Results 46 to 60 of 66
			
		Thread: ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- 
	26-01-2011, 19:02 #46Senior Member  
 - Join Date
- Mar 2008
- Posts
- 9,648
 Originally posted by chryssa
 
 αντί για αλκοόλ, τι..;
 
 αν θέλετε να πιείτε κάτι δροσιστικό χωρίς τόση ζάχαρη όσο τα οινοπνευματώδη υπάρχει λύση! 
 
 http://kathari-diatrofi.blogspot.com...post_8799.html
 
- 26-01-2011, 19:04 #47Senior Member  
 - Join Date
- Mar 2008
- Posts
- 9,648
 Originally posted by badgirl11
 
 ζελε 0%
 μολις το φτιαξουμε αφηνουμε λιγο να κρυωσει, εκτος ψυγειου,
 ριχνουμε ενα γιαουρτι 0% / 2 φακελα ζελε
 ανακατευουμε κ βαζουμε στο ψυγειο.
 το γιαουρτι οσο πηζει πεφτει παιρνοντας το χρωμα του ζελε κ μενει το ζελε αποπανω ελαφρα χρωματισμενο.
 γευση θεικη!
 26-01-2011, 19:04 #48Senior Member  
 - Join Date
- Mar 2008
- Posts
- 9,648
 Originally posted by chryssa
 
 φανταστικη πατατοσαλάτα!!
 
 
 http://kathari-diatrofi.blogspot.com...-post_274.html
 26-01-2011, 19:07 #49Senior Member  
 - Join Date
- Mar 2008
- Posts
- 9,648
 Originally posted by chryssa
 
 αυγοσαλατα μουρλια..!
 με ψωμί ολικής άλεσης ή και μέσα σε σάντουιτς
 απλο, υγιεινο και δροσερο
 
 http://kathari-diatrofi.blogspot.com...post_5538.html  
 26-01-2011, 19:07 #50Senior Member  
 - Join Date
- Mar 2008
- Posts
- 9,648
 Originally posted by chryssa
 
 σοκογιαουρτενιο μους
 
 γιαουρτι το αγαπημένο σας χαμηλών λιπαρών
 κακάο
 μέλι ή βανίλια
 ενα δυο μπισκότα ολικής χωρίς ζάχαρη (τριμμένα ή ολόκληρα)
 
 γιαμ γιαμ!!:tumble:
 26-01-2011, 19:08 #51Senior Member  
 - Join Date
- Mar 2008
- Posts
- 9,648
 Originally posted by chryssa
 
 
 ψαροκεφτεδάκια για χαμπουργκερ!
 
 
 Υλικά
 
 1 κιλό φιλέτο ψαράκι της αρεσκείας σας (πανγκάσιους, πέρκα, μπακαλιάρος κλπ)
 1/3 φλ. σιμιγδάλι
 1/3 φλ. λάδι
 4 κ.σ γιαούρτι
 1 αυγο
 αλάτι
 πιπέρι
 1 ντομάτα
 μουστάρδα
 κέτσαπ
 1 φλ βρώμη
 κρασάκι ή νερό στο ζύμωμα
 1 κρεμμύδι
 αρκετά μυρωδικά (διαλέξτε ρίγανη/μαϊντανό/δυόσμο/βασιλικό)
 
 Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα βαθύ μπολ. Ρίχνετε τόση βρώμη ώστε το μίγμα να μην είναι ρευστό αλλά ούτε και στεγνό. Να είναι αφράτο αυτή είναι η ιδανική στιγμή να τα βάλετε στο ψυγείο για μια ώρα να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους καλά. Προθεμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τα ψήνετε για περίπου μια ώρα.
 
 Συμβουλή!
 
 Τα ψαροκεφτεδάκια είναι μια πολύ καλή ιδέα για να δώσετε στα παιδιά θρεπτικά ψαράκια με καμουφλάζ..χαμπουργκερ!!
 Μπορείτε να ψήσετε μεγαλύτερη ποσότητα και να τα τοποθετήσετε στην κατάψυξη. Έτσι θα τα έχετε έτοιμα σε 10 λεπτά όταν τα χρειαστείτε
 
 
 Καλή απόλαυση!
 26-01-2011, 19:09 #52Senior Member  
 - Join Date
- Mar 2008
- Posts
- 9,648
 Originally posted by chryssa
 
 όλες οι συνταγές που είναι μαζεμένες εδώ είναι υγιεινές και για όλα τα γούστα :
 
 
 http://kathari-diatrofi.blogspot.com...B3%CE%B5%CF%82
 
 
 πιο πρόσφατη συνταγή είναι η φθινοπωρινή σαλάτα και οι σπιτικές υγιεινές πραλίνες
 
 καλή απόλαυση!
 26-01-2011, 19:10 #53Senior Member  
 - Join Date
- Mar 2008
- Posts
- 9,648
 Originally posted by chryssa
 
 Μπάρες δημητριακών με γεύση πορτοκάλι
 
 
 Υλικά για 16 μπάρες
 
 1/2 φλ. αλεύρι ολικής
 
 2 1/2 φλ. βρώμη
 
 1 κ.γλ αλάτι
 
 1 κ.γλ κανέλα
 
 1/4 κ.γλ μοσχοκάρδυο
 
 6 κ.σ μέλι (ή 3 μέλι και 3 μελάσα)
 
 σταφίδες
 
 2 φλ.γάλα ή χυμός πορτοκαλιού
 
 1/4 φλ.ελαιόλαδο
 
 ξύσμα πορτοκαλιού
 
 1 κ.σ baking powder
 
 1/2 κ.σ σόδα
 
 
 Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με μιξερ χειρός.
 
 Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
 
 Το ψήνετε για 40 περίπου λεπτά και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
 
 Καλή απόλαυση!
 26-01-2011, 19:13 #54Senior Member  
 - Join Date
- Mar 2008
- Posts
- 9,648
 
 26-01-2011, 19:19 #55Senior Member  
 - Join Date
- Mar 2008
- Posts
- 9,648
 
 26-01-2011, 19:22 #56Senior Member  
 - Join Date
- Mar 2008
- Posts
- 9,648
 
 26-01-2011, 20:09 #57Senior Member  
 - Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
 Στο υποσχέθηκα Ναταλύ μου!!! Να λοιπόν η συνταγή μου που δεν έχω γράψει ακόμα, αν και μου έχει ζητηθεί!!! 
 
 [align=center]ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ[/align]
 
 ΥΛΙΚΑ
 
 Για 4 μερίδες
 
 1 κιλό κοκκάτια από κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλο, με την πέτσα τους (εγώ χρησιμοποιώ μπούτια και στήθος)
 400 γρ γιαούρτι
 4-5 κουταλιές μουστάρδα
 αλάτι, πιπέρι άσπρο και μαύρο
 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
 περίπου 2,5 κουταλιές ρίγανη.
 4 κουταλιές ελαιόλαδο
 
 Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουτο και τα ανακατέβουμε καλά να γίνουν σαν σάλτσα. Βάζουμε μέσα το κοτόπουλο, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψηγείο να μαριναριστεί.
 
 (Μπορούμε να το φυλάξουμε και στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.)
 
 Όταν είναι να το ψήσουμε, απλώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς. ΄
 Οταν φένετε μισοψημένο, με το ψαλίδι του κρέατος άν έχουμε, ή με ένα μαχαίρι, κόβουμε τα κομμάτια σε μικρά κομματάκια (μέγεθος γύρου) και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινήσει το κοτόπουλο.
 
 Σερβίρουμε με πατάτες, τζατζίκι, σαλατικά σε πίττα ή στο πιάτο.
 
 [align=center]ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ[/align]
 27-01-2011, 17:00 #58Senior Member  
 - Join Date
- Jan 2010
- Posts
- 1,557
 'Γεια στα χερια σου Πωλινακι!!!!! (emoticon που του τρεχουν τα σαλια) 
 27-01-2011, 19:46 #59Senior Member  
 - Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 2,266
 Πω πω με επιασε μια ορεξη για κοτοπουλο τωρα οπως αυτο της Πωλινας ομως! 
 28-01-2011, 13:32 #60Senior Member  
 - Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
 ΨΑΡΙ ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ 
 
 ΥΛΙΚΑ
 
 1 Πακέτο ψάρι φιλέτο.
 3 μεγάλα κρεμμύδια
 4-5 μεγαλες ντοματες
 αλατι, πιπερι, ελαιόλαδο
 1 κουταλιά ντοματοπολτό διαλυμένη σε 3/4 του ποτηριού νερό
 Μαιντανό
 
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
 Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε λαδόκολλα να καλύψουμε τον πάτο.
 Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλλες χωρίς να τις χωρίσουμε μεταξύ τους. Βάζουμε μια στρώση τα μισά κρεμμύδια στον πατό του ταψιού.
 Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλλες και βάζουμε τις μισές μια στρώση πάνω από τα κρεμμύδια.
 Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του ψαριού και από τις 2 πλευρές και τα βάζουμε πάνω στις ντομάτες.
 Βάζουμε τα υπόλοιπα μισά κρεμμύδια σε στρόση πάνω από το φιλέτο και ακολουθούν και οι ντομάτες.
 αλατοπιπερώνουμε και πάλι και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. (περίπου 7-8 κουταλιές)
 Περιχύνουμε τον ντοματοπολτό να πάει παντού και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
 Ψύνουμε στουν 180 βαθμούς περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα. είναι έτημο όταν με το πιρούνι χωρίζει το ψάρι εύκολα.
 Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά.
 
 Σερβίρετε με πουρέ, ρίζι ή ακόμα και μόνο του!!!!
 
 ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
 


 
 
					
					
					
						 Reply With Quote
  Reply With Quote


 
			
Aπώλεια συντρόφου
29-10-2025, 15:30 in Απώλεια, Πένθος