Results 1 to 15 of 106
-
08-06-2009, 18:21 #1
Η ψυχολογία του πολιτικού και του ψηφοφόρου
Νομίζω ότι οι πολιτικοί δεν είναι ψεύτες και απατεώνες αλλά άνθρωποι με καλή θέληση που στην χειρότερη περόπτωση θέλουν για συνειδητούς ή υποσυνείδητους λόγους να προβάλλουν τον εαυτό τους. Εμείς οι ψηφοφόροι στην πλειοψηφία μας χρειαζόμαστε το ψέμμα, τις απόλυτες βεβαιότητες και τις σωτήριες υποσχέσεις για να τους ψηφίσουμε. Εμείς επηρεαζόμαστε από τα παχιά λόγια και την προπαγάνδα και αυτοί για να εκλεγούν παίζουν το παιχνίδι μας.
Ακούστε ένα πεντάλεπτο ραδιοφωνικό σχόλιο για τους πολιτικούς, και τους ψηφοφόρους από την Eκπομπή "Μεσάνυχτα" που παρουσιάζει ο Μπάμπης Καραλής στο Κανάλι 1 (90,4 FM) του Πειραιά. 08-06-09 Μέγεθος 2,6 ΜΒ / Διάρκ. 5,45 λεπτά Ρυθμός μετάδοσης 64 Kbps http://www.psyche.gr/audio_psychology.htm#politiki
- 08-06-2009, 18:46 #2
Νικήτα, θα θελα να μαθω: αυτα που γραφεις, τα πιστεύεις?
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
08-06-2009, 20:20 #3
Συγγνώμη, αλλά απόψεις αυτού του είδους προσβάλουν τη νοημοσύνη κάθε εχέφρονος ανθρώπου...
Σε τελική ανάλυση αγαπητέ Νικήτα, θέλεις να μας πείσεις πως για τα δεινά μας φταίμε εμείς οι ίδιοι κι όχι οι πολιτικοί - που ενώ έχουν την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία στα χέρια τους, ελέγχουν την δικαστική και το χειρότερο, διαπλέκονται με την εξουσία του τύπου, για όσα μύρια κακά συμβαίνουν στη διαχείριση του τόπου, φταίνε οι πολίτες ?
Ο θύτης γίνεται θύμα και το θύμα θύτης ?
Συγγνώμη , αλλά δεν βλέπω πουθενά καλή θέληση στους πολιτικούς,
-όταν διαπλέκονται με τους παπάδες και τους χαρίζουν Βατοπέδια,
- όταν όλοι τόχουν τύμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι πως το σκάνδαλο της Siemens, αφορά πολλά πολιτικά πρόσωπα και γίνεται αγώνας δρόμου από τον πρωθυπουργό με τη συνδρομή της δικαιοσύνης να τα κουκουλώσουνε όπως όπως,
-όταν υπουργοί μετέχουν σε off shore εταιρείες για να φοροδιαφεύγουν και βαφτίζουν την παρανομία τους και νόμιμη και ηθική,
-όταν ο υπουργός περιβάλλοντος κτίζει σπίτι και παρανομεί, -όταν υπουργός απασχολεί στην υπηρεσία του ανασφάλιστους ινδούς μετανάστες - φαντάζομαι για ένα κομμάτι ψωμί
-όταν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων κάνουν φτερά στις τσέπες επιτήδειων με καθαρά πολιτική κάλυψη,
-όταν στις μίζες των καρτέλ είναι αναμεμειγμένοι οι κουμπάροι πολιτικών,
-όταν στο χρηματιστήριο έχουν χαθεί περιουσίες για να κερδίσουν οι λίγοι \"δικοί\" μας,
-όταν πολιτική και κεφάλαιο, καταπατούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων,
-όταν το ψέμα είναι συνυφασμένο με την έννοια \"πολιτικός\" και δεν αποτελεί ούτε νόμιμο αλλά ούτε κυρίως ηθικό εργαλείο στα χέρια των πολιτικών για να προσελκύουν ψηφοφόρους ,
....όπως τυχαίνει να είναι η δική σου άποψη...
Οι ψηφοφόροι έχουν ευθύνη για το ποιον εκλέγουν να διαχειριστεί τις τύχες τους.
Αν όλοι αυτοί που τους εμπιστεύεται ο λαός με την ετυμηγορία του, τελικά είναι σκάρτοι, ψεύτες, δολοπλόκοι, απατεώνες, δεν μπορεί να ευθύνεται για την παραπλάνηση του..
Σε μια παραλάνηση, την απόλυτη ευθύνη έχει πάντα ο ΠΑΡΑΠΛΑΝΩΝ και όχι ο ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΜΕΝΟΣ..
Μην τρελαθούμε κιόλας...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
08-06-2009, 22:09 #4
.Νικήτα τι λές;Οταν πάμε να ψηφίσουμε πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά.Η ψήφος είναι το όπλο μας και νομίζω πως δεν δικαιολογείται όποιος δεν ασκεί αυτό το δικαίωμα.Ας κάτσουμε στην μοίρα μας και ας αφήσουμε τα λαμόγια τους κλέφτες να μας κυβερνούν.
08-06-2009, 23:04 #5
Βρήκα ενδιαφέρον το πεντάλεπτο πολιτικό σχόλιο. Εκπλήσσομαι που αρπάξατε τον Νικήτα από τα μούτρα...
08-06-2009, 23:35 #6
Originally posted by dreamer
Βρήκα ενδιαφέρον το πεντάλεπτο πολιτικό σχόλιο. Εκπλήσσομαι που αρπάξατε τον Νικήτα από τα μούτρα...
Το άκουσες καλά ?
Ο πολιτικός συντάκτης με λίγα λόγια μας λέει ακριβώς αυτό..
Τη προπαγάνδα και το ψέμα το θέλει.. ο οργανισμός μας και αυτό ακριβώς μας προσφέρουν οι καημένοι οι πολιτικοί - οι οποίοι κατά την άποψη του δεν χρηματίστηκαν ποτέ κανείς τους (!!!)
Και σου φάνηκε ενδιαφέρον άρα το αποδέχεσαι ?
Και πείστηκες πως οι πολιτικοί, εξασκούν πολιτική με ανιδιοτελή κριτήρια ?
Από αγάπη στην πατρίδα και τον πολίτη ?
Πως τα κόμματα εξουσίας, όσα χρόνια τη διαχειρίζονται , δεν έβαλαν ποτέ το χέρι στη μαρμίτα ?
200 δις εξωτερικό χρέος, πως στο καλό τότε βαρύνει μία χώρα χωρίς πρωτογενή παραγωγή ?
Χωρίς στοιχειώδεις υποδομές ?
Σχολεία, νοσοκομεία, δρόμους ?
Μπας και τα φάγαμε εμείς οι πολίτες κι οι καημένοι οι πολιτικοί, θα τα πληρώσουν τώρα από τη τσέπη τους ?
Αν υπάρχουν πολλοί που ασπάζονται την άποψη του πολιτικού συντάκτη, εξηγείται πλήρως το γεγονός , γιατί παρόλη τη δυσαρέσκεια του κόσμου, ο δικομματισμός στην Ελλάδα, καλά κρατεί....[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
09-06-2009, 00:01 #7
Φίλε sabb, οι γενικεύσεις που μού αποδίδεις είναι δικές σου και όχι δικές μου. Καταρχήν δεν είναι σχόλιο πολιτικού συντάκτη αλλά σχόλιο ψυχολόγου.
Εγώ θα σου έλεγα το εξής:
Σε μια παραλάνηση, μέρος της ευθύνης έχει και ο ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΜΕΝΟΣ και όχι μόνο ο ΠΑΡΑΠΛΑΝΩΝ... παραφράζοντας ένα δικό σου παραπάνω σχόλιο.
09-06-2009, 00:44 #8
Νομίζω ότι σε μια κοινωνία ώριμων και καλλιεργημένων ανθρώπων οι πολιτικοί θα χρησιμοποιούσαν άλλη γλώσσα και άλλα μέσα για να πείσουν τους ψηφοφόρους να τους ψηφίσουν.
Οι τακτικές που εφαρμόζουν εξαρτώνται κάθε φορά από το target group το οποίο προσπαθούν να πείσουν.
Έτσι προωθούνται οι ιδεολογίες, έτσι προωθούνται και τα προϊόντα. Η διαφήμιση και η προπαγάνδα ακολουθούν τους ίδιους νόμους.
09-06-2009, 03:12 #9
Νικητα,
\"Ανατριχιασα\" με το σχολιο...οτι οι ψηφοφοροι εχουν αναγκη απο ψεμα...
Συγνωμη αλλα ποτε τελευταια εκανες την τελευταια σου συνεδρια? με την ψυχιατρο σου?
Φιλικα
Μαργαριτα
ΥΓ: Λυπαμε την πελατεια σου !!!
09-06-2009, 09:22 #10
Originally posted by Νικήτας
Νομίζω ότι οι πολιτικοί δεν είναι ψεύτες και απατεώνες αλλά άνθρωποι με καλή θέληση που στην χειρότερη περόπτωση θέλουν για συνειδητούς ή υποσυνείδητους λόγους να προβάλλουν τον εαυτό τους. Εμείς οι ψηφοφόροι στην πλειοψηφία μας χρειαζόμαστε το ψέμμα, τις απόλυτες βεβαιότητες και τις σωτήριες υποσχέσεις για να τους ψηφίσουμε.
θεωρώ προσβλητικά τα όσα γράφεις.
Ασχολίαστα θα μπορούσα να πω.
Οι περισσότεροι πολιτικοί είναι αλαζόνες και στο όνομα της αλαζονίας καταστρέφουν τη δυνατότητα προσφοράς κ προσπαθούν να τάξουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες προκειμένου να μπορέσουν να πουν κάτι,να σταθούν.
Εμείς απ\'την άλλη δε θέλουμε ψέμα,σωτήριες υποσχέσεις κ όσα λες,θέλουμε δικαιοσύνη,δημοκρατία,αξιο κρατία,τα χρήματά μας (σαν φορολογούμενοι πολίτες)να πιάνουν τόπο κ όχι να καταχράζονται,δωρέαν υγεία,παιδεία κ.λ.π.τομείς που κατακρεουργούνται κ εμείς να είμαστε κ ΄ανήμποροι΄ να δράσουμε αφού καλύπτονται από μια σαθρή δικαιοσύνη.
Εμείς οι ψηφοφόροι που λες,απλά θέλουμε μια καλύτερη Ελλάδα κ λόγω έλλειψη επιλογών τυχαίνει να ξεγελιόμαστε πιο εύκολα απ\'τα ψεύτικα λόγια μερικές φορές.Στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος άλλωστε.....
09-06-2009, 09:28 #11
Originally posted by sabb
Συγγνώμη , αλλά δεν βλέπω πουθενά καλή θέληση στους πολιτικούς,
-όταν διαπλέκονται με τους παπάδες και τους χαρίζουν Βατοπέδια,
- όταν όλοι τόχουν τύμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι πως το σκάνδαλο της Siemens, αφορά πολλά πολιτικά πρόσωπα και γίνεται αγώνας δρόμου από τον πρωθυπουργό με τη συνδρομή της δικαιοσύνης να τα κουκουλώσουνε όπως όπως,
-όταν υπουργοί μετέχουν σε off shore εταιρείες για να φοροδιαφεύγουν και βαφτίζουν την παρανομία τους και νόμιμη και ηθική,
-όταν ο υπουργός περιβάλλοντος κτίζει σπίτι και παρανομεί, -όταν υπουργός απασχολεί στην υπηρεσία του ανασφάλιστους ινδούς μετανάστες - φαντάζομαι για ένα κομμάτι ψωμί
-όταν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων κάνουν φτερά στις τσέπες επιτήδειων με καθαρά πολιτική κάλυψη,
-όταν στις μίζες των καρτέλ είναι αναμεμειγμένοι οι κουμπάροι πολιτικών,
-όταν στο χρηματιστήριο έχουν χαθεί περιουσίες για να κερδίσουν οι λίγοι \"δικοί\" μας,
-όταν πολιτική και κεφάλαιο, καταπατούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων, Αυτό το ζω προσωπικά.Κ εργοδότης μου είναι το δημόσιο!!!!!!!!!!
-όταν το ψέμα είναι συνυφασμένο με την έννοια \"πολιτικός\" και δεν αποτελεί ούτε νόμιμο αλλά ούτε κυρίως ηθικό εργαλείο στα χέρια των πολιτικών για να προσελκύουν ψηφοφόρους ,
09-06-2009, 09:28 #12
Originally posted by dreamer
Φίλε sabb, οι γενικεύσεις που μού αποδίδεις είναι δικές σου και όχι δικές μου. Καταρχήν δεν είναι σχόλιο πολιτικού συντάκτη αλλά σχόλιο ψυχολόγου.
Εγώ θα σου έλεγα το εξής:
Σε μια παραλάνηση, μέρος της ευθύνης έχει και ο ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΜΕΝΟΣ και όχι μόνο ο ΠΑΡΑΠΛΑΝΩΝ... παραφράζοντας ένα δικό σου παραπάνω σχόλιο.
\"Ακούστε ένα πεντάλεπτο ραδιοφωνικό σχόλιο για τους πολιτικούς, και τους ψηφοφόρους από την Eκπομπή \"Μεσάνυχτα\" που παρουσιάζει ο Μπάμπης Καραλής στο Κανάλι 1 (90,4 FM) του Πειραιά. 08-06-09 Μέγεθος 2,6 ΜΒ / Διάρκ. 5,45 λεπτά Ρυθμός μετάδοσης 64 Kbps http://www.psyche.gr/audio_psychology.htm#politiki \"
< δίνει ουσιαστικά την πρώτη εντύπωση πως το σχόλιο είναι του Μπάμπη Καραλή, την τρίτη φορά που το άκουσα - μια και δεν γνωρίζω τις φωνές - και συγκρίνοντας τη φωνή με κάποια άλλα λίνκ που παρουσιάζονται στο σάιτ, αντιλαμβάνομαι πως , ναι, ω του θαύματος, το πολιτικό σχόλιο είναι του ίδιου του Νικήτα , μπορώ να παραδεχθώ πως παραπλανήθηκα οικτρά, αλλά δεν αλλάζει τίποτε στο να κάνει το σχόλιο ένας πολιτικός συντάκτης ή ένας ψυχολόγος. Είμαστε όλοι μας πολιτικά όντα, κι η άποψη μας πιθανόν να επηρρεάζει άλλους. Αν δεν είμασταν δεν θα καθόμουν να γράφω, πλήρης οργής για το τι διαβάζω...
Μόνο ένα θα σου πω, γιατί όλα τ\' άλλα θα τα πω στον Νικήτα και στην τελευταία του παρέμβαση.
Έχεις μπερδέψει το ΠΑΡΑΠΛΑΝΩΝ - ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΜΕΝΟΣ με το ΔΩΡΟΔΟΚΩΝ - ΔΩΡΟΔΟΚΟΥΜΕΝΟΣ...
Στη πρώτη σχέση ο παραπλανόμενος δεν αποζητά την παραπλάνηση του άρα δεν υπάρχει ίδιο όφελος από μια τέτοια προοπτική, ενώ ο παραπλανών ενεργεί με ιδιοτελή κριτήρια κι αποσκοπεί να αποκομίσει κάτι από τον παραπλανόμενο (από χρήματα έως ψήφο...).
Στη δεύτερη σχέση ο δωροδοκών κι ο δωροδοκούμενος έχουν ακριβώς την ίδια ευθύνη, γιατί και οι δύο λειτουργούν με απώτερο στόχο το προσωπικό όφελος....
Δεν μπορεί ο αποδέκτης ψεμμάτων και ανειλικρινών υποσχέσεων (παραπλανόμενος) να έχει την οποιαδήποτε ευθύνη.
Δεν μπορεί το \"θα\" της πολιτικής να το εκμαιεύει ο παραπλανόμενος...
Το να ονειρεύεται καρβέλια ο πεινασμένος και να είναι πιο ευάλωτος σε ψεύτικα όνειρα που του πλασάρουν οι πολιτικοί, δεν τον καθιστά συνυπεύθυνο στον τρόπο με τον οποίο εκείνοι πολιτεύονται , με ανειλικρίνια και υποκρισία...
Ας προσέχουμε λίγο τι λέμε......[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
09-06-2009, 09:33 #13
Originally posted by sabb
Το να ονειρεύεται καρβέλια ο πεινασμένος και να είναι πιο ευάλωτος σε ψεύτικα όνειρα που του πλασάρουν οι πολιτικοί, δεν τον καθιστά συνυπεύθυνο στον τρόπο με τον οποίο εκείνοι πολιτεύονται , με ανειλικρίνια και υποκρισία...
Ας προσέχουμε λίγο τι λέμε......
09-06-2009, 09:54 #14
Η Μαργαρίτα έγραψε
\"Ανατριχιασα\" με το σχολιο...οτι οι ψηφοφοροι εχουν αναγκη απο ψεμα...
Συγνωμη αλλα ποτε τελευταια εκανες την τελευταια σου συνεδρια? με την ψυχιατρο σου?
Φιλικα
ΥΓ: Λυπαμε την πελατεια σου !!!
----------
Μαργαρίτα μου νομίζω πως αξιολόγησες λίγο βιαστικά την ψυχολογική μου κατάσταση και την επαγγελματική μου δεξιότητα. Πέντε λεπτά λόγου και 5 σειρές κειμένου είναι αρκετά για να μου βγάλεις διάγνωση και να διαπιστώσεις την επαγγελματική μου αποτελεσματικότητα;
Νομίζω πως είναι καλύτερα να είμαστε λίγο προσεκτικοί και επιφυλακτικοί πριν κατηγορήσουμε έναν άνθρωπο. Και ακόμη καλύτερα νομίζω να μην τον κατηγορήσουμε ποτέ και για κανένα λόγο.
Είναι προτιμότερο να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τον άλλο. Να αναζητήσουμε τους λόγους για τους οποίους κάνει ή λέει κάτι. Αυτή η θετική στάση θα μας βοηθήσει στην επικοινωνία.
Επίσης νομίζω ότι είναι καλύτερα να μην γράφουμε μηνύματα ή να μην κάνουμε αντιπαράθεση όταν είμαστε θυμωμένοι ή φορτισμένοι συγκινησιακά. Προτείνω να αφήσουμε να περάσει λίγος χρόνος πρώτα ... να ηρεμούμε ... και μετά να εκφραζόμαστε. Με ελευθερία αλλά και με προσοχή.
ΥΓ
Μαργαρίτα σε ευχαριστώ που με βοήθησες να καταλάβω ότι είμαι πιο λίγος και πιο ανόητος από ότι καμιά φορά ο εγωισμός μου με κάνει να πιστεύω.
09-06-2009, 10:04 #15
Ισως Νικήτα υποτίμησες την νοημοσύνη όσων γράφουν.Τι να σου πω Νικήτα τα ήθελε ο οργανισμός σου να τ\'ακούσει.Την επόμενη φορά καλύτερα να σκέφτεσαι και μετά να εκφράζεσαι
Χειμωνάκηδες vs Καλοκαιράκηδες
23-06-2025, 15:16 in Με καφέ και συμπάθεια....