Μια ακόμα ιστορία (η δική μου :) )
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    273

    Μια ακόμα ιστορία (η δική μου :) )

    Γεια σας!Χάρηκα πολύ όταν βρήκα αυτό το φόρουμ, έχω κι εγώ μια πονεμένη σχέση με τον φαγητό και την εικόνα μου στον καθρέφτη. Σκέφτηκα να γράψω την δική μου ιστορία, ίσως βοηθήσω ή βοηθηθώ.
    Έως τα 18 μου είχα φυσιολογικό βάρος. Τώρα που βλέπω φωτογραφίες μου παθαίνω πλάκα που ως έφηβη έκανα δίαιτες για να χάσω 2-3 κιλά, είχα τέλειο κορμί... τέλειο = αυτό που θεωρώ σήμερα ιδανικό.
    Τέλος πάντων. Στα 18 έφυγα από το πατρικό για να σπουδάσω, στα 19 μια σειρά από τραγικά συμβάντα με συγκλόνησαν. ʼρχισα να τρώω, περίπου 5 φορές την ημέρα, διπλή και τριπλή μερίδα φαγητό. Έβλεπα εφιάλτες, είχα περίπου 3 μήνες να κοιμηθώ πάνω από 2-3 ώρες. Έφτασα περίπου τα 125-30 κιλά (ξεκινώντας από 70 περίπου). Στα 24 μου, άρχισα να δουλεύω και αναγκαστικά δεν ήμουν στο σπίτι για να τρώω, οπότε σταδιακά έφτασα στα 110.
    Τώρα είμαι 29 ετών. Βλέποντας την αντίστροφη μέτρηση για τα πρώτα -άντα αποφάσισα να κάνω κάτι.ʼρχισα μαθήματα χορού (μέσω youtube - δοκιμάστε το, έχει πλάκα :starhit: ), κάθε βράδυ κάνω εξάσκηση από 20 λεπτά έως 1 ώρα.Επίσης προσπάθησα να σκέφτομαι πριν φάω... γιατί θέλω να φάω τώρα? Εάν κάτι με ενοχλεί προσπαθώ να το λύσω πρώτα και μετά ξανασκέφτομαι εάν θέλω να φάω. Φυσικά δεν λύνονται όλα τα προβλήματα τόσο απλά, γρήγορα και ανώδυνα. Σίγουρα με καταλαβαίνετε Τώρα έχω χάσει ήδη 15 κιλά.
    Ένα ανακάτεμα στον εργασιακό χώρο και άρχισα πάλι να τρώω, παράτησα και το χορό.Με ενοχλούν πολλά... Με απογοήτευσα που άρχισα να τρώω πάλι, που δεν έχω διάθεση για χορό και λέω "καλύτερα είμαι εδώ που κάθομαι και τρώω", ενώ πριν από λίγους μήνες δεν το σκεφτόμουν έτσι καθόλου. Είχα μια ενεργητικότητα που εξαφανίστηκε.
    Από την άλλη αρχίζω να αντιλαμβάνομαι ότι οι καταστάσεις που βιώνω μετά από αυτό το χάσιμο βάρους δεν συνάδουν με τις προσδοκίες μου. Δεν είναι όλοι χαρούμενοι ή ίδιοι με τη νέα μου εμφάνιση, ούτε κι εγώ είμαι τόσο χαρούμενη με αυτό που βιώνω. Το σώμα μου έχει υποστεί βλάβες - ραγάδες, παραπανίσιο μη σφριγηλό δέρμα - που τώρα γίνονται πιο πολύ αντιληπτές. Μια φίλη μου νομίζει ότι θέλω τον σύντροφο της, δεν με βλέπει με καλό μάτι από τότε που άρχισα να αδυνατίζω. Κάποια άλλη φορά μέσα στην παρέα μια άλλη φίλη μου ανέφερε το ό,τι κάνω εξάσκηση στον χορό της κοιλιάς και πρότεινε να τους δείξω φιγούρες, κάποιοι χασκογέλασαν.

    Σκέφτομαι ότι μαλλον τους φαίνομαι αστεία.Νομίζω ότι όταν είσαι παχύς το κοινωνικό κατεστημένο σου σε καλύπτει με έναν μανδύα: είσαι κάτι αδιάφορο, μη ερωτικό και μη απειλητικό συνάμα. Έναν μανδύα που συνήθισα να φοράω για 10 χρόνια, έναν μανδύα που μου έδωσε μια απόσταση ασφαλείας από ένα κάρο κοινωνικές καταστάσεις στις οποίες δεν είμαι εξασκημένη να ανταποκρίνομαι... δεν νιώθω άνετα με τη νέα μου εικόνα. Όταν πλακώνομαι αυτές τις μέρες στο φαί αισθάνομαι την γλυκιά θαλπωρή αυτού του μανδύα να με τυλίγει και πάλι.

    Δεν ξέρω γιατί σας τα γράφω αυτά. Σκέφτηκα ότι ίσως κάποιος εδω μέσα έχει ζήσει τα ίδια και έχει σηκώσει άμυνες που δεν μου περνάνε από το μυαλό αυτή τη στιγμή.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    202
    Καλησπέρα και καλή χρονιά με υγεία...Που λες, σίγουρα δεν είσαι η μόνη που τα περνάς αυτά και σίγουρα εδώ μέσα θα βρεις πολλούς ανθρώπους με ίδια εμπειρία...Σε όλους μας με κάποιο τρόπο έγινε η αρχή για να πέσουμε σε αυτή την τρύπα.Πολλοί νιώσαμε μόνοι, αμέτρητοι ξεκινήσαμε και σταματήσαμε, και ακόμα πιο πολλοί απογοητευτήκαμε με την συμπεριφορά των γύρω μας.Απλά αυτό που πρέπει να βάλεις στο μυαλό σου είναι πως ότι κάνεις το κάνεις για εσένα την ίδια.Για να είσαι εσύ καλά...για να πηγαίνεις σε οποιαδήποτε κοινωνική υποχρέωση ,χωρίς να σε πιάνει αυτός ο γνωστός, σε όλους, ιδρώτας και το καρδιοχτύπι που στο τέλος, λες όχι προτιμώ να κάτσω μπροστά στην τηλεόραση..και να μην πάω..Για να μπορείς να ανεβαίνεις σκάλες χωρίς να λαχανιάζεις..Για να μπορείς να πηγαίνεις κάπου και να μη νιώθεις πως όλοι σε κοιτάνε...Σίγουρα αυτός ο μανδύας είναι ώρες ώρες τόσο ιδανικός, απλά πρέπει να πεταχτεί!!Και δεν το λέω μονάχα σε εσένα ..το λέω και σε μένα..Φτάνουν πια οι μανδύες που μας κάνουν αόρατους..ε??τι λες??Ας ξεκινήσει η νέα χρονιά με υποσχέσεις που θα γίνουν στόχοι και πραγματικότητες..

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Athens
    Posts
    5,663
    otiosa καλωσόρισες και Καλή Χρονιά!
    Γνωστή και οικία η ιστορία σου γλυκιά μου και σίγουρα όπως είπε και η lipimenh τα ίδια έχουμε βιώσει όλοι λίγο πολύ. Το σημαντικό είναι να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να συνηθίσει την νέα σου εικόνα. Μην πτοείσαι από σχόλια και συμπεριφορές από το οικείο σου περιβάλλον. Πολλές φορές όπως εσύ δυσκολεύεσαι να δεχτείς την νέα εικόνα σου έτσι δυσκολεύονται και αυτοί. Το σημαντικό είναι ότι κάνεις να το κάνεις για τους σωστούς λόγους και να ωφελείσαι εσύ πρώτα απ' όλα και όλους! Η ψυχολόγος μου μου έλεγε ότι πολύ παχύσαρκοι άνθρωποι όταν χάσουν τα περιττά κιλά τους χρειάζονται πολύ χρόνο για να αποδεχτούν την νέα τους εικόνα. Τα περιττά κιλά για πολλούς ανθρώπους λειτουργούν σαν μία πανοπλία που όταν την χάσουν νιώθουν πιο ευάλωτοι και αυτό είναι επικίνδυνο γιατί αν δεν το δουλέψουν μπορεί να καταλήξουν ασυνείδητα να ξαναβάλουν κιλά για να μην νιώθουν τόσο εκτεθειμένοι. Όταν χάνεις κιλά νιώθεις ξαφνικά βλέμματα να στρέφονται προς το μέρος σου, ο κόσμος ξαφνικά από εκεί που μπορεί να σε αγνοούσε αρχίζει να ασχολείται μαζί σου και να σχολιάζει το βάρος σου, φίλες μπορεί να ζηλέψουν, άντρες μπορεί να σου κάνουν κοπλιμέντα, άνθρωποι άσχετοι στον δρόμο να σου φέρονται διαφορετικά και όλα αυτά λόγω της διαφορετικής εξωτερικής εικόνας. Δεν είναι και ότι πιο εύκολο για κάποιον να το αντιμετωπίσει ειδικά αν μέσα του δεν είναι καλά και δεν έχει βρει ισορροπίες.

    Όλες οι αλλαγές θέλουν τον χρόνο τους για να τις συνηθίσουμε ακόμη και μία τόσο ευχάριστη όπως η απώλεια των περιττών μας κιλών. Μην πτοείσαι και συνέχισε την προσπάθεια σου αλλά παράλληλα δούλεψε εκτός από το έξω σου και το μέσα σου. Συνέχισε να χορεύεις είναι μία τόσο ευχάριστη άσκηση αυτή που έχεις ανακαλύψει και τόσο χαρούμενη! ʼσε που δεν το ήξερα ότι υπάρχουν τέτοια videakia στο youtube! Σε παρακαλώ να μας βάλεις μερικά link εδώ μέσα να πάρουμε και εμείς μία ιδέα! :duh::duh:

    Εύχομαι να συνεχίσεις την προσπάθεια σου και να μάθεις να αγνοείς τους ανθρώπους που με τα σχόλια τους ή την συμπεριφορά τους σαμποτάρουν την προσπάθεια σου! :bigsmile:

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    273
    Eli και lipimeni σας ευχαριστώ πολύ! Νιώθω καλύτερα τώρα, χαίρομαι που και άλλοι ένιωσαν το ίδιο με εμένα, νόμιζα ότι ήταν κάτι ασυνήθιστο, ουφ!
    Όσο για τα μαθήματα χορού, να προσφέρω κι εγώ κάτι στο φόρουμ :tumble: Belly dancing with Neena and Veena ! Σε αυτό που φοράνε τις μπλε στολές είναι απλό και γυμνάζει όλο το σώμα, αγύμναστη πονούσα την πρώτη εβδομάδα. Αυτό 1ο μέρος από arms & abs, 2ο μερος, και 3ο μερος πονάει. Δυσκολεύτηκα να καταφέρω κάποιες ασκήσεις και σταματούσα συνέχεια λαχανιασμένη. Ένιωθα πιο δυνατή, πιο ευλύγιστη, πιο καλά με το σώμα μου, αλλά έκανα πάνω από μήνα για να σταματήσω να βογκάω όλη μέρα.
    Δοκιμάστε τα και δεν θα χάσετε, με υγιεινή διατροφή (χωρίς μείωση στις θερμίδες!!!) και κάθε βράδυ ένα πρόγραμμα γυμναστικής, (περίπου 40 λεπτά αλλά δεν είναι κάτι δύσκολο, ειδικά αυτό που φοράνε τις μπλε στολές), έχανα τουλάχιστον 1 κιλό την εβδομάδα και ένιωθα πολύ καλύτερα με το σώμα μου :starhit:

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Athens
    Posts
    5,663
    otiosa σε ευχαριστούμε πολύ!!!! Σίγουρα θα το δοκιμάσω και θα σας πω εντυπώσεις!
    Χαίρομαι που νιώθεις καλύτερα :bigsmile: και ελπίζω να συνεχίσεις και εσύ να χορεύεις και να μην αφήνεις τα κακεντρεχή σχόλια γύρω σου να σε επηρεάζουν

    Αααα και Καλή Χρονιά!

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    Συνεχισε να χορευεις!!!!!!!!:cul:

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    273
    Originally posted by lessing
    Συνεχισε να χορευεις!!!!!!!!:cul:
    ο κύβος ερρίφθη

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Επιστροφή στην Αθήνα - Δράμα τέλος(;)
    Posts
    531
    Καλώς όρισες στη ζεστή παρέα μας!
    Ξεκίνησα από παρόμοια αφετηρία με τη δικιά σου, και λόγω της επέμβασης μέσα σε λίγους μήνες έφτασα σε κιλά που δεν τολμούσα να φανταστώ! Η απώλεια κιλών φέρνει πολλές αλλαγές τόσο σε ψυχολογικό επίπεδο όσο και σε αλλαγή ισορροπιών στον περίγυρο. Όλα αυτά που περιγράφεις τα έχουμε βιώσει όσοι έχουμε χάσει κάποια κιλά. Θυμάμαι κάθε φορά που ξεκινούσα δίαιτα, οι φίλες μου φρόντιζαν να κανονίζουν εξόδους σε ταβέρνες, αλλά ακόμη και ο άντρας μου θεωρούσε απαραίτητο να ψήνει τα κοψίδια του μες τη μούρη μου! Δεν φταίνε αυτοί, προσπαθούν να διατηρήσουν την ισορροπία που έχουν μάθει και ερχόμαστε εμείς με την απόφαση να αποβάλλουμε τον μανδύα και ανατρέπουμε όλες τις σχέσεις. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ψυχολογικά να ανταπεξέρθουμε στις πιέσεις, όπως και στα δικά μας ψυχικά σκαμπανεβάσματα.
    Όσο για το φοβερό "μην χάσεις άλλο, θα χαλάσει το δέρμα-το πρόσωπο-το σώμα" μα καλά ρε παιδιά, δηλαδή πριν ήμασταν τα σούπερ μοντέλα και μόλις χαθεί το λίπος θα καταρρεύσει το σύμπαν; Προτιμώ λίγο ζαρωμένο δέρμα από το πρησμένο σώμα που είχα πριν! Εξάλλου, όταν με το καλό ολοκληρώσεις τις απώλειες, μπορείς να επενδύσεις και στην αισθητική βελτίωση - εγώ ήδη "χτυπήσει" κοιλιοπλαστική, βραχιονοπλαστική και στήθος. Μια απόφαση είναι, τίποτα παραπάνω!

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    9
    την καταλαβαινω την αισθηση ασφαλειας που παρεχει το φαγητο και γω με τον ιδιο δαιμονα παλευω χρονια τωρα!!οσο για τους φιλους πολλοι δεν θα χαρουν με τα αποτελεσματα γιατι και για αυτους το παχος σου ειναι μια ασφαλεια..μιλησε τους αν δεν καταλαβουν θα πρεπει να στραφεις σε διαφορετικα ατομα

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    273
    Με αφορμή ένα μήνυμα που έλαβα από συνφορουμίτισα, θυμήθηκα ότι κάποτε είχα πάει σε ένα σεμινάριο. Επειδή πάνε 2 χρόνια, εάν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει την ορολογία για να διαβάσουμε άρθρα πάνω σε αυτό καλό θα ήταν να μας βοηθήσει.
    Μας ζήτησαν να φτιάξουμε ομόκεντρους κύκλους και να γράψουμε ονόματα ατόμων που μας περιστοιχίζουν. Ο εσωτερικός κύκλος ήταν με άτομα που είναι της απολύτου εμπιστοσύνης μου, μετά ο δεύτερος με λίγο περισσότερο εμπιστοσύνη σε κάποια ζητήματα αλλά όχι σε άλλα και έτσι πήγαιναν οι άλλοι κύκλοι. Όταν τελειώσαμε και συγκρίναμε ο καθένας το σχέδιο του ανακάλυψα ότι έχω πάρα πολλούς ανθρώπους στους εσωτερικούς κύκλους σε σχέση με άλλους του σεμιναρίου. Και αυτό είναι μια αλήθεια, εμείς επιτρέπουμε να βληθούμε (όχι ότι πρέπει να αυτοτιμωρούμαστε τρώγοντας βέβαια) με το να επιτρέπουμε σε κάποια άτομα (χωρίς να έχουν έμπρακτα κερδίσει την εμπιστοσύνη μας) σε εσωτερικούς κύκλους ενώ θα έπρεπε να ήταν λίγο πιο έξω ίσως.
    Για παράδειγμα, μετά από αυτό παρατήρησα ότι εάν συμπαθήσω ένα άτομο θα το βάλω σε πολύ εσωτερικό κύκλο και θα το εμπιστευθώ σε σχεδόν όλους τους τομείς της ζωής μου ενώ δεν μου έχει αποδείξει ότι είναι άξιο εμπιστοσύνης και συνεργασίας σε όλους τους τομείς - πολύ πιθανόν να αποτύχει και να πληγωθώ - αλλά μόνο σε έναν ή δύο.
    Το αναφέρω γιατί το θυμήθηκα και ίσως βοηθήσει σαν "εργασία για το σπίτι" κάποιες :yes:

  11. #11
    καλησπερα σου otiosa! και κανε οτι θελεις πραγματικα, ασε ολους τους αλλους στον μικροκοσμο τους..
    κι εγω μια απο τα ιδια με εσενα εκανα...κι αμα δεις φωτογραφιες μου πριν και μετα θα παθεις πλακα!
    σε οτι αφορα τον μανδυα..τον ξερω πολυ καλα...λογο σωματοτυπου...ψιλη και χυμοδης..εχω νιωσει απιστευτα συναισθηματα....
    και στα 19 μου εκανα το πρωτο υπερφαγικο μου...απλα και μονο...για να παχυνω..και να με αφισουν στην ισυχια μου..
    τελικα στα 26 μου απο 69 που ημουν στα 20 κατεληξα..στα 100
    ο μανδυας εγινε βαρυς και για να μην γινει ζουρλομανδυας λογο θυροειδη αρχισα προσπαθειες να χασω βαρος
    εχασα μεσα σε 3 χρονια 20 ολοκληρα κιλα απο τα 100 πηγα στα 80
    τωρα ειμαι ξανα 87...και γνωριζω πολυ καλά τον λογο...ομως πηγα ηδη στην διαιτολογο μου
    αυτη την φορα θα το φτασω στο τελος! γιατι πολύ απλά, ετσι μου αξίζει....
    δεν θα πληρωνουμε εμεις τις *&^%@# των αλλων...
    φιλακια

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •