλιές κοφτές corn flour
    πιπέρι, μοσχοκάρυδο, αλάτι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
    Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε με το χέρι σε πιο μικρά κομματάκια.
    Σε μια κατσαρόλλα θα βάλετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και θα τσιγαρίσετε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
    Θα ρίξετε μέσα τα μανιτάρια να μαραθούν. Μόλις μαραθούς ρίχνετε το κοτόπουλο και το ανακατέβετε για 1-2 λεπτά.
    Θα προσθέσετε το ένα ποτήρι γάλα και θα το αφήσετε να τραβήξει ανακατέβοντας συχνά (περίπου 5 λεπτά θα πάρει.)
    Θα προσθέσετε και το υπόλοιπο μισό ποτήρι γάλα ανακατεμένο με τις 2 κουταλιές κοφτές corn flour.
    θα το ανακατέψετε και θα προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και αλάτι.
    και θα το σβήσετε.

    Επιλογές για σερβίρισμα
    1 επιλογή:
    πουρές πατάτας
    2 επιλογή:
    Πατάτες τζάκετ
    3 επιλογή:
    Ρύζι σπιρωτό

    Σημείωση: Ετσι για να ξέρετε, το γάλα με το corn flour είναι ένα μυστικό για να αντικαταστήσετε την φρέσκα κρέμα στα φαγητά, και είναι και πολύ πιο ελαφρύ.

  8. #38
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    9,648
    Originally posted by polinaki1983

    ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ

    ΥΛΙΚΑ:
    Μακαρόνια τριβελάκια ή πέννες (είναι πολύ ωραίο και με τα χρωματισμά, όχι μόνο τα άσπρα.)
    Κοτόπουλο βρασμένο
    1 κονσέρβα Καλαμπόκι
    1 κονσερβα Μανιτάρια σε φετουλες
    4-5 φέτες Ζαμπόν
    100 γραμμάρια Τυρί
    100 γραμμάρια Φέτα
    1/2 ποτήρι γάλα
    2 κουταλιές corn flour κοφτές.

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Βράζουμε τα μακαρόνια.
    Οσο βράζουν ταμακαρόνια ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά ώς εξής:
    Κόβουμε το βρασμένο κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και το βάζουμε σε ένα βαθύ μπώλ. Προσθέτουμε την κονσέρβα καλαμποκιού και την κονσέρβα μανιταριών (στραγγισμένα). Προσθέτουμε το ζαμπόν κομμένο σε λεπτές λωρίδες και τα ανακατέυουμε.
    Μόλις ψηθούν τα μακαρόνια, τα στραγγύζουμε και τα βάζουμε στο μπωλ και αυτά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε ένα πιρέξ.
    Από πάνω βάζουμε την φέττα σε μικρά κομματάκια και το τυρί τρυμμένο.
    Βάζουμε το μισό ποτήρι γάλα με τις 2 κουταλιές της σούπας κοφτές corn flour ανακατεμένο μέσα στο γάλα, και το ψύνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει από πάνω. περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς.


    [align=center]ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ [/align]

  9. #39
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    9,648
    Originally posted by polinaki1983


    Τιραμισού


    Υλικά

    1 φλιτζάνι ζεστό νερό
    2 κουταλιές σούπας καφές στιγμιαίος εσπρέσο
    32 μπισκότα σαβουαγιάρ
    3 ασπράδια αβγών
    1 φλιτζάνι φρουκτόζη
    3 κουταλιές σούπας κρύο νερό
    120 gr. τυρί μασκαρπόνε
    1/4 κουτ. γλυκού κρέμα ταρτάρ (κρεμόριο)
    120 gr. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
    1 κουταλιά σούπας νιφάδες σοκολάτας ή κακάο

    (12 μερίδες)

    Ελτελεση

    1.Αδειάζουμε το ζεστό νερό και τον εσπρέσο σε ένα μικρό μπολ και με ένα πινελάκι ζαχαροπλαστικής αλείφουμε τα μπισκότα σαβουαγιάρ.
    2.Ρίχνουμε λίγο νερό σε ένα μεγάλο σκεύος και το αφήνουμε να σιγοβράζει.
    3.Παράλληλα, σε ένα φαρδύ πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε τα ασπράδια των αβγών, τη ζάχαρη, το κρύο νερό και την κρέμα ταρτάρ.
    4.Στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω σε ένα σκεύος με το νερό που σιγοβράζει και χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ ελαφρά για 4 λεπτά.
    5.Χτυπάμε για άλλα 8 λεπτά.
    6.Βάζουμε το μασκαρπόνε και το τυρί κρέμα σε μεγάλο μπολ.
    7.Τα χτυπάμε με μίξερ μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
    8.Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από το μείγμα των αβγών και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει.
    9.Σιγά-σιγά, ρίχνουμε και το άλλο μείγμα.
    10.Τοποθετούμε τα 16 μπισκότα σαβουαγιάρ σε ένα μακρόστενο σκεύος, απλώνουμε το 1/4 της κρέμας.
    11.Από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα μπισκότα και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
    12.Γαρνίρουμε με την σοκολάτα ή το κακάο.
    13.Καλύπτουμε το σκεύος με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να σφίξει.

  10. #40
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    9,648
    Originally posted by doreta

    ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ

    Ανεβάζω μια συνταγη για φοβερά μπατον σαλέ που εχω βρει απο τις sintagespareas, την οποία έχω τροποποιήσει ελαφρώς αντικαθιστώντας το βούτυρο με μαργαρίνη, το καλαμποκέλαιο με ελαιόλαδο, και το 1 ασπράδι αβγού με 1 ολόκληρο αβγό:

    1. 100γρ ελαιόλαδο
    2. 125γρ μαργαρίνη (μπάρα όχι soft)
    3. 1 αβγό
    4. 60γρ ούζο
    5. 1 κοφτή κ.γλ αλάτι
    6. 150γρ σκληρό τυρί τριμμένο (π.χ. παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, ή μίξη αυτών)
    7. 1 φαρίνα κόκκινη (ή αντίστοιχα 1 φακελάκι baking powder με μισό κιλό αλεύρι για όλες χρήσεις) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟ, βάζουμε μέχρι να γίνει ζύμη που δεν κολλάει και πλάθεται σε μπαστουνάκια

    Αναμιγνύουμε τα 6 πρώτα υλικά (αφού έχουμε ψιλολιώσει το βιτάμ χωρίς να το κάψουμε βέβαια), και τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη που δεν κολλάει και πλάθεται.

    Πλάθουμε σε λεπτά μπαστουνάκια (έχετε υπόψη σας ότι φουσκώνουν κιόλας!), και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 σε ταψί με λαδόκολλα, για περίπου 15-20 λεπτά. Τα κοιτάμε να μη μας καούν, από ένα σημείο και μετά μπορεί να αρπάξουν πολύ γρήγορα!

    Εμένα η ποσότητα αυτή μου βγαίνει για 3 ταψιά, συνήθως ψήνω 2 ταψιά (μαζί στον αέρα) και φυλάω το 1/3 της ζύμης στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση για όταν δεν προλαβαίνω.

    Επίσης, τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά εκτός φούρνου, και μετά τα διατηρούμε σε τάπερ καλά κλεισμένα. Διατηρούνται ολόφρεσκα πολύ καιρό, δε μπαγιατεύουν αμέσως όπως τα κουλουράκια καρότου που αγοράζουμε απο το φούρνο.

    Α, και για να μην την πατήσετε όπως εγώ την 1η φορά που τα έκανα που ήθελα να τα κάνω πολύ τυρένια, τα είχα τυλίξει και εξωτερικά σε τυρί τριμμένο με αποτέλεσμα να μου βγουν υπερβολικά αλμυρά. Οπότε εάν το ξανακάνω απλά δε θα βάλω καθόλου αλάτι και μπορεί να αφαιρέσω και λίγο τυρί από τη ζύμη.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ! (χαχαχαχα)

  11. #41
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    9,648
    Originally posted by Magdalena

    COOKIES

    2 1/2 φλιντζ. τσαγιου αλευρι ( αν τα θέλεις σοκολατένια βάζεις 2 φλιντζάνια αλέυρι και 1 φλινζ. κακάο το πικρό
    1/2 φλιντζ. τσαγιου βούτυρο
    1/2 φλιντζ. τσαγιου καστανή ζάχαρη
    1/2 φλιντζ. τσαγιου κανονική ζάχαρη
    2 αυγά
    1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
    2 βανίλιες
    2 φλιντζ. τσαγιου σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια ή κουβερτούρα σε σταγόνες ή αν θέλεις προσθέτεις κουβερτούρα και σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
    1 φλιντζ. τσαγιου καρυδια χοντροκομμένα ή φουντούκια, μια φορά είχα βάλει και μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ σπασμένα σε μικρά κομματάκια

    ΟΔΗΓΙΕΣ
    Ανακατευουμε το αλευρι και τη σόδα
    Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο, τη μαργαρίνη προσθέτουμε τα 2 είδη ζάχαρης και χτυπάμε το μίγμα μέχρι να γίνει αφράτο
    Προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες και χτυπάμε καλά
    Ρίχνουμε το ανακατεμένο αλέυρι με τη σόδα και τέλος τη σοκολάτα και τα καρύδια ή τα φουντούκια και ανακατευουμε με το χέρι
    Με ένα κουταλάκι παίρνουμε το μίγμα και το βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος, τα μπισκότα πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους περίπου 2,5 εκατοστά στο ταψί επειδή απλώνουν
    Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά
    Να τα κάνεις μικρά γιατί μεγαλώνουν με το ψήσιμο..

  12. #42
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    9,648
    Originally posted by polinaki1983

    ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

    ΥΛΙΚΑ
    1 κιλό κιμά
    3 κουταλιές ελαιόλαδο
    1 κρεμμύδι μεγάλο
    αλάτι
    κανέλα
    πιπέρι
    δυόσμο
    μαϊντανό
    1/2 ΄ντομάτα πούμαρο
    2 φύλλα σφολιάτα
    6 κουταλιές αλεύρι
    4 κουταλιές βούτηρο
    8 κούπες γάλα
    κανέλα
    κεφαλοτύρι τριμμένο (εγώ πήρα από τα Lidl αυτό που έλεγε επάνω κεφαλοτύρι Ελασσόνας της εταιρείας Νούφαρα)
    1 αυγό
    σουσάμι

    ΟΔΗΓΕΙΕΣ

    Σε μια κατσαρόλα ή μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά και ψήνουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις δούμε ότι ο κιμάς έχει ψυθεί, προσθέτουμε αλάτι, κανέλα, δυόσμο, πιπέρι και τον μαιντανό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό και αφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Ανακατεύουμε συχνά. Μόλις ο κιμάς είναι έτυμος τον βάζουμε στην άκρια.

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα φτιάχνουμε την μπεσαμέλ ώς εξής: Λιώνουμε τον βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατέυοντασ συνεχώς. Ανακατέυουμε καλά μέχρι να πήξει και να βγάλει "φουσκάλες". Δεν θα γίνει σφικτή σαν κανονική μπεσαμέλ. Είναι πιο νερουλή. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το τυρί και κανέλα. αναλατεύουμε καλά.

    Ρίχνουμε τον κιμά μέσα στην μπεσαμέλ, ανακατέυουμε και αφήνουμε στην άκρη. (φωτογραφία 1)

    Παίρνουμε ένα στενόμακρο ή οβάλ πυρέξ. παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, και το ανοίγουμε ελάχιστα αν χρειαστεί ούτως ώστε καλύψει τον πάτο και τα τυχώματα του σκεύους μας. (φωτογραφία 2)

    Ρίχνουμε το μίγμα του κιμά μέσα στο πυρέξ και απλώνουμε ομοιόμορφα. (φωτογραφία 3)

    Βάζουμε και το 2 φύλλο από πάνω, κόβουμε την ζύμη που περισσεύει και γυρνάμε λίγο τις άκρες πρως τα μέσα για να κλίσει η σφολιάτα. Κτυπάμε το αυγό και με ένα πηνέλο αλήφουμε την πίτα μας και πασπαλίζουμε με σουσάμι. (φωτογραφία 4)

    Ψήνουμε στους 200 βαθμούς αέρα μέχρι να ροδίσει. (φωτογραφία 5)

    Σερβίρετε κρύα (φωτογραφία 6)

    [align=center]ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ[/align]

  13. #43
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    9,648
    Originally posted by Magdalena

    Πορτοκαλόπιτα που είναι και νηστίσιμη..


    ΥΛΙΚΑ
    1 ποτήρι του νερού λάδι
    1 ποτήρι ζάχαρη
    2 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκάλι
    2 κουταλάκια γλυκού σόδα διαλυμένα μέσα στο χυμό
    1 κουταλάκι γλυκού κανέλλα
    μισό κουταλάκι του γλυκού γαρόφαλλο
    1 κουταλιά της σούπας baking powder
    3 ποτήρια αλευρι
    Σουσάμι για το πασπάλισμα
    Originally posted by Magdalena

    ʼλλη μία συνταγή για Πορτοκαλόπιτα

    1 φλιντζάνι σπορελαιο
    1,5 φλιντζ. ζαχαρη
    2 βανιλιες
    2 αυγα
    1/2 ποτ.κρασιου λικερ ο,τι εχω
    1 κ.γ.μπεικιν
    500 γρ αλευρι
    1 νεροποτηρο χυμο πορτοκαλι
    2 ολοκληρα πορτοκαλια


    Χτυπάω στο μίξερ το σπορελαιο με τη ζαχαρη και ριχνω ενα-ενα τα αυγα, τις βανιλιες και το λικερ.
    Το αλευρι το εχω κοσκινησει με το μπεικιν και τα προσθετω εναλλαξ με το χυμο πορτοκαλι.
    Χοντροκοβω στο multi τα πορτοκαλια ολοκληρα αφου τα κοψω στη μεση και αφαιρεσω κουκουτσια και κοτσανακια. Τα προσθετω στο μιγμα και ανακατευω να πανε παντου.
    Αδειαζω σε καλα λαδωμενη και αλευρωμενη φορμα για κεικ στρογγυλη και ψηνω στους 180 βαθμους για 1 ωρα περιπου.
    Οταν ψηθει, την αφηνω να κρυωσει λιγο. Βάζω τα υλικά του σιροπιού σε κατσαρολάκι και τα βράζω για 3-4 λεπτά μέχρι να μελώσει. Μετα απο κανενα 15 λεπτο που έχω αφήσει έξω την πορτοκαλόπιτα τη σιροπιαζω με το ζεστό σιρόπι.

    Τελος αφου πιει το σιροπι την αναποδογυριζω στην πιατελα για να παει και πανω το σιροπι.

  14. #44
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    9,648
    Από το τόπικ "Υγιεινές επιλογές"

    Originally posted by papa_justify

    ΦΑΚΕΣ ΣΑΛΑΤΑ

    http://tastefull.wordpress.com/2009/07/19/

    Ένα καλοκαιρινό αριστούργημα για όσους αγαπούν τις φακές.

  15. #45
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    9,648
    Originally posted by chryssa

    σπιτικές μπάρες δημητριακών υγιεινές και φτιαγμένες με αγνώ καθαρά υλικά, για να ξέρουμε τι τρώμε..


    http://kathari-diatrofi.blogspot.com...g-post_03.html

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •