Results 1 to 15 of 23
Thread: Είμαι δειλή και άτολμη!και.....
-
18-02-2009, 21:54 #1pegyGuest
Είμαι δειλή και άτολμη!και.....
Γεία σε όλες και όλους με λένε Πηνελόπη , διαβάζω αυτό το φόρουμ εδώ και περίπου ένα χρόνο, αλλά ποτέ δεν βρήκα το κουράγιο να ανοίξω την καρδιά μου σε κανένα.
Είμαι 32 χρονών παχύσαρκη 72 κιλά και πάααααρα πολύ κοντή1'52 εκατοστά,όλη μου τη ζωή έκανα δίαιτα, τα λιγότερα κιλά που έχω φτάσει ποτέ είναι 61 μετά από ένα σοβαρό γυναικολογικό χειρουργείο που έκαναπριν 1 χρόνο. Ζηλεύω όποια κοπέλα είναι αδύνατη και ψηλή. Έχω χάλια διάθεση και απίστευτη μοναξιά.Ο φίλος μου έχει πολύ διαφορετικό γούστο στις γυναίκες, όταν
βλέπει κάποια με ωραίο σώμα καρφώνεται, μου πετάει πολλές μπηχτές για το βάρος και το ύψος μου, μένει μαζί μου γιατί του μαγειρεύω και του κάνω όλες τις δουλειές στο σπίτι και έχει κάποιον για το σπίτι, εγώ μένω μαζί του γιατί δεν βγάζω αρκετά χρήματα να μείνω μόνη μου. Η αυτοπεποίθησή μου είναι στα πατώματα, δεν έχω κέφι για τίποτα, κάθομαι στο σπίτι μετά τη δουλειά. Θαυμάζω όλες εσάς που βλέπετε τη ζωή με αισιοδοξία, κάνω λοιπόν αυτό το βήμα και έρχομαι κοντά σας ΔΙΧΩΣ ΔΕΙΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΛΜΗ, θέλω να αγαπήσω ξανά τον εαυτό μου!Δεν έχω φίλες και ελπίζω να αποκτήσω εδώ!(συγνώμη για το συναίσθημα αλλά οι ορμόνες μου δεν είναι ακόμη εντάξει και όλο κλαίω)
- 18-02-2009, 22:13 #2
καλησπέρα Pegy μου, κι εγώ είμαι η Κατερίνα, 48 ετών, 1,63 ύψος και 92 κιλά...δηλαδή λιγότερο από δέκα πόντους περισσότερο από σένα και 20 ολόκληρα κιλά παραπάνω!!! Κι εγώ όλη μου τη ζωή δίαιτα κάνω και λέω συχνά πως...το παράπονό μου απ΄το Θεό δεν είναι που θα πεθάνω πεινασμένη, είναι που θα πεθάνω πεινασμένη ΚΑΙ χοντρή, διότι αν πέθαινα πεινασμένη και αδύνατη, πάει στο διάολο!...Θέλω μόνο να σου πω γλυκειά μου, να προσέχεις τον εαυτό σου, να μην το βάζεις κάτω, να βλέπεις κάθε μέρα σαν καινούργια αρχή. Είναι πικρόγλυκεια η ζωή μας, έχει τα πάνω και τα κάτω της, αλλά τα περισσότερα στο χέρι μας είναι...να μην τα παρατάμε! Είσαι μόνο 32 χρονών κοριτσάκι μου, όλα μπροστά σου είναι , μην παρακαλάς για τίποτα. τ'αξίζεις ΟΛΑ. Εδώ μέσα θα βρεις εξαιρετικούς ανθρώπους, θα γνωριστείς με τον καιρό... θα βρεις παρόμοιες ιστορίες και παιδιά που το ξεπέρασαν και βρήκαν το δρόμο τους. ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ...θα τα ξαναπούμε, καλή επιτυχία,φιλιά.-
18-02-2009, 22:45 #3
Καλώς σε βρίσκουμε,Πηνελόπη,που έναν ολόκληρο χρόνο μας κατασκοπεύεις και δε λες ούτε ένα "γειά"!(Σε πειράζω,ε; )
Σήμερα μόλις μας ανοίχτηκες...δεν είσαι και στα καλύτερα ψυχολογικά σου,οκ...ελπίζω από αύριο να τα βάλουμε όλα σε μια σειρά,
να οργανώσουμε σκέψεις και τα συναισθήματα,τα θέλω και τους στόχους μας,να βάλουμε προτεραιότητες στα πιο σημαντικά,
να καταστρώσουμε το σχέδιο που θ'ακολουθήσουμε για να βγούμε από το φαινομενικό αδιέξοδο και ν'αλλάξουμε σιγά σιγά τη ζωή μας!
Σκούπισε τα δάκρια από τα ματάκια σου και κοιμήσου ήσυχα απόψε!Αύριο ξημερώνει μια πιο φωτεινή μέρα!Φιλάκια!
18-02-2009, 23:32 #4
Γεια σου Πηνελοπη μου!Καλωσηρθες,ειμαι σιγουρη οτι δε θα το μετανιωσεις που βρηκες το θαρρος να γραψεις,ποτε δε πρεπει να μετανιωνουμε οταν βρισκουμε το θαρρος για κατι εξαλλου.Θα τολμησω να ειμαι "αιρετικη",που σημαινει να ειμαι αληθινη,να σου πω τι σκεφτηκα αμεσως μολις διαβασα οσα μας εγραψες.Γιατι μενεις με τον ανθρωπο αυτο που απ'ο,τι δειχνουν τα πραγματα:
Δε σε σεβεται(κανεις που σεβεται το συντροφο του δε τον βαζει στη διαδικασια συγκρισης με αλλα ατομα,ειτε παθητικα(με το βλεμμα του που "κολλαει"πανω στα κορμια αλλων γυναικων),ειτε ενεργητικα(με λογια η πραξεις).Εαν ειχε τη γνωση η την ευαισθησια,θα σου ελεγε οτι επιθυμει να αδυνατισεις οχι με προσβολες,αλλα με χιλιους αλλους τροπους,που οχι μονο δε θα σε εκαναν να νιωθεις σκουπιδι,αλλα θα σε παρακινουσαν κιολας.
Σε χρησιμοποιει(οπως ανεφερες σε θελει μονο για να μαγειρευεις).
Σε υποτιμα(αφου νιωθεις σα μαγειρισσα,οχι σαν συντροφος).
Και επειδη ξερω οτι ισως τα λογια μου παρεξηγηθουν απο πολλους,δεν ειμαι αντροχωριστρα,αλλα εχω υπαρξει στην ιδια θεση με σενα,με εναν ανθρωπο που ενιωθα οτι με εκμεταλλευεται.Ομως ολα τα πραγματα,εχουν δυο οψεις,να αναφερουμε και την αλλη οψη.Απαιτησες κατι για τον εαυτο σου ποτε;Tου επεσημανες οτι η σταση του σε ενοχλει,του ανοιξες μια καθαρη συζητηση,χωρις φοβο,για το τι ακριβως σε ενοχλει στη σχεση σας;Οταν κανει αυτα τα σχολια της συγκρισης σου με αλλες γυναικες(που φανταζομαι παντα κατωτερη βγαινεις απο τη συγκριση),του ειπες πως σε κανει να νιωθεις,αντεδρασες;Η καταπιες τη στεναχωρια σου και καποια αλλη στιγμη εκλαψες μονη σου σε καποιο αδειο δωματιο;
Kαι μετα λες οτι εισαι δειλη και ατολμη και μαστιγωνεις τον εαυτο σου,τον μονο σου συμμαχο σε τουτη τη ζωη,τον μονο ανθρωπο που θα επρεπε να ειναι ο φυλακας σου,ΕΣΕΝΑ!
Τι λεει το ενστικτο σου για τη σχεση σας,ασε τη λογικη,ασε το συναισθημα και τα δυο πολλες φορες μπορει να κανουν λαθη,γιατι εξαρτωνται απο διαφορους παραγοντες.Αλλα το ενστικτο μας,που ξεχναμε να το χρησιμοποιουμε,ποτε δεν θα μας πει ψεματα.Ακου το ενστικτο σου και χρησιμοποιησε το σωστα!
Μενουμε σε σχεσεις απο μοναξια,συνηθεια,εξαρτηση,� �βεβαιοτητα,φοβο.
Η μενουμε σε σχεσεις απο αγαπη,σεβασμο,τρυφεροτητα,� �οινους τοπους και ονειρα;
Μενουμε σε σχεσεις που δεν μας αξιζουν,μας κανουν να κλαιμε,μας φθειρουν.Γιατι δεν πιστευουμε οτι αξιζουμε.Εκει ειναι το προβλημα.Ξεκιναει απο εμας,απο το πως εμεις διαχειριζομαστε την υπαρξη μας,πως την ξεπουλαμε η την σεβομαστε.
Μενουμε σε σχεσεις τοξικες,γιατι δεν βρισκουμε το κουραγιο να υπερασπισουμε τα αυτονοητα,το σεβασμο στην προσωπικοτητα μας,τη διακριτικοτητα,τη συντροφικοτητα.
Πουλακι μου,τα κιλα σου θα τα χασεις και τη σχεση σου η θα την αλλαξεις,η θα την θεσεις σε αλλες βασεις.Αλλα αυτο προυποθετει να ξαναβρεις την Πηνελοπη,να την ξαναγαπησεις.Γιατι την πυροβολας την καημενουλα;Βοηθεια θελει,να ερθει παλι στα ισια της.Να ξεφυγει απο ο,τι την ενοχλει,να απαλλαγει απο τη στεναχωρια.
Μιλα σε εναν ψυχολογο,ψαξε εδω μεσα,ρωτα στο δημο που ανηκεις,απευθυνσου σε ενα ατομο της εμπιστοσυνης σου που γνωριζει καποιον ειδικο να πας,να ανοιξεις την καρδουλα σου και να σε καθοδηγησει,ομως κανε κατι!Δρασε!
Η ζωη μας κοριτσακι μου ειναι πολυ μικρη για να την περναμε κλαιγοντας,βουτηγμενες στη μιζερια.Μπορεις να ξαναβρεις την Πηνελοπη,ειναι εκει και περιμενει να τη βοηθησεις να αναδυθει.Ολοι εμεις εδω θα σου πουμε ενα καλο λογο,θα σε υποστηριξουμε,αλλα δεν ειμαστε ειδικοι,χρειαζεσαι βοηθεια,ψαξε,βρεστην!Τωρα,ο χι μετα.Τωρα,που βρηκες το θαρρος,να μην το αφησεις να ξεθυμανει!
Θα δεις οτι σιγα σιγα,γιατι ολα θελουν το χρονο τους,θα βρεις και το κουραγιο να επαναπροσδιορισεις τη σχεση σου,θα χασεις και τα κιλακια σου και ολα θα πανε μια χαρα,γιατι υπαρχεις Πηνελοπη μου,γιατι το αξιζεις!Αμα το πιστεψεις δε σε σταματαει τιποτε!
Και μεις εδω ειμαστε,να μας μιλας,ειμαστε εδω για να λεμε η καθεμια τα δικα της,να ξεχνιομαστε,να θιγουμε θεματα που ισως πονανε,παντως ειναι θετικο που εισαι τωρα εδω,ειναι θετικο που μιλησες για ο,τι σε απασχολει!Κρατα προς το παρον αυτο το θετικο,παρε μια ανασα,αυριο ψαξε για εναν ψυχολογο,εναν διαιτολογο,θα δεις οτι ολα θα πανε καλα!Σε φιλω,μουτς!
19-02-2009, 19:51 #5pegyGuestκαλησπέρα, ευχαριστώ κορίτσια kat201161 , NADINE και sabe για τα λόγια σας είστε οι πρώτες μου φίλες, ομολογώ ότι αισθάνθηκα πολύ καλύτερα όταν δίάβασα τα γλυκά και όλο ενδιαφέρον λόγια σας, είστε άνθρωποι με ψυχή. Θα προσπαθήσω να βλέπω πιο αισιόδοξα τα πράγματα και να καταφέρω να ελέγξω τη λαιμαργία μου ώστε να αρχίσω διατροφή. Εδώ, νοιώθω ότι ανοίκω και εγώ κάπου!
20-02-2009, 01:30 #6
Καρδιά μου,ανήκεις σ'εσένα και μόνο!Κι η ζωή σου ολόδική σου είναι να την κάνεις ό,τι θέλεις!Μην το ξεχνάς αυτό ποτέ!
Εμείς είμαστε κάποιες εξίσου ταλαίπωρες ψυχές,που βρήκαμε εδώ καταφύγιο να μοιραστούμε όσα φοβόμαστε να ξεστομίσουμε,
όσα δεν ακούν όσοι μας περιστοιχίζουν κι ας τα κραυγάζουμε,όσα χρειαζόμαστε λίγη στήριξη και παρεούλα να παλέψουμε...
Εδώ θα βρεις ανθρώπους να σε νιώσουν καθώς τα έχουν βιώσει κι οι ίδιοι στο πετσί τους,χρήσιμες πληροφορίες κι έναν χώρο έκφρασης!
Χαμογελάμε,προσπαθούμε,πέφ τουμε,σηκωνόμαστε,ξαναπέφτ ουμε,δεν το βάζουμε κάτω όμως κι αν τολμήσουμε να το βάλουμε,
θα έρθει η ομάδα διάσωσης να μας πάρει και να μας σηκώσει!ʼλλοι προσπαθούν να φάνε,άλλοι να μη φάνε,
άλλοι να μη βγάλουν ό,τι φάνε,άλλοι να φάνε διαφορετικά πράγματα κι άλλοι λιγότερα...Κι όλοι να μη φάμε τις ζωές μας!
Αν σου ακουγόμαστε κάπως,φύγε τώρα μακριά να σωθείς!Αν είσαι κι εσύ δικιά μας,"έλα στην παρέα μας φαντάρε!"
Όπως πολύ καλά ήδη θα κατάλαβες,εγώ είμαι η τρελή του χωριού!Και συνήθως τρέχω στην υποδοχή να τρομάξω τους περαστικούς!
20-02-2009, 10:49 #7
Pegy μου,ετσι σε γουσταρω!Θετικη,αισιοδοξη,� �αμε δυνατα!!!
Θα τα καταφερεις,θα τονωθει και η αυτοπεποιθηση σου,να δεις ποσο σουπερ θα γινεις αμα χασεις τα κιλακια σου,θα ερθει η χαρα στην καρδουλα σου,τοτε ο φιλος σου θα τριβει τα ματια του!Δωστου να καταλαβει κοριτσαρε!Οσο για το υψος σου,τι λες,ξερεις τι λες?η Madonna,η Κylie Minogue,το υψος σου εχουνε ματακια μου και ολοι τις θεωρουνε θεες!Εσυ αμα χασεις λιγα κιλα,κανεις ενα νεο χτενισμα,βαψεις το μαλλακι σου διαφορετικα,θα νιωσεις αλλος ανθρωπος γλυκια μου,εξαλλου τα κιλα σου δεν ειναι απιστευτα πολλα,σε λιγους μηνες θα επανελθεις στα φυσιολογικα σου.Αντε,να σε βλεπω να αρχισεις να ανεβαινεις,αντε λεμε(γιατι δερνω κιολας εγω,εεεε???)
20-02-2009, 16:09 #8
Καλωσορισες και απο εμενα!!Ειμαι σιγουρη οτι πολυ συντομα θα βρεις τον εαυτο σου!!Ευχομαι να σε βλεπουμε συχνα,και ανεβασμενη,αισιοδοξη!!
20-02-2009, 16:18 #9
Γεια σου pegy... θα συμφωνήσω με τη sabe έχεις δει την Kylie Minogue? Ε, την έχει δει φίλος μου στη ΝΥ από κοντά, είναι 1.47. Λοιπόν μην το βάζεις κάτω, ίσως αυτό που φοβόμαστε να διώξουμε από κοντά μας, αν το κάνουμε να είναι όλα καλύτερα, να ξαναγεννηθούμε.....
20-02-2009, 16:46 #10
Καλώς όρισες Pegy στην παρέα μας.
Πολύ καλό το παράδειγμα του αλαλουμακίου,
εγώ έχω να σου πω το παράδειγμα της γιαγιάς μου που ήταν στο ύψος σου αλλά με περισσότερα κιλά από εσένα, παρ' ολ' αυτά όμως έκανε δύο γάμους, 4 παιδιά, έραβε όλες τις κυρίες της υψηλής κοινωνίας καθότι λάτρευε την τέχνη της ραπτικής, ήταν πολύ αγαπητή από όλους, πολύ κοινωνική, μέσα σε όλα, πολύ ζωντανός άνθρωπος μέχρι το τέλος της ζωής της κι όταν την χάσαμε μας έλλειψε και ακόμα μας λείπει τόοοοοοσο πολύ.
Ποτέ δεν θεώρησε το ύψος της εμπόδιο, αλλά ούτε τα κιλά της. Όποτε ήθελε να πιάσει κάτι που ήταν ψηλά όταν το ζήταγε από κάποιον ψηλότερο έλεγε " εεε πως να το κάνουμε ο ψηλός είναι υπηρέτης του κοντού"!!! ʼΛλο δε χαρακτηριστικό της moto ήταν "τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια"
Το έλεγε και το εννοούσε. Εγώ την έλεγα κομοδινάκι, αλλά πραγματικά εύχομαι να είχα έστω και την μισή από την αυτοπεποιθησή της.
Δες το αλλιώς,
πίστεψε στον εαυτό σου, αξίζεις πολλά, αξίζεις όλα όσα ονειρεύεσαι, πίστεψέ το κι όλα σιγά σιγά θα έρθουν.
Χαίρομαι που θα σε έχουμε στην παρέα μας.
Καλή επιτυχία σε ότι κι αν κάνεις.
20-02-2009, 18:04 #11
μαλλον εχεις λιιιιιγο πεσμενη αυτοπεποιθηση
μαλλον θα ηταν καλο να σκεφτεις τα θετικα σου
να βαζεις το μυαλο σου να πλαιει σε πελαγη αυτο εκτιμησης
κι αν δεν τα καταφερνεις πηγαινε και σε κανενα γιατρο
εμενα μου κανει λιγο καταθληψη
αν σε βοηθησει λιγο να παρεις τα πανω σου μετα ολα θα ερθουν απο μονα τους
αντε και καλη λευτερια
21-02-2009, 22:39 #12pegyGuestΚορίτσια ευχαριστώ πολυυυυυύυυυυ!
Μονο και μόνο η πρόθεσή σας να με κάνετε να νοιώσω καλά είναι για μένα το μεγαλύτερο δώρο! Σας ευχαριστώ όλες μέσα από την καρδούλα μου και σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να ξεκινήσω διατροφή και να χαμογελάω συχνότερα. Νοιώθω ότι σας γνωρίζω χρόνια! Σας αγαπώ πολύ, με βοηθάτε έστω και αν δεν με γνωρίζετε, τι με γαλείο ψυχής θα έβρισκα σε ένα φόρουμ δεν θα το πίστευα!
22-02-2009, 11:11 #13
Κουκλίνα μου είσαι 32 χρονών, μόλις γεννήθηκες! Πολύ καλή ηλικία για νέο ξεκίνημα! Για ξεκίνημα διατροφής, για εύρεση καλύτερης δουλειάς ή συμπληρωματικής ημιαπασχόλησης... Για να δώσεις πόδι σε όσους και όσες σε υποτιμούν και σε κάνουν να νιώθεις άσχημα...
Αλλά όχι έτσι απλά! Μετά από λίγο καιρό που θα είσαι ελαφρύτερη και θα νιώθεις καλύτερα, ίσως με κάποια χρήματα στην τσέπη παραπάνω και σίγουρα με το φόρεμα ή το στενό παντελόνι που πάντα ονειρευόσουν να φορέσεις, βαμμένη στην εντέλεια και με πλατύ χαμόγελο, δίνεις μια και κλείνεις την πόρτα της παλιάς σου ψυχολογίας φεύγοντας αεράτη πάνω στις ψηλοτάκουνες γόβες σου [δεν έχει να κάνει με το ύψος, απλά έτσι σε οραματίζομαι!], και αφήνοντας έκπληκτο κόσμο με ανοιχτό το στόμα... στα πατώματα!
Κάν'το! Το μεγαλύτερο ταξίδει αρχίζει με το πρώτο βήμα! Ξεκίνησε να το οραματίζεσαι πριν κοιμηθείς κάθε βράδυ. Δες το σαν εικόνα!
Μέσα από την καρδιά μου, ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!
23-02-2009, 19:39 #14pegyGuestΚάθε μέρα οραματίζομαι αυτά που ανέφερες, ginger, και μάλιστα στον υπερθετικό βαθμό, αλλά το βράδυ διαπιστώνω ότι ακόμη μια μέρα πήγε χαμένη.
Και πολύ σωστά είπες, τζενη, ότι έχω χαμηλή αυτοεκτίμηση, έχω πλήρη έλλειψη αυτοπεποίθησης, αλλά δεν θα πήγαινα ποτέ σε "ειδικούς" διότι έχω πίστη στη δύναμη της αγάπης και της αλληλοβοήθειας.
23-02-2009, 19:45 #15
Originally posted by pegy
Κάθε μέρα οραματίζομαι αυτά που ανέφερες, ginger, και μάλιστα στον υπερθετικό βαθμό, αλλά το βράδυ διαπιστώνω ότι ακόμη μια μέρα πήγε χαμένη.
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία